Close

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 83

Wątek: F100 czy F5????

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ayot

Prawie na stałe mam przypięte dwa szkła do efpiątek... AFS VR 70-200/2.8, a do drugiej AF 300/4 IFED. NIe są to OGROMNE szkła, ale ważą swoje półtora kilograma... Nie wyobrażam sobie poważnej pracy takim szkłem z F100 czy D70... A próbowałem.

no coz mimo faktu iz F5 w tej dyskusji uwazam za lepszy wybór, musz napisac iz te lub podobne szkla mam podpiete pod F80 z MB16 i działa to.
    Pozdrawiam
    Jacek

Oszczędny w słowach
    Miasto
    A man, a city...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jmj
    no coz mimo faktu iz F5 w tej dyskusji uwazam za lepszy wybór, musz napisac iz te lub podobne szkla mam podpiete pod F80 z MB16 i działa to.
    Nie ma podobnego szkła do VRa 70-200... To najlepszy zoom w tym zakresie.
    Serdecznie pozdrawiam,
    Ayot

Oszczędny w słowach
    Miasto
    podkarpackie

Domyślnie

Eeeee tam
    80-200 2.8 rozmiarowo jest prawie identyczny. Mam go podpietego do F80 z MB16
    i nie jest zle.
    Najlepsze sa komentarze ktore slysze od "nieznajacych sie" - o rany, ale wielki, ale to musi miec zasieg itp. Poniewaz nie chce mi sie za kazdym razem tlumaczyc zagadnien typu stale swiatlo itp, od razu wyjasniam sprawe i mowie ze tym obiektywem rekompensuje sobie pewne braki w budowie fizycznej :P I wszystko jasne

Pozdrawiam

Domyślnie

Czym się różni F5 od F100? (prócz wagi i ceny)
    Jakie funkcje są w F5 których nie ma w F100 i na odwrót...
    "Wolność twojej pięści musi być ograniczona bliskością mojego nosa."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maciejj Zobacz posta
    Czym się różni F5 od F100? (prócz wagi i ceny)
    Jakie funkcje są w F5 których nie ma w F100 i na odwrót...
    http://www.bythom.com/F100.htm

P.S.
    po przeczytaniu wątku szelasa "Wybijcie mi go z głowy" mam podobny problem. chyba pojade na Bronx i zaczepię jakiegoś rosłego Afrykańca jak już będzie ciemno. może mi wybije.
    Ostatnio edytowane przez danz1ger ; 18-02-2007 o 20:11
    NO SMOKING. KOMBINEZON ONLY.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boguslaw B. Zobacz posta
    http://www.bythom.com/F100.htm

P.S.
    po przeczytaniu wątku szelasa "Wybijcie mi go z głowy" mam podobny problem. chyba pojade na Bronx i zaczepię jakiegoś rosłego Afrykańca jak już będzie ciemno. może mi wybije.
    Ja chyba jednak zdecyduję się na F100. Powody:
    Miałem dwa razy połamaną rękę i problem z wagą F5 byłby dla mnie wielki.
    Robię tylko negatywy czarno-białe, więc pomiar światła w F100 jest dla mnie wystarczający
    Wydam 1000 zł a nie 2000 zł
    F100 są w stanach idealnych do kupienia, czego nie można powiedzieć o F5.
    Wystarczają mi bajery w F100

Pozdrawiam.

Domyślnie

chyba zrobię to samo, F100 w keh.com mają za $484 (LN "-" - Jak Nowy "-"), natomiast F4s czy F5 (także LN "-") to już $900, więc jeszcze nie teraz.
    NO SMOKING. KOMBINEZON ONLY.

Domyślnie

F100 miałem z 10 lat. Jest świetny. Ale F5 jest lepszy.
    Oba mają idealne światłomierze. Ergonomia to sprawa indywidualna. Jedni wolą samo lżejsze F100 i to rozumiem. Ale jak F100 z baterypackiem - to F5 jest lepsze, stabilniejsze. Nakręć zestaw na statyw - to sie przekonasz.
    Wielkie obiektywy - nie ma sprawy i tak sie trzyma za obiektyw.
    Wolę pokazywanie pola AF w F100 - to zdecydowanie. Ale silnik jest lepszy w F5, mechanizmy sa lepsze (migawka, szybkostrzelność). Nie wszystkie dobre obiektywy mają AF-S. Wymiana pryzmatów - to nieistotny niuans.
    Nie oszukujmy się - cena na coś wskazuje. W czasach gdy robiono oba - F5 był znacznie droższy. Nie bez powodu.
    Teraz mozna się doszukiwac analogii D200 a D2x. Też nie ma watpliwości jakie body (nie biorąc pod uwagę matrycy) jest lepsze.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 27-11-2024 o 23:52
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    F100 miałem z 10 lat. Jest świetny. Ale f5 jest lepszy.
    oba mają idelalne swiatłomierze. Ergonomia to sprawa indywidualna. Jedni wolą samo lżejsze F100 i to rozumiem. Ale jak f100 z baterypakiem - to f5 jest lepsze, stabilniejsze. Nakręć zestaw na statyw - to sie przekonasz.
    wielkie obiektywy - nie ma sprawy i tak sie trzyma za obiektyw, to nie argument.
    Wolę pokazywanie pola AF w F100 - to zdecydowanie. Ale silnik jest lepszy w F5, mechanizmy sa lepsze (migawka, szybkostrzelność). Nie wszystkie dobre obiektywy mają AF-S. Wymiana pryzmatów - to nieistotny niuans.
    Nie oszukujmy się - cena na coś wskazuje. W czasach gdy robiono oba - F5 był znacznie droższy. Nie bez powodu.
    Teraz mozna się doszukiwac analogii D200 a D2x. Też nie ma watpliwości jakie body (nie biorąc pod uwagę matrycy) jest lepsze.
    Nikt nie ma wątpliwości, a na pewno nie ja. Ale są jakieś czynniki które decydują o tym czego potrzebujemy i o tym na co nas stać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    F100 miałem z 10 lat.
    Jacku, troszkę przesadziłeś.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów