Close

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 94

Wątek: internet

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amirez Zobacz posta
    No. Przecież Junior, montowany w szkolnych pracowniach komputerowych to też był pirat
    --------------------
    Mimo wszystko miło wiedzieć, że są na forum osoby dla których DOS i kilka innych zabytkowych słów coś znaczy.
    Ma ktoś 100Mb w domu?
    Mam 500/200 Mb, niestety nie na wyłączność, ale fajnie to śmiga. Bankrut to było coś, a pamięta ktoś takie cudo jak "@t"?

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Ja jeszcze piszę programy działające pod DOSem.
    Tak z ciekawości, co to za soft? Domyślam się, że coś niszowego.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Ja jeszcze piszę programy działające pod DOSem.
    Mi juz sie nie chce, z piec lat temu rozstalem sie z szeroko pojeta informatyka, teraz nawet nie wiem jakie karty graficzne sa na topie ani w czym ludzie teraz "skrobia" programy : )
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eskimos Zobacz posta
    Mi juz sie nie chce, z piec lat temu rozstalem sie z szeroko pojeta informatyka
    Mi się musi chcieć, u jednego z klientów działają jeszcze komputery (8086) zainstalowane w 1989 roku.
    Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Tak z ciekawości, co to za soft? Domyślam się, że coś niszowego.
    Nie całkiem - typowe: ewidencja materiałowa, faktury, FK, kasa, analizy.
    Krzysztof Paszkiewicz

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Czy Twoim klientom nie opłacałoby się bardziej zainwestować w kilkuletni, tani sprzęt obsługujący coś Uniksopodobnego niż płacić za taką ekwilibrystykę programistyczną?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Czy Twoim klientom nie opłacałoby się bardziej zainwestować w kilkuletni, tani sprzęt obsługujący coś Uniksopodobnego niż płacić za taką ekwilibrystykę programistyczną?
    Czemu ekwilibrystykę?
    Akurat ten klient idzie ostro pod wodę i wkrótce go nie będzie. Każdą złotówkę oglądają pod światło.
    Krzysztof Paszkiewicz

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Z programowaniem miałem dość małą styczność, ale o ile mi wiadomo dawniej trzeba było wszystko na piechotkę klepać, a korzystając ze zdobyczy nowinek programistycznych można sobie życie kodera nieco uprościć.

Domyślnie

Jakoś nikt nie wspomniał o modemie-słuchawce do Atari (ja po Odrze 1224 przeszedłem od razu na Atari 800).
    To były czasy... ...A Giełda w szkole na Grzybowskiej ? Ech !
    Ostatnio edytowane przez wasilewk ; 28-01-2011 o 20:55
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Ach te pecety w laboratorium ETO, powracają wspomnienia o 5,25" dyskietce startowej (chyba Novell). Pocztę obsługiwało się programem Pegasus Mail.
    Administrowałem też kiedyś siecią obsługiwaną przez serwery z zainstalowanym Microsoft OS/2 v. 1.30.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    (ja po Odrze 1224 przeszedłem od razu na Atari 800).
    A George-3 na Odrze 1305 to było to! Albo Mera 9150.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    Nigdy nie zapomnę zapachu sprzętu C64 po wyciągnięciu z pudełka.
    ha ! Pamiętam ten zapach do dziś Miałem tę wersję "mydelniczkę" Piękne to były czasy, grało się godzinami w Gianę Sisters albo Platoon
    Oczywiscie magnetofon z śrubokrętem od maszyny do szycia, do regulacji głowicy
    Potem A500, jak zobaczyłem intro Lotusa II jak auto miga światłami to miałem prawie orgazm
    Swiv, seria Lotus, Alien Breed, Beast, Jaguar Xj220, Street Fighter, Body Blows, Panza Kickboxer, North&South, Premiere i wiele.. wiele innych tytułów Albo słynny ProTracker
    Potem sprzedałem A500 z zamiarem "dozbierania" do A1200. Niestety były to wakacje i całą kasę "przejadłem" i nigdy juz Amigi nie kupiłem... zresztą niebawem nastąpiła śmierć tej platformy i zaczął "rządzić" pecet (można by rzecz, że od 486DX2..)

Czasem pogrywam sobie na emulatorach w gierki z tamtych czasów:
    - MAME (emulator maszyn arcade, tysiące tytułów z tzw "salonów gier, czyli spelun"
    - WinUAE (emulator Amigi)
    Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 28-01-2011 o 21:08

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów