Close

Strona 30 z 40 PierwszyPierwszy ... 202829303132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 393

Wątek: Pentax K-5

Domyślnie

Puszka Pentaksa jest super . Ale sam aparat nie robi zdjęć. Do Nikona i Canona jest dużo osprzętu. Pentaxa żaden producent nie traktuje serio. Jak ten amator będzie potrzebował czegoś więcej to tylko zmiana systemu. A to kosztuje.Wiem to po sobie.
    Miałem kiedyś Amige. Miała CD, twardy dysk, karte turbo. Kosztowało to kupe kasy. PC się rozwijało i tansze było.Ale tylko Amiga była najlepsza.To był fanatyzm. Tak jest z Pentaksiarzami.
    Byłem ostatnio na weselu z moim samsungiem (czyli Pentaxem K-10 ).Kolega nikonem d80 pstrykał zdjęcia z lampą z dyfuzorem i nie ważne ile wypił, zdjęcia wychodziły . A ja co zdjęcie czytałem histogram, a niektórych sytuacji niema jak drugi raz pstryknąć. Dlatego zawodowcy używają sprzętu na N lub C nawet w trybie auto ale wiedzą że im zdjęcie wyjdzie.
    A poza tym Pentax K-5 to fajna pucha. Nikonierze mają super d7000 ale co z tego jak połowa leży w serwisie. Canon ma gorsze matryce ale nie ma takich problemów z puszkami. Ciężkie czasy dla kupujących lustrzanke.
    Ostatnio edytowane przez fredik33 ; 24-03-2011 o 22:24
    Fujifilm X H2, Sigma 18-50 2.8 DC DN, Viltrox 27 1.2 , Viltrox 85 1.8 II, Fujinion XXF 10-24 WR, Fujinion 70-300 WR

Domyślnie

Wniosek:
    to że zdjęcia robione Nikonem nawet po pijaku wychodzą ok, nie oznacza że pisanie postów w takim stanie to najlepszy pomysł

Domyślnie

Ok.Przepraszam za mój post który pisałem nie bardzo świadomie. Ale co do wyboru nowej puszki to nikt nie powie każda firma dała plamy z niedopracowaniem poszczególnych modeli puszek .Jedynie Canon nie zaliczył wtopy ale za to nie pokazali puszki na poziomie Pentaxa K-5 lub Nikon d7000
    Fujifilm X H2, Sigma 18-50 2.8 DC DN, Viltrox 27 1.2 , Viltrox 85 1.8 II, Fujinion XXF 10-24 WR, Fujinion 70-300 WR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fredik33 Zobacz posta
    Ok.Przepraszam za mój post który pisałem nie bardzo świadomie. Ale co do wyboru nowej puszki to nikt nie powie każda firma dała plamy z niedopracowaniem poszczególnych modeli puszek .Jedynie Canon nie zaliczył wtopy ale za to nie pokazali puszki na poziomie Pentaxa K-5 lub Nikon d7000
    Rozczaruję cię, ale Canon też miał wtopy. I to nawet z puszką na najwyższym poziomie - 1Dmk3. Każda frma czasami cos takiego wypuszcza. Niestety.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Rozczaruję cię, ale Canon też miał wtopy. I to nawet z puszką na najwyższym poziomie - 1Dmk3. Każda frma czasami cos takiego wypuszcza. Niestety.
    Plus taki, że potrafili się przyznać do tego, że coś tam spartolili, a nie wszystkim to tak łatwo przychodzi
    pozdr
    było żółto i czerwono
    był też FUJI, ale wykończyła go czerwona zaraza
    fotografie Stankiewicz Tomasz

Domyślnie

Mam pytanie dotyczące K5.Jak pracuje autofocus w polączeniu ze szklami pentaxa i np. sigmy czy tamrona?Chodzi mi o szybkosc i celnosc.jeśli mozna porównac np. do nikona d90, d300s lub canona 60d?31/1,8 wydaje mi sie poza zasiegiem cenowym, czy sigma 30/1,4 (bez HSM jak mniemam) moze byc dobrym odpowiednikiem?(35/2,4 ciut za wąski i za ciemny).Podobne pytanie dotyczy limitedow 70/2,4 i 77/1,8, predkosc i celnosc autofocusa.Potrzebowalbym dobrego autofocusa i dobrego iso (zdjecia w hali sportowej itp.)

Domyślnie

nie wiem jak k-5, ale mój k-7 z wymienionym przez Ciebie w poscie ltd 77 ltd działa szybko, jest jedynie problem przy świetle mieszanym potrafi doostrzać, w porównaniu do d700 działa wolniej- takie moje odczucie. u mnie 77 ltd z k-7 ma tendencje do FF. z kolei 31 ltd 1.8 działa celnie w punkt brak FF i BF ale zdarza mu się podobnie do 77 doostrzać ale moze to przez to , ze to śrubokręty. Może z k-5 działają lepiej. generalnie szkiełka fajne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez milczek77 Zobacz posta
    nie wiem jak k-5, ale mój k-7 z wymienionym przez Ciebie w poscie ltd 77 ltd działa szybko, jest jedynie problem przy świetle mieszanym potrafi doostrzać, w porównaniu do d700 działa wolniej- takie moje odczucie......
    Akurat w poście jest mowa o LTD 70/2.4. Jest to inne szkło. Szybsze od 77/1.8.
    -----------
    Pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Test na Optycznych K-5 i ani słowa komentarza ? ( wygląda na to że w dziedzinie foto - w video bardziej brak odchylanego wizjera - K-5 przebija jednak sporo D7000.
    Zwłaszcza dynamika no i jednak szumy też trochę. Jeśli zrobią na jego podstawie bezlusterkowca to bedzie mój

Strona 30 z 40 PierwszyPierwszy ... 202829303132 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów