Close

Strona 10 z 19 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 185

Domyślnie

no to jeszcze raz, nie żebyś miał wybór. Ja niestety ostatnio kompletnie nie mam czasu na focenie :/ ale zbliżają mi się zdjęcia studyjne jak się sesja "modelkom" skończy. Btw, po bliższych testach mi wyszło że też nie ostrzy w punkt. Mam chyba +8 w domyślnej ustawione i to rozwiązało problemy wszystkich szkieł w testach. W rzeczywistości to się okaże.
    Pozdrawiam, Piotrek
    www.theonepic.com
    D800 | D300 | N17-55 | N24-120VR | N70-200VR | N35 | N50 | N85 | SB900 | pozostała graciarnia

Domyślnie

Widzę, że nie jestem sam. Wczoraj po raz trzeci oddałem aparat do serwisu i już dzisiaj mam na stronce "naprawa ukończona". Czyli pewnie jeszcze się spotkam z chłopakami z serwisu. No chyba, że postarali się bardziej i wymienili czujnik, ale w to wątpię. W między czasie skończyła mi się gwarancja, na szczęście jeśli dalej jest problem z tym samym to "naprawiają" za free.

Domyślnie

Wiesz, ostatniom razem jak wymienili wreszcie modul lustra tez trwalo to moment. Moze bedzie dobrze zadzwon i zapytaj co zrobili.
    Pozdrawiam, Piotrek
    www.theonepic.com
    D800 | D300 | N17-55 | N24-120VR | N70-200VR | N35 | N50 | N85 | SB900 | pozostała graciarnia

Domyślnie

Dzisiaj i tak nie mam czasu do nich jechać, tak więc poczekam do jutra na telefon od nich (mieli zadzwonić). Jeśli nie zadzwonią to ja dryndnę do nich, a po pracy się tam zjawię Chłopaki mają pecha, że z pracy mam do nich, aż 15 minut autobusem. mamy czas, wiosna dopiero za miesiąc
    Aha, w następnym tygodniu mam urlop, tak więc mogę im składać wizytę i 2 razy dziennie Trochę byłby lipny wypoczynek, ale dla dobra sprawy......

Domyślnie

Witam. Mam podobny problem ze swoim d300 koszmarny ff z każdym szkłem. Korekta nici nie daje a właściwie nie dawała. Dwa razy już było biedactwo hospitalizowane na podstępu; raz 25 dni, drugi 5 a właściwie 7. Za pierwszym razem oczywiście nic nie zrobiono i było to chyba nie najgorsze rozwiązanie. Drugim razem wymieniono "symulator przysłony" i teraz zobaczyłem dopiero co to znaczy mieć ff, ale za to teraz widać jakieś efekty korekty w body, tylko że te 20 to zdecydowanie za mało. Dzisiaj znowu jadę do tych szarlatanów i zastanawiam się czy brać ze sobą bejsbola czy pistolet ??

ps.
    sorki za błędy.
    D300, D80, n18-200 vr, t28-75 f/2.8, n70-300 vr, n50 f/1.8, sb-900.
    http://nephilim1977.digart.pl/digarty/

Domyślnie

Mój już jest 4 raz. Po 3 tak mi ustawili, że im mniejsza ogniskowa tym większy FF (24-70 i 50 1., tak samo miałem po ich 1 korekcie. Po 2 serwisie miałem loterię.
    Pierwsze 3 razy trzymali mi aparat max 2 dni, teraz od piątku mam "oczekujący", tak więc może zrobią coś konkretnego (albo lecą na przeczekanie) W piątek również miałem rozmowę z technikiem co mi nie pasi, mimo że dałem im fotki (no ale cóż, ciężko było z nich wywnioskować, że 24-70 na 24 ma kilometrowego FF).
    Miły Pan twierdził, że test do pupy. Dopiero jak mu powiedziałem, że zrobiłem taki sam tylko z D50 to stwierdził, iż zobaczy dokładniej co się dzieje. Delikatni zasugerowałem wymianę czujnika, to odpowiedział "iż ma aparat podpięty pod system i skoro ten system nie widzi usterki czujnika, tzn że czujnik jest ok" (super). Teraz czekam, i szczerze mówiąc im dłużej jest "oczekujący", tym mam większą nadzieję na naprawę... tylko oby nie za długo. Tak z innej beczki, ile klapnięć trzyma Wam aku? U mnie jakieś 400-500, co również było zgłaszane, ale chyba olali to. Niby miała być jakaś notka, czy aparat nie pobiera zbyt dużo prądu, ale...... wiadomo co.

Domyślnie

Wziąłem ich na huki . Niestety nie z pistoletu, obiecali zrobić na 17 jutro. Już się zaczynam bać co tym razem popsują . Shadow_alex co do klapnięć to dokładnie ci nie powiem ale zdecydowanie więcej niż 500 to na tanim zamienniku robię.
    D300, D80, n18-200 vr, t28-75 f/2.8, n70-300 vr, n50 f/1.8, sb-900.
    http://nephilim1977.digart.pl/digarty/

Domyślnie

Na jednym ładowaniu firmowego aku robię 400 max 500 zdjęć. Według mnie ciut mało..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ASAHI Zobacz posta
    Na jednym ładowaniu firmowego aku robię 400 max 500 zdjęć. Według mnie ciut mało..
    z lampą czy bez. z ciemnym wyświetlaczem czy każde zdj. oglądasz

Domyślnie

Oczywiscie to zalezy od wielu czynnikow, ale u mnie ok. 800 z częstym podgladaniem, bez lampy. Jesli robi sie bardzo duzo fotek w krotkim odstepie czasowym to powinno sie udac ponad 1000.

Strona 10 z 19 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów