Close

Strona 17 z 18 PierwszyPierwszy ... 715161718 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 173

Wątek: d5000 czy d90

Domyślnie

Mi sie wydaje ze kolega za bardzo kombinuje zamiast robic zdjecia. Nikt nie zaprzeczy ze d90 to lepszy aparat ale moim zdaniem jesli juz kupil d5k to zmiana na d90 nie za bardzo ma sens. W tej chwili jest juz sporo fajnych szkielek z silnikiem np. n35, n50, t60, n60, t90 w cenie do 1800pln wiec argument o srubokrecie jest juz dawno malo aktualny. Stare szkielka na srubke sa tanie ale w wiekszosci sa sporo gorsze od nowszych wersji.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    No, ale dalej nie rozumiem dlaczego teraz płaczesz nad rozlanym mlekiem. Skoro Ci nie pasuje Twoje D5000 to go sprzedaj i kup coś innego
    Znam wiele osób, które kupują lustrzankę, bo to jest po prostu trendy. No nie wypada nie mieć. Kupują, mają z kitowym obiektywem. Robią sobie zdjęcia. Są szczęśliwi. Nie wiem, dlaczego większość z nas zakłada, że każdy chce mieć docelowo D3 + 14-24+24-70+70-200
    Według mnie te wysokie koszty gdy masz D5000 to tylko mit. Nikon i tak ewidentnie dąży do tego co zrobił Canon, tylko dużo delikatniej.
    Nie płacze , a jedynie ostrzegam innych .
    to źle ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lothar345 Zobacz posta
    Mi sie wydaje ze kolega za bardzo kombinuje zamiast robic zdjecia. Nikt nie zaprzeczy ze d90 to lepszy aparat ale moim zdaniem jesli juz kupil d5k to zmiana na d90 nie za bardzo ma sens. W tej chwili jest juz sporo fajnych szkielek z silnikiem np. n35, n50, t60, n60, t90 w cenie do 1800pln wiec argument o srubokrecie jest juz dawno malo aktualny. Stare szkielka na srubke sa tanie ale w wiekszosci sa sporo gorsze od nowszych wersji.
    nie uważam , że nie.

Po prostu dla mało wymagających początkujących są to duże koszta. i zamiast skupić się na robieniu zdjęć bd szukali skąd tu wziąć kasę na nowe szkło. Bo na jednym ciężko wyrobić i znaleźć rodzaj fotografii którym się zajmie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rdcom Zobacz posta
    ja nie mam D5000 i jestem zadowoony nie wykorzystuję wszystkich jego możliwości

no widzisz a ja wykorzystuje i jest dużo ludzi z ambicjami którzy też wykorzystają a nie ,że kupi lustrzankę i bd mieć jeden obiektyw i się cieszyć bo jest ********* ze ma lustrzankę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JURAS12 Zobacz posta
    Wiemy jakie były ceny 1,5 roku temu, bo 02 września 2009 za D90 plus 18-105 zapłaciłem 4399 zł.Wtedy również miałem dylemat czy kupić D5000 czy D90 - wybrałem D90 i uważam również dziś za jedynie słuszny wybór.
    No to widzę , że przepłaciłeś bo na pewno cena niebyła powyżej 4 tysięcy...

zobacz na to... http://forum.nikoniarze.pl/archive/i...p/t-96187.html

zwróć uwagę na date i na cene za jaką osoby kupiły ten własnie zestaw... ; ]

Tak wiem wiem za granicą ale u nas to mogła być różnica 100 może 200 zł nie wspominając ze dostali karte 8 GB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian9627 Zobacz posta

zobacz na to... http://forum.nikoniarze.pl/archive/i...p/t-96187.html

zwróć uwagę na date i na cene za jaką osoby kupiły ten własnie zestaw... ; ]

Tak wiem wiem za granicą ale u nas to mogła być różnica 100 może 200 zł nie wspominając ze dostali karte 8 GB
    Ja pamiętam jak różnica pomiędzy ceną w USA a w Polsce była równo 50% za topowe szkła
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian9627 Zobacz posta

Może i przepłaciłem (a może nie) 100-200zł jak piszesz powyżej.Należę do grupy osób (na pewno nie jestem wyjątkiem),które przed zakupem body chcą "organoleptycznie" sprawdzić dokładnie sprzęt,w który mam zamiar zainwestować swoje pieniądze.A w tym czasie cena owego kompletu w sklepach PL niestety przekraczała 4k zł, no ale skoro wiesz lepiej ...
    Ostatnio edytowane przez JURAS12 ; 06-02-2011 o 17:37
    D90 | MB-D80 | N50/1,8 | N18-105VR | N70-300VR | H58/2,0 | Metz 58 AF2 .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JURAS12 Zobacz posta
    Może i przepłaciłem (a może nie) 100-200zł jak piszesz powyżej.Należę do grupy osób (na pewno nie jestem wyjątkiem),które przed zakupem body chcą "organoleptycznie" sprawdzić dokładnie sprzęt,w który mam zamiar zainwestować swoje pieniądze.A w tym czasie cena owego kompletu w sklepach PL niestety przekraczała 4k zł, no ale skoro wiesz lepiej ...
    ja kupowałem w sklepie internetowym .

Domyślnie

kolego adrian9626 proszę nie śmiecić! I nie walić posta za postem....jest coś takiego jak edycja, WIĘC PROSZĘ nie nabijać, i nie robić śmietnika...

Strona 17 z 18 PierwszyPierwszy ... 715161718 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów