Zobacz pełną wersję : Nikon d90 ceny w UK i GPS
damian81pl
23-04-2009, 21:02
Witam,
W 90% jestem zdecydowany na zakup Nikona d90, z tym, że w Polsce są dość wysokie ceny za ten sprzęt.
Zauważyłem, że w UK można kupić już za 734 funtów ( http://www.pixmania.co.uk/uk/uk/r/d90 ). Przy zakupie kartą , biorąc pod uwagę przelicznik funt->euro->zł wychodzi ponad 3600 zł, więc 500 zł zaoszczędzone :). Oczywiście zamówienie jest realizowane na terenie UK, ale z tym akurat nie będzie problemu. W związku z tym mam pytania:
1. W standardzie jest gwarancja na 2 lata, czy będzie również ważna w Polsce ?
2. Jak bywa z awaryjnością zestawu d90 + 18-105 od razu po zakupie. Czy często zdarzają się wadliwe matryce lub obiektyw ?
3. Interesuje mnie również podłączenie GPS do tego zestawu. Oczywiście oryginalny komponent jest drogi. Na ebay dostępny jest zamiennik za 65 funtów ( http://www.hi-tech-geek.com/gn-1_manual.pdf ), czy miał ktoś z tym styczność ?
Pozdrawiam
Damian
gregory63
23-04-2009, 22:33
Jak kupujesz w Angli to radze kupic w sklepie(towar do reki), jest nieduzo drozej, a zawsze mozesz odniesc z powrotem (u nich to normalne, masa ludzi tak robi).
Opowiem jak bylo z moim aparatem: cena-350£, kurs funta- 4.4zl, cieszylem sie ze kupilem taniej niz w polsce, po zakupieniu aparatu pojechalem do Polski, kurs-5,15 (gdybym przywiozl kase to bym kupil aparat bez problemu).
Ostatnio ceny poszly w gore, w Angli chyba jeszcze bardziej, czym dorownaly cenom w Polsce, wiem bo non stop obserwuje. Mysle ze jezeli nie trafi sie na jakis hot-deal(czasami obnizaja cene o ladnych pare groszy) to raczej jest brac pod uwage aspekty:gwarancji...itd - jesli ktos zwraca na to uwage. Ja w ogole nie mysle przy zakupie ze sie popsuje.
Co do gwarancji to mysle ze tak, powinna byc wazna.
gregory63
23-04-2009, 22:41
W celu uzupelnienia pixmania to sklep wysylkowy dlatego pisze, ze 'towar do reki'. Popularne sklepy ktore sa w kazdym miescie to' JESSOPS' i 'WILKINSON CAMERAS' - wpisz sobie w googlu
pozdrawiam!
gwarancje otrzymujesz europejską i w PL nie bedziesz miał z tym problemu,dzwoniłem do NP
jesli chodzi o Twój zakup D90,zdecyduj sie do konca miesiąca. cena tego body idzie od maja w górę o 10%.W UK również.
Leatherface
23-04-2009, 23:20
Ta podwyżka to pewniak? Bo chcę kupić d90 ale do wakacji... :/ Z drugiej strony dobrze że tylko 10% o ile rzeczywiście tyle ;)
Ta podwyżka to pewniak? Bo chcę kupić d90 ale do wakacji... :/ Z drugiej strony dobrze że tylko 10% o ile rzeczywiście tyle ;)
tu masz info : http://nikonrumors.com/2009/04/16/nikon-d90-another-price-increase-uk-and-lv-bug.aspx
Mieszkam od 4 lat w UK. Pół roku temu kupiłem 70-300 za 349 funtów. Obecnie jest za 429! (Ceny z Jessops). Wszystko idzie w górę niestety. Pozdrówka.
Witam,
W 90% jestem zdecydowany na zakup Nikona d90, z tym, że w Polsce są dość wysokie ceny za ten sprzęt.
Zauważyłem, że w UK można kupić już za 734 funtów ( http://www.pixmania.co.uk/uk/uk/r/d90 ). Przy zakupie kartą , biorąc pod uwagę przelicznik funt->euro->zł wychodzi ponad 3600 zł, więc 500 zł zaoszczędzone :). Oczywiście zamówienie jest realizowane na terenie UK, ale z tym akurat nie będzie problemu. W związku z tym mam pytania:
1. W standardzie jest gwarancja na 2 lata, czy będzie również ważna w Polsce ?
2. Jak bywa z awaryjnością zestawu d90 + 18-105 od razu po zakupie. Czy często zdarzają się wadliwe matryce lub obiektyw ?
3. Interesuje mnie również podłączenie GPS do tego zestawu. Oczywiście oryginalny komponent jest drogi. Na ebay dostępny jest zamiennik za 65 funtów ( http://www.hi-tech-geek.com/gn-1_manual.pdf ), czy miał ktoś z tym styczność ?
Pozdrawiam
Damian
Tylko nie w pixmanii...
damian81pl
24-04-2009, 11:16
Dzięki za przydatne informacje.
A dlaczego odradzacie pixmanie ?
Rafal1977
24-04-2009, 20:35
Ja osobiście kupowałem dwa razy w Pixmanii. Wydaje mi się, że jest drogo. Za pierwszym razem przysłali mi aparat w jednej paczce i potem kartę, bo nie mieli akurat na stanie. Ale już za drugim razem kiedy kupowałem D90 obyło się bez żadnych problemów i przesyłka dotarła do mnie do Irlandii po 3 dniach. Ale powtórzę, że chyba jest drogo. Generalnie jeśli możesz kupić w sklepie, to kup w sklepie. No chyba, że cena jest sporo niższa online. Kupując w necie zawsze jest ryzyko, że coś się opóźni, albo nie przyjdzie wcale i trzeba będzie wydzwaniać i takie tam. No ale nie ma nic za darmo. Taki lajf.
piotrzuraw
24-04-2009, 21:46
No to moze ja cos doradze :) Mieszkam w Londynie i obserwuje temat cen ( szlag mnie trafia bo D300 poszedl w gore), ale proponuje ta strone i wszystko powinno byc jasne : http://www.camerapricebuster.co.uk/prod723.html
Pozdrawiam
Grabasimo
24-04-2009, 21:51
ja dalem za swoj zestaw D90+kit plus druga bateria, filter, torba i karta 8GB Ext III dalem 907 f. Zakupilem w sklepie Jessops. Sam D90+kit kosztuje 799f a za 129f wiecej mozesz doupic kolejny obiektyw T70-300. ale jest dosc ciemny.
piotrzuraw
24-04-2009, 22:20
Na dzien dzisiejszy samo body plus kit od £ 713.00 w zaleznosci od sklepu
mnie się udało parę dni temu kupić D90 +18-105 VR za 743 f w Argosie czyli w normalnym sklepie, zawsze można przyjść i reklamować, a gwarancja jest roczna z możliwością przedłużenia na 2 lata za Free po rejestracji produktu na stronie Nikona
jacek123
29-04-2009, 00:34
Cena w Argosie jest cały czas taka sama, argos nie zmienia cen często, najwyżej co pół roku gdy nowy katalog wychodzi, a na chwile obecną cena w argosie za d90+18-105 jest jedna z lepszych, po za tym nawet jak w maju ceny pójdą w górę to raczej ich szybko nie zmieni, ma to oczywiście wadę bo gdy sprzęt w wszystkich sklepach tanieje to argos dalej ma starą, do puki nie odświeży katalogu i cen.
www.argos.co.uk
ps. właśnie sprawdziłem i cena d90 +18-105 ma obowiązywać do 24 lipca 2009
pozdrawiam :)
zerknij tez tu: http://www.warehouseexpress.com/
damian81pl
02-05-2009, 11:32
Dzieki za informacje. Kupiłem w UK za 769 funtów. Jestem zadowolony bo gratis dostałem kartę 4 GB Sandisk, czytnik kart, torbę i gwarancje z możliwością przedłużenia na 2 lata :)
Mam tylko pytanie odnośnie gwarancji. Standardowo mam 1 rok gwarancji w całej Europie, drugi rok po zarejestrowaniu tylko na terenie UK. Na kogo lepiej zarejestrować (imię i nazwisko) ? Na brata mieszkającego w UK, czy na mnie - czyli PL ale z adresem UK. Generalnie czy ma to jakiekolwiek znaczenie ?
Pozdrawiam
Damian
Ja kupiłem D90 + 18-105 + 8GB za 3400zł. Szukam teraz chętnego na ten zestawik.
Ja kupiłem D90 + 18-105 + 8GB za 3400zł. Szukam teraz chętnego na ten zestawik.
Już Ci się znudził? :)
Dzieki za informacje. Kupiłem w UK za 769 funtów. Jestem zadowolony bo gratis dostałem kartę 4 GB Sandisk, czytnik kart, torbę i gwarancje z możliwością przedłużenia na 2 lata :)
Mam tylko pytanie odnośnie gwarancji. Standardowo mam 1 rok gwarancji w całej Europie, drugi rok po zarejestrowaniu tylko na terenie UK. Na kogo lepiej zarejestrować (imię i nazwisko) ? Na brata mieszkającego w UK, czy na mnie - czyli PL ale z adresem UK. Generalnie czy ma to jakiekolwiek znaczenie ?
Pozdrawiam
Damian
nie ma to zadnego znaczenia,
by ułatwiło Ci zycie zdecyduj sie na brata, on wyśle,odbierze przesyłkę w razie W.
ten dodatkowy rok masz od nikona UK, czyli masz 2 lata gwarancji nikona, drugi rok tylko w UK.
damian81pl
04-05-2009, 12:23
Jeszcze mam jedno pytanie. Czy serwis Nikona może robić problem z nie podbitą gwarancja europejska, nawet jeśli sprzęt został zarejestrowany w internecie ? Rachunek jest, bo nie wiem czy wysyłać kartę gwarancyjną do pobicia.
Jeszcze mam jedno pytanie. Czy serwis Nikona może robić problem z nie podbitą gwarancja europejska, nawet jeśli sprzęt został zarejestrowany w internecie ? Rachunek jest, bo nie wiem czy wysyłać kartę gwarancyjną do pobicia.
nie beda. wazne ze masz ichnia karte gwarancyjna i rachunek ze sklepu, moze byc paragon z kasy. i styka.
astratow
15-08-2009, 10:10
Można też wejść na http://www.google.co.uk/products/
Rafal1977
15-08-2009, 11:59
Jak najldalej od Pixmanii. Ja właśnie walcze z nimi żeby mi przysłali GPSa do samochodu, którego zamówiłem, a dostałem małego Pentaxa. Odradzam Pixmanie.