Zamieszczone przez Ayot
no coz mimo faktu iz F5 w tej dyskusji uwazam za lepszy wybór, musz napisac iz te lub podobne szkla mam podpiete pod F80 z MB16 i działa to.
Szukaj
Zamieszczone przez Ayot
no coz mimo faktu iz F5 w tej dyskusji uwazam za lepszy wybór, musz napisac iz te lub podobne szkla mam podpiete pod F80 z MB16 i działa to.
Pozdrawiam
Jacek
Serdecznie pozdrawiam,
Ayot
Eeeee tam
80-200 2.8 rozmiarowo jest prawie identyczny. Mam go podpietego do F80 z MB16
i nie jest zle.
Najlepsze sa komentarze ktore slysze od "nieznajacych sie" - o rany, ale wielki, ale to musi miec zasieg itp. Poniewaz nie chce mi sie za kazdym razem tlumaczyc zagadnien typu stale swiatlo itp, od razu wyjasniam sprawe i mowie ze tym obiektywem rekompensuje sobie pewne braki w budowie fizycznej :P I wszystko jasne
Pozdrawiam
Czym się różni F5 od F100? (prócz wagi i ceny)
Jakie funkcje są w F5 których nie ma w F100 i na odwrót...
"Wolność twojej pięści musi być ograniczona bliskością mojego nosa."
http://www.bythom.com/F100.htm
P.S.
po przeczytaniu wątku szelasa "Wybijcie mi go z głowy" mam podobny problem. chyba pojade na Bronx i zaczepię jakiegoś rosłego Afrykańca jak już będzie ciemno. może mi wybije.
Ostatnio edytowane przez danz1ger ; 18-02-2007 o 20:11
NO SMOKING. KOMBINEZON ONLY.
Ja chyba jednak zdecyduję się na F100. Powody:
Miałem dwa razy połamaną rękę i problem z wagą F5 byłby dla mnie wielki.
Robię tylko negatywy czarno-białe, więc pomiar światła w F100 jest dla mnie wystarczający
Wydam 1000 zł a nie 2000 zł
F100 są w stanach idealnych do kupienia, czego nie można powiedzieć o F5.
Wystarczają mi bajery w F100
Pozdrawiam.
"Wolność twojej pięści musi być ograniczona bliskością mojego nosa."
chyba zrobię to samo, F100 w keh.com mają za $484 (LN "-" - Jak Nowy "-"), natomiast F4s czy F5 (także LN "-") to już $900, więc jeszcze nie teraz.
NO SMOKING. KOMBINEZON ONLY.
F100 miałem z 10 lat. Jest świetny. Ale F5 jest lepszy.
Oba mają idealne światłomierze. Ergonomia to sprawa indywidualna. Jedni wolą samo lżejsze F100 i to rozumiem. Ale jak F100 z baterypackiem - to F5 jest lepsze, stabilniejsze. Nakręć zestaw na statyw - to sie przekonasz.
Wielkie obiektywy - nie ma sprawy i tak sie trzyma za obiektyw.
Wolę pokazywanie pola AF w F100 - to zdecydowanie. Ale silnik jest lepszy w F5, mechanizmy sa lepsze (migawka, szybkostrzelność). Nie wszystkie dobre obiektywy mają AF-S. Wymiana pryzmatów - to nieistotny niuans.
Nie oszukujmy się - cena na coś wskazuje. W czasach gdy robiono oba - F5 był znacznie droższy. Nie bez powodu.
Teraz mozna się doszukiwac analogii D200 a D2x. Też nie ma watpliwości jakie body (nie biorąc pod uwagę matrycy) jest lepsze.
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 27-11-2024 o 23:52
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Jacku, troszkę przesadziłeś.
Pozdrawiam:
Andrzej
Skontaktuj się z nami