Close

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 83

Wątek: F100 czy F5????

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szelas Zobacz posta
    parę razy macałem F5, więc się nie znam, ale czy aby te 8 klatek/s to nie jest speed aparatu przy wyłączonym af ?

No i jeszcze jedno, F4 to najładniejsze body kiedykolwiek wyprodukowane

święta racja ))))))
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

Domyślnie

Jako że poruszany był tutaj również temat F90x mam takie oto pytanie do użytkowników tego modelu:
    - czy u Was na zewnętrznym wyświetlaczu w przypadku braku filmu w komorze jest ikonka pokazująca, że jest załadowany film? u mnie tak jest mimo, że film nie włożony.
    D200, F4e, N24/2.8Ais, 35/2Ais, N50/1.2 Ais, N105/2.5 AI, N85/1.8, T17-50/2.8
    Olympus Xa, Yashica Mat 124G
    Ernemann 13x18 (1905-1912?)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shah Zobacz posta
    Jako że poruszany był tutaj również temat F90x mam takie oto pytanie do użytkowników tego modelu:
    - czy u Was na zewnętrznym wyświetlaczu w przypadku braku filmu w komorze jest ikonka pokazująca, że jest załadowany film? u mnie tak jest mimo, że film nie włożony.
    Z tego co pamiętam to F90x pokazywał ikonkę filmu zawsze, gdy nie ma załadowanego filmu to na liczniku klatek widniało piękne E.
    And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axer Zobacz posta
    Z tego co pamiętam to F90x pokazywał ikonkę filmu zawsze, gdy nie ma załadowanego filmu to na liczniku klatek widniało piękne E.
    Dzięki za odpowiedź. W takim razie coś jest nie tak, lub poprzedni właściciel coś poprzestawiał za pomocą komputera bo u mnie czy film jest w środku czy nie ikonka się pokazuje.
    Może ma to związek z tym, że po włożeniu filmu zaciąga tylko jedną klatkę, a nie trzy.

Domyślnie

Nie do końca rozumiem Twój problem.

Gdy nie ma w środku filmu - powinna pokazać się ikonka filmu i E na liczniku zdjęć.
    Gdy film jest w środku - ikonka filmu i ilość naświetlonych zdjęć.

Chyba że mi pamięć nawala.
    And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axer Zobacz posta
    Nie do końca rozumiem Twój problem.

Gdy nie ma w środku filmu - powinna pokazać się ikonka filmu i E na liczniku zdjęć.
    Gdy film jest w środku - ikonka filmu i ilość naświetlonych zdjęć.

Chyba że mi pamięć nawala.
    I tak na logikę być powinno.
    U mnie natomiast jest tak:

Brak filmu - pokazana jest ikona filmu (nie E).
    Film w środku - ikona filmu i ilość naświetlonych klatek.
    Ostatnio edytowane przez Shah ; 27-03-2008 o 20:55

Domyślnie

ale jak nie podaje ilosci zdjec, to chyba po tym wiesz z nie ma filmu. poza tym w tyłu w klapie masz okienko i widzisz ze nie ma filmu.

a ta ikona musi być, bo ona przypomina, ze to aparat na film, który musisz załadować. Takie info dla ludzi cyfrowego pokolenia.
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

Domyślnie

Czyli ta ikonka pokazana poniżej ma być mimo tego, że film nie jest załadowany? Bo np. w F601 pokazuje się tylko gdy w środku jest film i to mnie zmyliło. Ogólnie to dla mnie żaden problem czy ona jest czy jej nie ma tylko wydawało mi się, że być nie powinno.

Rycerz
    Gość

Domyślnie

w moim aparacie nie ma ikonki jak nie ma filmu...koniec i basta...

Rycerz
    Gość

Domyślnie

odswiezam...mam wrazenie ze matówka w 90x jest super jasna...czy w f100 jest taka sama czy lepsza? bo ja lubie widziec co robie...hehe

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów