Szukaj
Tryb F1 w pomieszczeniach, przy lampie itd. robię...I ten tryb najczęściej, bo używając równolegle s3 najłatwiej mi potem fotografie "ujednolicić"Tryb F1b w plenerze często-faktycznie niewiele wtedy jest do poprawiania w zakresie kolorów. Pozostałych (poza F2, który przy krajobrazach "robi" za slajd) nie wykorzystuję-to co dają bez problemu można uzyskać z jpga w F1 akcją PSa.
Tryb raf u mnie tylko wtedy, gdy b.wysokie, ekstremalne kontrasty, duże powiększenia (nie o a4 piszę) i do poważniejszych zadań.
ps. Z jpg najlepszej jakości wycinek, na wydruku z Epsona, format 60x40 bez zarzutu, więc męczenie rawa mija się z celem![]()
Marek
Zakon Fuji
Aktualny skok ceny za S5 Pro to przegięcie, które nie ma realnego związku z kursami walut.
Wcześniejsza cena ok.2 tys. pln-moim zdaniem- też![]()
Jeśli na świecie podobne zainteresowanie fudżikiem się pojawi, to i pojawi się nadzieja na następcę- niech się nawet nazywa lumix, sony czy 700s)
Marek
Zakon Fuji
Od jakiegoś czasu planowałem przesiadkę z F80 na cyfrowe body. Miał to być S5 Pro (ewentualnie D300). W obecnej sytuacji planuję zmianę systemu na tańszy. Największą zaletą tego "kryzysu" to to, że może uda mi się w miarę korzystnie sprzedać szkła Nikona.
Fuji S5700, Fuji S5Pro, Tamron 17-50/2.8, Sigma 70-300/4-5.6, SB-600, IR, UV, marco Rings
-----------------------------------------------------------------------------------------
Buhahahahaha, używany S5 Pro za 3499zł http://www.allegro.pl/item701793538_...gwarancja.html ...
skot nie chcesz to nie kupuj heheh, kup z Ceneo, lub innego sprzedawcy na pewno ma go na stanie.
Skontaktuj się z nami