Close

Strona 53 z 77 PierwszyPierwszy ... 343515253545563 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 521 do 530 z 763

Wątek: FUJI S5Pro

Domyślnie

Nowy z przebiegiem 900 zdjec hahaha
    a pamietam jak kazdy tutaj psioczyl na refrubished ktore ma 0 przebieg i zuzycie
    a no i zapomnialem tak wogole ze wiele osob pisalo poematy na temat wyzszosci d80 czy d200 nad s5
    jak wiadomo takie dywagacje nie maja sensu i jest ich coraz mniej ostatnio mam takie wrazenie i dobrze
    Ostatnio edytowane przez karabud ; 25-07-2009 o 14:54

Domyślnie

A i mam pytanie do was nie wiem czy bylo poruszane. Jakie kolory sie wam w fuji podobaja?
    Jak dla mnie niebieski/zwlaszcza w ciemnych nasyconych odcieniach oraz zielony jest fenomenalny w tym aparacie. W nikonach za to lubie magenta/karmazyn i wszelkie czerwono-fioloteowe. A dla was?

Domyślnie

Dokładnie niebieski i zielony są super a już najbardziej cieszy mnie odwzorowanie koloru skóry.
    W życiu piękne są tylko chwile.......

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mir Zobacz posta
    Dokładnie niebieski i zielony są super
    mam fuji "od zawsze" i kolorki mi bardzo odpowiadają, ale pamiętam jak ktoś kiedyś (nie przypomnę sobie kto) stwierdził, że zielony w fuji jest "budyniowy" (cokolwiek to porównanie oznacza) - oczywiście w złym tego słowa znaczeniu
    pozdrawiam
    Artur

Domyślnie

dziwne macie te aku ^^)

ja swoja s5'ką daje rade na jednym gdzies okolo 400-500 zdjec
    z podpieta lampa sb600 i do wyboru albo tamim albo sigma
    dodatkowo, bez roznicy czy jest to firmowy aku czy tez Np-150 (3900)
    jeszcze nigdy mi sie nie trafilo ze po 300 zdjeciach musialem aku przepinac

moze to wina ogladania kazdego zrobionego zdjecia na wyswietlaczu? :P

a kolorki - bajka... to co mnie urzekło w Fuji... najpierw w s5700 a później s5 wgniotło mnie na dłuższą chwilę w fotel
    naprawdę, te aparat ROBI zdjęcia takie, że... mmm
    Fuji S5700, Fuji S5Pro, Tamron 17-50/2.8, Sigma 70-300/4-5.6, SB-600, IR, UV, marco Rings
    -----------------------------------------------------------------------------------------

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SirC Zobacz posta
    ... moze to wina ogladania kazdego zrobionego zdjecia na wyswietlaczu? :P
    Oczywiście, dlatego zmniejszając jasność LCD do minimum można zrobić 10 zdjęć więcej
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bialogardzianin Zobacz posta
    Oczywiście, dlatego zmniejszając jasność LCD do minimum można zrobić 10 zdjęć więcej
    ciekawe czy obniżenie jakości zdjęć do minimum da nam kolejne 10 więcej?? ^^)
    Fuji S5700, Fuji S5Pro, Tamron 17-50/2.8, Sigma 70-300/4-5.6, SB-600, IR, UV, marco Rings
    -----------------------------------------------------------------------------------------

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mir Zobacz posta
    Dokładnie niebieski i zielony są super a już najbardziej cieszy mnie odwzorowanie koloru skóry.
    Waszym zdaniem, po latach używania i tysiącach wykonanych zdjęć- który tryb F1, F1a, F1b oraz F1c najlepszy dla skóry?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bialogardzianin Zobacz posta
    Waszym zdaniem, po latach używania i tysiącach wykonanych zdjęć- który tryb F1, F1a, F1b oraz F1c najlepszy dla skóry?
    Mi doswiadczenia brakuje, aczkolwiek uwazam ze najlepszy jest tryb raw Nie zawracam sobie glowy tymi trybami a moze ktos je uzywa?

Domyślnie

Ja też fotografuję w RAFach lecz jeśli te tryby na serio pomagają (stąd moje pytanie) to czemu nie wykonać portretu w RAF z tym trybem (nie jestem pewien czy w RAFach też to działa) i potem lekko obrobić?... Fajne fotki zobaczyłem tutaj - ISO 3200!!! To potwierdza słuszną tezę, że dobrze naświetlone zdjęcie s5 nie będzie kłuć szumem nawet w tej wartości ISO (to dla tych co się jeszcze wahają czy kupić korpus)- i po co szarpać się na D700?

Strona 53 z 77 PierwszyPierwszy ... 343515253545563 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów