Close

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 66

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez taxman77 Zobacz posta
    Na pełnego, tzn na Office Outlook?
    tak.

Co do robienia kopii. Nie widzę dużego problemu. Zgrywam po prostu odpowiednie katalogi systemowe (total commanderem). Windowsa stawiam raz na 3 lata (zakładam, że sie nie będzie sypał - bo mi się nie sypie od lat), zainstaluje od nowa outlooka i podmienie katalogi.
    Oczywiście pierw postawie outlooka na XP i to te pliki będę podmieniał w W7.

Albo będe musiał poznać Thunderbirda. Ale on nie ma tożsamości. Hm. Mniejsza o nazwę - ma "profile"? Co się dzieje gdy jest kilku użytkowników laptopa z W7 i Thunderbirdem? Między pocztami daje się w Thunderbirdzie przejśc tylko po przelogowaniu (w W7)?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Na pełnego, tzn na Office Outlook? Nie lepiej Thunderbird?
    Outlook jest znacznie stabilniejszy przy dużej ilości poczty. O ile w domu trzymam się z daleka od niego, to w pracy nic nie było go w stanie zastąpić. Średnio mam 6-7 GB danych poczty, żaden inny program nie był stabilny z TheBat włącznie.
    Pozdrawiam, Tomasz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TMK Zobacz posta
    , żaden inny program nie był stabilny z TheBat włącznie.
    To zależy od ogólnego stanu systemu itp. Wielu rzeczy. Ja z kolei w pracy używam jako głównego klienta Thunderbird i jest ok. Ale nie powiem też złego słowa na Office Outlook. A ty wiesz coś może o tych "profilach" w Office Outlook o których pisał Jacek, bo nie miałem okazji sprawdzić.
    To wyczytałem na stronie MS:
    Używanie kilku profilów

Jeśli używanych jest kilka profilów, można skonfigurować program Outlook, aby za każdym razem używał tego samego profilu, albo też aby wyświetlał monit o wybór profilu przy każdym uruchomieniu programu. Przy przełączaniu między profilami ulegają zmianie konta e-mail oraz ustawienia dostępne podczas sesji programu Outlook.

Ważne Nie można przełączyć do innego profilu e-mail, gdy program Outlook jest uruchomiony.
    Czyli można przyjąć, że to coś na kształt tożsamości.?
    "Slajd to slajd"- Wiktor Wołkow

Domyślnie

Na taką zawiłą sytuację widzę tylko jedno wyjście - MS Outlook. Ale zainstaluj go jeszcze na tym kompie z XP i z outlookiem expresem. Zaimportuje wszystko automatycznie. Potem pozostanie ci tylko przegranie 1 pliku pst i gotowe.

Domyślnie

To zależy od ogólnego stanu systemu itp. Wielu rzeczy.
    W pracy mam podpiętych kilka skrzynek, ale filtruje je regułkami gdzie co ma wpadać. Nt stabilności raczej nie zmienię zdania, od dawna pracuje wyłącznie na Dellach (teraz na i7) i z nimi raczej nie ma problemów technicznych. Próbowałem thebata oraz Thunderbird i jak lubię te programy, tak nie wytrzymały ilości poczty. Oczywiście w domu używam thebata i to starej wersji z jakiejś gazety, tu sprawdza się wyśmienicie.
    Pozdrawiam, Tomasz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokrates Zobacz posta
    Na taką zawiłą sytuację widzę tylko jedno wyjście - MS Outlook. Ale zainstaluj go jeszcze na tym kompie z XP i z outlookiem expresem. Zaimportuje wszystko automatycznie. Potem pozostanie ci tylko przegranie 1 pliku pst i gotowe.
    Mam zamiar właśnie tak po kolei zadziałać.
    tylko ciekawe jak on będzie to importował jesli chodzi o tożsamości. Zaimportuje jedną, a ja muszę wymyslic jak zaimportować kolejne? Tzn jak kolejne tożsamości zaimportować (czy wyeksportować) do innych profili.
    Zrobię sobie kopie, bo na pewno za pierwszym razem coś sknocę
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Thunderbird ma pewną ogromną zaletę do której inne programy nie dorosły. .
    Jak robimy backup Thunderbirda to na innym komputerze, czy po awarii na tym samym, po zainstalowaniu programu kopiujemy cały katalog i wszystko jest gotowe. [...].
    W przypadku Windows Live taki sam efekt osiągnie się kopiująć tzw. "folder magazynu". Ja ten folder mam podpięty pod Live Mesh. Ma to tę zaletę że na każdym PC mam dokładnie taką samą zawartość.
    Nikon D300 ; Nikkor 16-85mm f/3.5-5.6G ED VR AF-S DX ; Sigma 10-20mm f/4-5.6 EX DC HSM; AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G; Metz 58 AF-1 MECABLITZ; Coolpix P6000
    http://www.flickr.com/photos/jarek_wt

Domyślnie

najlepszym programem pocztowym jest GMAIL

ZA:
    - dostep do poczty z kazdego miejsca
    - mozliwosc darmowego podpiecia wlasnej domeny pocztowej
    - prosty backup maili (po prostu raz na jakis czas pobierasz maile np do outlooka)
    - 7 GB za free
    - grupowanie maili w wątki
    - super szybkie wyszukiwanie
    - automatyczny podgląd dokumentów pdf doc, ppt i innych bez pobierania na dysk
    - ITD...
    D810 | D800 | 2x D610 | N50 1.8 | N 10.5 2.8 | T 11-16 2.8 | N 24-70 2.8 | N 70-200 2.8 VR | 105 VR

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Ta...
    - 7 GB pojemności, podczas gdy Jacek_Z ma już teraz 6 GB. Skąd wiesz, że mu nie zabraknie? Tak, wiem, że na GMailu pojemność rośnie (w żółwim tempie)
    - grupowanie maili w wątki - no szał! Nie wiedziałem, że się tak da, żaden inny soft tego nie ma
    - super szybkie wyszukiwanie - jest do tego stopnia super, że nie szuka fragmentów wyrazów, tylko całości. Czyli jak wiem, że tydzień temu wysyłałem komuś maila o słodkościach, to nie mogę sobie wpisać "czekolad" i znaleźć wszystkie maile, które zawierają te znaki, tylko mam dwie możliwości:
    1. wpisuję z pasją "czekoladowe", "czekoladki", "czekolada", "czekoladka", "czekoladą", "czekoladkami" we wszystkich możliwych przypadkach
    2. olewam wyszukiwarkę i ryję nosem w poczcie jak dzik w truflach
    - podgląd dokumentów, problem w tym, że wszystkich .odt i innych *Open, które są standardami ISO nie da się podejrzeć. To, że pod Operą widok skoroszytów się rozsypuje i niektórych dokumentów w tej przeglądarce nie da się zobaczyć to kolejny plus Gmaila.
    I takie pytanie na sam koniec: od kiedy przeglądarkowy interfejs pocztowy nazywamy programem?

Pozdrawiam, użytkownik GMaila.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cammal Zobacz posta
    najlepszym programem pocztowym jest GMAIL

ZA:
    - dostep do poczty z kazdego miejsca
    - mozliwosc darmowego podpiecia wlasnej domeny pocztowej
    - prosty backup maili (po prostu raz na jakis czas pobierasz maile np do outlooka)
    - 7 GB za free
    - grupowanie maili w wątki
    - super szybkie wyszukiwanie
    - automatyczny podgląd dokumentów pdf doc, ppt i innych bez pobierania na dysk
    - ITD...

Ale kolego.......nie takie bylo pytanie! Gmaila uzywam od jakis 6 lat.....jak jeszcze mieli 1GB za "free"
    Pytalismy o program do poczty a Ty tu piszesz o backupach za pomoca outlooka.....bytanie bylo wlasnie o outlooka

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów