Szukaj
A dlaczego? Bo N to N, podczas gdy P to tylko P![]()
Wszystkie niepełnoklatkowe limitedy. Zwłaszcza DA40 oraz DA 70. Te kurdupelki to naprawdę demony szybkości.
Na forum P nawet najbardziej wybredni posiadacze DA 18-135, mówią że szkło jest wyjątkowo szybkie (za sprawą zastosowania nowego typu wewnętrznego silnika). Nie mogę tego zweryfikować, bo nie miałem obiektywu w rękach.
Ostatnio edytowane przez Benek-Piast ; 22-03-2011 o 21:28
Ano nic....
Ale z drugiej strony pamiętam jak sam testowałem chyba K20D na trasie siekierkowskiej w warszawie gdzie auta jeżdżą z prędkością 80-140 km/h
Do aparatu miałem podłączoną 70-200 sigme taką najstarszą. Na 200mm czyli w przypadku pentaxa ekwiwalent 300mm miałem może kilka fot nieostrych. Uprzedzam pytana, samochody najeżdżały w moją stronę
Ale zupełnie inna sprawą jest śledzenie auta na większych odległościach a czym innym jest sprawne śledzenie biegacza na bieżni.
O sprawności tego typu możemy sobie tylko gdybać bo znakomita wiekszość tych "testów" sieciowych to tylko masturbacja prędkościami bez realnych testów terenowych i pokazywania wyników pomiędzy aparatami.
Oglądałem tego K5 , niestety bez baterii, i wrazenia mam jak najlepsze..Do tego stabilizacja w korpusie, aż żal, że Nikon jej nie ma.Aż mi sie zamarzylo pare obiektywow staloogniskowych w zakresie 28mm, 40-50 mm oraz 90-135mm (po uwzglednieniu cropa).Krótka wizyta na allegro i ...rozczarowanie.Pozostaje alternatywa, sigma 30/1,4mm ( za duża i ciężka jak dla mnie , wolalbym jesli już to coś jak 30/2,0)i sigma 85/1,4 ( ok. 4000 zl to ciut za drogo, wolalbym cos w stylu 85/1,8 za ok. 1-2 tys. ) oraz potrzebowalbym jeszcze coś w stylu 135mm/2,8 w cenie do ok. 2-3 tys. zl.Chyba, że coś przeoczylem.Ale sam korpus K5 to jak dla mnie rewelacjai ...korci.
ha nie ma to jak za drogo, za lekko, za ciezko, za duze, za ciemne , za jasne, za jakies tam.
Jak to leciało? Złej baletnicy rąbek u spódnicy?![]()
Mam wrażenie że nie rozumiesz znaczenia tego powiedzenia
Ostatnio edytowane przez fafniak ; 23-03-2011 o 19:03
O ile się nie mylę podkreślasz pierwszy raz.
Pytałeś z jakimi obiektywami k-5 będzie działał szybko i skutecznie. Dostałeś odpowiedź.
A skąd informacja, że k-5 z DA 40 działa wolniej i mniej skutecznie od d700 z 24-70?
Rozumiem, że obie puszki z oboma obiektywami miałeś w rękach i testowałeś?
Skontaktuj się z nami