dziękuję!!!
Szukaj
Jak dzisiaj oceniać S5 pro ... ?
Zadaję to pytanie nie dla tego, że szukam aparatu, tylko z czystej ciekawości.
Jak waszym zdaniem’ zachwalany od lat ogromny zakres tonalny s5 pro wypada w porównaniu z dzisiejszymi funkcjami typu D lighting, 14bit RAW-y itp...
Czy nie jest tak, że S5pro stracił już dawno swoje główne atuty?
ja bym powiedział ze on te atuty ciągle ma. Po prostu konkurencja go dogonila w pewnych przypadkach.
Faktycznie, złe słowo...
Atuty ma i będzie miał. Ale czy one nadal dają mu jakąś przewagę?
Miałem s5 pro tylko przez chwilę w rękach i to dawno temu.
Sam nie wiem' jak bym dzisiaj oceniał tą matrycę?
Ostatnio edytowane przez d70s ; 31-03-2009 o 01:36
Posiadając d3 i d300 kupiłem s5pro po to by mieć tani spacerowy i "niefirmowy" aparacik do focenia dla przyjemności po cywilnemu - i nie spodziewałem się tego co potrafi ten aparat.
Wcześniej posiadałem c5d i trudno mi było po przesiadce na nikona zaakceptować jpgi i nie ruszane rawy - fuji daje cholernie ładne obrazki.
Fuji ma też straszliwe wady - jedna z nich jest zasilanie - aparat zjada aku, może nie tyle zjada co łyka w całości - 170-200 fotek i juz po aku.
Aha najbardziej nie rozumiem dlaczego ludzie o s5pro piszą w dziale inne systemy skoro to ten sam nikonowski bagnet f + akcesoria
Jesli nie uzywam wyswietlacza to zrobie na orginalnym aku niecale 400 zdjec. Na zamienniku tez tyle mi wychodzi. Sytuacja sie zmienia przy uzywaniu wyswietlacza i wtedy ilosc spada do ok 250
Wg mnie dedykowany aku wcale nie jest lepszy od zamiennika
Skontaktuj się z nami