Zobacz pełną wersję : Przywitaj się...
Strony :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
AndrzejK1965
25-07-2022, 20:30
Ja też witam Wszystkich serdecznie. Fotografią zajmuję się hobbistycznie jeszcze od czasu PRL-u. Ostatnie długie lata spędziłem w systemie Minolta i Sony. Teraz przyszedł czas na zmianę. Stałem się szczęśliwym posiadaczem nowego Z5 z 28-75, f2.8 na początek.
Witamy w systemie N. :) oraz na forum.
Rustatorium
06-10-2022, 15:43
Witam załogę forum spod znaku "N".
Jestem Paweł i fotografuję dziadostwo.
To znaczy, głównie.
Uwielbienie do starej, niechcianej i dziwnej motoryzacji mam wpisane w życiorys.
Impulsem do zakupu pierwszej "luszczany", była właśnie chęć do wykonywania
fot ukochanym wrakom czymś lepszym, niż rachityczny kompakt Canona.
Także w 2009 roku rozpoczął się mój kilkunastoletni związek z Sony i jego modelem A500.
Który dał całkiem konkretne owoce, lecz z czasem i wzrostem wymagań "fetysz pełnej klatki" rósł,
aż w marcu dał skutek w postaci przesiadki na sprzęt, który mam nadzieję ma u mnie dożywocie.
Przemierzam teraz świat z Nikonem w łapie i plecaku (na szczęście częściej w tej pierwszej) i chcę robić to dalej.
Jak chyba większość użytkowników tego forum. :-)
Cieszy, że forum zdaje się przyzwoicie żyć, choćby dzięki różnym wyzwaniom.
Mam nadzieję podpatrzeć warsztat co większych wyjadaczy, oraz nieraz zrobić szczere "oooooo!" na widok tego, co ten warsztat opuszcza. :mrgreen:
Zaś swoje spojrzenie przez wizjer przedstawię wkrótce w odpowiednim dla tego dziale.
Udanych łowów i uciechy z focenia!
Że niby stare samochody to dziadostwo? E...
Witamy :)
Cześć. Mam na imię Mirek. Witam wszystkich kolegów. Od dziś na waszym forum :)
buskeros71
25-11-2022, 22:09
Witam wszystkich.
Pstrykam amatorsko, dla zabawy.
Pozdrawiam wszystkich.
Witam.
Większość czytelników to amatorzy. Pytaj.
nera1981
28-01-2023, 18:27
Witam wszystkich
Witam wszystkich, od jakiegoś czasu Nikon, a jako że jestem świeżak to wiedzę tutaj chłonę.
Moje imię to Daniel.
Mieszkam w Bialej.
PiotrBehind
12-03-2023, 14:46
Witam wszystkich. Lubię przede wszystkim portrety. Pełne amatorstwo. "Staram się" ;)
Witam wszystkich. Mam na imię Jacek. Fotografuję amatorsko od wielu lat, zaczynałem od fotografii analogowej już w podstawówce, zaczynając od ruskiego aparatu Czajka 3, potem były Fied 5W, Zenit 12XP, Fuji 6500 fd, Nikon D3300 , który jest już nieco wysłużony. Do niego mam obiektywy Nikkor AF-S 18-140, Nikkor AF-S 70-300 oraz stałkę AFS 50 1.8. Do tego ma trochę różnych akcesoriów, kilka lamp błyskowych, statyw, blendy i jakieś inne pierdoły . Fotografuję praktycznie wszystko, trochę portrety, trochę mojego kota, krajobrazy, nocne zdjęcia, makro (z Rainoxem 250), no i od czasu do czasu bawię się spottera, głównie lotniska Pyrzowice i Balice. Mam już dorosłego syna (nikoniarza), z którym czasami robimy wspólne wypady foto - on ma z kolei Nikona D5600, kilka obiektywów w tym Sigmę chyba 150-500. Konto tutaj założyłem dosyć dawno, ale jakoś tak wyszło, że nie zaglądałem, a żałuję, bo faktycznie z tego co widzę jest tu skarbnica wiedzy. Właśnie jestem w trakcie zmiany aparatu - trafiła mi się okazja i bardzo bliska mi osoba wiezie mi z USA nowiutkiego Nikona Z5 (body)- który już został kupiony w bardzo dobrej cenie. Od dawna myślałem o zmianie aparatu a nawet o pełnej klatce , ale takiej okazji nie mogłem przepuścić. FTZ tez kupiony, więc na początek będę korzystał z posiadanych szkiełek, a z czasem kupię już tutaj w Polsce jakieś dedykowane pod Z-kę.
Póki co uzupełniam wiedzę na forum, bo jest co czytać. A z czasem coś się również odezwę, czy wrzucę jakieś foty - a jest ich jednak sporo :-)
Jeszcze raz pozdrawiam!
Mam na imię Jacek. Fotografuję ...od wielu lat, zaczynałem od fotografii analogowej już w podstawówce, !
To zupełnie jak ja :)
Witamy. czytaj, pisz, pytaj.
Piotr1971
06-08-2023, 10:09
witam wszystkich miłośników nikona
Witam. Tu są miłośnicy nie tylko Nikonów, przekonasz się :)
cybulski
06-08-2023, 19:41
Witam. Tu są miłośnicy nie tylko Nikonów, przekonasz się :)
No oczywiście, że tak, Canon plus Fuji w moim wypadku :D
mchocolate
08-02-2024, 19:22
Witam wszystkich serdecznie.
Wind Mill
08-02-2024, 20:26
Dzień dobry wieczór. :)
Witam ponownie na forum po bardzo długiej przerwie. Nie pytajcie co się działo - w każdym razie wracam do żywych, do nowego życia ze starą pasją.
W tym miejscu pragnę też przeprosić wszystkich nikoniarzy, z którymi tu się znam, bywałem na warsztatach czy "wyjazdach integracyjnych" z tymi, z którymi miałem podobne zdanie i poglądy a przede wszystkim tych z którymi toczyłem tu dyskusje.
Pragnę również bardzo przeprosić zespół moderatorów z którego zniknąłem bez słowa. Mam nadzieję że mi wybaczycie jak jeszcze pamiętacie.
Pamiętamy :) Nie musisz przepraszać. Forum nie jest obowiązkowe ;)
Witam ponownie na forum po bardzo długiej przerwie. Nie pytajcie co się działo - w każdym razie wracam do żywych, do nowego życia ze starą pasją.
W tym miejscu pragnę też przeprosić wszystkich nikoniarzy, z którymi tu się znam, bywałem na warsztatach czy "wyjazdach integracyjnych" z tymi, z którymi miałem podobne zdanie i poglądy a przede wszystkim tych z którymi toczyłem tu dyskusje.
Pragnę również bardzo przeprosić zespół moderatorów z którego zniknąłem bez słowa. Mam nadzieję że mi wybaczycie jak jeszcze pamiętacie.
Fajnie Marku, że wróciłeś. Widzę, że zmieniło się miasto w profilu, teraz mieszkasz bliżej mnie.
Forum nie jest obowiązkowe ;)
Na wewnętrznym inaczej do nas piszesz ;)
Nawrot11
23-04-2024, 13:48
Hej, jestem Adam i pracuję w biurze architektonicznym w Gdańsku. Kocham plażowanie i sporty wodne. Lubię też jeździć na skuterze i quadzie :) Pozdrawiam :)
Witamy. Zakładam, że także lubisz robić zdjęcia ;)
Dzień dobry, rejestracja dokończona zatem należy się przywitać. Po długiej przerwie od fotografowania ( 100% amatorsko), po odstawieniu Olympusa, zakupiłem 300s. z przebiegiem 15 000 zdjęć. ( tak wiem - dla wielu stary aparat, są nowe lepsze.). Jestem tu aby was głównie poczytać i dowiedzieć się czegoś więcej nt aparatu jak i obiektywów.
Pradziadek
22-05-2024, 14:05
Dzień dobry Wszystkim! Trochę przez przypadek trafiłem na Wasze Forum. Mam na imię Włodek, jestem 100% amatorem, mieszkam na wsi i jestem w bardzo zaawansowanym wieku. Zdrowie i lekarze zmusili mnie do przebierania nogami - więc żeby całkiem bez sensu nie włóczyć się po okolicy noszę ze sobą aparat foto. Czasem uda mi się wykonać zadowalającą mnie fotkę, ale do artystów foto się nie zaliczam. Jestem uparty i dociekliwy. Fotografuję przyrodę, krajobrazy, zjawiska pogodowe, czasem makro a głównie ptaki. Mieszkam na Kujawach, kilkaset metrów od pradoliny rzeki Zgłowiączka i do mojego cichego siedliska zagląda kilkadziesiąt gatunków ptaków. Posługuję się aparatami klasy amatorskiej, ale zaspokaja to moje ambicje. Pozdrawiam raz jeszcze i chętnie poczytam o doświadczeniach profesjonalistów.
Witamy. Rozgość się. Zadawaj pytania. Mamy tu paru świetnych fotografów ptaków, zajrzyj do działu przyroda i wybierz wątki z prefiksem ptaki
Mamy tu paru wyśmienitych autorów (sorry, że podaje tylko te nicki, takich fotografów jest tu jeszcze kilku) - darek_d, raftik
Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów!
Dołączam do społeczności z nadzieją na znalezienie argumentów za przejściem do stajni Nikona - kiedyś Canon, obecnie Fuji X, ale seria Z mocno kusi... Zobaczymy ;-)
meapaikii
13-09-2024, 01:51
Witam serdecznie z południa kraju. Czytam Wasze Forum od dawna. Od dawna też jestem fanem Nikonów, choć zaczynałem na Olympusie....
Marcin_Eden
13-09-2024, 19:16
Witam, od niedawna jestem podsiadaczem Nikona Z5, co zmotywowało mnie do zarejestrowania na tym forum, oprócz tego mam jeszcze D300s i analogowego F-801. Jestem pasjonatem fotografii, a zaczynałem ładnych parę lat temu Minoltą 505si. Nigdy nie byłem przywiązany do jednej marki, właściwie to lubię każdy sprzęt, który daje mi frajdę (używam jeszcze Fuji i M4/3). Liczę, że odnajdę tu inspirację i dobrą zabawę :D
Fotograficznie1985
24-09-2024, 21:51
Witam Wszystkich Fanów, Sympatyków i posiadaczy Nikona
chciałbym założyć wątek ale chyba nie potrafię
- mam problem z Nikonem D750
nie mogę wywołać opcji formatu z poziomu dwóch przycisków
nie mogę także wywołać funkcji manualnego ustawiania Balansu Bieli ( PRE ) trzymając przycisk WB po prostu nie pokazuje się migające PRE na wyświetlaczu
ktoś coś może wie na ten temat ?
Batman75
24-11-2024, 00:55
Witam, właśnie rozpoczynam przygodę z fotografią, a zaczynam od nikona d7100 szkło nikkor 80-200 2,8/f . Głównie mam zamiar uczyć się zdjęć sportowych. Turnieje piłkarskie syna.
Kojocisko
24-11-2024, 12:16
Rewelacyjny powód, żeby się wciągnąć w fotografowanie! Cześć!
wojcio69
01-01-2025, 20:35
Dzień dobry wieczór.
Fajnie, że mogłem tutaj dołączyć. Kilka słów o mnie.
Hobby, to Fotografia, którą bawię się od końca szkoły podstawowej i będzie już jakieś 4o lat. Były aparat:
Smiena M8,
Practika Super + f/1.8 50mm,
Practika BC1 f/1.8 50mm,
FujiFilm 3300,
Sony A380 + f/3.5-6.3 18-250,
a obecnie jest Nikon Z5 + f 4-6.3 24-200mm.
Dlaczego obiektywy z tak szeroką ogniskową? Jetem jednoręczny i zmienianie obiektywu w plenerze nie jest łatwe, szybkie i przyjemne.
Pasja, to lotnictwi i modelarstwo lotnicze RC.
W obu dziedzinach jestem totalnym amatorem i samoukiem, więc raczej będę tutaj więcej czytał i pytał jak pisał.
Pozdrawiam serdecznie zzebranych tu pasjonatów fotografii.
KadryZpodróży
01-01-2025, 21:39
Witaj wojcio69 Miasto Śrem to jakby sąsiad :) Pozdrawiam.
Skyggedans
01-01-2025, 22:00
W końcu znalazłem wątek do przywitania się.
Cześć !
Główna rola fotografii to dla mnie ucieczka od dnia codziennego - droga jest długa i zawiła i szukam cały czas co bym chciał/ jaki temat fotografować. Jestem samoukiem i uczę się starając się nie naśladować przy tym innych i mieć swój własny styl.
Narazie fotografuje wszystko co jest interesujące a bohaterowie mogą coś powiedzieć.
Do tej pory miałem sony a7III z 24-105 i 100-400 i pare innych szkiel ale zostało skradzione na Cyprze
Docelowo chcę sie stać posiadaczem z 8 i 24-120 na poczatek
... a miedzy czasie Fuji X-T4
KadryZpodróży
01-01-2025, 22:28
W końcu znalazłem wątek do przywitania się.
Do tej pory miałem sony a7III z 24-105 i 100-400 i pare innych szkiel ale zostało skradzione na Cyprze
4
Hej, kurczę jak to się stało? Gdzie Ciebie okradli? Ja byłem w święta i sylwestra w zeszłym roku i jedynie gdzie miałem groźną sytuację to w Nikozji po przejściu granicy...
Skyggedans
01-01-2025, 23:40
Pafos, włamali się dyskretnie do samochodu i zabrali cały plecak - lokalesi z reddita podpowiedzieli ze mogla to być również ktoś z wypożyczalni.
KadryZpodróży
01-01-2025, 23:55
Pafos, włamali się dyskretnie do samochodu i zabrali cały plecak - lokalesi z reddita podpowiedzieli ze mogla to być również ktoś z wypożyczalni.
Oj to współczuje, swoją drogą ja nigdy nie zostawiam plecaka ze sprzętem w aucie. Nawet jak wychodzę tylko na kawę. Byłeś w górach Troodos?
Skyggedans
02-01-2025, 01:29
A wiesz ze to był ten "jeden raz' kiedy zostawiłem, ingdy nie zostałem okradziony materialnie wiec moze troche naiwnie postapilem, tak to zawsze był na plecach albo koło łóżka, no trudno - ostatnie zdjęcie jakie wywołałem z niego(oczywiście wszystkie surówki są u nowego właściciela):
84988
Nie nie byliśmy, dwie rodziny czwórka dzieci, wiesz jak to jest hehe
clico_fantastico
28-02-2025, 11:14
Hej, zarejestrowałem się parę tygodni temu, głównie po to żeby wziąć udział w Zabawie w RAWki, a trochę też dlatego że na forum Pentaxa wieje nudą, a wasze forum jest jeszcze w miarę aktywne. Nie używam Nikona, ale mam/miewam starsze modele jako eksponaty na półce :-). Pewnie nie będę za dużo pisał, bo nie jestem rozmowny, ale chciałem się przywitać.
Witam wszystkich serdecznie.
Po 13 latach do powrotu na forum skłonił mnie Nikon Zf którego mam zamiar kupić. Poprzedni nick przepadł, próby przypomnienia nie dały efektu tak że witam się po raz wtóry.
Nie odezwał się, ale z własnej inicjatywy napisałem PW do Concord
Witam kolegów,
Po kilku latach w systemach Olympusa (m43) i Sony (FF) wpadł mi w rękę na test Nikon Z5 II, spodobał mi się i po namyśle zdecydowałem się na zakup. Aparat już mam, wgryzam się w nowe menu i nową "guzikologię". Fotograficzne zamiłowania - ptaki, podróże, rodzina.
andystar
20-06-2025, 17:05
Witaj Darku. Pokaż ostatnie orły.
Cześć Andrzej. Jak zrobię jeszcze lepsze to pokażę. 8)