To Fotojoker sprzedał Ci wadliwy aparat więc to oni muszą Ci go wymienić![]()
Szukaj
To Fotojoker sprzedał Ci wadliwy aparat więc to oni muszą Ci go wymienić![]()
Dawniej system N - obecnie L(M) + F
Nic nie wymienią idź oddaj na gwarancji. Znany problem z Nikonem FJ ma świetne układy z serwisem szybko zrobią.
chyba że naprawdę cały ten problem to kwestia przeczyszczenia styków w obiektywie i w puszcze i może wszystko śmigać dobrze. Macie jakieś nowe pomysły ?? ;>
Z tego co wyczytalem na niemieckim forum to Nikon nawet zastanawial sie nad wstrzymaniem dystrybucji D90 z powodu bledow i usterek jakie wystepuja w tej puszcze. Tez myslalem nad zmiana sprzetu ale z tego co widze to trzeba poczekac. W Niemczech D90 porownywany jest do systemu Windows Vista, tzn. ilosc bledow zniecheca do kupowania tego sprzetu i jest to tylko jakas przejsciowka...byc moze niedlugo wyjdzie D95 ??
D7100 + MB-15,N 18-105 , N 50 1.8 G, T 70-300 VC, SB-700
to wyczytalem na Niemieckim forum...( juz okolo 4 tygodnie temu) i nie napisalem ze wstrzymal produkcje tylko ze sie zastanawial nad tym aby ja wstrzymac.....ale zaznaczam ze sa to tylko wypowiedzi na forum....ile w tym prawdy tego ci nie moge powiedziec...to wie tylko Nikon....ale cos w tym musi byc....chyba Japońce nie dopracowali czegos do konca.
D7100 + MB-15,N 18-105 , N 50 1.8 G, T 70-300 VC, SB-700
Na dpreview co chwila pojawia się post o tym problemie. Ciekawe dlaczego Nikon milczy i udaje, że wszystko jest OK
Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.
Witam
umnie tez pojawił sie problem ciągłego ERR podczas robienia zdjec w d90 z obiektywem nikkor 50mm1.4g i karta sandisk extreme III 8gb.
czytałem na róznych forach ze problem moze tkwić w karcie pamieci... ale zauwazyłem ze err wyskakuje mi takze czasami przy przełączaniu na tryb LV....
GEnrealnie aparat po włączeniu czasami potrafi zrobic 200zdjec i nic - zero problemów, a czasami juz po kilku zdjeciach zaczynają notorycznie wyskakiwać ERRory......
Odesłałem aparat do sklepu.... ale gosć ze sklepu stwierdził ze zrobił nim ponad 100 zdjec i nic mu sie niepojawiło.. wiec aparat odesłał twierdząc ze pewnie sie "odwiesił"......
Oczywiscie dalej sie zawiesza a Ja niewiem co mam z tym dalej zrobi.... odesłac i ządać zwrotu pieniedzy czy odesłac do serwisu nikona......
tak wyglada zdjecie z ERR
a tak normalne zrobione klatke wczesniej
Skontaktuj się z nami