Bo takie "gażety" jak pamięci trzeba kupować u renomowanych dystrybutorów. Dla chińczyka nie problem podrobić i upłynnić kartę pamięci. Gorzej już jest z bardziej skomplikowanym wyrobem skierowanym do mniejszej grupy docelowyh klientów.
Szukaj
Bo takie "gażety" jak pamięci trzeba kupować u renomowanych dystrybutorów. Dla chińczyka nie problem podrobić i upłynnić kartę pamięci. Gorzej już jest z bardziej skomplikowanym wyrobem skierowanym do mniejszej grupy docelowyh klientów.
zapewne tak jest. oby nie trafily sie nam podrobione D90![]()
I jeszcze jeden link: LINK
w instrukcji jest wyraźnie napisane ze jak wyskakuje Err to jest uszkodzenie aparatu a CHA że karta jest uszkodzona lub zablokowana. Wiec to wina karty czy aparatu?? Jeśli to wina karty, to wybitnie wielu ludzi kupiło podrobione lub uszkodzone karty??. Nie wydaje mi się. W najlepszym układzie problemy te wynikają z brakiem kompatybilności karty z aparatem. Tak mi się wydaje.
Czy miał ktoś taki problem na Sandisku Extreme III 30MB/s??
Ja mam problem z tą kartą...
Ja głównie używam w tym aparacie dwóch kart. Inne wkładałem na kilka fotek więc nic się nie zdążyło przytrafić. Mi przycinał się na Extreme III 30MB/s 4GB, Extreme III 20MB/s 4GB
Masz na myśli aparat czy kartę (karty) pamięci![]()
Wygląda na to, że ten problem występuje dość często.
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=30454590
Jak na razie Nikon odpowiada, że nie ma problemu.
Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.
Wydaje mi się, że jeśli aparat byłby podrobiony to nie dałoby się go zarejestrować na stronie producenta, a mój zarejestrował się bez problemu.
Skontaktuj się z nami