Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 55

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jakub365 Zobacz posta
    a czym sie rozni d90 od d5000 co takiego ma d90 ze jest 1000zl drozszy?? podobno szumy takie same, jakos obrazu taka sama, jedynie wbudowany AF, i gorny wyswietlacz??? jesli przekonaciemnie do d90 to go kupie
    Do tego nikt cię nie przekona. Sam musisz sobie odpowiedzieć, czy akurat te różnice są dla ciebie istotne. Jeżeli w nie masz zamiaru dokupywać tańszych obiektywów bez wbudowanego silnika to akurat brak śrubokręta jest pomijalny. Do braku górnego wyświetlacza też da się przyzwyczaić (ja akurat nie miałem z tym problemu). Jest też różnica w gabarytach. Akurat D90 zdecydowanie lepiej leży w rękach, zwłaszcza jak się założy lampę i większy obiektyw. Osobiście nie wyobrażam sobie używania puszki wielkości D40/D60/D5000 bez dodatkowego gripa, choć też jest mały minus bo pionowy spust gripa działa tylko na zasadzie pilota (w D5000 jest zdaje się podobnie). W sumie najistotniejsze jest jakich obiektywów w przyszłości będziesz chciał używać.
    D90+grip/D80/Nikkor 18-105/Helios 44-2+pierścienie/Revueon 135 2.8/Sigma 70-300/Metz 44AF1/Nikkor 28-80

Domyślnie

ja kupiłem d5000 i żałuje głównie chodzi mi o CLS i trochę o ekranik w wyższej rozdzielczości , matryca ta sama innych funkcji nie potrzebuje/używam ergonomia mi też nie potrzebna robię dla przyjemności , jeżeli zainteresuje cię fotografia bardziej to idź w d90 przynajmniej teraz bym tak zrobił

d90+ 18-105mm + 50mm + 35mm + lampa jesteś ustawiony na lata ( przy d90 możesz kupić starsze wersje stałek ( tańsze) jakość ta sama co nowe )

do tego potwierdzam bez gripa to ciężko się trzyma nawet d90

moje 5gr

Domyślnie

Pomysle nad d90, zapoznam sie z testami i przgladne forum na jego temat, a powiedzcie mi jeszcze czy d3100 jest lepszy od d5000??

Domyślnie

mie zartuje z tym sony, jak babcie kocham...
    Hehe
    z mojej strony powiem ci tylko: kup d90, szkoda ciezko zarobionych pieniedzy na zabawki... Popatrz jak wielu chetnie cofnelo by czas i oddalo d5000 do sklepu.
    A kx-a nie polecam. Mialem go jakis czas do focenia. To swietna puszka, ale od kx wole kompakta bo tanszy, a ergonomia taka sama. Mz.

Domyślnie

co do gripa... Ja nie mam...
    Ale ja skapy jestem i se zaluje. Ale juz bylem w sklepie ogladac.
    Bez gripa trzyma sie b.dobrze, ale doskonale bedzie po podpieciu w/w.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d90 Zobacz posta
    mie zartuje z tym sony, jak babcie kocham...
    Hehe
    z mojej strony powiem ci tylko: kup d90, szkoda ciezko zarobionych pieniedzy na zabawki... Popatrz jak wielu chetnie cofnelo by czas i oddalo d5000 do sklepu.
    A kx-a nie polecam. Mialem go jakis czas do focenia. To swietna puszka, ale od kx wole kompakta bo tanszy, a ergonomia taka sama. Mz.
    NIKON + SZPARGAŁY + CHĘCI + CHĘCI + CHĘCI ...

Domyślnie

Jezeli masz na D5000 to ja bym jednak troche dozbieral i kupil D90 , ktos z poprzednikow napisal ze bedziesz sie gubil z D90 - nie do konca , przeciez D90 ma zielony program i na poczatek dasz rade a z czasem bedziesz poznawal sprzet taka moja rada
    Poza tym dodatkowy wyswietlacz ,CLS to naprawde sa fajne zabawki
    FX

Domyślnie

ktoś wyżej słusznie podpowiedział, że sam musisz uznać, czy potrzebne Ci to, co ma D90. Ja tam dopłaciłem do niego, raz że bardzo cenię sobie ekranik na górze, a dwa że dwa kółka= spory komfort pracy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yary12 Zobacz posta
    ktoś wyżej słusznie podpowiedział, że sam musisz uznać, czy potrzebne Ci to, co ma D90. Ja tam dopłaciłem do niego, raz że bardzo cenię sobie ekranik na górze, a dwa że dwa kółka= spory komfort pracy.
    Mozna tu duzo wymieniac takich rzeczy ktore nie posiada D5000 ja tez radze kupic D90 , nie znajac sie na lustrzankach kupilem D60 ale po ponad pol roku temu stwierdzilem ze mi nie wystarcza i kupilem D90
    FX

Domyślnie

używam D5000 od roku- sprawuje się dobrze, ale żałuję, że go kupiłem( LV to totalna porażka, więc ruchomy LCD jest bez sensu, brak śrubokręta, słaba ergonomia- musiałem dokupić grip)
    Nie chodzi o to, na co się patrzy, ale co się widzi - H.D. Thoreau

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów