A to wszystko jakby było wczoraj...
Szukaj
A to wszystko jakby było wczoraj...
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
Wszystkim sentymentalnych polecam zajrzeć pod adres http://archive.org - wayback machine potrafi i wywolać łezkę i sprawić, że uśmiech się pojawi. . .
Pozdrawiam, Artur
---------
Woody Allen: Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów.
pamiętam, jak u kolegi posypał się XP. Żeby nie robić reinstalacji, włączyłem DOSa z dyskietki. Patrzył na mnie jak na Copperfielda
u mnie podobnie jak u większości: 022 i głośna muzyka![]()
u mnie to samo
) głośna muzyka zagłuszająca modem
Chociaż pierwszy komputer to AT286 20 Mhz. I pomyśleć że wtedy fascynował mnie turbo pascal a nie plotki na kozaczku
![]()
Sony Alfa 65 Coolpix 4200 + Tachimetr Nikon NPL352
Fotografia przyrodnicza https://www.facebook.com/sebastianokolotowicz
BBS Maloka niejakiego Stana Tymińskiego, modem motorola Codex z zawrotnym 14400bps i ślepienie w Netszkapę. To były czasyA potem to już OKWF FUW i pierwszy adres mailowy - pamiętam jak dziś...
He, he, kombatancka przeszłośćJa pamiętam BBS Bajtka, prowadzony przez Michała Szokoło i testy modemów oraz programów do dzwonienia (Telemate!
) Miałem wtedy Atari 130XE i chorowałem na mityczny modem 300kb/s, który był w zasadzie nieosiągalny. Net widziałem wtedy tylko u kumpla na pececie - wyglądało prawie jak hollywoodzki film o hakerach
![]()
A gdy już miałem peceta (czasy Win95), to oczywiście Tepsa, modem Pentagram, 0202122 i dźwięk łączenia (nie do zapomnienia) Napisałem wtedy własny programik-taryfikator Zicco (nawet był opis w jakimś rankingu w Chipie tudzież PC World Komputer
) - ech, trzeba było się łączyć po 18tej, bo impuls co 6 minut...
Śmieszne jest to, że wtedy się człowiek uczył adresów stron - bo praktycznie wyszukiwarek nie było. Istniały katalogi na Onecie lub WP, pamiętam też specjalne programy-multiwyszukiwarki, np. Copernicus chyba - odpytywały one wiele katalogów jednocześnieA teraz jest po prostu Google
Ech, miło sobie wspomnieć czasem![]()
ja tam znalazłem na 022 sposób, wyłączałem głośnik w ustawieniach modemu i już nie było słychać połączeń
Jak przychodził powsinoga i przynosił rachunek to już wesoło nie było![]()
opis w fazie przygotowań ...
[OT on]
a używał ktoś GeoSa na C64? Taki protoplasta okienek.
[OT off]![]()
Skontaktuj się z nami