Close

Strona 13 z 14 PierwszyPierwszy ... 311121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 131

Wątek: Nowy PC

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Inkognito Zobacz posta
    A co myślisz o Asrock P67 PRO3?
    Jakieś różnice, które mogą być krytyczne? Nie tylko w temacie regulacji obrotów...
    Ja wybrałem Extreme 4 bo ma kontroler PLX PEX8608 (nie blokuje się magistrala i można na nim wsadzić (poza grafiką) szerszą kartę PCI-E niż X1 . Dodatkowo sekcja zasilania podobno dużo mniej się grzeje od Pro3 (cyfrowa vs. analogowa).

ps. opcje OC też ma bardziej zaawansowane - ktoś pisał na PPC o lepszym load line calibration czy coś ... osobiście nie podkręcam, więc ...

ps2. jedyny minus jest taki że czasem przy przewijaniu strony jest ciche brzęczenie cewek, ale to może być wina zasilacza (muszę wymienić na coś nowszego), bo w innym kompie którym się bawiłem z tym samym modelem płyty, tego zjawiska zupełnie nie słyszałem (ale tam siedział najnowszy Fortron 500W z serii AU z certyfikatem Gold)

Przy tym samym starym zasilaczu na Gigabyte też miałem brzęczenie (co ciekawe w innych sytuacjach)
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 06-08-2011 o 13:21

Domyślnie

Asrock P67 pro3 - dobra płyta. Na benchit.pl trzecie miejsce w podkręcaniu i5 5400k. W testach też dobrze wypada.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    ... bo jak wspomniałem ... Gigabyte jest niereformowalny x-P (chyba z 3 płyty od nich miałem, doszło do tego bo myślałem że już każda normalna firma w nowszych modelach tą regulację ma ... ale Gigabyte to nie jest normalna firma :] :] :] )
    Ostatnio OCowałem Dual Core 2180 na płycie P31DS3L i tam regulacja z poziomu biosu działała więc to może wyjątek potwierdzający regułę u Gigabyte.

Ktoś się zastanawiałnad F3 vs WD Black: od lat jestem związany z WD i złego słowa nie mogę powiedzieć. Raz mi się trafił tylko bardziej enterprisowy model Caviar RE, który od nowości sypał bad sectorami ale wymiana od ręki na nowy poskutkowała tym, że dysk działa już dobre 5 lat z czego 3 latka 24h non stop. Jednak w takim zestawieniu wybrałbym F3 lub WD Green jako magazyn. WD Green jako magazyn jest wzorowy, a F3 to typowy szybki dysk pod system jak nie ma się SSD - jak się ma to lepiej wziąć dużego Greena - cichy, chłodny i przyjemny dysk.

Co do ASRocka to tak od chipsetu P31 firma wzięła się do roboty i zamiast oferować tanie i biedne płyty jest teraz w top 5 producentów mobo również pod OC. Jakościowo bardzo dobre płyty. Wreszcie. Po tylu latach.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Grodzisk Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomwidlak Zobacz posta

Maly budzet:

i3 2100
    8GB Kingstona RAMu
    wbudowana grafa HD2000 i pamietac o plycie ktora to obsluguje
    SSD na system - Agility3 i pamietac o plycie z SATA3
    szybki duzy dysk na dane, ja polecam WD Blue
    markowy zasilacz 400-450 watow
    To jaką płytę byś sugerował?
    Będę montował taki zestaw.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacol Zobacz posta
    Jednak w takim zestawieniu wybrałbym F3 lub WD Green jako magazyn. WD Green jako magazyn jest wzorowy, a F3 to typowy szybki dysk pod system jak nie ma się SSD - jak się ma to lepiej wziąć dużego Greena - cichy, chłodny i przyjemny dysk.
    Moim zdaniem jak magazyn to F4 lub te nowe Seagate 003 (oczywiście w wersjach 2 TB). WD Green (EARS) ma dosyć sporo niższe transfery liniowe od Samsung F4/Seagate 003 - przy magazynie, no przynajmniej dla mnie, transfer liniowy ma znaczenie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Moim zdaniem jak magazyn to F4 lub te nowe Seagate 003 (oczywiście w wersjach 2 TB). WD Green (EARS) ma dosyć sporo niższe transfery liniowe od Samsung F4/Seagate 003 - przy magazynie, no przynajmniej dla mnie, transfer liniowy ma znaczenie.
    Masz racje jeśli chodzi o transfer liniowy - ja rozważałem raczej sytuację wielu mniejszych plików typu zdjęcia gdzie liniowy nie ma aż takiego znaczenia. Przy przemiale dużych plików oczywiście warto kupić szybszy dysk.
    Z8 | N 24-70 2.8 S II | V 85 1.4 Pro |
    Vivitar 135 2.8 F mount

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Szybkie pytanie do komputerowych ekspertów:

Od kilku dni zauważyłem,, że moje PC strasznie zwolniło. Na dysku C mam wciąż ponad 5,7 GB miejsca. Przeskanowałem juz w poszukiwaniu wirusów, skompresowałem co trzeba, usunąłem niepotrzebne programy. A kom jakby zwalnia. Objawia się to tym, że gdy mam otwarte jakieś okno - powiedzmy moje dokumenty (i jest ono zmniejszone tak, że zajmuje np tylko 20 proc. ekranu) - i chce je przesuwać po ekranie to zostawia za sobą taka falę jak stare kompy miały. Czasami też po kliknięciu na coś jakby myszka się zawieszała. Co to może być?

Domyślnie

może być coś z grafiką , nie grzebałeś coś? sprawdź sterowniki, zaktualizuj.
    sprawdź w menadżerze zadań czy coś ciągnie - i ile - pamięci lub procka, może jakiś proces zwariował.
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    sprawdź sterowniki, zaktualizuj.
    sprawdź w menadżerze zadań czy coś ciągnie -
    Strzał w 10. Sterownik karty wypadł sobie. Małe przeszukiwanie pokoju i mam CD ze sterownikiem. Już śmiga miodnie. Wielkie dzięki.

Domyślnie

A nie lepiej było pobrać sterownik z internetu? Miałbyś najnowszą wersję.

Strona 13 z 14 PierwszyPierwszy ... 311121314 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów