Close

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 94

Wątek: internet

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

A to wszystko jakby było wczoraj...
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Wszystkim sentymentalnych polecam zajrzeć pod adres http://archive.org - wayback machine potrafi i wywolać łezkę i sprawić, że uśmiech się pojawi. . .
    Pozdrawiam, Artur
    ---------
    Woody Allen: Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    A to wszystko jakby było wczoraj...
    ...i komu to przeszkadzało?
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grunia99 Zobacz posta
    Kiedyś była w tym magia, każdy kto potrafił wykonać komendę pod DOS'em "z palca" traktowany był jak guru.
    Teraz jest podobnie, tylko magia bardziej nieokiełznana - nikt nie wie co się dzieje.
    pamiętam, jak u kolegi posypał się XP. Żeby nie robić reinstalacji, włączyłem DOSa z dyskietki. Patrzył na mnie jak na Copperfielda
    u mnie podobnie jak u większości: 022 i głośna muzyka

Domyślnie

u mnie to samo ) głośna muzyka zagłuszająca modem Chociaż pierwszy komputer to AT286 20 Mhz. I pomyśleć że wtedy fascynował mnie turbo pascal a nie plotki na kozaczku
    Sony Alfa 65 Coolpix 4200 + Tachimetr Nikon NPL352

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amirez Zobacz posta
    Właśnie podłączyłem nowy modem - 50Mb.

Ja od miesiaca mam 8mb i myślałem, ze to dużo Ale w mojej wsi to max co można mieć

Domyślnie

BBS Maloka niejakiego Stana Tymińskiego, modem motorola Codex z zawrotnym 14400bps i ślepienie w Netszkapę. To były czasy A potem to już OKWF FUW i pierwszy adres mailowy - pamiętam jak dziś...

Domyślnie

He, he, kombatancka przeszłość Ja pamiętam BBS Bajtka, prowadzony przez Michała Szokoło i testy modemów oraz programów do dzwonienia (Telemate! ) Miałem wtedy Atari 130XE i chorowałem na mityczny modem 300kb/s, który był w zasadzie nieosiągalny. Net widziałem wtedy tylko u kumpla na pececie - wyglądało prawie jak hollywoodzki film o hakerach
    A gdy już miałem peceta (czasy Win95), to oczywiście Tepsa, modem Pentagram, 0202122 i dźwięk łączenia (nie do zapomnienia ) Napisałem wtedy własny programik-taryfikator Zicco (nawet był opis w jakimś rankingu w Chipie tudzież PC World Komputer ) - ech, trzeba było się łączyć po 18tej, bo impuls co 6 minut...
    Śmieszne jest to, że wtedy się człowiek uczył adresów stron - bo praktycznie wyszukiwarek nie było. Istniały katalogi na Onecie lub WP, pamiętam też specjalne programy-multiwyszukiwarki, np. Copernicus chyba - odpytywały one wiele katalogów jednocześnie A teraz jest po prostu Google

Ech, miło sobie wspomnieć czasem

Domyślnie

ja tam znalazłem na 022 sposób, wyłączałem głośnik w ustawieniach modemu i już nie było słychać połączeń

Jak przychodził powsinoga i przynosił rachunek to już wesoło nie było
    opis w fazie przygotowań ...

Domyślnie

[OT on]
    a używał ktoś GeoSa na C64? Taki protoplasta okienek.
    [OT off]

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów