Close

Strona 2 z 77 PierwszyPierwszy 12341252 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 763

Wątek: FUJI S5Pro

Domyślnie

Edit:
    Aj, napisałem się... a pisałem o Nikonie, w Fuji nie pamiętam jak jest, a nie mam pod ręką w tej chwili...
    Ostatnio edytowane przez morzon ; 24-03-2009 o 18:15 Powód: pomyłka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikkay Zobacz posta
    Jak już tu zadajemy pytania odnośnie S5...

Jak wyzwolić w trybie commander SB-800? Body - tryb commander ; SB - remote... nie działa. Może ma być inny kanał i grupa niż w Nikonie ?
    musi działać, upewnij się tylko że dobrze ustawiłeś tryb właściwej grupy w body

Cytat Zamieszczone przez Kasandra Zobacz posta
    Aaaa, mam pytanie (uprzedzam odpowiedź mam instrukcję, ale jestem za gupia i nie umiem):
    jak ja w CLSie wyzwalam właśnie lampą wbudowaną, to czy mogę zmniejszyć na minimum tę wbudowaną lampę, w sensie jej moc błysku. Jeśli tak to gdzie i na ile
    dzięki
    rozumiem że chodzi Ci o pracę gdy lampa wbudowana wyzwala inną?
    tak jak w nikonach, w trybie commander możesz ustawić parametry pracy dla każdej grupy lamp i dla lampy wbudowanej( iTTL, manual, off )
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Aaaa, mam pytanie (uprzedzam odpowiedź mam instrukcję, ale jestem za gupia i nie umiem):
    jak ja w CLSie wyzwalam właśnie lampą wbudowaną, to czy mogę zmniejszyć na minimum tę wbudowaną lampę, w sensie jej moc błysku. Jeśli tak to gdzie i na ile
    dzięki
    setup -> flash/bracketing -> build-in flash -> commander mode

I tam ustawiasz w jednym okienku czy ma błyskać w ttlu, manualu czy tylko jako sterownik a obok moc błysku (w przypadku M, minimum 1/128 )
    A poniżej to samo dla wyzwalanych lamp.
    Wolność to wśród mądrych ludzi żyć, widzieć dobroć w oczach ich... i szczęście...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bydgoszcz/Limerick

Domyślnie

dzięki
    set up -> flash/BKT -> built-in flash -> commander mode i tam jak chcesz aby wbudowana tylko dawała błyski sterujące do Sabinki to w BUILT-IN ustaw " - " kreskę.

Pozdrawiam
    |Nikon-N80|S5 Pro|Tamron 17-50mm f/2.8 XR Di II|Tamron 55-200mm f/4-5.6 Di II LD Macro|Nikkor 28-80 f/3.3-5.6G|Nikkor 50mm f/1.8D AF|Nikkor 85mm f/1.8D AF|SB-800|Lowepro Nova 4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BugsBunny Zobacz posta
    musi działać, upewnij się tylko że dobrze ustawiłeś tryb właściwej grupy w body
    Jest OK. Po prostu przyzwyczajenia z D70s zrodziły problem Tu trzeba więcej samemu ustawić I to mi się podoba!

Kolejne pytania:

1. Mam ładowarkę z D70s i z S5, aku są trochę inne, ale oba pasują zarówno do jednej jaki i do drugiej ładowarki. Mogę sobie obojętnie który aku ładować w obojętnie której ładowarce?

2. Kupiłem właśnie MB-D200 i mam dwa oryginalne aku Fuji do S5. Który zestaw baterii należy wybrać w menu ustawień zasilania gripa?

3. Tak z ciekawości, bo i tak dla mnie to nieprzydatne Można zrobić zdjęcie podczas tego trybu quasi-live-wiev?
    Ostatnio edytowane przez mikkay ; 24-03-2009 o 21:57

Domyślnie

Jest OK. Po prostu przyzwyczajenia z D70s zrodziły problem Tu trzeba więcej samemu ustawić I to mi się podoba!

Kolejne pytania:

1. Mam ładowarkę z D70s i z S5, aku są trochę inne, ale oba pasują zarówno do jednej jaki i do drugiej ładowarki. Mogę sobie obojętnie który aku ładować w obojętnie której ładowarce?

2. Kupiłem właśnie MB-D200 i mam dwa oryginalne aku Fuji do S5. Który zestaw baterii należy wybrać w menu ustawień zasilania gripa?

3. Tak z ciekawości, bo i tak dla mnie to nieprzydatne Można zrobić zdjęcie podczas tego trybu quasi-live-wiev?
    ad.1 miałem kiedyś uniwersalna samochodową i ładowała wszystko, ale sprawdź parametry obu
    ad.2 wszystko jedno, jak używasz NP-150 to nie ma znaczenia co ustawisz
    ad.3 zdaje się że nie, to tylko do ustawiania ale przyznam że nie próbowałem
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bydgoszcz/Limerick

Domyślnie

Tak, możesz zrobić zdjęcie
    |Nikon-N80|S5 Pro|Tamron 17-50mm f/2.8 XR Di II|Tamron 55-200mm f/4-5.6 Di II LD Macro|Nikkor 28-80 f/3.3-5.6G|Nikkor 50mm f/1.8D AF|Nikkor 85mm f/1.8D AF|SB-800|Lowepro Nova 4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DADI Zobacz posta
    Tak, możesz zrobić zdjęcie
    A jak?

PS sory za lamerskie pytania, ale nie mam jeszcze instrukcji.

Domyślnie

A jak?

PS sory za lamerskie pytania, ale nie mam jeszcze instrukcji.
    Instrukcja po polsku - skany: http://odsiebie.com/pokaz/531240---6877.html
    I po angielsku jakby Cię jakość powyższej drażniła: http://www.visibledust.com/manuals/Fuji_S5_Pro.pdf
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Strona 2 z 77 PierwszyPierwszy 12341252 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów