Close

Strona 19 z 33 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 330

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nadzorca2 Zobacz posta
    Koledzy, da się zrobić 500 zdjęć z wakacji nawet krótkich. Sztuka polega na tym, żeby uchwycić to co najciekawsze w sytuacji a nie bawić się nad jednym nota bene bardzo dobrym zdjęciem kilkanaście minut zanim się dokona strzału.
    Najwyraźniej masz niesamowicie ciekawe życie skoro z krótkich wczasów potrafisz wybrać 500 wciągających, zachęcających do oglądania (a nie nużących po przekroczeniu pierwszej 50-80tki) fot uwieczniających najciekawsze momenty w interesujących sytuacjach
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Arturze:
    - warto kupić D700 choćby dla tych przejść tonalnych (miękkość), niskich szumów na wysokim ISO, 12mln pixeli a to że cena tego body (i nie tylko) jest nieadekwatna do zarobków w naszym ukochanym kraju to już inna inkszość,
    - format A4? A po co się ograniczać, ostatnio poprosiłem o A3

...drugie wywołane przy użyciu PS3. Dla Fuji ARC4.4 a dla D700 D2XMODE3beta2:

Bardziej podoba Ci się lewa strona? Bo mi to co widzę z prawej... a niedawno miałem wizytę u okulisty

Arturze, widzę, że nastawiasz się na fotografie naszej przyrody - Fuj stanowi pewnie dobry wybór, MkII pewnie jeszcze lepszy co nie znaczy że N się nie da - patrz PP fotki ptaków)
    Ja nastawiam się na portret okolicznościowy (cokolwiek to znaczy ) - D700, jak dla mnie, na pewno jest dobrym wyborem.
    "Któż jak BÓG!" - Św.Michał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popi1612 Zobacz posta
    Ja nastawiam się na portret okolicznościowy (cokolwiek to znaczy ) - D700, jak dla mnie, na pewno jest dobrym wyborem.

to dziwne, bo wiekszosc twierdzi, ze do tego to akurat nikon w ogole sie nie nadaje.

jak do tej pory cyfrowy sprzet N jest dobry do wszystkiego, poza fotografowaniem czlowieka... w okolicznosciach wszelakich.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Najwyraźniej masz niesamowicie ciekawe życie skoro z krótkich wczasów potrafisz wybrać 500 wciągających, zachęcających do oglądania (a nie nużących po przekroczeniu pierwszej 50-80tki) fot uwieczniających najciekawsze momenty w interesujących sytuacjach
    Sytuacje są różne, ciągle się zmieniające. Jeżeli masz doświadczenie to sam stwierdzisz, że ten sam kadr osoby fotografowanej 5 razy może mieć inny charakter, inny wyraz. Wystarczy zmiana spojrzenia osoby fotografowanej, grymas twarzy, inne ustawienie do światła a może wszystko zadecydować czy zdjęcie się podoba czy też nie.
    Uwierz mi, że nie jesteś w stanie wstrzelić się idealnie jeżeli zdjęcia są na żywo i nie pozowane no chyba że masz ogromne szczęście i idealne wyczucie sytuacji. Na takie fotografowanie możesz sobie pozwolić w studio lub plenerze gdzie modele wiedzą jak pozować a pomimo tego posiadając dodatkowo sprzęt pomiarowy, lampy, parasole też musisz strzelić kilka razy ten sam kadr, żeby być zadowolonym.
    Dziwi mnie takie podejście do tematu fotografii zwłaszcza, że masz tak dużo postów na koncie...
    Znak rozpoznawczy
    Fioletowy kwiatek

Domyślnie

Arturze:
    - warto kupić D700 choćby dla tych przejść tonalnych (miękkość), niskich szumów na wysokim ISO, 12mln pixeli a to że cena tego body (i nie tylko) jest nieadekwatna do zarobków w naszym ukochanym kraju to już inna inkszość,
    - format A4? A po co się ograniczać, ostatnio poprosiłem o A3

Bardziej podoba Ci się lewa strona? Bo mi to co widzę z prawej... a niedawno miałem wizytę u okulisty

Arturze, widzę, że nastawiasz się na fotografie naszej przyrody - Fuj stanowi pewnie dobry wybór, MkII pewnie jeszcze lepszy co nie znaczy że N się nie da - patrz PP fotki ptaków)
    Piotrze te zdjęcia pomniejszone utraciły dużo szczegółów tak jak mp3-ki po konwertowaniu (pośrednio) z analogu lub z CD.
    To z lewej w oryginale z puszki jest naprawdę ładniejsze od puszkowego JPG-a z D700.
    Zaraz wyślę Tobie te dwie fotki...
    Znak rozpoznawczy
    Fioletowy kwiatek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    to dziwne, bo wiekszosc twierdzi, ze do tego to akurat nikon w ogole sie nie nadaje.

jak do tej pory cyfrowy sprzet N jest dobry do wszystkiego, poza fotografowaniem czlowieka... w okolicznosciach wszelakich.
    Tak naprawdę, a jest to wielka tajemnica spółki, to aparaty Nikona nadają się tylko do wbijania śledzi na polu namiotowy (w ostatnich zawodach, odbywających się co roku w Tokio, najlepszy czas zwycięzca uzyskał używając D3 i waląc nim 11x/s; konkurencja wysiadła).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta

Ja też myślę Piotrze, że D700 z powodu koniecznej zabawy z kolorami w PS-sie i obróbki w RAW-ów nadaje się do każdej fotografii poza prasową, nadaje się do fotografii będącą w pewnym sensie fotografią artystyczną, gdzie nie ma potrzeby oddawania rzeczywistości takiej jaka ona jest.
    Piszę to na podstawie przeglądania galerii osób posiadających D700. Tam zdjęcia są przepiękne, że zapiera dech w piersiach ale czy takie jakich ja sobie życzę...chyba nie.
    Znak rozpoznawczy
    Fioletowy kwiatek

Domyślnie

Sytuacje są różne, ciągle się zmieniające. Jeżeli masz doświadczenie to sam stwierdzisz, że ten sam kadr osoby fotografowanej 5 razy może mieć inny charakter, inny wyraz. Wystarczy zmiana spojrzenia osoby fotografowanej, grymas twarzy, inne ustawienie do światła a może wszystko zadecydować czy zdjęcie się podoba czy też nie.
    Uwierz mi, że nie jesteś w stanie wstrzelić się idealnie jeżeli zdjęcia są na żywo i nie pozowane no chyba że masz ogromne szczęście i idealne wyczucie sytuacji. Na takie fotografowanie możesz sobie pozwolić w studio lub plenerze gdzie modele wiedzą jak pozować a pomimo tego posiadając dodatkowo sprzęt pomiarowy, lampy, parasole też musisz strzelić kilka razy ten sam kadr, żeby być zadowolonym.
    Dziwi mnie takie podejście do tematu fotografii zwłaszcza, że masz tak dużo postów na koncie...
    Nie wiem co ma do tego ilość moich postów ?
    Rozujmiem że zrobisz 500zdjęć z wczasów, ale chodziło mi raczej o to że te 500 nie będzie tak interesujących żeby wszystki obrabiać i pokazywać. Zamiast 5 czy 10 z jednej sytuacji wybierz 1 może 2,3, które najlepiej oddaje klimat tamtej chwili i te 1 czy 2 odpowiedni dopieść w komputerze - wybierz z całego wyjazdu kilkadziesiąt, a obrobienie ich nawet w NX nie będzie kłopotliwe, nie będziesz musiał sięgać po JPGi z których nie jesteś zadowolony. A oglądający będą je chlonąć z rozdziawionymi z zachwytu a nie znużenia szczenami
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez egoiste Zobacz posta
    popi uzywasz tego ,
    zamiaruje sie z zakupem ,
    jelsi masz napisz opinie i poprzyj przykladami
    Jutro do mnie dotrze; fotki zapodam po weekendzie. Czy spodziewam się, że kwiatek fioletowy z reala będzie taki na fotce? Na pewno nie. Ale spodziewam się, że dzięki dokładniejszemu pomiarowi światła odejdzie mi "kupa" roboty w obróbce (a propos poradnika dot. NX-a: przeca wystarczy klepnąć "Capture NX" na www.youtub.com; zdecydowanie za dużo myślę o kwiatkach... tych fioletowych na dodatek )

Domyślnie

Jutro do mnie dotrze; fotki zapodam po weekendzie. Czy spodziewam się, że kwiatek fioletowy z reala będzie taki na fotce? Na pewno nie. Ale spodziewam się, że dzięki dokładniejszemu pomiarowi światła odejdzie mi "kupa" roboty w obróbce (a propos poradnika dot. NX-a: przeca wystarczy klepnąć "Capture NX" na www.youtub.com; zdecydowanie za dużo myślę o kwiatkach... tych fioletowych na dodatek )
    Piotrze, życzę Tobie tego żebyś osiągnął zamierzony efekt na CBL Lens, czyli taki jaki opisał Dominik w poście: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=83765
    Nie muszą to być fioletowe kwiatki...po prostu zdjęcie nie może rejestrować białych ścian w kolorze żółtym...
    Znak rozpoznawczy
    Fioletowy kwiatek

Strona 19 z 33 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów