Jak tam u Was?
Ja nie jestem zadowolony, żeby nie powiedzieć, że znowu się... zirytowałem i czas ponownie odwiedzić serwis Nikona.
Raptem 135k klatek, raz na gwarancji wymieniany układ podnoszenia lustra (nie opadało), teraz dzieje się to samo.
Jeśli opada z opóźnieniem, to spadają fps'y, jeśli nie opada samoczynnie to trzeba klepnąć następną klatkę.
Notabene coś chyba jeszcze w tym aparacie jest nie tak, bo to trochę często jak na 1 podzespół taka awaria, poza tym po ostatniej wymianie efekty były identyczne. Najpierw 8fps, później jak się trochę postrzelało seriami to 7, a później nieopadające lustro.
Pojedynczy przypadek?
Kolega ma to samo - właśnie drugi raz wymienił układ podnoszenia lustra i przy okazji migawkę (250k).
Cholera, no nie jestem zadowolony, z D200 nie było takich cyrków - raz mu się przymykanie przesłony wywaliło, ale to dlatego, że skaszaniony obiektyw przypinałem (wymieniono - brak dalszych problemów).
Ps. Ostatnio z kolei pożyczyłem D700 na temat i ten pod względem prędkości zachowuje się tak, jak zachowywał się mój nowy D300 (kla-kla-kla 8fps), tylko z kolei mam wrażenie, że nie ostrzył tam gdzie powinien. Ehhh...
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami