Close

Strona 29 z 33 PierwszyPierwszy ... 192728293031 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 330

Domyślnie

a co teraz leży w szafie bo za wolno działa AF z d700 ??
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Rozmowny Awatar dzejms
    Miasto
    Nie ma takiego miasta Londyn...jest Lądek...Lądek Zdrój

Domyślnie

Eee nie tylko szykowalem sie juz do sprzedazy, ale nie mam serca. A w szafie lezy, bo ostatnio nie mam czasu na zdjecia.
    Stopka sropka... wybitnie niekomercyjna.

Domyślnie

Haha jak się czyta początek wątku wychodzi na to że zły i brzydki D700 robi gorsze zdjęcia od telefonu komórkowego. A teraz po nowym sofcie robi najlepsze na świecie... Oj tej wojenki sprzętowe ;D
    D300s || 17-55 f/2.8 || 85mm f/1.4D || 50mm f/1.4G || 35mm f/1.8G || Manfrotto 190XPROB+496RC2

Domyślnie

A ja jednak jakoś różnicy nie widzę, a jeśli jest, to znikoma. Wczoraj podczas ślubu próbowałem ABW i po kilku testach stwierdziłem jednak, że jak sam ustawię WB, to jest nieporównywalnie lepiej. Chciałbym oczywiście się mylić.
    Pozdrawiam,
    Grzegorz Tadych

Domyślnie

wprawdzie mam d700 od niedawna i ciężko mi się wypowiedzieć ale moje odczucia są mocno mieszane. Z jednej strony kupa uciechy z puszki fx z drugiej ja na pierwsze około 100 klatek to tak rzekłbym sobie. Ale tłumacze sobie brakiem umiejętności.
    Wracając do AWB przed zmianą softu założyłem 24-70 na D300 i na AWB fota, obiektyw na statyw podpięcie 24-70 ustawienie identyko jak d300 i fota, zmiana softu ( d700 nie ściągany nawet ze statywu) i znowu fota na AWB. Efekt = 0 nie chce mi się już wracać do starego softu i robić dalszych prób bo raczej niema to sensu.
    Za tydzień wyjeżdżam na urlop w ciepłe strony powalczę trochę z 700 i zobaczę wyniki ale na wszeki wypadek chyba wezmę d300 jak do tej pory nie sprzedam.
    D700 N 24-70 + inne klamoty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miron19j Zobacz posta
    jeżeli to prawda, to byłoby to z D300. A nie słyszałem, żeby trzysetka miała problemy z kolorystyką.
    A słyszałeś o WB auto w D300? Słyszeć to pół biedy... Zobaczyć! Ciepłe kluchy... Tylko tyle mogę powiedzieć, ale ja to zboczony jestem, bo wychowany na D200, a tam WB to majstersztyk.
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skibek Zobacz posta
    . ale ja to zboczony jestem, bo wychowany na D200, a tam WB to majstersztyk.
    Wcale nie, w wielu sytuacjach sie wykłada. Bywa, że D700 dobierze lepiej niz D200. Zresztą nie ma body idealnych pod tym kątem, canony tez nie mają takiego boskiego AWB, porónane w praktyce z tym samym światełkiem, z D700 !!!
    Naprawde ani D200 nie jest taki dobry, ani D700 taki zły w temacie AWB.
    Napisac, że ustawienie AWB to sprawa przypadku byłoby przesadą, ale są przykłady na dobrą i złą ! pracę absolutnie każdego z produkowanych body N i C. I innych firm też.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Wcale nie, w wielu sytuacjach sie wykłada. Bywa, że D700 dobierze lepiej niz D200. Zresztą nie ma body idealnych pod tym kątem, canony tez nie mają takiego boskiego AWB, porónane w praktyce z tym samym światełkiem, z D700 !!!
    Naprawde ani D200 nie jest taki dobry, ani D700 taki zły w temacie AWB.
    No tak, tak, wiem, że nie ma ideałów (majstersztyk też nie musi być ideałem), ale ja porównywałem AWB w D200 i D300, bo na tych puszkach pracuję. Nie pracowałem na D700 i nie mogę się wypowiedzieć.
    Napisałem swoją opinię, a wg mnie kolorystyka w D200 jest dużo lepsza niż w D300. Jeżeli oprogramowanie w D700 jest zrobione na podstawie tego z D300 i kolorystyka pozostała ta sama, to pewnie w D700 też mi się AWB nie spodoba

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Napisac, że ustawienie AWB to sprawa przypadku byłoby przesadą, ale są przykłady na dobrą i złą ! pracę absolutnie każdego z produkowanych body N i C. I innych firm też.
    Hm.... No na temat każdego przedmiotu tak można powiedzieć. Łyżeczka od herbaty też raz jest za mała (dlatego niektórzy słodza dwie), a raz za duża (dlatego niektórzy nie słodza), a czasem jest w sam raz (zaraz zaraz, niech porach*je)
    Ostatnio edytowane przez Skibek ; 20-01-2010 o 14:35
    D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skibek Zobacz posta
    . Jeżeli oprogramowanie w D700 jest zrobione na podstawie tego z D300 i kolorystyka pozostała ta sama, to pewnie w D700 też mi się AWB nie spodoba
    pewnie nie spodoba, potwierdzam ...
    ale nie ze względu na to, że jest gorsza, ale ze względu na przyzwyczajenia.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Zaryzykuję tezę, że wszystkie CMOSy Nikona mają coś z tym kolorem, szczególnie przy gorszym świetle. Przesiadka z D80 na D300 to wielkie rozczarowanie. Miało być niesamowite DR 14-bitowe nefy itd. Nie chce mi się wierzyć, że to kwestia softu. D90 - to samo. D3 zresztą też. Dopóki N sam nie zacznie produkować matryc zamiast kupować od własnej konkurencji to raczej sytuacja się nie zmieni. Chciałoby się wrócić do N bo pucha (d700) bajeczna, ale lepiej mieć kiepski aparat i dobre zdjęcia niż odwrotnie.
    SB900

Strona 29 z 33 PierwszyPierwszy ... 192728293031 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów