Close

Strona 15 z 19 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 185

Domyślnie

Ten serwis to totalna porażka i tyle. Ostatnio rozmawiałem z kilkoma osobami które miały większą niż ja styczność z tym przybytkiem, w tym z jednym byłym pracownikiem. Morał z rozmów taki że lepiej w ogóle nie naprawiać sprzętu niż im oddawać bo tylko bardziej popsują . Tz. naprawić na własny koszt w zewnętrznym serwisie, tyle że jakoś ostatnio nie cierpię na nadmiar gotówki (a wręcz przeciwnie), więc nie pozostaje mi nic innego jak bujać się dalej z panami z Postępu przynajmniej do puki mam gwarancje, może jakimś cudem im się uda naprawić mojego d300. Chociaż jak pomyślę że znowu mam być prawie miesiąc bez aparatu to mi się odechciewa.
    D300, D80, n18-200 vr, t28-75 f/2.8, n70-300 vr, n50 f/1.8, sb-900.
    http://nephilim1977.digart.pl/digarty/

Domyślnie

Moze zacznij sie domagac wymiany na nowy?
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

ehhhhhhhhhh, dzisiaj dzwoniła do mnie miła Pani z informacją, że 24-70 do odbioru. 2 raz, zobaczymy czy tym razem naprawili. Za pierwszym razem regulowali AF, i zapomnieli o ciężko działającym pierścieniu ostrości. Mam nadzieję, że tym razem zarówno pierścień, jak i AF będą grały z d50 i d300 tak jak trzeba, bo jak nie to........... Zastanawiam się, czemu tak to wygląda jak wygląda. Czy to brak sprzętu/softu, czy przeszkolenie nie teges, a może brak chęci i motywacji. osochozi? jak byłem drugi czy trzeci raz z D300 to chyba była jakaś wizytacja japończyków. Ciekawe do jakich wniosków doszli Co do gwarancji, to jeśli uważasz, że to co robili nadal szwankuje to bez problemu robia na gwarancji. Ja tak miałem z d300, po 1 razie skończyła mi się gw.... a po 4 razie stwierdzili, że już U NICH wszystko jest OK. Chociaż ja twierdze, że nie, ale chociaż obiektywy mieszczą mi się w ramach tuningu. Zobaczymy jak będzie z 24-70. Swoją drogą to czy oni wymieniają na nowe, jeśli dalej jest lipa? Jakies podanko trzeba?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wodzisław śl.

Domyślnie

no ja po 25 kwietnia wysylam do nich d300 z N17-55 na kalibracje bo FF jest i jak czytam posty o tym serwisie to przeraza mnie to...(to jest jakas przesada ze ktos kupuje sprzet za duza kase i musi sie martwc zeby mu go naprawili...ach szkoda gadac.

Domyślnie

Mi naprawili blad f0 w ciagu 5 dni roboczych - szybko,sprawnie i w milej atmosferze.Fakt ze dostali bardzo obszerny opis ze zdjeciami i zalacznikami z for internetowych,no i dopytywalem sie o sprzet codziennie.
    I walk through the valley of death, I will fear no evil,
    for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
    www.marcinmichno.com

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wodzisław śl.

Domyślnie

jeden z niewielu pozytywnych glosow o serwisie jak milo...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DXT Zobacz posta
    Mi naprawili blad f0 w ciagu 5 dni roboczych - szybko,sprawnie i w milej atmosferze.Fakt ze dostali bardzo obszerny opis ze zdjeciami i zalacznikami z for internetowych,no i dopytywalem sie o sprzet codziennie.
    Tia ja też poszedłem do nich ostatnim razem fotami testowymi i "normalnymi" z 0,5m ff na odległości 3-4m, pan wziął aparat z kartą poszedł do techników wrócił po 2 minutach powiedział ze karta nie będzie potrzebna. Codzienne dzwonienie dało efekt w postaci aparatu zastępczego. Początkowo naprawa miała być wykonana w tempie ekspresowym na następny dzień, w końcu trwało to 3 czy 4 tygodnie (w dniu odbioru mineło 60 dni od pierwszego zgłoszenia). Efekt: AF dział w mirę poprawnie ale tylko w zasięgu do około 4m potem robi co chce, panowie zdaje się zapomnieli dokleić gumy po złożniu bo teraz odłażą z obu stron aparatu, przy wysokich czułościach na matrycy pojawia się martwy pixel czego wcześniej nie było (nie wiem przypadek czy komuś się śrubokręt obsunął ) . Nie mam już nerwów do walki z nimi, ale w poniedziałek postaram się zmotywować do ponownej wizyty na Postępu.
    D300, D80, n18-200 vr, t28-75 f/2.8, n70-300 vr, n50 f/1.8, sb-900.
    http://nephilim1977.digart.pl/digarty/

Domyślnie

A ja własnie zamówiłem D300. Może nie odbierać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czarekk Zobacz posta
    A ja własnie zamówiłem D300. Może nie odbierać
    napisz potem czy byl ok
    D50; F80; T 28-75 2.8; N 35 1.8; N 50 1.8; S 70-300;
    pozdrawiam marek

Domyślnie

Napisze oczywiście. Ale jak to czytam co tu piszecie to tragedia . A ja wybrałem D300 ze względu na AF dobre ha ha ha. Miał być 50D. D300 na dodatek z sigmą 18-125 OS HSM a wy tutaj piszeci o problemach z topowymi szkłami Nikona. Już się boję.

Pozdrawiam
    CzarekK

Strona 15 z 19 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów