Close

Strona 80 z 371 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290130180 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 791 do 800 z 3702
    pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Jakubows Zobacz posta
    Pisałeś serio

większości programów z macupdate.com nie znajdziesz na win. Tak wiem ( a właściwie domyślam) się, że funkcjonalnie odpowiadające im programy znajdę także na windowsa.
    Bo generalnie o to mi właśnie chodziło, a Ty wziąłeś to dosłownie, niech Ci będzie

ale jakie ma to znaczenie dla tematu wątku?
    Żadne. Zapytałem tylko, bo ... czepiłeś się mojego 'chyba'. :P

pozdrawiam i życzę używania tylko najlepszych systemów operacyjnych a także uczciwych argumentów w dyskusjach.
    O, i słusznie

Domyślnie

pozdrawiam i życzę używania tylko najlepszych systemów operacyjnych a także uczciwych argumentów w dyskusjach.
    A nie lepiej w ryja?

Nie mogłem się powstrzymać, ale ten wątek sam się prosi o takie akcje
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Ehhh ... mialem nie zabierac glosu w tej dyskusji, ale co mi tam, wtrącę swoje 3 grosze.
    Jedno trzeba przyznać marketingowcom z apple - doprowadzili do sytuacji, że w takich dyskusjach w jednej strony pojawia się zawsze produkt z logiem nadgryzionego jabłka - Mac vs. PC, iPhone vs. inny telefon czy iPold vs. inny MP3.

Ale wracając do tematu ...

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Ale my tu Panie o komputerach. I o niezrozumialym dla mnie fenomenie kupowania kolorowego pudelka za 2, 3x wieksza kase. Wyjasnie -- nikomu nie zazdroszcze -- naprawde stac mnie nawet na wersje Pro. Tyle, ze nie moge pojac, dlaczego mam placic o tyle wiecej, zeby pracowac tak samo w takich samych programach.
    Doskonale rozumiem Twój punkt widzenia. Dla Ciebie komputer/system to tylko medium dla aplikacji, na których pracujesz. Jeżeli nie ma różnicy w funkcjonalności/szybkości to po co przepłacać. Ja jednak zdecydowałem się 'przepłacić' za pudełko, bo prawie nie używam aplikacji Pro, które na obu systemach wyglądają i działają prawie tak samo (najbardziej Pro aplikację, która posiadam to Aperture). Jako amatora bardziej mnie interesowały programy amatorskie i semi pro i wydaje mi sie, ze Mac ma tutaj spora przewage. Pakiet iLife, iWork - wszytko zintegrowane, banalne w obsłudze i dające efekty niedostępne dla użytkowników PC w momencie kiedy kupowałem swoje pierwsze jabłko. Nawet dzisiaj (po upływie 4 lat) dalej widzę tą przewagę.

Pozdrawiam obie strony barykady.

PePe

Domyślnie

To ja może wrócę do tematu. Wiemy, że na notebookach PC nie warto obrabiać zdjęć, bo
    a. za słabe to
    b. wyświetlacz raczej do doopy.

A jak to jest z MacBookami? Czy można wydajnie obrabiać rawy na jakimś macowym notebooku. Czy do obróbki trzeba kupić stacjonarny? Jaki najtańszy a dostatecznie wydajny macowy sprzęt polecacie?
    Pozdrawiam, Piotr

Domyślnie

Na każdym notebooku PC dasz radę obrabiać zdjęcia. Pod warunkiem że masz na zewnątrz Eizo
    Nikon Z6 III, Nikkor Z 14-24/2.8 S, Nikkor Z 105/2.8 mc S, Viltrox 35/1.2 LAB, Leofoto Ranger LS-254C + LH-30

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BlackRoger Zobacz posta
    Na każdym notebooku PC dasz radę obrabiać zdjęcia. Pod warunkiem że masz na zewnątrz Eizo
    No nie wiem - na moim Dellu E6500 z 4 GB RAMu Nicon Capture jakoś się nie spieszy...
    Pozdrawiam, Piotr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Orkaniusz Zobacz posta
    No nie wiem - na moim Dellu E6500 z 4 GB RAMu Nicon Capture jakoś się nie spieszy...
    Wierz mi że Capturek się nawet na porządnym stacjonarnym PC nie śpieszy
    Nikon Z6 III, Nikkor Z 14-24/2.8 S, Nikkor Z 105/2.8 mc S, Viltrox 35/1.2 LAB, Leofoto Ranger LS-254C + LH-30

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Orkaniusz Zobacz posta
    To ja może wrócę do tematu. Wiemy, że na notebookach PC nie warto obrabiać zdjęć, bo
    a. za słabe to
    b. wyświetlacz raczej do doopy.

A jak to jest z MacBookami? Czy można wydajnie obrabiać rawy na jakimś macowym notebooku. Czy do obróbki trzeba kupić stacjonarny? Jaki najtańszy a dostatecznie wydajny macowy sprzęt polecacie?
    ja od ponad roku pracuje na MacBook'u Pro i nie mam zastrzezen co do jakosci zdjec jakie wypluwa. oczywiscie najwiekszy problem to cena nowego MacBook'a Pro.
    ja bym pomyslal nad nowym iMac'iem z 27" wyswietlaczem podswietlanym diodami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grudzinsky Zobacz posta
    ja od ponad roku pracuje na MacBook'u Pro i nie mam zastrzezen co do jakosci zdjec jakie wypluwa. oczywiscie najwiekszy problem to cena nowego MacBook'a Pro.
    Sorry, ale zdjecia to 'wypluwa' aparat. No chyba, ze mowisz o iSight.

Domyślnie

A mnie ostatnio męczy zakup Mac mini... ale obawiam się że może być słabo z obróbką zdjęć...
    Używa ktoś tego "malucha" z PS lub jakimś innym softem? jakieś spostrzeżenia? Warto, nie warto?
    Pozdrawiam.
    D750 | D610 | N35

Strona 80 z 371 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290130180 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów