Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Domyślnie

Acha - i jeszcze jedno, do drukowania ściągnij Qimage - w tym programie jest m-o-c...

Domyślnie

Ale że co ten Qimage robi? Olać Photoshopa do wypluwania wydruków?

Że się tak zapytam - co to ten Falter? Albo gdzie?

Domyślnie

www.falter.pl, Poznań.

Qimage automatycznie optymalizuje zdjęcie do druku - interpoluje do natywnej rozdzielczości drukarki, podostrza, konwertuje do odpowiedniego profilu, zapamiętuje wszelkie ustawienia, pozwala zapisać gotowe szablony z nastawami i ogólnie robi wszystko, czego tylko można sobie podczas drukowania zażyczyć.

Domyślnie

Takie buty. No to obejrzę gościa Dzięki za sugestię.
    A Stylus tylko pomrukuje - chyba pierwszy zestaw atramentów dla czystej przyjemności przelewania zdjęć na papier zużyję

Domyślnie

Osobiście w fotografii najbardziej lubię drukowanie. Cała reszta jest przykrą i nudną koniecznością mającą tylko zapewnić pretekst, by w końcu można było sobie spokojnie podrukować. Osoby, które fotografując nie mają własnej drukarki uważam za ciężkich frajerów, którzy tracą akurat najlepszą część zabawy. I love the smell of baryta in the morning

Domyślnie

No właśnie chyba przewietrzę bo w tych oparach już lekko lewituję Ale lab z którego korzystałem jakieś 10 lat stracił właśnie klienta.

Ale z tą 'nudną koniecznością' to dajesz po garach Zwłaszcza te chłopaki publikujące w pismach _niekoniecznie_kobiecych_ przykre i nudne wrażenia z fotografowania mają...

Domyślnie

Czornyj jest gdzieś może do ściągnięcia plik z różnymi wymiarami zdjęc do Qimage ?
    Fx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Osobiście w fotografii najbardziej lubię drukowanie. Cała reszta jest przykrą i nudną koniecznością mającą tylko zapewnić pretekst, by w końcu można było sobie spokojnie podrukować. Osoby, które fotografując nie mają własnej drukarki uważam za ciężkich frajerów, którzy tracą akurat najlepszą część zabawy. I love the smell of baryta in the morning
    Uff, to mnie trochę pocieszyłeś, bo myślałem, że jestm osamotniony w takim podejściu Drukowanie to jest jednak to

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lesiu83 Zobacz posta
    Czornyj jest gdzieś może do ściągnięcia plik z różnymi wymiarami zdjęc do Qimage ?
    Hmm - nie spotkałem się, ale i nie szukałem
    Cytat Zamieszczone przez veldon Zobacz posta
    Uff, to mnie trochę pocieszyłeś, bo myślałem, że jestm osamotniony w takim podejściu Drukowanie to jest jednak to
    Spokojna głowa - po wszystkich etapach pixel-peepingu, szumofobii, szkłonanizmu, psujo-retuszyzmu, pinholizmu, retro-analogizmu, skaneryzmu, ciemnizmu, dalmierzyzmu, kwadratyzmu ahtystycznego i średniowielkoformatyzmu, ludzie w końcu zmęczą się tymi pierdołami, dojrzeją do prostej refleksji i skoncentrują na tym, co w fotografii naprawdę jest istotne - na drukowaniu.

Z biegiem czasu rodzina pigmentowych epsonistów, canonistów i hapistów będzie rosła w siłę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Hmm - nie spotkałem się, ale i nie szukałem

Spokojna głowa - po wszystkich etapach pixel-peepingu, szumofobii, szkłonanizmu, psujo-retuszyzmu, pinholizmu, retro-analogizmu, skaneryzmu, ciemnizmu, dalmierzyzmu, kwadratyzmu ahtystycznego i średniowielkoformatyzmu, ludzie w końcu zmęczą się tymi pierdołami, dojrzeją do prostej refleksji i skoncentrują na tym, co w fotografii naprawdę jest istotne - na drukowaniu.

Z biegiem czasu rodzina pigmentowych epsonistów, canonistów i hapistów będzie rosła w siłę

Dobrze gada ,dać mu piwa...

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów