Close

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 66

Domyślnie

kurde, od dwóch lat używam IMAP, dzięki temu nie ma znaczenia dla mnie klient poczty, jednak na PC aktualnie używam Miramar i jestem zadowolony
    D800 || D810
    Samyang 14 F2.8 || Sigma 24-35 F2 || Sigma 85 1.4 A || Tamron 70-200 F2.8 G2
    https://wedd.photo/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maly5 Zobacz posta
    w Win7 spokojnie mozna uzywac Windows Live Mail.
    na dniach się będę porzesiadał z XP i outlook expresa na W7 (64 bit) i będe cos musiał wymyslec z pocztą na W7.
    Pocztę ściagam na komputer, nie zostawiam kopii na serwerze. Mam tożsamośc główna i na niej 3 konta pocztowe i dwie dodatkowe tożsamości, na jednej z nich 7 kont pocztowych, na kolejnej następne kilka kont. Nie pytajcie dlaczego mam tyle skrzynek pocztowych i to tak posegregowanych. Mam, bo mam kilka swoich serwisów, bo prowadzę korespndencję kilku modelkom które nie mają swojej poczty (uwierzcie, są takie osoby).
    Ba, skrzynka odbiorcza ma z 10 podkatalogów, elementy wysłane - też kilka katalogów.

Potrafię sobie wyeksportować ustawienia kont pocztowych, ale pewnie tylko windowsowskie oprogramowanie to "zrozumie" co w plikach zapisane. Czy live mail to zaimportuje? Nie mam jeszcze W7, nie znam tego programu i systemu, dlatego pytam.
    Robie też czasem kopie zawartości wchodząc w pliki systemowe, zgrywając na żywca Total commanderem. Potrafię w ten sposób sobie poprzenosić pocztę między kompami pracującymi na Win XP.
    Czy da się przenieść pliki z outlook ekspresu na Windows Live Mail, zachowując ten podział na tożsamości, podkatalogi itd?
    Po kompaktowaniu moja poczta ma wszystkiego razem z 6 GB.

Jakie oprogramowanie da mi możliwość zachowania takiej struktury jaką ja mam (kilka tożsamości, kilka adresów w każdej z nich, kilka katalogów w skrzynce odbiorczej i w elementach wysłanych. No i da mi możliwość zaimportowania takiej struktury z obecnego Outlook Ekspresa.

Ostatecznośc to pełen Outlook, ale z pewnych względów bym tego nie chciał.

Cytat Zamieszczone przez maly5 Zobacz posta
    w Win7 spokojnie mozna uzywac Windows Live Mail. calkiem przyjemny jesli nie potrzeba zaawansowanych gadzetow.
    Tzn czego mu brak z tego co wypisałem?
    1. Kilka tożsamości ma?
    2. Założenie podkatalogów w skrzynkach odbiorczej/nadawczej?
    3. Da się zaimportować poczte z outlook ekspresa?
    to są dla mnie podstawowe pytania, jesli odpowiedzi będa twierdzące to chyba nie ma sprawy
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 27-04-2011 o 22:01
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Nooo, dość skomplikowana ta Twoja poczta. Będziesz miał kłopot. Windows Live Mail nie obsługuje tożsamości, nie ma takiej opcji. Zaimportować pocztę z OE da się. Gdybym ja stanął przed takim dylematem zmieniłbym program pocztowy (ale to tylko moje zdanie). Tak czy siak trochę pracy przed Tobą.
    Pozdrawiam.

P.S
    Aha, Live Mail zaimportuje pocztę w drzewie katalogów jako "Zaimportowana poczta", czy jakoś tak i utworzy kolejne jakby drzewo z katalogami. Nie podmieni istniejących katalogów i ich podkatalogów, to trzeba zrobić samemu. W Twoim przypadku to będzie dość długi i skomplikowany proces.
    Ostatnio edytowane przez taxman77 ; 27-04-2011 o 22:26
    "Slajd to slajd"- Wiktor Wołkow

Domyślnie

Thunderbird ma tożsamości?
    Da się zaimportować pocztę z outlooka?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Da się zaimportować pocztę z outlook, do Thunderbird, ale ręcznie pliki *.eml. (oczywiście piszę o Twoim konkretnym przypadku).
    Thunderbird nie posiada tożsamości, żaden klient poczty tego nie posiada, to był wymysł microsoft, w czasach kiedy sami nie wiedzieli po co stworzyli systemowe konta użytkowników, nie bardzo widząc gdzie kończą się uprawnienia użytkownika, a gdzie zaczynają uprawnienia administratora na tych kontach, co w konsekwencji skutkowało tym, że każdy zwykły użytkownik instalował winXP i konto administratora stawało się kontem do pracy. Dopiero w win7... dobra nie o tym miało być.
    Twój przypadek jest dość złożony, bo gdyby to było tak, że Ty jesteś administratorem maszyny, a te konta pocztowe, które posiadasz, to użytkownicy maszyny, to można by założyć dla każdego konto systemowe, w tym koncie instalacja poczty Windows Live Mail i ok. Ale nie będziesz przecież tego robił bo konta, które administrujesz to klienci(tki), tylko posiadający u Ciebie pocztę. O tożsamości możesz zapomnieć, przy WinXP nie zostaniesz bo domyślam się, że kupiłeś nową maszynę z ilością pamięci przekraczającą 4bg, a winxp nie obsługuje takiej ilości.
    Pozostaje instalacja innego klienta poczty (np. Thunderbird), utworzenie w nim tych wszystkich adresów, dla każdego adresu utworzenie struktury katalogów i podkatalogów i cóż, ręczne przenoszenie korespondencji. Co nie będzie procesem szybkim i prostym.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Co do tozsamisci, kolega powyzej odpowiedzial, ale jako, ze jestem po swierzej instalce Thunderbirda to powiem, ze sciaga sobie z serwera poczte od poczarku, oczywiscie tylko zakladki, ale cala poczte masz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Co do tozsamisci, kolega powyzej odpowiedzial, ale jako, ze jestem po swierzej instalce Thunderbirda to powiem, ze sciaga sobie z serwera poczte od poczarku, oczywiscie tylko zakladki, ale cala poczte masz
    no wiec w tym przypadku to nie przejdzie - Jacek nie trzyma kopii wiadomosci na serwerze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    No, ok, ale co to da Jackowi? Jak on ma kilka tożsamości, a na tych tożsamościach po kilka kont pocztowych z konkretną utworzoną strukturą katalogów i podkatalogów, łącznie z korespondencją wysłaną w katalogach i podkatalogach. Żaden klient poczty nie ściągnie poczty wysłanej, tym bardziej struktury katalogów.
    Thunderbirda to powiem, ze sciaga sobie z serwera poczte od poczarku,
    To w tym konkretnym przypadku nic nie pomoże. Zero.
    Ostatnio edytowane przez taxman77 ; 28-04-2011 o 12:13

Domyślnie

Czyli będę musiał zrobić to czego nie chciałem - przejść na pełnego Outlooka. Tam też chyba nie ma tożsamości, ale są profile - to chyba to samo, ale inaczej nazwane?

Domyślnie

Na pełnego, tzn na Office Outlook? Nie lepiej Thunderbird? Ilość pracy przy przenoszeniu taka sama, a świetny komfort przy robieniu kopii w przyszłości. Zresztą Office Outlook też ma przyzwoite opcje importowania i eksportowania. Co do tych profili sprawdzę jutro w pracy i dam znać.
    Pozdrawiam

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów