Close

Strona 11 z 19 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 185

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ASAHI Zobacz posta
    Na jednym ładowaniu firmowego aku robię 400 max 500 zdjęć. Według mnie ciut mało..
    Mi też tyle wychodzi na jednym aku, ale ja robię zdjęcia rzadko, często włączając i wyłączając aparat, do tego podgląd zdjęć. Myśłę, że to normalny wynik
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wigi Zobacz posta
    Mi też tyle wychodzi na jednym aku, ale ja robię zdjęcia rzadko, często włączając i wyłączając aparat, do tego podgląd zdjęć. Myśłę, że to normalny wynik
    Z różną częstotliwością, bez lampy, non stop wyświetlacz - zawsze ponad 1000 na firmowym aku (mam dwa, każdy tak samo )

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wigi Zobacz posta
    ....ale ja robię zdjęcia rzadko, często włączając i wyłączając aparat...
    Tych Nikonów w ogóle wyłączać nie trzeba. Szkoda energii na poruszanie palcem, no i pstryczka szkoda zużywać
    Co i innego przy zmianie szkła, wyjmowaniu karty czy akumulatora tu obowiązkowo !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Tych Nikonów w ogóle wyłączać nie trzeba. Szkoda energii na poruszanie palcem, no i pstryczka szkoda zużywać
    [/B]
    Robin, ja o tym wiem, ale ma dziwny tik w palcach i jakoś tak, gdy dłużej nie używam, to wyłączam
    wigi.pl

Domyślnie D300 - problem AF

Widzę, że nowy wątek - wpływ baterii na skuteczność AF w D300 - no wszystkiego bym się spodziewał.
    Pewnie na zamiennikach częściej występuje FF/BF

Domyślnie

Ano jak widać używanie zamiennika akumulatora prowadzi do poważnego uszkodzenia systemu af z którym nawet autoryzowany serwis sobie nie radzi A wracając do głównego wątku to oczywiście nawet nie zajrzeli jeszcze do aparatu.
    Poco te teksty: przepraszamy, na jutro koło 17 będzie gotowy??
    D300, D80, n18-200 vr, t28-75 f/2.8, n70-300 vr, n50 f/1.8, sb-900.
    http://nephilim1977.digart.pl/digarty/

Domyślnie

Ej, ale ja mam 2 oryginalne aku
    U mnie narazie cisza, do 16 mam przewidywany czas naprawy. Jeśli do poniedziałku się nic nie zmieni, to dryndę do nich, czy coś wymyślili.

Domyślnie

Shadow_alex i jak naprawiali coś czy jeszcze bardziej popsuli ?? Mi przesunęli termin z piątku na dzisiaj, a dzisiaj zadzwonili że na środę będzie gotowy.
    D300, D80, n18-200 vr, t28-75 f/2.8, n70-300 vr, n50 f/1.8, sb-900.
    http://nephilim1977.digart.pl/digarty/

Domyślnie

a ja mam moze pdoobny problem w d300, i zastanawiam sie czy to nie czasem wina obiektywow???

na obiektywach 2,8 i wiecej problemu nie ma lub go nie widac

na obiektywach 85 1.8 oraz 50mm f1.4 jest loteria (na najnizszych przeslonach), czasem trafi i jest idelanie czasem mydlo
    dzis dostalem 50tke 1.4 i problem nabrzmial jeszcze bardziej

bawilem sie korekcja, ale to malo pomaga bo nadal odsetek blednych strzalow jest dosyc duzy
    firmware najnowszy

przy 85 f1.8 mam takie wrazenie ze z bliska niecelnych strzalow jest malo, z daleka juz duzo (gdy fotografuje cala sylwetke ludzka)
    w zwiazku z tym pomyslalem ze korekcja w menu nie zda sie na wiele...

aha, uzywam glownie centralnego punktu, tryb spot, przy trybie auto z wieloma punktami mam wrazenie ze jest lepiej, tylko ze wtedy aparat wybiera to co on chce a nie to co ja, ale przynajmniej sie tego trzyma co sam wybral

ile kosztuje kalibracja? (juz mam po gwarancji)
    choc chyba sie nie zdecyduje na serwis bo popsuja jeszcze bardziej, moze sie pobawie jeszcze ustawieniami w body i iloscia czujnikow

jesli aparat ustawia mi ostrosc przed obiektem, a tak sie u mnie dzieje, to powininem ustawic korekcje na plus?
    Ostatnio edytowane przez MarcinPoland ; 16-03-2009 o 20:53

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcinpoland Zobacz posta
    jesli aparat ustawia mi ostrosc przed obiektem, a tak sie u mnie dzieje, to powininem ustawic korekcje na plus?
    tak,
    zdecydowana większość D300 ma tendencje do frontfokusowania i najczęściej trzeba korygować na plus
    Ostatnio edytowane przez wigi ; 16-03-2009 o 21:50
    wigi.pl

Strona 11 z 19 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów