Close

Strona 79 z 234 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189129179 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 781 do 790 z 3702

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Zapałałem chęcią zakupu iMac'a - tego najtańszego ( ze względu na węża w kieszeni ) 21,5', i3, 3,06GHz. Miałby służyć do przeglądania internetu, e- maili, lekkiej zabawy ze zdjęciami. Pytanie moje do Szanownego Grona jest następujące: Czy za te pieniądze warto kupić coś innego z produktów Apple do tych celów ?
    Myśl przesiadki na MacIntosh'a powstała głównie z powodu trudności z odpowiednim opanowaniem produktów opartych na Windows. Nie jestem informatykiem i słyszałem ( czytałem ), że niby w tym systemie jest prościej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 124miko Zobacz posta
    Pytanie moje do Szanownego Grona jest następujące: Czy za te pieniądze warto kupić coś innego z produktów Apple do tych celów ?
    Możesz kupić mini maca. Sam posiadam i jestem zadowolony.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikkay Zobacz posta
    Możesz kupić mini maca. Sam posiadam i jestem zadowolony.
    Też o nim myślałem, ale matematyka mi się nie zgadza:

1. Mac mini ok.3600,- + dobry monitor 21" ( 1500,- nawet do 2500,-)+ mysz ( 270,- ) i klawiatura bezprzewodowa ( 240,- ). W najtańszej konfiguracji 5600,- - i mam 2 oddzielne urządzenia.

2. iMac 21,5'' ok.5300,-

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Faktycznie procek w 11" aż tak dostaje zadyszki ?
    Niby tak, ale z tego testu wynika także to, ze procek to nie wszystko. Tam gdzie procek zawodzi nadrabiaja inne komponenty.

Ciekawe czy kol. Czornyj ma już jakieś głębsze refleksjie po zakupie aira. Jestem ciekawy opinii.
    Pzdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Jakubowski Zobacz posta
    Ciekawe czy kol. Czornyj ma już jakieś głębsze refleksjie po zakupie aira. Jestem ciekawy opinii.
    Pzdr
    Nie mam negatywnych uwag - sprzęt w 200% spełnił moje oczekiwania. Spokojnie można na nim pracować w PS, to co się traci na prędkości procka zyskuje się na szybkim SSD. Wydajność jak dla mnie jest zupełnie satysfakcjonująca - być może nie mam specjalnie wysokich wymagań, bo doskonale pamiętam czasy, gdy wypuszczając plik do druku szedłem zrobić sobie kawę i zjeść obiad. Jak na całkowicie bezgłośny komputerek gabarytów iPada to mz. jest wypas.

Cytat Zamieszczone przez conik Zobacz posta
    Czornyj powiem wprost...robisz mi wydruki na wystawe inaczej zona sie dowie;]
    Za późno - już się dowiedziała

Domyślnie

Zaświtała mi jeszcze następująca myśl. Może warto trochę dołożyć i kupić z większym monitorem?
    Znalazłem coś ze starszej serii ( MB 952 - 27" , Intel core2duo 3,06GHz, 1TB HDD ), ale z 27" matrycą. Czy lepiej pozostać przy nowszej mniejszej i tańszej wersji ( 21,5", i3 3,06GHz, 0,5TB HDD ) ?

Domyślnie

Do takich celów to praktycznie każdy Mac Ci podejdzie. Pytanie tylko czy wolisz mieć sprzęt bardziej mobilny czy stacjonarny

Domyślnie

Mobilność stawiam na drugim miejscu, bo musiałbym wtedy dokupić monitor. Poza tym rzadko zabieram ze sobą laptoka ( mam takie małe ee od Asusa ). Raczej chodziłoby mi o łatwość i intuicyjność obsługi oraz ograniczoną mobilność ( taką z pokoju do pokoju ).

Domyślnie

Tutaj też ciekawy test MBA, i jest maly fragment o obrabianiu RAW'ow:
    http://www.anandtech.com/show/3991/a...3inch-reviewed

Strona 79 z 234 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189129179 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów