Close

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 55 z 55

Domyślnie

Nikon to Nikon i tyle. Gadanie że D5000 to tylko do cioci na imieniny się nadaje jest bez sensu, podobnie jak równanie go z kompaktem. Naprawdę sporo można nim robić. Świetna matryca, autofocus, tylko brak CLS i śrubokręta czasem mogą przeszkadzać. Kabelek w gripie...nie wiem czy przeszkadza bo jestem przed jego zakupem, ale lepiej jakby go nie było. Główna bolączka Pentaxa to osprzęt. Zresztą jak się komuś spodoba focenie to zmiana systemu bo nic pro Pentax nie robi. Praca z m42...w życiu tego nie założę do puchy, chociaż mam takie szkło. Po prostu bez autofocusa jest lipa i wolę pociułać kasę a kupić porządny sprzęt którym mogę zrobić zdjęcie pod słońce nie bojąc się o bliki i flary zalewające całe zdjęcie
    Osiołkowi w żłoby dano- w jeden Nikon, w drugi Canon
    Zapraszam: www.pajacyk.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grimes Zobacz posta
    Nikon to Nikon i tyle...bo nic pro Pentax nie robi...
    Teraz to mnie rozbawiłeś. Można powiedzieć to samo - Pentax to Pentax i tyle. Modek K-7 można spokojnie postawić koło D300, a jeżeli to dla Ciebie mało proszę bardzo, Pentax 645D - o ile słyszałeś o takim modelu. Zgadzam sie natomiast z tym, że porównując Nikona D5000 do aparatu kompaktowego to totalne nieporozumienie.

Domyślnie

Ej no o tym Pentaxie 645D faktycznie nie słyszałem Faktycznie fajny sprzęt i bym go chętnie przytulił. Chodziło mi jednak o klasę typu D700- D3s którą można by w sprawnej reporterce wykorzystać a nie tylko w studio.
    Cena średnioformatowego aparatu naprawdę niska (widziałem info o poziomie ok 30 tys). W porównaniu do Mamiya czy Haska to rewelacja
    Osiołkowi w żłoby dano- w jeden Nikon, w drugi Canon
    Zapraszam: www.pajacyk.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grimes Zobacz posta
    ...Chodziło mi jednak o klasę typu D700- D3s...
    Fakt, w tej klasie na razie u Pentaxa pusto. Myślę jednak, że "lada dzień po niedzieli" coś się pojawi i będzie to całkiem niezły sprzęt.

Pozdrawiam

Domyślnie

ascie sie czepili , napisalem ze d5000 blizszy jest kompaktu z powodu pracy kx z lampa blyskowa ... D5000 ustawia krutkie czasy - zeby pomoc uzytkownikowi , kx wymaga ustawien w manualu - z czym poczatkujacy moze sobie nie dac rady . Uwazam ze czy d5000 czy kx - i tak te same efekty obrazowania ...
    d800 , nikor 14-24/2.8g ed , sigma 24-105/4 , sigma 70-200/2.8 ex dg os , 50/1.8 , 28-80/3.3-5.6 , mb d-12 i kupa pierdulek

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów