Miałem kiedyś model D70 i taki z nim problem jak tutaj opisywany. Miałem do niego 2 karty pamięci : Extreme III i Kingstona, oraz 2 akumulatory (oryginał i zamiennik) i problem występował zarówno na obu akumulatorach jak i z jedną i drugą kartą. Problem z tym zawieszaniem się stopniowo nasilał a serwis w Warszawie kazał mi wysłać aparat do ekspertyzy i ewentualnej naprawy (podejrzewali uszkodzenie mechanizmu lustra). Taka przypadłość była opisywana na tym forum wielokrotnie i ku mojemu zdziwieniu problem występował nie tylko z modelami D70/70s ale nawet z D80 i to z nowymi egzemplarzami !!! Teraz z tego co piszecie nowy D90 ma to samo i to chyba bardzo smutne, że coś się w tych aparatach dzieje... Z mojego "doświadczenia" w tym temacie nie jest to wina karty tylko chyba wciąż tego mechanizmu sterowania lustrem albo migawki. Autorowi tego wątku sugeruję poszukać w wyszykiwarce informacji na temat tego problemu, który był wielokrotnie tutaj przedstawiany. Ale jeśli ma aparat na gwarancji, to nie zastanawiać się tylko reklamować.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami