Acha - i jeszcze jedno, do drukowania ściągnij Qimage - w tym programie jest m-o-c...
Szukaj
Acha - i jeszcze jedno, do drukowania ściągnij Qimage - w tym programie jest m-o-c...
Ale że co ten Qimage robi? Olać Photoshopa do wypluwania wydruków?
Że się tak zapytam - co to ten Falter? Albo gdzie?
www.falter.pl, Poznań.
Qimage automatycznie optymalizuje zdjęcie do druku - interpoluje do natywnej rozdzielczości drukarki, podostrza, konwertuje do odpowiedniego profilu, zapamiętuje wszelkie ustawienia, pozwala zapisać gotowe szablony z nastawami i ogólnie robi wszystko, czego tylko można sobie podczas drukowania zażyczyć.
Takie buty. No to obejrzę gościaDzięki za sugestię.
A Stylus tylko pomrukuje - chyba pierwszy zestaw atramentów dla czystej przyjemności przelewania zdjęć na papier zużyję![]()
Osobiście w fotografii najbardziej lubię drukowanie. Cała reszta jest przykrą i nudną koniecznością mającą tylko zapewnić pretekst, by w końcu można było sobie spokojnie podrukować. Osoby, które fotografując nie mają własnej drukarki uważam za ciężkich frajerów, którzy tracą akurat najlepszą część zabawy. I love the smell of baryta in the morning![]()
No właśnie chyba przewietrzę bo w tych oparach już lekko lewitujęAle lab z którego korzystałem jakieś 10 lat stracił właśnie klienta.
Ale z tą 'nudną koniecznością' to dajesz po garachZwłaszcza te chłopaki publikujące w pismach _niekoniecznie_kobiecych_ przykre i nudne wrażenia z fotografowania mają...
Czornyj jest gdzieś może do ściągnięcia plik z różnymi wymiarami zdjęc do Qimage ?
Fx
Hmm - nie spotkałem się, ale i nie szukałem
Spokojna głowa - po wszystkich etapach pixel-peepingu, szumofobii, szkłonanizmu, psujo-retuszyzmu, pinholizmu, retro-analogizmu, skaneryzmu, ciemnizmu, dalmierzyzmu, kwadratyzmu ahtystycznego i średniowielkoformatyzmu, ludzie w końcu zmęczą się tymi pierdołami, dojrzeją do prostej refleksji i skoncentrują na tym, co w fotografii naprawdę jest istotne - na drukowaniu.
Z biegiem czasu rodzina pigmentowych epsonistów, canonistów i hapistów będzie rosła w siłę![]()
Skontaktuj się z nami