Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 55

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DonArturo Zobacz posta
    używam D5000 od roku- sprawuje się dobrze, ale żałuję, że go kupiłem( LV to totalna porażka
    Tez uwazam ze dodawanie opcji krecenia filmow w lustrzankach to jest pomylka , do video to kamera
    FX

Domyślnie

Aj tam. Mi sie ruchomy ekranik przydaje. Jak chcę szybko wyostrzyć to kręcę manualnie, ale mam za to 3 metry wzrostu lub jestem niewiele wyższy od gasiennicy i mam czyste spodnie:P
    Plusy w stronę D90 to większy i lepszy ekran, drugi wyświetlacz, śrubokręt, CLS, bateria, porządne gripy, rozmiar, nie kompresowany RAW. Reszta bez znaczenia dla mnie. Ogólnie jednak D5000 sobie chwalę i zostawię go nawet jak kupie lepszy korpus. Co do obiektywów, to jako uniwersalne szkło godny polecenia jest 18-105, zaś stałka do portretów...no cóż. Zależy jaka pucha i preferencje. Jeśli chcesz robić całe sylwetki w ciasnych miejscach to 35f1,8 będzie super. Jeśli jest wiecej miejsca, to 50mm. No i tu problem, bo D5000 nie ma śrubokręta i pójdzie automatycznie tylko 50f1.4 (ok 1300). Z D90 pójdzie bez problemu 50f1,8 (ok 450). Warto więc dołożyć do lepszego korpusu, bo mozesz zapiąć tańsze szkło i cena się wyrówna.
    Osiołkowi w żłoby dano- w jeden Nikon, w drugi Canon
    Zapraszam: www.pajacyk.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DonArturo Zobacz posta
    używam D5000 od roku- sprawuje się dobrze, ale żałuję, że go kupiłem( LV to totalna porażka, więc ruchomy LCD jest bez sensu, brak śrubokręta, słaba ergonomia- musiałem dokupić grip)
    grip którego działanie samo w sobie jest porażka ...
    NIKON + SZPARGAŁY + CHĘCI + CHĘCI + CHĘCI ...

Domyślnie

jeśli musisz wybierać miedzy D5000, a K-X - bierz K-X - tylko pamiętaj, że to mała pucha - raczej do damskiej dłoni.
    Pentax K10D S 18-250, V 40; Yashica Mat; Canon 40D 17-85 USM; D90 N 18-105 - się nie kupił

Domyślnie

Mnie ergonomia D5000 całkowicie odpowiada. Jedynie przycisk blokady ekspozycji jest umieszczony w nieco niedogodnym miejscu, ale da się to przeżyć. Jedno kółko nie jest żadnym problemem. Podobno D90 ma większy wizjer, ale jakbym miał do czegoś dopłacać, to tylko do śrubokręta.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barto28 Zobacz posta
    Tez uwazam ze dodawanie opcji krecenia filmow w lustrzankach to jest pomylka , do video to kamera
    hm dziwne myślałem że LV to Live podgląd człowiek całe życie się uczy )
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Domyślnie

A poza tym nikt nie zmusza do kręcenia filmów, a zawsze lepiej mieć niż nie mieć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Umbra Zobacz posta
    A poza tym nikt nie zmusza do kręcenia filmów, a zawsze lepiej mieć niż nie mieć.

dokładnie tak jest

Domyślnie

bierz d90 jak masz kasę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KwaK410 Zobacz posta
    bierz d90 jak masz kasę.
    albo D300 jak masz kasę ogólnie polecam D700 idealane na pierwsze lusto

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów