Close

Strona 14 z 19 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 185
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wodzisław śl.

Domyślnie

Witam!
    mam pytanie:jezeli aparat na krótkim dystansie ostrzy poprawnie, a na dalszych odleglosciach ok.1m przed obiektem na ktorym zostala ustawiona ostrosc to jezeli wprowadze korekte to zmieni sie ostrzenie na krotkim dystansie??jaka to jest zaleznosc?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wodzisław śl.

Domyślnie

aha i jeszcze jedno pytanie:czy korekta AF ma jakis wplyw na obraz?w instrukcji jest napisane ze stosowac jedynie w koniecznosci stad moje pytanie.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Zależność jest prosta wysoce prawdopodobne, że obiektyw jest wadliwy i żadna korekta z body nic nie pomoże. jakie to szkło ? Sprawdź to samo szkło na innym korpusie D300 lub swój D300 z takim samym modelem obiektywu.
    Nawet w porządnym sklepie Ci to umożliwią.

Domyślnie

Mi po 4 serwisie nic już nie robili, stwierdzili że już jest OK (wow, po 3 regulacjach) i powiedzieli, żebym przyszedł z zestawem. Przyszedłem, pokombinowali z 24-70 i zabrali obiektyw. W innym wątku opisałem co z nim. Dzisiaj wysłałem im maila czy coś już wiadomo. Ja już nie mam siły na nich, jeżdżę z kumplem jako wsparcie moralne

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wodzisław śl.

Domyślnie

obiektyw N17-55 zrobilem korekte na +15 i troche sie porawilo ale jeszcze bede go testowal,sprobuje go podpiac pod inny korpus i zobacze co sie dzieje...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wodzisław śl.

Domyślnie

podpialem obiektyw pod d80 i jest to samo przy dalszych odleglosciach ostrzy przed jakies 0.5m tak, ze serwis...25 foce wesele tak, ze dol straszny..
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 08-04-2009 o 21:49 Powód: orto. ("podpielem", "takze")

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wodzisław śl.

Domyślnie

aha jeszcze jedno pytanie wysylac im obiektyw z puszka czy wytarczy wystarczy sam obiektyw??

Domyślnie

Jeśli chcesz, żeby Ci ustawili wg Twojego Sprzętu to z aparatem, jeśli wg ich "referencyjnego" to wyślij sam obiektyw.
    Jeśli masz 2 body to wyślij z aparatem, inaczej możesz (ale nie musisz) nie mieć sprzętu spory kawałek czasu

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Oborniki Śląskie

Domyślnie

Ja mam co prawda D80 a to wątek o D300 ale z AF mam też tak jak koledzy. 4 wizyty w serwisie, i ani trochę lepiej. Z 18-70 ostrzy w punkt ale jak założę jakikolwiek jaśniejszy obiektyw to ff ogromny. Z 3 metrów wykonanie portretu poniżej 2.8 jest nie możliwe. Mówiłem to kiedyś i powiem jeszcze raz, panowie z serwisu do podstawówki a system na C lub O!!!!!

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

W trudnych przypadkach nie ma co wysyłek robić i nerwy tracić tylko się umówić i pojechać do Podstępowych, albo szukać kogoś kto należy do NPS i może pomóc. To są trudne regulacje i generalnie trudne problemy.
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 15-04-2009 o 12:23

Strona 14 z 19 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów