Szukaj
Moj znajomy kompozytor i tester muzycznego sprzetu studyjnego, uzywa Maca Mini w swojej pracy. Jest bardzo zadowolony. Co jak co, ale wymagania dzisiejszego softu do pracy z dzwiekiem, sa bardzo podobne do "fotograficznego". Co do fotografow czy grafikow -- osobiscie nie znam zadnego, ktory pracowalby na Mini. Nie znaczy to oczywiscie, ze takowi nie istnieja.![]()
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
olender.me
C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8
I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
http://instagram.com/adrwoz
Nie rozumiem argumentu o marketingu. Może w USA to ma jakieś znaczenie. W Polsce marketing komputerów tej marki ani systemu MacOS nie istnieje. Każdy może kupić sobie taki proszek, który w jego opinii dopiera jego koszule do białości, albo pachnie najładniej. Jeśli moim zdaniem najbardziej pasuje mi Ariel to chyba nie ma problemu. Może na inne proszki jestem uczulony. Nie lubię, choć muszę przesiadać się na PCta. Nie jestem informatykiem, nawet domorosłym i nie chcę być. Domyślam się, że można się nauczyć konfiguracji i grzebania w Windzie. Ale nie chcę się tego uczyć, bo mam ciekawsze zajęcia. Przysięgam, że nic nigdy nie skompilowałem, nie wiem jak wygląda kernel (nie widziałem go nawet z daleka). W tej radosnej niewiedzy żyję już dość długo. Jako użytkownik Maca mam psychiczny luksus, że nikt nie będzie mnie zmuszał do grzebania w rejestrach (bleeeee, fuj). Ta świadomość działa jak kojący balsam na moją psychikę udomowionej piranii. Czuję się przy tym dużo lepiej, gdy z moimi przyjaciółmi informatykami mogę się napić piwa bez błagania ich o pomoc w naprawie czegośtam. Z innowacyjnością na PCtach też daję sobie radę. Jak wprowadzono klawisz "okno" na PCtowej klawiaturze (jak kto wie po co byłbym wdzięczny za info) w tym samym miejscu co jablko na macu to go wyłamałem. I tak jest wygodniej.
R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog
Miałem przez 2 miesiące równolegle z windą zainstalowanego OSXa na tym samym PCcie. Był fajny, ładnie wyglądał i po chwili pracy przyzwyczaiłem się do niego. Cóż jednak z tego, skoro mnóstwo oprogramowania którego używam na codzień nie było dla niego dostępne. Pozostawała tylko praca w maszynie wirtualnej (z ograniczeniami oczywiście) lub przełączanie się na windę - co z gruntu było absurdem. Wszystko co było dostępne na OSXa miałem również pod Windą, ale w drugą stronę już niestety nie. Podsumowując jeżeli komp ma służyć wyłącznie do pracy (grafika) to zarówno OSX jak i W7 się do tego nadają i da się pracować bezproblemowo. Natomiast jezeli ma to być komp do zastosowań ogólnych (rozrywka, hobby, praca) to tu jednak zdecydowanie Winda wygrywa. Przynajmniej dla mnie tak było i zapewne tak już zostanie.
P.S. AutoMapa, ACGasSynchro, RealFlight G4.5, Engine Analyzer Pro czy MotoCalc to tylko kilka pierwszych programów z dość długiej listy które wymagają Windy i których odpowiedniki dla maca niełatwo (o ile w ogóle istnieją) znaleźć. Jaki w takiej sytuacji sens posiadania Maca? Podsumowując duża popularność systemu pomimo niewątpliwych minusów (chociażby wirusy) ma jednak zdecydowanie więcej plusów...
Żurek
olender.me
C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8
No to w końcu nadaje się coś takiego "Apple iMac 24'' 3.06GHz 4GB/500GB/" do amatorskiej obróbki foto
czy nie ?
Jego monitor daje się kalibrować ?
Z jakim skutkiem ?
Wiem , "szyba" , ale mimo wszystko (ost.dodatkowy monitor).
Używam CNX2 , i pytam pod kątem tego softu.
Proszę o pomoc .
Przyznam , że design bardzo mi odpowiada , ale to nie wszystko.
jabu66
A któż miałby zmuszać do grzebania w rejestrze? O.o Ja na przykład nie robiłem tego ani razu, ba, nawet mnie nie podkusiło, żeby spróbować ;]
Wygląda na to, że moja mała teoryjka o potrzebie racjonalizacji się sprawdza... Co i rusz ktoś wpada do tego wątku
z kreatywnym uzasadnieniem zakupu jednego komputera w cenie dwóch ;P
Skontaktuj się z nami