Close

Strona 5 z 47 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 469

Domyślnie

trzeba było kupić wersje 4GB i tam problemów nie ma
    | D80 | T17-50 |SB 800 |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafal1977 Zobacz posta
    A czy wiadomo Wam cos o podobnych problemach w starszych Nikosiach?
    BGLOD - Blinking Green Light of Death
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

chyba za malo obcykany jestem w rzemiosle, bo nie mam pojecia o co chodzi
    Nikon D90, Nikkor 18-105, Nikkor 50 1.8, Metz 48 AF-1, LowePro Nova 170.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Miden Zobacz posta
    trzeba było kupić wersje 4GB i tam problemów nie ma
    skąd to niby wiesz skoro jesteś posiadaczem d80. :P

PS. BGLOD?? a cóż to takiego??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tommyfp Zobacz posta
    skąd to niby wiesz skoro jesteś posiadaczem d80. :P

PS. BGLOD?? a cóż to takiego??
    Wczesne modele D70 padały jak muchy. Jedyną odznaką życia była migająca dioda zapisu karty. Okazało się, że jakiś element nawalał. Było tego tak dużo, że Nikon musiał to naprawiać za darmo nawet po gwarancji.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

czyżby powtórka z rozrywki hehe

Domyślnie

1. Czy w instrukcji do D90 są wymienione certyfikowane do tego modelu przez Nikona karty pamięci?
    2. Czy problemy występują na tych właśnie kartach?

Domyślnie

1. Tak
    2. Tak

Oszczędny w słowach Awatar brodnica
    Miasto
    Brodnica, Bydgoszcz, Kharkov

Domyślnie

Czemu wszyscy tak uparli się tak na kartach pamięci? Skoro błąd pojawia się na różnych? Z tego co czytam i juz tutaj pisałem podczas wyskakiwania tego błędu aparat wydaje nieco inny odgłos "chlipnięcia"! Wniosek sam się nasuwa: Co ma do tego karta? Przecież najpierw jest "chlip" a potem dane wędrują na kartę. Skoro podczas "chlipnięcia" następuje jakiś błąd, podejrzewam że błędne dane przekazywane są na kartę i dlatego pojawiaja się dodatkowo błędy zapisu. Ja stawiam na migawkę lub jej sterownik. Jeżeli migawka nie otworzyła się we wcześniej ustalony przez aparat sposób dane odebrane przez maryce są inne niż oczekiwane przez procesor. Idziesz do kawiarni i zamawiasz kawę a kelner przynosi śledzie w oleju... Też byście się zdziwili...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez brodnica Zobacz posta
    Czemu wszyscy tak uparli się tak na kartach pamięci? Skoro błąd pojawia się na różnych? Z tego co czytam i juz tutaj pisałem podczas wyskakiwania tego błędu aparat wydaje nieco inny odgłos "chlipnięcia"! Wniosek sam się nasuwa: Co ma do tego karta? Przecież najpierw jest "chlip" a potem dane wędrują na kartę. Skoro podczas "chlipnięcia" następuje jakiś błąd, podejrzewam że błędne dane przekazywane są na kartę i dlatego pojawiaja się dodatkowo błędy zapisu. Ja stawiam na migawkę lub jej sterownik. Jeżeli migawka nie otworzyła się we wcześniej ustalony przez aparat sposób dane odebrane przez maryce są inne niż oczekiwane przez procesor. Idziesz do kawiarni i zamawiasz kawę a kelner przynosi śledzie w oleju... Też byście się zdziwili...
    Też jestem tego zdania. Uważam że coś się zacina przy migawce lub mechanizmie podnoszenia lustra. Oceniam winę karty w tych problemach na max 10%. Odgłos w trakcie i po wykonaniu zdjęcia moim zdaniem dobitnie o tym świadczy. A skoro dane nie są poprawne to karta świeci i się zawiesza. Dziwi mnie to, że Panowie w serwisie Nikona twierdzą, że pierwszy raz o tym słyszą. Wystarczy poczytać to forum i inne zagraniczne, żeby zobaczyc że coś jest nie tak

Strona 5 z 47 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów