fakt, topowego szkła nie wybrałeś. Ale to ciemne szkło i nie będziesz miał opisywanych problemów, nie bój się![]()
Szukaj
fakt, topowego szkła nie wybrałeś. Ale to ciemne szkło i nie będziesz miał opisywanych problemów, nie bój się![]()
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Problemy można z D300 mieć z KAŻDYM szkłem. Pozbyłem się z tego powodu tak topowych szkieł jak 105mm/2DC i 180mm/2.8.
Ja to bym się raczej D300 pozbył niż tych szkieł. Wgrałeś nowy filmware 1.10 ? On znacznie zmniejszył bądź zupełnie zlikwidował problemy z FF/BF.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
WgrałemAle już niestety posprzatane tzn. ww szkiełka sprzedane. Trochę żal, bo miały piękny bokeh- tylko nie zawsze tam, gdzie trzeba
Kapryśne maszyny....
DOkladnie, pamietaj o zasadzie, ze zadowoleni uzytkownicy na forach nie pisza![]()
D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600
Zobaczymy . Mam nadzieję że będzi ok. Pierwszy raz zamówiłem aparat zanim poczytałem forum. Wcześniej miałem (właściwie jeszcze mam K10D) mam nadzieję że AF bedzie zauważalnie lepszy . Chociaż tam nie miałem problemów a FF i BF. A to był też temat ciągły na forum Pentaxa
Sorry zapomniałem się grzecznie przywitać. To są moje pierwsze posty na tym forum.
Witam więc wszystkich forumowiczów.
Zawsze chciałem mieć Dxxx
Pozdrawiam
CzarekK
Ja jestem jednym z zadowolonych właścicieli d300 ,wszystkie szkła które mam w podpisie działają bezproblemowo z body. Problemy o których większość pisze to raczej wina złych ustawień lub niewiedzy użytkowników puszek niż ich samych.
Jestem bardzo zadowolony z D300, przed zmianą oprogramowania z N17-55 ustawiałem korekcję na +8, po wgraniu nowego jest na 0.
Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.
Skontaktuj się z nami