Close

Strona 9 z 44 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 469

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

W innym wątku o tym temacie już pisałem że miałem do czynienia z dwoma egzemplarzami D90+kit i nic się nie działo. Drugi zestaw mam już od kilku miesięcy i żadnych usterek z mocowaniem obiektywów czy błędów. D90 to raczej sprawdzona konstrukcja, w końcu od strony mechanicznej to D80. Może ukaże się nowa wersja softu poprawiająca stabilność, choć u mnie nie ma takiej potrzeby. Używałem karty SanDisk 4GB 30MB/s i 8GB 20MB/s oraz Lexar 2GB.
    Nikon D90 + 18-105mm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mechanick Zobacz posta
    miałem do czynienia z dwoma egzemplarzami D90+kit i nic się nie działo. Drugi zestaw mam już od kilku miesięcy i żadnych usterek z mocowaniem obiektywów czy błędów.
    A co było nie tak z Twoim pierwszym zestawem ?
    Nikon D90, 18-105mm VR, 50/1.8, SB-900, Hoya HD UV, Hoya HD PL-CIR, Kata DC-443

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez XGrzesX Zobacz posta
    A co było nie tak z Twoim pierwszym zestawem ?
    Nic, nie był mój Testowałem przed zakupem własnego, który mam obecnie.
    Może w takim razie niech w wątku wpisują się też osoby które mają D90 i nie stwierdziły usterek. Będzie może jakiś punkt odniesienia zanim nastąpi masowa panika i rytualne podpalanie włosów
    Myślę że gdyby istniał błąd w konstrukcji aparatu to ujawniał by się u każdego. Skoro tak nie jest to może jest montowana jakaś zawodna część która u niektórych szwankuje.
    Ostatnio edytowane przez Mechanick ; 15-02-2009 o 21:20
    Nikon D90 + 18-105mm

Domyślnie

Może w takim razie niech w wątku wpisują się też osoby które mają D90 i nie stwierdziły usterek. Będzie może jakiś punkt odniesienia zanim nastąpi masowa panika i rytualne podpalanie włosów
    Nie stwierdzilem takiego problemu po prawie 3000 zdjeciach (obiektywy N24-120, N50 f/1.8, karty Sandisk Extreme III 20MB/s i 30MB/s).

Domyślnie

Myślę że gdyby istniał błąd w konstrukcji aparatu to ujawniał by się u każdego. Skoro tak nie jest to może jest montowana jakaś zawodna część która u niektórych szwankuje.
    to może od siebie słów kilka
    D90 mam od listopada i póki co nie było zadnych problemów.Zakupiony w UK więc może dlatego uniknąłem problemów o jakich pisze coraz wiecej osób.Przyznam szczerze ze do dziś nie slyszałem o wadach w D90,póki nie odkryłem owego tematu ...
    Ostatnio edytowane przez dubi ; 17-03-2009 o 00:52

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dubi Zobacz posta
    to może od siebie słów kilka
    D90 mam od listopada i póki co nie było zadnych problemów.Zakupiony w UK więc może dlatego uniknąłem problemów o jakich pisze coraz wiecej osób.Przyznam szczerze ze do dziś nie slyszałem o wadach w D90,póki nie odkryłem owego tematu ...
    Hmmm,

No właśnie ja też kupiłem w UK i też zero problemów.
    D7100+11-16 2.8; 35 1.8; 17-55 2.8; 70-200 2.8 VC

Domyślnie

z tego co czytam to Ci którzy nie mieli żadnego błędu mają niesamowite szczęście. i nie powiedziałbym że to jest kwestia softu. wynikałoby z tego że niektórzy mają v1.0 w poprawnie działającym aparacie a inni mają wersję 1.0 i aparat szwankuje.

Domyślnie

"Niesamowite szczęście"? Błędy sygnalizują osoby które te błędy dopadły. Ci którym aparat pracuje bez problemu raczej o tym nie mówią, tak więc nie wiadomo jaki jest odsetek tych z błędami...
    Nikon D90 + 18-105mm

Domyślnie

"Niesamowite szczęście"? Błędy sygnalizują osoby które te błędy dopadły. Ci którym aparat pracuje bez problemu raczej o tym nie mówią, tak więc nie wiadomo jaki jest odsetek tych z błędami...
    No, faktycznie nie wiadomo. Jednakże z osób tu pisujących spora część takowe jednak ma, czyli to nie jest raczej ewenement.
    Ja mam D90 od niedawna (ok. 2k zdjęć) i nie miałem ani razu "err", karta SD Extreme3, 20MB kupiona w sklepie dla idiotów. Ale za to miałem już ze trzy razy blokadę wyzwolenia migawki (na wyświetlaczu pojawia się "F--"), czyli kolejny kwiatek od Nikona, który ludzie wiążą z felerną komunikacją body z obiektywem, szczególnie kitowym, ale nie tylko.
    Piotr

nikond90
    Gość

Domyślnie

miałem często f-- ale od czasu zmiany obiektywu z nikkora 18-105 na sigmę, blokady migawki nie było.

Strona 9 z 44 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów