Close

Strona 16 z 19 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 185

Domyślnie

fakt, topowego szkła nie wybrałeś. Ale to ciemne szkło i nie będziesz miał opisywanych problemów, nie bój się
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Problemy można z D300 mieć z KAŻDYM szkłem. Pozbyłem się z tego powodu tak topowych szkieł jak 105mm/2DC i 180mm/2.8.

Domyślnie

Ja to bym się raczej D300 pozbył niż tych szkieł. Wgrałeś nowy filmware 1.10 ? On znacznie zmniejszył bądź zupełnie zlikwidował problemy z FF/BF.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Wgrałem Ale już niestety posprzatane tzn. ww szkiełka sprzedane. Trochę żal, bo miały piękny bokeh- tylko nie zawsze tam, gdzie trzeba Kapryśne maszyny....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czarekk Zobacz posta
    Napisze oczywiście. Ale jak to czytam co tu piszecie to tragedia . A ja wybrałem D300 ze względu na AF dobre ha ha ha. Miał być 50D. D300 na dodatek z sigmą 18-125 OS HSM a wy tutaj piszeci o problemach z topowymi szkłami Nikona. Już się boję.

Pozdrawiam
    CzarekK
    Spokojnie, jest gro osób które nie mają żadnego problemu z AF w D300. Bądź dobrej myśli

Domyślnie

DOkladnie, pamietaj o zasadzie, ze zadowoleni uzytkownicy na forach nie pisza
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Domyślnie

Zobaczymy . Mam nadzieję że będzi ok. Pierwszy raz zamówiłem aparat zanim poczytałem forum. Wcześniej miałem (właściwie jeszcze mam K10D) mam nadzieję że AF bedzie zauważalnie lepszy . Chociaż tam nie miałem problemów a FF i BF. A to był też temat ciągły na forum Pentaxa
    Sorry zapomniałem się grzecznie przywitać. To są moje pierwsze posty na tym forum.
    Witam więc wszystkich forumowiczów.
    Zawsze chciałem mieć Dxxx
    Pozdrawiam
    CzarekK

Domyślnie

Ja jestem jednym z zadowolonych właścicieli d300 ,wszystkie szkła które mam w podpisie działają bezproblemowo z body. Problemy o których większość pisze to raczej wina złych ustawień lub niewiedzy użytkowników puszek niż ich samych.

Domyślnie

Jestem bardzo zadowolony z D300, przed zmianą oprogramowania z N17-55 ustawiałem korekcję na +8, po wgraniu nowego jest na 0.
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbegen Zobacz posta
    Problemy można z D300 mieć z KAŻDYM szkłem. Pozbyłem się z tego powodu tak topowych szkieł jak 105mm/2DC i 180mm/2.8.
    Prędzej kupiłbym drugie body. Nie dało rady wykalibrować AF? U mnie mały problem miała tylko Sigma 30mm, ale po ustawieniu AF +5 wszystko działa jak trzeba.

Strona 16 z 19 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów