Ja mam podobny kłopot z D90 i wydaje mi się że to kwestia mocowania obiektywu. Jakiś czas temu założyłem taki wątek: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=85285
Szukaj
Ja mam podobny kłopot z D90 i wydaje mi się że to kwestia mocowania obiektywu. Jakiś czas temu założyłem taki wątek: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=85285
- Nikon -
To Fotojoker sprzedał Ci wadliwy aparat więc to oni muszą Ci go wymienić![]()
Dawniej system N - obecnie L(M) + F
Nic nie wymienią idź oddaj na gwarancji. Znany problem z Nikonem FJ ma świetne układy z serwisem szybko zrobią.
chyba że naprawdę cały ten problem to kwestia przeczyszczenia styków w obiektywie i w puszcze i może wszystko śmigać dobrze. Macie jakieś nowe pomysły ?? ;>
W niedziele oddałem aparat do sklepu. Doradzono mi aby oddać w ramach niezgodności z umową a nie na gwarancji co niniejszym uczyniłem.
Przed oddaniem w sklepie sprawdziłem ze sprzedawcą jaki jest luz pomiędzy obiektywem a puszką. Można było kręcić wokół osi ( tak jak się zakręca obiektyw) o około 1 mm oraz odrobinę w górę i w dół.
W tej chwili czekam na odpowiedź z serwisu. Jak będę coś wiedział to napiszę.
Z tego co wyczytalem na niemieckim forum to Nikon nawet zastanawial sie nad wstrzymaniem dystrybucji D90 z powodu bledow i usterek jakie wystepuja w tej puszcze. Tez myslalem nad zmiana sprzetu ale z tego co widze to trzeba poczekac. W Niemczech D90 porownywany jest do systemu Windows Vista, tzn. ilosc bledow zniecheca do kupowania tego sprzetu i jest to tylko jakas przejsciowka...byc moze niedlugo wyjdzie D95 ??
D7100 + MB-15,N 18-105 , N 50 1.8 G, T 70-300 VC, SB-700
to wyczytalem na Niemieckim forum...( juz okolo 4 tygodnie temu) i nie napisalem ze wstrzymal produkcje tylko ze sie zastanawial nad tym aby ja wstrzymac.....ale zaznaczam ze sa to tylko wypowiedzi na forum....ile w tym prawdy tego ci nie moge powiedziec...to wie tylko Nikon....ale cos w tym musi byc....chyba Japońce nie dopracowali czegos do konca.
D7100 + MB-15,N 18-105 , N 50 1.8 G, T 70-300 VC, SB-700
Na dpreview co chwila pojawia się post o tym problemie. Ciekawe dlaczego Nikon milczy i udaje, że wszystko jest OK
Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.
Skontaktuj się z nami