Close

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 94

Wątek: internet

Domyślnie internet

To tylko tak...
    Zaczynałem daawno na łączach TPSA z wybieranym numerem 022....... Wówczas to było szaleństwo 56Kb na początek.
    Właśnie podłączyłem nowy modem - 50Mb.
    Speed test pokazał, że zdjęcie 1MB poniżej 1 sekundy pobierze.
    Teraz to można z forum poszaleć
    I pamiętam jak byłem z komputerem w serwisie, aby podłączyli i ustawili modem.
    Serwisant pokazał mi pierwsze strony www. Powiedział, że też sobie stronkę swoją zrobi. Na pytanie "po co?" odpowiedział, że za bardzo nie wie, ale będzie miał i będzie sobie oglądał

A Wasze początki z internetem?
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Początki - pamiętam jak szlag mnie trafiał podczas konfiguracji modemu zoltrix czy jakoś tak pod win95. Jedno gorsze od drugiego Raz działało raz nie i za cholerę nie było wiadomo dlaczego.
    A dostęp to chyba było coś w loginie ppp i numer 0202122 albo jakoś tak
    nic...

Domyślnie

poczatki... modem PCMCIA do laptopa at&t 486 dx4 75mhz... kabelek, 0202122 i nieprzespana noc...
    win 95 modem 36 kbs? chyba tak to szlo

a rrany!! znalazlem taki sam
    Ostatnio edytowane przez R ; 28-01-2011 o 14:55

Domyślnie

To na razie sama młodzież
    Ja walczyłem z Win 3.11. Niestety dopiero fachowiec w serwisie potrafił komendy AT ustawić.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

pod 3.11 uczyłem się autocada, który i tak był pod dosa.
    nic...

Domyślnie

Ja to jakiś dinozaur internetowy jestem
    W sieci pod Novellem odpalało się telneta i logowało na maszynie Unix-owej. Można było poszaleć i wejść na IRC-a, czy FTP-em pościągać pliki.
    Do oglądania stron był Lynx. Przeglądarką, która działała w trybie tekstowym (tak to wyglądało).
    Dobry fotograf to i Nikonem potrafi zrobić zdjęcie

Domyślnie

Też pamiętam 3.11 i wieczne problemy portów modemu zoltrix i drukarki,
    które nawzajem się wyłączały.
    I to przykrywanie modemu kocem, gdy chciałem się połączyć nocną porą z 022...
    i nie obudzić małżonki
    Camera Obscura, DX, FX, XXX

Domyślnie

pierwsza transmisja danych jaką pamiętam to nagrywanie na kasecie sygnału emitowanego w programie radiowym i przepisywanie kodu szesnastkowego (kilka stron) wydrukowanego w czasopiśmie, internet był później

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mcl Zobacz posta
    pierwsza transmisja danych jaką pamiętam to nagrywanie na kasecie sygnału emitowanego w programie radiowym i przepisywanie kodu szesnastkowego (kilka stron) wydrukowanego w czasopiśmie, internet był później
    Jak się nie chciało przepisywać to był FidoNet.
    Dobry fotograf to i Nikonem potrafi zrobić zdjęcie

Domyślnie

Ano właśnie, czy piractwo radiowe i nagrywanie kaset do zx spectrum podchodzi pod internet? W koncu to był jakiś przesył danych
    Posiadam tylko marzenia, rozsiałem je u twych stóp. Stąpaj lekko, gdyż stąpasz po moich marzeniach” W.B.Yeats

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów