Close

Strona 40 z 77 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 763

Wątek: FUJI S5Pro

Domyślnie

na moje ślepe oko to nie szum, może to ta interpolacja na 12mpix?
    ale na szum bym nie stawiał, codziennie widzę szum w swoim D80 więc wiem
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

A faktycznie, nie zauważyłem lupki :] A no szum. Raz że w cieniu, dwa że najbardziej szum widać na powierzchniach jednolitych, a nieostrości pod takie podchodzą. Nie przejmuj się, przynajmniej szum masz w Fuji ładny Chociaż ISO 400....hm...może matrycę miałeś nagrzaną? Miejscami to to zdjęcie wygląda jak na sawannie
    S5 Pro + N18-70 + N50 1.8 + SB900, F50
    www.waleczny.maxmodels.pl
    Moja fotografia jest taka jak moje życie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez baku127 Zobacz posta
    Witam serdecznie.
    Kiedyś na porannym spacerku strzeliłem taką fotkę http://picasaweb.google.pl/baku127/KozioEk#
    JAk się powiększy na 100% widoczne są chyba szumy? Nie wiem co to jest.Wydaje mi się to troszeczkę dziwne bo to ISO 400 czyli dla Fuji to nic.Od czego to mogło powstać.Ja nie mam pojecia.
    Widzisz i nie grzmisz...

Co ci się tam nie podoba?

Skończ oglądać piksele i rób zdjęcia.

Niektórzy naprawdę mają talent w wynajdywaniu sobie problemów :/
    Nikon Z6 II, 14-30/4S, 24-120/4S, 50/1.8S, 85/1.8S, 50/2.8MC, 40/2, Tamron 70-180/2.8 G2
    Fuji S5 Pro, 35/2D, 50/1.4D

Domyślnie

Problem jest taki,że te szumy są tu bardzo widoczne.Robiłem też na ISO800,ale fotki wygladaja zupelnie inaczej.
    Czy te piksele ,czy też szumy moga być związane z ustawieniami aparatu.
    Nie pamiętam ustawień...było chyba DR 400% i najwiekszy rozmiar zdjęć
    "Niektórzy naprawdę mają talent w wynajdywaniu sobie problemów"-mathu ja nie robię sobie z tego problemu,nie jestem zwolennikiem podniecania się szumami,pytam tylko z ciekawośći.
    Ostatnio edytowane przez baku127 ; 16-06-2009 o 10:20
    Pozdrawiam Marcin Bąk
    FUDŻI

Domyślnie

Problem jest taki,że te szumy są tu bardzo widoczne.Robiłem też na ISO800,ale fotki wygladaja zupelnie inaczej. Czy te piksele ,czy też szumy moga być związane z ustawieniami aparatu.
    Nie pamiętam ustawień...było chyba DR 400% i najwiekszy rozmiar zdjecia.
    Ja nie wiem... Co jest nie tak w tej focie? Wyluzuj i rób więcej zdjęć Nawet, jeśli szumi, to niech sobie szumi... Ludziska marudzą, bo nie pamiętają już, jakie ziarno ma negatyw 3200 iso... Poza tym, co złego w paproszkach? Jeśli zdjęcia ma się obronić, to się obroni i tak. Nie chcesz szumu? Kup sobie analoga, wciśnij slajd do środka i się rozkoszuj

Ja się dawno przestałem przejmować. Teraz pcham foty na 3200 z radością w serduchu - i tak wszystkie lecą pod bw albo pokazywane są w sieci, więc komu to przeszkadza, że jest kasza? Po zmianie rozmiaru do 600px i tak nic nie widać

A cz-b drukowałem już z Fufu naprawdę duże i to z wysokich czułości - i wychodziło świetnie
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hedgehog Zobacz posta
    Nie chcesz szumu? Kup sobie analoga, wciśnij slajd do środka i się rozkoszuj
    Tak też właśnie robię
    Pozdrawiam Marcin Bąk
    FUDŻI

Domyślnie

Tak też właśnie robię
    Mnie się też zdarza
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

no, może to taki fufowski szum, jak wiadomo nawet na najbardziej neutralnym ustawieniu NR to i tak s5 odszumia.
    a tak nawiasem, dołączyłem do grona posiadaczy S5, przesiadka z D80 to ogromny skok jakościowy. samo już komfortowe korzystanie z babylens i fisha samyanga sprawia że aparat jest dla mnie ideałem, a gdy jeszcze zacznę obrabiać rawy....
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Gaduła Awatar Art Erie
    Miasto
    Prochowice/The Dark Side Of The Moon

Domyślnie

Pojawiła się jedna sztuka na Allegro, przebieg 1000[?] klapnięć... Licytacja...
    D800; D300; 3xSB800; N70-200/2,8VR; T24-70/2,8VC; N50/1,4 itd

Domyślnie

S5 leżący w szafie w zaplombowanym pudełku 2-3 lata- prawie jak dobre wino z apelacją! Możnaby odsprzedać cacuszko za niezłą sumkę!
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Strona 40 z 77 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów