Proste pytanie -
jak polecacie program pocztowy do Windows7 (64)??
Ma obsługiwać kilka adresów e-mail, być prosty, z czytelnym interfacem i łatwy w obsłudze, darmowy.
Szukaj
Proste pytanie -
jak polecacie program pocztowy do Windows7 (64)??
Ma obsługiwać kilka adresów e-mail, być prosty, z czytelnym interfacem i łatwy w obsłudze, darmowy.
"Grzmiący ptaszek" w płaszczyku Nuvola, to wcale dobra propozycja.
Medice, cura te ipsum.
Ostatnio przerzuciłem się na Google Mail Checker Plus (wtyczka do Chrome)
Wypróbuj Windowsowy Live Mail. Przesiadałem się z Thunderbirda. Bardzo czytelny, wiele kont, świetny kalendarz, RSSy.
http://explore.live.com/windows-live-mail?os=other
D200 plus graty...
Może wydać się głupie ale... mam pytanie dodatkowe:
czy któryś z tych wymienionych wyżej programów pozwala... na zachowanie odebranej wiadomości na oryginalnym serwerze?
Np mam konto mailowe w home.pl, maila odbieram przy pomocy programu XXX, czy jest możliwość, aby ten sam mail jednak został też na serwerze w home.pl, - tak aby np korzystając z netu gdzieś poza domem mieć dostęp do historii korespondencji?
Każdy ma taką opcję, trzeba tylko odznaczyć, że chcesz zachowywać kopie na serwerzeJa używam thunderbirda z 3 kontami mailowymi i jednym uczelnianym podpiętym. Wszystko śmiga.
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
W Live Mail jest też taka opcja.
Tak w ogóle, to co zainstaluj sobie je i sprawdź, który Ci się spodoba.![]()
D200 plus graty...
w Zaawansowanych ustawieniach konta zawsze jest opcja Pozostaw kopie wiadomosci na serwerze, plus dodatkowe opcje kiedy ma ja usunac.
w Win7 spokojnie mozna uzywac Windows Live Mail. calkiem przyjemny jesli nie potrzeba zaawansowanych gadzetow.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem
Powiem Ci jedno, jak masz na home możliwość uruchomienia protokołu IMAP, to program wybierz taki który Ci się podoba... Programów używam dowolnych, w pracy outlook, w domu przez www, w komórce ściągam przez exchange'a. IMAP spełni Twoje wymagania, każdy mail wysłany z dowolnego programu zawsze będzie dostępny na serwerze oraz po synchronizacji na każdym kompie.
Pozdrawiam, Tomasz
Skontaktuj się z nami