Close

Strona 1 z 44 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 469

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Sova1981
    Gość

Domyślnie Nikon D90 - error

Witam !

Podczas używania od czasu do czasu pojawia sie komunikat err na górnym wyświetlaczu i w tym momencie tylko wyjęcie baterii umożliwia dalszą pracę, właczanie/wyłaczanie nie daje rezultatu ponieważ przy wyłączonym (off) nadal komunikat jest wyświetlany na górnym ekranie wraz z resztą informacji.

Co może być tego przyczyną ?

Domyślnie

Aparat wiesza się z jakiegoś powodu.

Ja bym zaczął szukać problemu od karty SDHC.

Sova1981
    Gość

Domyślnie

też podejrzewam kartę, a gdyby karta była ok to co może być jeszcze przyczyną ?

puchbeary
    Gość

Domyślnie

Migawka , mechanizm podnoszenia lustra. Jak skończę kawę to spojrzę na dno szklanki może coś jeszcze mi się rzuci w oczy...
    Jak masz gwarancję to wysyłaj do serwisu. Co ci da wiedza co siadło ? Przecież sam tego i tak nie naprawisz. Ja przynajmniej w aparacie na gwarancji bym nie grzebał bo to - wybacz szczerość - głupota.

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puchbeary Zobacz posta
    Jak masz gwarancję to wysyłaj do serwisu. Co ci da wiedza co siadło ? Przecież sam tego i tak nie naprawisz. Ja przynajmniej w aparacie na gwarancji bym nie grzebał bo to - wybacz szczerość - głupota.
    Nie musi grzebać. Zanim wyśle niech sprawdzi co może: karta, bateria, obiektyw. Bezmyślnie wyśle do serwisu i mu jeszcze coś zepsują...
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SlaWasII Zobacz posta
    Nie musi grzebać. Zanim wyśle niech sprawdzi co może: karta, bateria, obiektyw. Bezmyślnie wyśle do serwisu i mu jeszcze coś zepsują...
    A jak nie zepsują to i tak będzie czekał na aparat nie krócej niż 2 tygodnie...
    Nikon D90 + ob. 18-105mm VR

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Ja również przyłączę się do wątku, na początek Witam wszystkich.....

Zakupiłem aparacik z kitem w ABfoto w DG, w styczniu tego roku

body nr:611xxx
    obiektyw nr: 3212xxx
    oczywiście Thailand

jak narazie odpukać....... już pewnie z 2000 fotek strzeliłem i jak narazie problemu nie widać

pozdrawiam
    Nikon D90 + 18-105 VR + 70-300 VR + 35/1.8 (w miarę możliwości aktualizowane

Domyślnie

Wlasnie czytalem ten watek wczesniej i cos mi sie zdawalo ze to moze byc wina karty.....mysle ze problemem nie jest model (ultraII czy ExtremeIII czy jaka tam chcecie) tylko to ze podrobione karty czesto powoduja klopoty.
    Choc mam Sandiska z pewnego zrodla ktory tez wariuje (na szczescie prezent i to nie chciany)
    Tanie karty z marketow i z bazarow moga takie numery robic! Proponuje Ci sprawdzic inna karte, najlepiej z pewnego zrodla albo od kogos kto nie ma klopotow! Mysle ze w przypadku SD to nie problem
    Pozdrawiam

Domyślnie nikon d90 F-- error

OK ten sam problem, narazie rozwiazany
    Karta to Kingston z adapterem micro SD, moze podrobka, z allegro, ale to nie to chyba.

Opis sytuacji:
    error, F--, niedzialajacy autofocus, brak dzialania migawki po nacisnieciu, stale zapalona zielona dioda karty,
    problem z rzadkiej czestotliwosci przeszedl to stalej blokady pracy.
    Mam sprzet od miesiaca, zdarzylo sie to ze 3 razy na krotki moment ale od 2 dni bardzo czesto az calkowicie uniemozliwilo mi to robienie fot nawet bo wyciaganiu baterii.
    Na jakims forum przeczytalem ze to zaburzenie komunikacji obiektywu
    nikkor 18-105 z body, trzeba poruszac, przeczyscic styki, ponownie zalozyc etc. Troche spanikowalem ale po zrobieniu tych rzeczy wszystko chula jak nalezy, brak problemu jak reka odjal.

Ten obiektyw ma chyba plastikowy bagnet i nie wyglada to na plastik wysokiej jakosci, to moze byc problem, wyczyscilem to dokladnie, delikatnie ostroznie a potem mocno do konca dokrecilem obiektyw i narazie smiga OK jak cos sie zmieni to dam znaka. Ten problem to raczej nie karta.

Mam nadzieje ze to pomoze, pozdrawiam obiektyw trzeba wymienic na cos wyzszej klasy po prostu

Domyślnie err-d90

1. sformatuj kartępamięci - możema błedy.aa kartanajlepiej jak jest szybka typu: SDHC
    2. poszukaj 2 zielonych pk po prawej stronie AF i +/- wciśnij przytrzymaj np 10 sek i puść. - miekkie kasowanie
    3. twardy reset pod klapką gdzie USB malutki czarny przycisk przytrzymaćkilka sek i puść.
    4. Serwis nie grzeb,tam nawet śrubki są malutkie
    5 Pozdrawiam

Strona 1 z 44 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów