Close

Strona 3 z 77 PierwszyPierwszy 123451353 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 763

Wątek: FUJI S5Pro

Domyślnie Jak dzisiaj oceniać S5 pro ... ?

Jak dzisiaj oceniać S5 pro ... ?

Zadaję to pytanie nie dla tego, że szukam aparatu, tylko z czystej ciekawości.

Jak waszym zdaniem’ zachwalany od lat ogromny zakres tonalny s5 pro wypada w porównaniu z dzisiejszymi funkcjami typu D lighting, 14bit RAW-y itp...

Czy nie jest tak, że S5pro stracił już dawno swoje główne atuty?

Domyślnie

ja bym powiedział ze on te atuty ciągle ma. Po prostu konkurencja go dogonila w pewnych przypadkach.

Domyślnie

Faktycznie, złe słowo...

Atuty ma i będzie miał. Ale czy one nadal dają mu jakąś przewagę?

Miałem s5 pro tylko przez chwilę w rękach i to dawno temu.
    Sam nie wiem' jak bym dzisiaj oceniał tą matrycę?
    Ostatnio edytowane przez d70s ; 31-03-2009 o 01:36

Domyślnie

Posiadając d3 i d300 kupiłem s5pro po to by mieć tani spacerowy i "niefirmowy" aparacik do focenia dla przyjemności po cywilnemu - i nie spodziewałem się tego co potrafi ten aparat.
    Wcześniej posiadałem c5d i trudno mi było po przesiadce na nikona zaakceptować jpgi i nie ruszane rawy - fuji daje cholernie ładne obrazki.
    Fuji ma też straszliwe wady - jedna z nich jest zasilanie - aparat zjada aku, może nie tyle zjada co łyka w całości - 170-200 fotek i juz po aku.

Aha najbardziej nie rozumiem dlaczego ludzie o s5pro piszą w dziale inne systemy skoro to ten sam nikonowski bagnet f + akcesoria

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomitom Zobacz posta
    ..jedna z nich jest zasilanie - aparat zjada aku, może nie tyle zjada co łyka w całości - 170-200 fotek i juz po aku...
    Kurcze to może jakiś wadliwy ten akumulator Ci się trafił. Sam doświadczeń jeszcze nie mam, ale kolega całą studniówkę obleciał robiąc z 500 zdjęć. Masz zapasowy akumulatorek. Jeśli to jaki ?

Domyślnie

Jesli nie uzywam wyswietlacza to zrobie na orginalnym aku niecale 400 zdjec. Na zamienniku tez tyle mi wychodzi. Sytuacja sie zmienia przy uzywaniu wyswietlacza i wtedy ilosc spada do ok 250

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Kurcze to może jakiś wadliwy ten akumulator Ci się trafił. Sam doświadczeń jeszcze nie mam, ale kolega całą studniówkę obleciał robiąc z 500 zdjęć. Masz zapasowy akumulatorek. Jeśli to jaki ?

na zapasowy aku mnie zwyczajowo nie stać dlatego też mam gripa z 6xAA - sumując wychodzi taniej niż dedykowany aku - tu sytuacja jest ciut lepsza ale szału nie robi.

Domyślnie

Wg mnie dedykowany aku wcale nie jest lepszy od zamiennika

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vinci99 Zobacz posta
    Wg mnie dedykowany aku wcale nie jest lepszy od zamiennika
    a jakich zamienników używasz jeśli można wiedzieć?
    Bo na allegro są takie o dziwnie wielkiej pojemności 3900mAh i tak się zastanawiam czy to w jakiś niepożądany sposób może działać na sam aparat.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Strona 3 z 77 PierwszyPierwszy 123451353 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów