Close

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 94

Wątek: internet

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    A George-3 na Odrze 1305 to było to! Albo Mera 9150.
    Na Odrze 1224 był Algol-68. Odra 1305 to była Raaakietaa ! - niestety za późno (dla mnie) weszła. Jak kończyłem studia, to RIAD-a montowano.

Pzdr.

P.S.
    Pamiętam swoje zadanie kolokwialne: "Napisać program na obliczanie wyznacznika macierzy metodą eliminacji Gaussa" (doprowadzenie do macierzy trójkątnej) w Algolu68 - pomimo, że taka procedura była już w maszynie zaimplementowana - o czym nie wiedziałem. Chodziło o porównanie... ...no, ale dzięki temu do tej pory program w assemblerze do 64k nie stanowi dla mnie problemu - sama przyjemność !
    Ostatnio edytowane przez wasilewk ; 28-01-2011 o 21:25 Powód: P.S.
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Domyślnie

Dinozaury. Ja tam jestem z czasów, gdy DOS odchodził powoli do lamusa, win95 był popularny, ale i 3.11 często się spotykało. Pierwszy internet? Oczywiście modemowo
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Dinozaury. Ja tam jestem z czasów, gdy DOS odchodził powoli do lamusa, win95 był popularny, ale i 3.11 często się spotykało. Pierwszy internet? Oczywiście modemowo
    I komu DOS przeszkadzał? Jeśli się tam postawiło programy, to nie miało prawa się cokolwiek wywrócić.
    A Windows wyłączasz i nie wiesz, co zastaniesz po włączeniu.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    -------------------------------------------------
    No, niestety. Mój pierwszy własny komputer to było Atari 64 z magnetofonem, Amiga 500 i 1200 z HDD 300MB, a teraz chyba z 10 - PC.
    Uprzednio dorywczo Spectrum i Timex, C64.
    To były czasy kiedy PC XT był szaleńczo drogi, a wchodzący na rynek PC AT obłąkańczo drogi. U nas, bo tzw. marża "sprowadzaczy" sięgała 600-1000! procent.
    Fakt, wysypać DOS-a to trzeba było być zdolnym
    Ostatnio edytowane przez amirez ; 28-01-2011 o 21:50
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Swiv, seria Lotus, Alien Breed, Beast, Jaguar Xj220, Street Fighter, Body Blows, Panza Kickboxer, North&South, Premiere i wiele.. wiele innych tytułów Albo słynny ProTracker
    to były piękne czasy, a komputer to było COŚ

Domyślnie

C64 ale dopiero 8086 i późniejszy 80286 dały impuls do 80486DX-100 (ale to była maszyna! samo 80486DX dawalo już pół orgazmu od oznaczenia, szczyt marzeń, późniejsze 80586 i 80686, tj. pierwsze Pentiumy, straciły ten ulotny klimacik cyferek). Pierwszy net to 020..., oczywiście u kolegi, bo to luksus dla wybranych. Później odkupiłem modem, leży do dziś, na pamiątkę. Za jedyne 150zł (sic!), Internet poznawany już od W95, ale 3.11 i wcześniejszy DOS to jest system operacyjny a nie okna 2011 itp. Konsola tekstowa i progrtamy tekstowe a dopiero potem nakładki graficzne. Tak to się powinno jeść. To właśnie konsola i tryb tekstowy to coś, co ciagnie mnie do Linuksa. A Lynx i tekstowe WWW pokazują, które strony są stronami a nie kupa niczego, co się oglądać nie da inaczej niż w grafice...

Domyślnie

A słynne demko Enigma Phenomeny, kto pamięta?

Kurcze, nie mogę sobie przypomnieć programu do 3d, w którym się trochę bawiłem w 3d... całą noc renderowała się jakaś prosta bryła

Domyślnie

Ale fajny temat, przyjemnie się czyta u mnie pierwszy szał internetowy to służbowy laptop ojca z modemem, połączenie przez 022 i ściąganie nowych samochodów do GTA1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzej_suse10 Zobacz posta
    Ale fajny temat, przyjemnie się czyta u mnie pierwszy szał internetowy to służbowy laptop ojca z modemem, połączenie przez 022 i ściąganie nowych samochodów do GTA1
    W kestii 0202122 to pamietam jak czekałem na godzinę 18-tą, bo po niej impuls był liczony co 6 minut.
    Pamiętam gdy się łączyłem to na chwilę robiłem głośno muzykę z "wieży", żeby starzy nie słyszeli jak modem wybiera numer

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów