Close

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 94

Wątek: internet

Domyślnie

jak juz chyba prz3mo wspomniał o różnych grach, przypomniała mi się muzyczka z Lotusa na Amigę - pamiętam jak w podstawówce na informatyce rzeźbiliśmy na C64 w LOGO, a na końcu sali nauczyciel miał Amige i popierdzielał w Lotusa własnie

http://www.youtube.com/watch?v=LQSsq...eature=related

a wybieranie numeru 0202122 wieczorami przy głośnej muzyce to klasyk. Pamiętam tylko że jak zbyt długo nie wyłaziłem z pokoju to starzy u siebie podnosili tel i jak słyszeli że zajęte - to był krzyk "Marcin, wyłacz w końcu ten internet !!!"
    Ostatnio edytowane przez stock ; 29-01-2011 o 00:36

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    Pamiętam tylko że jak zbyt długo nie wyłaziłem z pokoju to starzy u siebie podnosili tel i jak słyszeli że zajęte - to był krzyk "Marcin, wyłacz w końcu ten internet !!!"
    hahahaaha... dokładnie tak samo to u mnie wyglądalo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    A George-3 na Odrze 1305 to było to! Albo Mera 9150.
    ... i egzamin z George-3 dla maszyn jednolitego systemu + Fortran IV to było coś.
    Programowanie na kartach perforowanych, linkowanie programów dziurkowanych na tasiemkach przy pomocy taśmy klejącej, a w końcu zgoda dyrektora instytutu na wykorzystanie 4 godzin mocy obliczeniowej na poziomie uprawnień 6.
    Do internetu było jeszcze bardzo daleko.

Cytat Zamieszczone przez ekonet
    I komu DOS przeszkadzał? Jeśli się tam postawiło programy, to nie miało prawa się cokolwiek wywrócić.
    A Windows wyłączasz i nie wiesz, co zastaniesz po włączeniu.
    Kiedyś była w tym magia, każdy kto potrafił wykonać komendę pod DOS'em "z palca" traktowany był jak guru.
    Teraz jest podobnie, tylko magia bardziej nieokiełznana - nikt nie wie co się dzieje.
    Marek

Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa.
    fb, music, portrait

Domyślnie

A to wszystko jakby było wczoraj...
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Wszystkim sentymentalnych polecam zajrzeć pod adres http://archive.org - wayback machine potrafi i wywolać łezkę i sprawić, że uśmiech się pojawi. . .
    Pozdrawiam, Artur
    ---------
    Woody Allen: Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zorki Zobacz posta
    Ja to jakiś dinozaur internetowy jestem
    W sieci pod Novellem odpalało się telneta i logowało na maszynie Unix-owej. Można było poszaleć i wejść na IRC-a, czy FTP-em pościągać pliki.
    Do oglądania stron był Lynx. Przeglądarką, która działała w trybie tekstowym (tak to wyglądało).
    Piękne czasy
    I jeszcze "hakowanie" bibliotecznych komputerów, żeby móc wejść do netu
    NIKON Coolpix S510

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    A to wszystko jakby było wczoraj...
    ...i komu to przeszkadzało?
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amirez Zobacz posta
    Właśnie podłączyłem nowy modem - 50Mb.

Ja od miesiaca mam 8mb i myślałem, ze to dużo Ale w mojej wsi to max co można mieć

Domyślnie

BBS Maloka niejakiego Stana Tymińskiego, modem motorola Codex z zawrotnym 14400bps i ślepienie w Netszkapę. To były czasy A potem to już OKWF FUW i pierwszy adres mailowy - pamiętam jak dziś...

Domyślnie

He, he, kombatancka przeszłość Ja pamiętam BBS Bajtka, prowadzony przez Michała Szokoło i testy modemów oraz programów do dzwonienia (Telemate! ) Miałem wtedy Atari 130XE i chorowałem na mityczny modem 300kb/s, który był w zasadzie nieosiągalny. Net widziałem wtedy tylko u kumpla na pececie - wyglądało prawie jak hollywoodzki film o hakerach
    A gdy już miałem peceta (czasy Win95), to oczywiście Tepsa, modem Pentagram, 0202122 i dźwięk łączenia (nie do zapomnienia ) Napisałem wtedy własny programik-taryfikator Zicco (nawet był opis w jakimś rankingu w Chipie tudzież PC World Komputer ) - ech, trzeba było się łączyć po 18tej, bo impuls co 6 minut...
    Śmieszne jest to, że wtedy się człowiek uczył adresów stron - bo praktycznie wyszukiwarek nie było. Istniały katalogi na Onecie lub WP, pamiętam też specjalne programy-multiwyszukiwarki, np. Copernicus chyba - odpytywały one wiele katalogów jednocześnie A teraz jest po prostu Google

Ech, miło sobie wspomnieć czasem

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów