Zobacz pełną wersję : Przywitaj się...
Strony :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
Witam serdecznie koleżanki i kolegów.
W 92 - F301, 93 - FM2, od teraz D90
Kilka postów już za mną a ja wciąż się nie przywitałem :) A więc witam wszystkich użytkowników tego forum. Od roku śledzę forum a ostatnio nawet się jako tako udzielam. Na zakończenie mam na imię Łukasz i pochodzę z Tychów :)
Pozdrawiam i udanych kadrów życzę :)
Witam wszystkich :grin::grin:
Duzo mozna sie dowiedziec, zobaczyc, poradzic sie :)
Pozdrawiam
Napisałem już kilka postów, a do tej pory się nie przywitałem. Chyba najwyższy czas to zmienić ;)
Witam, na imię mam Tomasz, Nikona użytkuję od kwietnia tego roku.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie :)
Dzień dobry, cześć i czołem!
Nazywam się Darek. Na Nikona przeszedłem od sierpnia i zawitałem na te forum, aby rozszerzyć swoją wiedzę o doświadczenie innych :)
Pozdrawiam!
Mam nadzieje ze bedzie dobrze i teraz pozwole sie przywitać gdyż w dniu wczorajszym nabylem w Sklepie MM swoja pierwsza lustrzanke D90 z kitem 18-55 (mialo byc 18-105 ale nie bylo :( ale szybko bede chcial wymienic na 18-105 :)).
Wiec mam nadziej ze mnie przyjmiecie do grona :)
Versus82
25-09-2010, 10:02
Witam wszystkich, od tygodnia Nikon, a jako że jestem świeżak :) to wiele tutaj chłonę, szczególnie na konstruktywnej krytyce zdjęć.
Moje imię to Krzysztof.
Mieszkam w Opolu.
Witam.
Kiedyś pisałem na Forum jako Jaipur. Teraz wracam i chciałbym przeprosić za mocno nieuprzejmą wypowiedź pod adresem jednego z kolegów. Przepraszam Cię stig.
Maciek
SeventhSon
01-10-2010, 04:20
Witam Nikoniarzy...
Moja droga do D90 z Nikkorem AF-S 18-105/f3,5-5,6G ED VR z polarem SUNPAK i UV (też SUNPAK), którego używam po prostu do ochrony soczewki
wiodła poprzez
Analog: AMI 6, ZENIT 3M z 35mm/f3,5-16 (22?), Minoltę 505 SX
Digital: Canon A95, potem krótko Canon sx10is i w końcu, to - co mam.
Chciałbym jeszcze dorobiś się tripoda (od Canona - za mały...), gripa, 70-300mm i 35mm stałki.
Tyle na początek.
Witam wszystkich.
Na chwilę obecną jestem użytkownikiem Lumixa Fz18, ale już niedługo(mam nadzieję) stanę się posiadaczem swojej pierwszej lustrzanki, wybór padł na D90.
Pozdrawiam wszystkich.
Witam wszystkich
Póki co to się wczytowuję w tematy
Pozdrawiam
Witam wszystkich
4um przeglądałem od czasu do czasu.Przyznam 4um bardzo ok.Będę Tu teraz stale zaglądał
Pozdrawiam
Witam na forum :D dziwnie się czyta 4um ;p
marteski
19-10-2010, 19:55
Witam wszystkich
Od 17.10.2010 szczęśliwy posiadacz Nikona D5000 + 18-55 VR KIT :-D
deseroza
21-10-2010, 22:58
Witam. Na razie czytam ...
Jak "klasyk" mawiał - uczyć się, uczyć i jeszcze raz uczyć. Od niedawna D90+N18-105.
Pozrawiam.
Tomasz
Witam wszystkich:) Po ok rocznej przerwie jestem znowu do dyspozycji:)
spiritwood
21-10-2010, 23:38
Witam wszystkich:) Po ok rocznej przerwie jestem znowu do dyspozycji:)
A wydawałoby się, jakbyś pisał wczoraj... Ależ ten czas zap*&#%@&! :D
A wydawałoby się, jakbyś pisał wczoraj... Ależ ten czas zap*&#%@&! :D
:)
Witam Wszystkich :D
Wdepnalem w swiat Nikona i ......juz zostaje :D
Witam Wszystkich :D
Wdepnalem w swiat Nikona i ......juz zostaje :D
Pamiętaj by buty dobrze wytrzeć...
Psychotrop
01-11-2010, 15:52
;) olleh
Paulincia89-16
01-11-2010, 21:08
To i ja się witam :D
Witam wszystkich.
Od roku już posiadam Nikona D5000 i kitowy obiektyw 18-55 VR
Psychotrop
09-11-2010, 19:01
a dzień dobry wszystkim nowym :)
jako, żem modem jest tutaj, to zachęcam do przeczytania regulaminu ;)
a potem poczytania forum i wciągnięcie się w zasady tu panujące :)
pamiętajcie - modzi to ci źli i bezwzględni :mrgreen: :)
(to był żart) :D
stoodent1
13-11-2010, 08:46
A więc i ja witam się z Wami zacni Nikoniarze.
Od tygodnia z D5000 z 18-105 VR
Motocyklista, fotoamator, chemik ot taka mieszanina.
Co by za dużo nie mówić lecz w sam raz.
tradycyjnie do ludzi Hell-o :)
a dzień dobry wszystkim nowym :)
jako, żem modem jest tutaj, to zachęcam do przeczytania regulaminu ;)
a potem poczytania forum i wciągnięcie się w zasady tu panujące :)
pamiętajcie - modzi to ci źli i bezwzględni :mrgreen: :)
(to był żart) :D
zart ze wszystkich nowych witasz czy, że trzeba przeczytać regulamin? :D
evilseed
14-11-2010, 09:18
Również witam wszystkich serdecznie :smile:
Jako że od dłuższego czasu przeglądam forum, to wypadało by się wreszcie przywitać.
Witam wszystkich jestem Artur z Tychów.
Posiadacz D90 + trochę gratów ;)
Zafundowałem sobie ostatnio D90, stąd moja tu obecność. Fotografia to moje hobby z dawnych lat. Interesuje mnie zmaganie się ze sprzętem i stąd moje liczne samoróbki tylko nie wiem czy poza mną to kogoś interesuje. Muszę teraz przystosować swoje stałki OM do nowego nabytku.Witam wszystkich, jestem na kilku forach foto, tu jest bardziej fachowo.
I ja, żeby tradycji stało się zadość, witam wszystkich serdecznie.
Co prawda Nikona jeszcze nie mam, ale w ciągu najbliższych dni sytuacja się zmieni.;)
zawodnique
20-11-2010, 18:08
Cześć wszystkim!
Mam na imię Piotrek, mieszkam pod Poznaniem i jestem anonimowym fotoamatorem... ;)
Po kilka latach zabawy z kompaktem udało mi się upić D90 + 18-200 i teraz to jest dopiero zabawa.
Narazie sobie czytam bo wszystkie moje pytania już ktoś zadał...
Pozdrawiam wszystkich, dla których robienie zdjęć to coś więcej niż tylko naciśnięcie 'o tego tu' przycisku na aparacie.
velaskez
20-11-2010, 18:36
Witamy wszystkich;)
Witam wszystkich serdecznie.
Po wielu sezonach z towarzyszem F90x, następnie kompaktami G6 i G9 przyszedł czas na D300s.
Do zobaczenia w plenerze.
8-)
Witam forumowiczów nikona. Sam posiadam od 1,5 roku d50.
jacgyver
10-12-2010, 20:53
Witam koleżanki i kolegów z forum.
Jestem posidaczem D80 (przesiadka z Pentaxa K10d)
Aparat jeszcze do mnie nie dotarł ale jestem pewien że będzie mi służył długo i na dobre zagoszczę na forum.
Pozdrawiam
Jacgyver
Lukasz_K
26-12-2010, 23:09
Witam wszystkich. Po krótkiej przygodzie z Sony Alfa, korzystając z pomocy doświadczonych użytkowników Nikonów (również aktywnych na tym forum) niedawno nabyłem zestaw taki, jak widać w moim podpisie. Mam nadzieję że będę mógł się za jego pomocą uczyć fotografii, bo jak narazie jestem mocno początkujący w tym temacie. Ponieważ interesuje się motoryzacją ze szczególnym naciskiem na sporty motorowe, to właśnie one będą moim głównym tematem do fotografii.
Cześć!
No, ładny zestaw sobie zaaplikowałeś:smile:
Psychotrop
26-12-2010, 23:49
nie zestaw ważny ;)
witam wszystkich i zapraszam ... przede wszystkim do działów zdjęciowych :)
Do Cafe również zapraszamy :-)
no i oczywiscie do mandarynkowego Nikoniarze-SZAUT:D
Psychotrop
27-12-2010, 07:31
nie podpuszczajcie, spamerzy jedni :D
Witam.
D40 posiadam od dwóch lat, ale niedawno trafiłem na to forum. Na razie czytam i przekonuję się jak niewiele wiem.
Witam,
już oczywiście zdążyłem narobić bałaganu i przywitałem się w innym wątku, a więc robię to poprawnie tu i teraz :P
Chciałbym się grzecznie w tym miejscu przywitać jako nowy lamer i pstrykacz ;)
Liczę na trochę wyrozumiałości :)
D3000 / AF-S 18-55 DX VR / AF-S 55-200 mm IF-ED DX VR
Psychotrop
07-01-2011, 14:54
w tym wątku nie musisz liczyć na wyrozumiałość ;)
ale już w zdjęciowych ... :)
witamy i zapraszamy
Witam, mam na imię Marcin.
Od dłuższego czasu noszę się z zamiarem zakupu lustra, nadal tego nie zrobiłem z kilku powodów.
Śledzę forum od początku wakacji. Czym się zajmuję? Hmmm powiedzmy że trudnię się w braku wolnego czasu :)
Planowany zakup: aktualnie D7000, początkowo był D5000, przerodził się w D90... i tak do dziś jest to temat niedokończony.
Pozdrawiam.
velaskez
09-01-2011, 12:27
Witam.
D40 posiadam od dwóch lat, ale niedawno trafiłem na to forum. Na razie czytam i przekonuję się jak niewiele wiem.
Dopiero :-P Witamy, witamy;)
Więc i ja się przywitam.
Witam. ;)
juz sie raz witalem :) niestety w zlym dziale tematycznym
zdarza sie ...
niemniej jednak:
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=169352
Pozdrowic!
Psychotrop
14-01-2011, 11:44
a witać witać :)
no patrząc na awatar ... jest też tu gdzieś w cafe wątek "rodzicielski" :)
Witam serdecznie nowych Kolegów:)
a tak tak teraz juz jest dosc duzy bo ma 2,5 roku do tego mam jeszcze 6 letnia core.Wroce do polski za 2-3 miesiace to napstrykam im zdjec swoim nowiutkim nikonem. no i wyprodukuje moze jakis lepszy awatar ;-)
RzeckiDG
22-01-2011, 11:05
Witam wszystkich. Po dłuższym czasie śledzenia tegoż forum z pozycji gościa postanowiłem zostać nieco bardziej aktywnym uczestnikiem wirtualnie pozytywnego zjawiska jakim jest "nikonizm na nikoniarzach". Pozdrawiam i życzę owocnych dyskusji.
Serdecznie witam obecnych tu Nikoniarzy.:smile:
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem D90 z dwoma słoikami (na razie 8-)).
Do tej pory były jakieś lustra analogowe, jakieś małpki cyfrowe, ostatnio hybryda Fuj :) S9500 a teraz wreszcie lustro :grin:
Fotografuję czysto amatorsko, dla własnej satysfakcji :smile:, choć gdzieś tam ;-) zdjęcia swoje wrzucałem :smile:
Mam nadzieję podglądnąć na tym forum troszkę ciekawostek i czegoś się nauczyć. :idea:
Jakiś czas temu zaraziłem się makrofotografią - pstrykam robaczki fujem z dokręconym odwrotnie Heliosem ;-)
A pod tym linkiem http://www.mgfoto.pl/autor.php?akcja=autor&iAutorId=249 kilka moich pstryków :smile:
Serdecznie pozdrawiam
Andrzej
A_MAX
Psychotrop
27-01-2011, 21:26
cześć
Andrzej, zdjęcia wrzucaj do odpowiednich działów :)
http://forum.nikoniarze.pl/forumdisplay.php?f=3
a i przeczytaj sobie regulamin, jaki rozmiar zdjęć, jak wrzucać, ile maksymalnie można wrzucać, i takie tam ... :)
cześć
Andrzej, zdjęcia wrzucaj do odpowiednich działów :)
http://forum.nikoniarze.pl/forumdisplay.php?f=3
Jezuuuuuuuu, jaka błyskawiczna reakcja :smile:
Oczywiście zdjęcia będę wrzucał w odpowiednie miejsce, tu tylko się chciałem przywitać ;)
A poza tym tamte fotki, to jeszcze nie z Nikona ;)
a i przeczytaj sobie regulamin, jaki rozmiar zdjęć, jak wrzucać, ile maksymalnie można wrzucać, i takie tam ... :)
Oczywiście. Postaram się nie sprawiać kłopotów ;-)
Psychotrop
27-01-2011, 21:59
Oczywiście. Postaram się nie sprawiać kłopotów ;-)
o to bym Ciebie nie podejrzewał :)
tacy co sprawiają kłopoty, się nie witają, a przechodzą od razu do działania ;)
fotograf0
29-01-2011, 23:21
Witam,
mam na imię Mariusz,pochodzę z Kielc...od jakiegoś czasu fotografuje.... albo kompaktem cyfrowym a od ok. roku lustrzanka Nikon D5000. Rejestrując się na tym forum chce czegoś się nauczyć oraz poznać ciekawostki.
Serdecznie pozdrawiam
Mariusz
fotograf0
mariusz-75
01-02-2011, 22:24
Witam, też jestem Mariusz ;) ale nie z Kielc. Tak poważniej interesuję się fotografią od 3 lat. Od niedawna jestem posiadaczem D90+kit 18-105. Wcześniej siedziałem w systemie Sony, który aktualnie wyprzedałem.
Witam wszystkich kolegów! Co prawda nie jestem użytkownikiem aparatu Nikon, lecz Sony (A300), ale to forum jest skarbnicą wiedzy na temat fotografii. I to mnie właśnie przyciągnęło... Pozdrawiam!
mmariusz
08-02-2011, 01:04
witam :)
mam na imię Mariusz, fotografią interesuję się w zasadzie od niedawna, na dniach planuję zakup D7000 + 18-105 VR, mam nadzieję, że dużo się tutaj nauczę :)
pozdrawiam :)
velaskez
08-02-2011, 01:09
Sami Mariusze się rejestrują. Witamy;)
mmariusz
08-02-2011, 01:13
he he he ... faktycznie, teraz zauważyłem :)
pozdrawiam raz jeszcze :)
maniek9611
11-02-2011, 13:01
Witam wszystkich
To moja pierwsza lustrzanka Nikon D3100, mam nadzieję że znajdę tu mnóstwo cennych porad. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów :)
Mariusz
mmariusz
11-02-2011, 16:08
widzę, że Mariusze górą ... tak trzymać :)
dziadzior
13-02-2011, 12:01
Witam ;) to was zaskoczę bo ja nie Mariusz ;P heh . Na imie mi Bartek , posiadam lustro d90 z jak na razie dwoma szkiełkami , chodź jestem na etapie kupna kolejnych :)
pozdrawiam Bartek :)
Witam wszystkich
Przesiadlem sie wlasnie z Panasonica FZ28 na D90 z obiektywem 18-70.
pozdrawiam
Adam
Witam Wszystkich,od wczoraj jestem właścicielem Nikona D5000.Kiedyś pstrykałem Zenitem 12XP a ciemnię do zdjęć mam do dziś,niestety dawno już nie ruszana.Ostatnie fotki robiłem tylko kompaktami więc na razie lustrzanka dla mnie to czarna magia.
Marek.
Psychotrop
16-02-2011, 14:20
a dzień doberek wszystkim :)
na wstępie zapraszam do zapoznania się z działami ;)
Lightjay
19-02-2011, 23:40
na forum jestem od dawna 06 2008, ale szczerze nie pamiętam abym się przywitał, więc witam się z wami (lepiej późno niż wcale :) )
Na początek chciałem się przywitać :)
Całkiem niedawno dołączyłem do "waszego" grona i stałem się szczęśliwym posiadaczem D700. Zmieniłem system ze starej minolty d7d.
Miałem odwieczny dylemat w głowie (canon czy nikon) i w efekcie wygrali żółto- czarni :)
Więc na początek
Dzień dobry :)
Witaj... http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=89853 ;)
Właśnie tego działu szukałem - proszę o przeniesienie :)
Tutaj tez możesz się witać, będzie 2 razy :-)
sprocket
20-02-2011, 18:12
Witamy w kamiennym kregu, szykuj juz kasiore na nowe przystawki ;)
Witam wszystkich Nikoniarzy!
Choć jeszcze formalnie do tego zacnego grona nie należę to wkrótce będę. W ciągu kilku najbliższych dni stanę się posiadaczem D90 albo D7000. Póki co Sony R1 i Lumix Lx 5. (Choć nie wiem czy dobrze robię przyznając się do sony ; ], proszę o przebaczenie! )
Psychotrop
22-02-2011, 11:30
a dzieńdoberek :)
Mój pierwszy post ;)
A więc witam ;)
Witam serdecznie. Forum wciąga ja już wpadłem w nałóg. Pozdrawiam i życzę miłego korzystania z forum.
jinxsior
24-02-2011, 10:11
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Cieszę się że dołączyłem do waszej rodziny :D
Pozdrawiam wszystkich
damiant804
25-02-2011, 22:40
Witam wszystkich forumowiczów!!
Od niedawna jestem posiadaczem Nikona D5000 niestety na razie tylko kit 18-55VR. W miarę rozwijania umiejętności, planuję poszerzenie asortymentu i na pewno,dobre rady i wskazówki kolegów forumowiczów się przydadzą.
Jeszcze raz witam i pozdrawiam!
Na początku chciałem powitać całe forum Nikoniarzy.
Mam na imię Dawid. Niedawno stałem się posiadaczem D3100, jest to moja pierwsza lustrzanka, (ale nie pierwszy Nikon, wcześniej miałem CoolPixa 8700). Mam nadzieję że nowy aparat będzie równie niezawodny jak poprzedni, a pomoc i wiedza uzyskana na tym forum bardzo przydatna w stawianiu pierwszych kroków w fotografii.
Pozdrawiam
wielebnyy
28-02-2011, 14:50
Witam , wszystkich :) i ja sie wkoncu zarejestrowalem na forum. Jestem fotografem amatorem , dopiero raczkuje w tej dziedzinie, ale mam zamiar sie rozwijac intelektualnie w tym temacie jak i sprzetowo :) pozdrawiam wszystkich
AdrianoD
06-03-2011, 21:37
Witam Nikoniarzy!!!
I AM NIKON
Mam na imię Adrian. Przeszedłem już D40, D80, D90. Teraz D300s i FE.
Mieraz mam możliwość porobienia innym sprzętem z racji mojego zajęcia.
pozdrawiam
No to i ja się ujawnię.
Na imię mam Sławek, mieszkam chwilowo w Konstancji, ale z krwi i kości Grudziądzanin.
Servus!
Witam wszystkich. Jestem tu nowy. Jakiś miesiąc temu kupiłem Nikona D90 + AF-S DX 18-105mm VR. Jest to moja pierwsza lustrzanka. Mam na imię Przemek i mieszkam w Kielcach
Witam, naskrobałem już kilka postów a się nie przywitałem .. ups :)
Piotrek, 23 lata, Kalisz, jak kolega wyżej, niedawno kupiłem N90 + kitowy 18-105 jako swoją pierwszą lustrzankę. na razie jestem na etapie czytania instrukcji :) kilka fotek już zrobiłem i mam zamiar zakupić latem jakąś jasną stałkę, która wydaje mi się, że da więcej zabawy z fotografowania niż 18-105 :)
Marlena01
23-03-2011, 12:52
Od kilku dni "funkcjonuję" na forum już :D, ale i ja się przywitam.
Witam,
mój nick to moje imię, nic wyszukanego ;). Wcześniej, bardzo dawno temu był sony, teraz jest Nikon d3100+18-55vr na razie. Asortyment chcę powiększać w odpowiednim czasie. Poza tym powiększać swoją wiedzę i poprawiać umiejętności. :)
A w ogóle to fajne miejsce i cieszę się, że dołączyłam do tak dużej grupy. :)
Pozdrawiam
Antonioo
23-03-2011, 12:54
heloł ;)
Witam wszystkich,
był Canon 400D z tamronem 15-50, jest D7000 i 18-105 VR
Pozdrawiam
elczupakabra
03-04-2011, 10:55
Witam wszystkich na forum.
Po setkach przeczytanych postów wypadałoby się w końcu ujawnić. Nadszedł czas na zakup pierwszej lustrzanki. Mój wybór padł na D3100 z obiektywem 18-105. Sprzęt ma służyć głównie na wystawach psów oraz wypadach rodzinnych.
Pozdrawiam z Opola
Hmm, już trochę jestem na tym forum ale dopiero znalazłem wątek na powitanie ;-) W każdym razie witam i miło mi spotykać takich zapaleńców fotografii jak na tym forum :-)
Etykieta wymaga by się przywitać. A ja chcę sprostać etykiecie ;)
Witam wszystkich ! Mam nadzieję znaleźć tutaj wiele przydatnych informacji i w miarę możliwości służyć pomocą ;)
Psychotrop
13-04-2011, 11:26
a witamy, witamy wszystkich nowych :)
National
13-04-2011, 20:47
Hmm Wypada się przywitać, więc po zmianie systemu :)
Witam wszystkich na forum.
- No i co ja mam napisać? - Mam z tym dylemat bo na forum wpisałem się nie dawno, ale forum śledzę od dawna.
Więc pozdrawiam Wszystkich.
I ja witam wszystkich serdecznie :D Od paru tygodniu czytam i się dokształcam. Jesteście ogromną skarbnicą wiedzy! . Dziękuję Wam za wszelkie porady, może z czasem i jak będę mogła komuś coś podpowiedzieć.
------
Niestety nadal nie kupiłam D7000... miało być to dziś, ale kolejne wieści od Fatmana troszkę przyhamowały mój zapał. W czwartek lecę do Rzymu, więc najprawdopodobniej jutro i tak pojadę coś kupić.. (nie oszukujmy się zapewne właśnie D7000).
Witam wszystkich serdecznie. Parę miesięcy temu dołączyłem do grona Nikoniarzy. Przez ostatnie lata przyzwyczaiłem się do Alfy 700, lecz przyszedł czas na zmiany. Zmieniłem system i teraz fotografuję D700. Od lat interesowałem się fotografią krajobrazu, z uwagi na górską i podróżniczą pasję. Aktualnie zajmuję się fotografią dziecięcą. Pozdrawiam :)
Canon -> Sony -> Teraz Nikon :)
www.dzieciwkadrze.pl (http://www.dzieciwkadrze.pl)
Bates911
22-04-2011, 00:28
Żeby tradycji stało się zadość.. Witam Wszystkich serdecznie.
Na razie skromne D3100 z 18-55 i paroma szkiełkami na M42, podejście amatorsko hobbistyczne ale czas pokarze może coś z tego się urodzi :)
Jeszcze raz Witam Wszystkich.
Psychotrop
22-04-2011, 00:30
ano dzieńdoberek wszystkim nowym :)
Witam z Gdańska wszystkich nikoniarzy :)
Ja także grzecznościowo się przywitam.
Przy okazji życząc wszystkim wesołych i pogodnych Świat Wielkanocnych.
Andre.
Ahoj forumowicze!
Przyszedł czas, że i ja się przywitam.
Przy okazji dziękuje za rady zawarte w postach na tym forum bardziej doświadczonych forumowiczów.
Dzięki nim, złapałem bakcyla i w miarę świadomie wybrałem sprzęt na początek zabawy z fotografią.
Uszanowanie :)
AlchemikPstry
27-04-2011, 16:02
Witam i pozdrawiam z Częstochowy :)
needlehole
28-04-2011, 13:09
Witam wszystkich :)
Jestem Marcin z Trzebiatowa i zaczynam swoją przygodę z systemem Nikon :) Przeniosłem się zza 'kurtyny' czyli z Sony :)
Pozdrawiam wszystkich z nad morza !
Wojtek Pysz
30-04-2011, 08:03
Witam wszystkich!
Zarejestrowałem się na forum ponad 4 lata temu, toteż klasyfikacja "Oszczędny w słowach" jest w moim przypadku trochę na wyrost. Powinno być: "Bardzo Oszczędny w słowach" :)
Mój pierwszy kontakt z aparatami fotograficznym (małoobrazkowy mieszkowiec "Welta") miał miejsce na początku lat 60. ub. wieku. Pierwsze poważne zdjęcia wykonałem za pomocą "Smieny" ok. roku 1970. Później fotografowałem tym i owym. Ostatnio próbuje wynaleźć urządzenie, którym potrafiłbym zrobić lepsze zdjęcia, niż te z lat 70-tych.
I tak tu trafiłem.
Witam szanownych miłośników spoglądania na świat przez pudełko z napisem D... Mam nadzieję, że dzięki Waszej pomocy zrobię w końcu porządne zdjęcie
militarius
04-05-2011, 20:43
Witam wszystkich.
Przygodę z poważniejszą fotografią zacząłem jakiś rok-półtora temu (ciągle D60). Patrząc po waszych zdjęciach w galerii uświadomiłem sobie, że nie potrafię robić zdjęć :D Mam nadzieję, że czas spędzony na tym forum pomoże mi w osiągnięciu wyznaczonych celów :)
Pozdrawiam - Kuba.
witam wszystkich serdecznie, zarejestrowana szmat czasu temu, dopiero od kilku dni jestem szczęśliwą ( i nieco zagubioną) posiadaczką nikona. :)
Pozdrawiam!
Kamilson100
07-05-2011, 09:15
Witajcie, nazywam się Kamil i właśnie szukam sprzętu, jestem z Zamościa :)
daro-kielce
16-05-2011, 20:08
Witam serdecznie wszystkich Forumowiczy, amatorów i profesjonalistów, ale zawsze miłośników fotografii. W większości użytkowników, ale i miłośników Nikon'a.
Pozdrawiam , i pewnie jeszcze nie raz coś napiszę, a na pewno dużo przeczytam :) .
doreena69
20-05-2011, 18:47
Witam wszystkich miłośników fotografii, od jakiegoś czasu śledzę i czytam, pilnie się ucząc. Dziś jest ten dzień, w którym zasilam szeregi Nikoniarzy;)
Również chciałbym się przyłączyć do waszego grona i móc uczestniczyć w forum. Przygodę z fotografią dopiero zaczynam, ale nie wygląda na to, bym szybko ją skończył :)
Witam wszystkich forumowiczów. Zaczynam swoją przygodę z lustrzankami i mam nadzieję, że znajdę tu wiele przydatnych informacji oraz porad:)
Świerszcz
25-05-2011, 08:41
Witam Serdecznie wszystkich. :):)
miroslaw123
26-05-2011, 12:46
Cześć wszystkim, mam na imię Mirek i wracam do lustrzanki bo wielu latach pstrykania małpką! Zaczynałem od Fieda potem Zenitha, F50 i F90X potem cyfrowe małpeczki a teraz przychodzi czas na spokojną lustrzankę prawdopodobnie D3100.
Pozdrawiam z Krakowa!
Witajcie, Mam na imię Marcin i pochodzę ze śląska, fotografią interesowałem się od dawna ale od mniej więcej roku nałogowo pstrykam foty Nikonem - D80 + kit plus tamron 55-200. Pozdrawiam Wszystkich
cichy-cichy
17-06-2011, 23:28
Witam wszystkich
Od niedawna jestem posiadaczem D3100.
Skoro wszyscy się witają to i ja się przywitam.
Witajcie userzy N. :)
Witam
Mówią na mnie Roli, od niedawna posiadam Nikona D5100 ze szkłem N 18-55, N 18-105 oraz w drodze do mine leci stałka N AF-S 50mm f/1,8 G
Witam,
Na wstępie coś o Sobie, a więc tak: nazywam się Tomek Jagoda właśnie od tego wziął się nick: "T'J". W mojej wsi jaka jest Kuźnica Katowska mieszkam już 16 lat czyli przeżyłem 16 wiosen ;)
Fotografią interesuje się od 6 lat, najpierw był aparat na kliszę na którym nauczyłem się nie robić zdjęć bez sensu, później była mała małpka, a teraz jest hybryda. Wg. mnie przyszedł już czas na lustrzankę, ponieważ hybryda zaczęła mnie blokować.
Od razu mówię że nie jestem żadnym dzieckiem neo który kupuje lustrzankę po to aby lecieć na auto lub robić zdjęcia w lustrze z flash'em.
Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum.
T'J
Jako nowa i grzeczna dziewczynka, chcialabym sie przywitac :)
Z gory przepraszam wszystkich za brak polskich czcionek, ale takowych nie mam zainstalowanych na komputerze w pracy. Zatem prosze mi wybaczyc ow brak.
Jesli chodzi o male info o mnie, to mam na imie Asia. Lat troche i drobnymi ;) wlasnie stalam sie szczesliwa (?) posiadaczka D7000. Po zmianie stajni z Pentaxa.
Jak na razie moj zachwyt nad D7k przewyzsza znacznie moje umiejetnosci ;)
Takze jeszcze raz wszystkich serdecznie witam :)
Silhje
agawytka
30-06-2011, 10:17
Jako nowa i grzeczna dziewczynka, chcialabym sie przywitac :)
Z gory przepraszam wszystkich za brak polskich czcionek, ale takowych nie mam zainstalowanych na komputerze w pracy. Zatem prosze mi wybaczyc ow brak.
Jesli chodzi o male info o mnie, to mam na imie Asia. Lat troche i drobnymi ;) wlasnie stalam sie szczesliwa (?) posiadaczka D7000. Po zmianie stajni z Pentaxa.
Jak na razie moj zachwyt nad D7k przewyzsza znacznie moje umiejetnosci ;)
Takze jeszcze raz wszystkich serdecznie witam :)
Silhje
Witam :) na ziemi norweskiej :) i na forum :) fajnie widziec kogos z NO.
Witam :) na ziemi norweskiej :) i na forum :) fajnie widziec kogos z NO.
Agawytka, rowniez witam serdecznie :)
Fajnie widziec kogos z NO :)
Witam wszystkich maniaków fotografii.
Już od kilku lat interesuję się fotografią - amatorsko.
Mam nadzieje że zdradzicie mi trochę Waszych tajemnic.
Interesuje mnie fotografia, a że mam Nikona więc się zarejestrowałem.
Model nie ważny - ważne są zdjęcia:-)
Jarmusch
05-07-2011, 22:15
Witam wszystkich i pozdrawiam,
Janusz
Witam serdecznie. Nazywam się Kuba. Mieszkam, studiuję, pracuję i fotografuję w Łodzi. Fotografia jest w moim życiu od 11 lat, ale na bardziej zaawansowanym poziomie (pojęcie względne ;)) około 2-3 lat. Zaczynałem od Zenita 12XP, później Nikon F65, Canon PS A620 no i teraz jest D90. Sporo już się nauczyłem na tym forum- obserwując, czytając tematy jako gość. W związku z tym, że chciałem coś pomocnego (tak mi się wydaje) napisać padła decyzja o rejestracji. Życzę sobie i Wam miłej współpracy ^^
PS> Tylko nie pytajcie skąd się wziął nick '-.-
joasia89
11-07-2011, 08:45
Witam :)
Me imię brzmi Joanna :) lat paręnaście już jest .. obecnie od jakiegoś tygodnia jestem szczęśliwą posiadaczką D90 :) i jak na razie uczę się ... na forum jestem pierwszy raz ale napewno nie ostatni ... :)
Pozdrawiam Wszystkich baaardzoo gorąco :)
paula1103
11-07-2011, 23:23
Witam wszystkich użytkowników Forum,
mam na imię Paulina, fotografią interesuję się od 2 lat. Sprzęt: Nikon D3000 ze szkłem N 35 mm 1.8
Pozdrawiam
MagRadAW
14-07-2011, 12:07
Witam wszystkich i pozdrawiam serdecznie
Radek
mehmet efendi
19-07-2011, 19:02
No dobrze.
Przywitam się raz jeszcze. Przedtem byłem zarejestrowany jako Fux.
Bardzo długo tutaj nie zaglądałem. W międzyczasie zmieniłem maila i na starym nie mogłem się zalogować.
Administracja coś mało rychliwa, nie zmieniła mi ustawień.
Tak więc nowe konto, nowy sprzęt i sporo pytań, za które proszę nie ganić.
Jeszcze raz: dzień dobry wszystkim.
marszal90
20-07-2011, 12:42
Witam bardzo serdecznie.
Nazywam się Jarek.
Od niedawna w moje posiadanie dostał się Nikon D90 z obiektywem 18-105 (+ parę drobnych dodatków). Dotychczas fotografowałem Sony a550, jednak przyszedł czas na zmiany.
W niedalekiej przyszłości mam zamiar poszerzać swój asortyment o kolejne szkła i inne dodatki.
cześć
na imię mam Konrad, teoretycznie jestem z Kielc, fotografuję gdzieś od 2,5 roku, z czego ostatnie 2 miesiące Nikonem D50 którego kupiłem w świetnym stanie i póki co jestem bardzo zadowolony. Na razie średnio mi idzie z foto, ale mam nadzieję że dzięki temu forum będę wiedział co ew. poprawić :) pozdrówka
Cześć wszystkim!
Od dłuższego czasu tylko czytałem, postanowiłem założyć konto ;)
Pozdrawiam,
Mariusz
mbodniak
22-07-2011, 18:08
Ja tak samo jak kolega wyżej, czytam czytam i czytam i chyba przyszła pora na rejestrację, bo w planie zakup pierwszej lustrzanki akurat z logo Nikona :)
Tak więc witam serdecznie i pozdrawiam :)
PS. I duuuuuuuużo cierpliwości :D
Witam Serdecznie, Nazywam się Konrad i jestem młodym człowiekiem zafascynowanym fotografią 2 dni temu stałem się posiadaczem D5100, miał być D7000 ale finanse...
Dodam że jest to moja pierwsza lustrzanka.
Ps: Jutro wyjeżdżam nad nasz piękny Bałtyk więc spróbuje swoich sił z nową lustrzanką, jeśli nie będzie tragicznie pochwalę się na forum;)
Witam.
Z tej strony Andrzej. Miło się do Was przyłączyć będąc posiadaczem jakże zacnej puszki jaką jest D90.
Wszystkiego dobrego i ostrych fotek.
petelski
26-07-2011, 23:36
Witam!
Jako, że nie znalazłem działu powitań, a jest to mój pierwszy post na żółtym forum - pozwolę sobie grzecznie wszystkich powitać. Z dniem dzisiejszym (poprzez zakup d700) stałem się dwusystemowcem (od wielu lat używam canonów).
Jako, że obce mi są wszelkie szczeniackie wojenki pomiędzy C i N, i udowadnianie wyższości jednego nad drugim - mam nadzieję, że jako początkujący nikoniarz znajdę tu masę wartościowych rzeczy i poznam wiele ciekawych fotoosobowości :)
pozd®ówka
Andrzej
Andrzejku, trza bylo pogrzebac glebiej ;)
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=89853
Witaj w koncu po dobrej stronie mocy ;)
petelski
27-07-2011, 00:30
No tak - stary i ŚLEPY fotograf! Niezłe wejście :) :) :) Witaj :)
pozd®ówka
Witam Wszystkich - Od 4 dni jestem posiadaczem D3100 z 18 - 105....
Narazie jest super , testuje i uczę się - Pozdrawiam
Andrzeju witam, no - czyli jednak Twoja dotychczasowa droga prowadziła do nikonT ;)
Witam był sobie SONY DSC-W50 później DSC-W90 zaś w przeciągu tygodnia będzie Nikon D90. Pozdrawiam.
Zgodnie z dobrym obyczajem przywitam sie :)
Od 1,5 miesiaca jestem szczesliwym (jak na razie) posiadaczem D7000 z kitem 18-105
Pozdrawiam wszystkich z 3miasta i okolic
Tomek
Roderyk Braun
10-09-2011, 22:52
O, a ja przegapiłem ten wątek.
Witam też wszystko! :)
Przyznaje sie bez bicia, ze ja takze, w ferworze wakacji przegapilem ten watek.
Witam wszystkich serdecznie :)
A ja przedstawiłem się w temacie o D7000 przy pierwszym moim wpisie. Ale dopiero teraz znalazłem ten dział. Dobrze, ze nikt mnie nie skarcił.
D7000 + N50 1.4G
wcześniej Smiena, Zenith, Praktica
20 lat fotografowania wraz z własną ciemnią (w tym 5 lat zawodowo) - 15 lat przerwy a teraz uczę sie od nowa mając nadzieję, że coś pamiętam
Gregor174
25-09-2011, 22:22
Witamy
cocodrillo
27-09-2011, 12:11
Witam wszystkich mam na imię Tadeusz. Początki mojego fotografowania to aparaty: Fenix, Zenith, Ptactica L, Practica LLC. Oraz własny sprzęt w ciemni do fotografii czrno-białej. Potem długo miałem przerwę, aż zająłem się ponownie fotografią i zakupiłem Nikona F90X, którym robiłem jakiś czas zdjęcia. Nie mogłem na początku przestawić się na cyfrowy aparat więc znów miałem przerwę. Od kilku dni jestem posiadaczem D7000 z moim obiektywem od F90x to jest 28-105 f3,5-4,5D i jakby zaczynam od nowa. Mam nadzieje, że tu dowiem się wielu rzeczy z jakimi przyjdzie mi teraz się zmierzyć.
Pozdrawiam
Ano witamy wszystkich nowych, szczęśliwych posiadaczy Nikosia :D
Groszek03
29-09-2011, 11:40
Witam :) To ja tak może w skrócie się przedstawię. Jestem Natalia, oprócz fotografii interesuję się kynologią. Od paru dni jestem posiadaczką Nikosia 3100 z obiektywem podstawowym- 18-55mm. Przybyłam tu w poszukiwaniu wiedzy jak i czasem pomocy :)
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów!
Witam wszystkich serdecznie. Po kilku kompaktach analogowych i cyfrowych dojrzałem do lustra i jestem bardzo zadowolony z tego faktu. Na razie dużo się uczę i czytam, a forum jest bardzo przydatne i potrzebne. Pozdrawiam wszystkich.
Psychotrop
01-10-2011, 00:02
a witam wszystkich, samemu będąc po długiej nieobecności na forum :)
Witam,
Fotografia intensywnie kręci mnie od 4 lat, ale dopiero kilka tygodni temu weszłam w posiadanie pierwszej, wymarzonej lustrzanki Nikona. Pozdrawiam wszystkich nikoniarzy:)
Kinga
adinikon
09-10-2011, 14:28
Witam serdecznie.
Raptem od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Nikona D90 to moja pierwsza lustrzanka w życiu, wcześniej korzystałem z małpki olympus. Mam nadzieje, że moja chęć zdobycia wiedzy i techniki + wasze wsparcie, pomoc pomoże mi osiągnąć zamierzony cel.
Pozdrawiam, adinikon
Najwyższy czas zrobić krok do przodu.
Witam wszystkich.
JanJakubowicz
03-11-2011, 21:37
WITAM WSZYSTKICH I JAK WIEKSZOŚĆ DOPIERO SIĘ ZAPOZNAJE Z FORUM.
A TAK NA MARGINESIE JESZCZ NIE WIEM GDZIE PODAĆ TAKOWĄ INFORMACJĘ :
UWAGA NA OSZUSTA O E-MAIL
[email protected]
Oferta sprzedaży sprzetu np. D3x za 1500 USD
Ostatnio wystawiał na aukcji Tablica oraz Gumtree .
Po interwencji usuneli faceta.
Witam :) To ja tak może w skrócie się przedstawię. Jestem Natalia, oprócz fotografii interesuję się kynologią. Od paru dni jestem posiadaczką Nikosia 3100 z obiektywem podstawowym- 18-55mm. Przybyłam tu w poszukiwaniu wiedzy jak i czasem pomocy :)
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów!
O, kolejna miłośniczka psów.
Witaj! Parę osób z tego forum też interesuje/zajmuje się kynologią :D
Witam wszystkich. Od niedawna jestem posiadaczem Nikona D3100+18-105VR. Mam nadzieje, że w przyszłości rozwinę swoje możliwości sprzętowe i umiejętności fotografowania, a to forum mi w tym posłuży. Pozdrawiam
Witajcie.
Jako przyszły właściciel D90 (lub D7000, bo tutaj czekam na to jak wyglądać będzie moje konto z końcem miesiąca...) chciałem przywitać się z wszystkimi użytkownikami . Mam nadzieję na owocną współpracę :-) Pozdrawiam raz jeszcze :-)
Witam nazywam sie Leszek produkuje gnioty juz tak od roku moja d90siatka. Mam wielka nadzieje ze dzieki forum, a co za tym idzie dzieki Wam troche podszlifuje moj warsztat. Licze na szczere, ostre komentarze bo samo fajne czy nie w niczym mi nie pomoze. Pozdrawiam ;]
dziadzior
20-11-2011, 20:26
Oj lesio lesio jakie tam gnioty :)
Witam, zarejestrowałem się na forum bo przymierzam się do kupna pierwszej lustrzanki i chyba padnie na D3100.
Witam, jestem 'fotografem amatorem' zarejestrowałem się na forum w poszukiwaniu wiedzy ; )
Witam ,
Chcialem sie przywitac , mam na imie Jacek , mam 39 lat, fotografuje amatorsko od roku z groszem . Zawodowo zajmuje sie informatyka . Szykuje sie do zakupu mojego pierwszego Nikona , bedzie to ... F80 ;-)
Cześć, mam 18lat, fotografia jest moim hobby ; )
Cześć :) Odwykłam od społeczności internetowych... Stwierdziłam jednak, że potrzebuję kontaktu z innymi ludźmi zajmującymi się fotografią. Skończyłam szkołę fotograficzną, rok temu obroniłam magistra, od roku prowadzę własny biznes - a teraz brakuje mi "burzy mózgów", stymulacji płynącej z otoczenia. Mam nadzieję, że forum będzie jakimś tego substytutem. Pozdrawiam.
Psychotrop
08-12-2011, 19:23
ano witamy :)
a z burzami to trzeba uważać ;)
bo czasem piorun potrafi trzasnąć :mrgreen:
a na serio, to miłej zabawy na forum życzę :)
shaolin1
09-12-2011, 23:44
Witam wszystkich (trochę nie po kolei ale mam nadzieję że wybaczycie)
Przymarzam się do lustra Nikona (D90 albo D300s najprawdopodobniej), na razie wstępnie się zarejestrowałem ale na pewno będzie N. Kiedy to się jednak jeszcze okaże. Póki co działam jakimś parchem KM Z3.
W skrócie o mnie: miejsce pobytu: Leeds (UK), wiek 26 lat, doświadczenie: amator ciągle uczący się, chęci: spore ;)
Pozdrawiam
Paweł
Dziękuję za miłe powitanie :)
zdzislaw47
26-12-2011, 14:32
Mój pierwszy kontakt z aparatami fotograficznym miał miejsce na początku lat 60. ub. wieku – DRUH, START B i … KIEV(!) + „ORWO”(!) + KROKUS 3 color i ciemnia w łazience. Do świetnego KIEVA dołączył jeszcze ZENITH (ech). Lubię fotografię w świetle zastanym. Ostatnio próbuję znaleźć urządzenie „cyfrowe”, którym potrafiłbym robić zdjęcia. Moje prawdziwe hobby to akwarystyka i moje akwarium – jest chyba niezłe, ale zrobienie mu dobrych zdjęć to dla mnie bardzo poważne wyzwanie. Dlatego tu trafiłem. Razem może będzie mi łatwiej. Witam serdecznie Wszystkich w świątecznym nastroju i wszystkiego najlepszego życzę.
wnowicki
28-12-2011, 00:08
Witam,
Dzisiaj postawiłem pierwszy krok w kierunku przesiadki z sonolty na Nikona. Zakupiłem D90. Pierwsze wrażenia pozytywne, zobaczymy jak mi się będzie na nim pracowało w praktyce, jak coś to rozpocznę wyprzedaż starego systemu... ;)
Ale Zenit zostaje dalej ze mną ;)
Witam Wszystkich serdecznie, trafiłam na to forum gdyż mam zamiar dużo dowiedzieć się od fachowców. Od kilku dni jestem posiadaczką Nikona d3100 - to moja pierwsza lustrzanka, dlatego jestem w temacie dość zielona :)
Pozdrawiam, Małgorzata
arabicus
30-12-2011, 15:11
Witam Was Brać Nikoniarską ;-)
Mój wczorajszy zakup - D5100, 18-105 VR i 35 1.8...... Cieszę się jak głupi bateryjką......i oby to nigdy się nie skończyło......
Hello! !
Witam Was serdecznie! Pozdrawiam forumowiczów! ;)
Będę czytał i czytał aż coś wyczytam!:D
Markovianin
01-01-2012, 18:11
Wita Was pierwszy zarejestrowany w 2012 roku! Cześć Wam!
Również chciałbym się przywitać. Dopiero zaczynam przygodę z moim pierwszym Nikonem D3100. Wiem, że dzięki Wam moja drogą będzie mniej wyboista :)
vogel81NT
15-01-2012, 12:06
Witam wszystkich.Zamierzam poświecić w końcu troszkę więcej czasu na fotografie :) kocham makro ale nie tylko.Pozdrowienia z Częstochowy :) Chętnie wybrałbym się w jakiś fajny okoliczny plener bo mieszkam tu od niedawna i nie znam jeszcze zbyt dobrze okolicy.
sunnyluk
15-01-2012, 17:11
Witam również wszystkich, od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem D5100 z 18-105 VR, przesiadłem się ze staruśkiego aczkolwiek wg mnie wspaniałego kompakcika Fuji S5500. Pozdrowienia :)
Najpierw powinno być powitanie...oj wstyd mi . Więc WITAM WSZYSTKICH SERDECZNIE. Miło mi gościć na tak wspaniałym forum, to forum nieźle podkręca... Czytam Was od ok. roku. Uwielbiam fotografię od zawsze. Od trzech m-cy posiadam nowy aparacik D7000, który bardzo mnie cieszy :)))
Pozdrawiam wszystkich.
jacekviola
26-01-2012, 08:53
dzień dobry;
od kilku miesięcy używam swoje pierwsze lustro - wybór padł na d3100+18-105. Fantastyczne wrażenia po 7 latach focenia kompaktami kodaka i fuji.
pozdrawiam
Jacek
Dzień dobry!
Od dziś jestem Nikoniarzem.
Pozdrawiam i życzę samych trafnych pomysłów na kadry.
Witam
Wszystkich nowych i starych użytkowników forum .
Zaglądam tu od niedawna i dowiedziałem się wiele ciekawych żeczy .
Ale też wiele niepokojących na temat D7000 którego sam niedawno kupiłem bez testów się nie obędzie ale puki co jest OK.
pozdrawiam
Witam wszystkich. Po ponad roku zaglądania do Was w końcu własne konto. Przybywam do Was z D5000 opatrzonym kitowym N18-105 oraz N35/f1.8. Wiedza jaką dostarczacie ludzie jest nieoceniona.
Pozdrawiam
Bonjour. Jestem tu nowy i jestes amatorem,nigdy nie robilem zdjec lustrzankami,zawsze tanimi i tandetnymi automatami. Do teraz!!! Kupilem Nikona D70 + lampa sb-600 i zaczynam nauke. Widze ze to forum mi w tym pomoze,nie chce zadawac glupich pytan ale jak mi sie to zdarzy to prosze o wybaczenie :) Kupilem ten aparat glownie do robienia fotek rodzinnych,wakacyjno-weekendowych,macro,i dla moich zwierzakow :)
PS. prosze nie krzyczec za brak Polskich znakow ale nie mam klawiatury z takimi.
PS 2. jak ustawic podpis pod postami? tak jak inni maja,mam ustawiony podpis ale go nie widac pod postami !
Witam serdecznie wszystkich.
Po kilku latach zabawy Koniką Minoltą Z2 przyszedł czas na Nikona D3100+Sigma 18-200.
Na razie staram się jak najwięcej nauczyć dlatego uważnie studiuje to wspaniałe forum.
w sumie już jakąś chwilę tu jestem, ale długo nie pisałem... to się może przywitać należy.
Witam serdecznie wszystkich, tych długotusiedzących i tych najnowszych, dopiero zaczynających.
Siedzę aktualnie w pracy, po mojej prawej D3x, D7000, D90 oraz D5100 i D3100. Do tego szkła PC-E, DC i 200-400 F/4, i "święta trójca", czyli 14-24,24-70 i 70-200 II.
Po mojej prawej Nikony "1", kompakty i obiektywy Sigmy z mocowaniem Nikona.
Żyć, nie umierać. Jak można się domyślić, sprzedaję w sklepie NPS w Krakowskiej "Bonarce", ale odkąd po dokładnie 6,5 miesiącach używania (listopad 2008-maj 2009) lata temu skradziono mi D90kę stwierdziłem, że skoro nie mogę robić zdjęć tym, co kocham, to będę o tym wiedział jak najwięcej. Na rozmowie kwalifikacyjnej się przydało... :-)
Taaak...
Zatem raz jeszcze: dzień dobry wieczór wszystkim!
wilk2312
17-03-2012, 18:35
Witam
Dopiero rozpoczynam moją przygodę z nikonem. Kiedyś siedziałem w pentaxie, ale to już zamierzchłe czasy.
Miło poznać ;)
zarazek122
01-04-2012, 16:25
Bry. Skoro już tu zawitałem, to miło by było się przywitać..
Jestem Paweł, mieszkam w województwie Opolskim, z fotografią obcuję od.. Oj. Połowy stycznia tego roku, jeszcze się uczę.
Atterdag
05-04-2012, 12:42
Przywitam się ponownie :D
Zaglądając od czasu do czasu na forum przebyłem drogę od amatora po... bardziej zaawansowanego amatora, który od czasu do czasu sprzeda jakieś zdjęcie lub zamieści je w przygotowywanym folderze dotyczącym ochrony przyrody. Przy okazji amatora, który stwierdził, że może nie jeść i w końcu wymieni sprzęt na lepszy ;)
Zatem wrzucam na sprzedaż zasłużonego w bojach D80, a w plecaku ląduje D300s. Do lamusa odchodzą wysłużone ultrazoomy, a pojawia się 85mm Micro Nikkora, 300mm antyczne tele tejże marki i jedyny zoom w aktualnej stajni czyli 18-50 Sigmy.
Pozdrawiam! :)
soundproofman
05-04-2012, 16:46
Witam szanowne grono. Foum przeglądam już od jakiegoś czasu i stwierdziłem, że nalezałoby się w końcu zarejestrować :) Fotografuje totalnie amatorsko i mam nadzieję, że z Waszą pomocą się to zmieni :)
Pozdrawiam
Witam szanowne grono. Foum przeglądam już od jakiegoś czasu i stwierdziłem, że nalezałoby się w końcu zarejestrować :) Fotografuje totalnie amatorsko i mam nadzieję, że z Waszą pomocą się to zmieni :)
Pozdrawiam
Witaj. Oczywiście, że to się z naszą pomocą zmieni. Przestaniesz fotografować amatorsko. Przestaniesz fotografować.
:D
Witam wszystkich.
Właśnie stałem się posiadaczem pierwszej w życiu lustrzanki. Wybór padł na D5100 + 18-105. Teraz się będę wciągał w świat fotografii. Pozdrawiam :)
Busterlbn
11-05-2012, 23:35
Cześć.
Mam na imię Dorian, chodzę do technikum. Od roku pracowałem z hybrydą żeby ogarnąć co nieco a od kilku dni jestem posiadaczem D90 + 18-105 :)
grzegorz134
17-05-2012, 19:44
Witam serdecznie wszystkie osoby! :)
Rejestrując sie tutaj mam nadzieję na pogłebianie mojej pasji jaką jest fotografia.
Póki co posiadam d80tke + 18-105 i zastanawiam się nad jakąś lampką ;)
Pozdrawiam G!
Witam,
Pierwszy post na tym forum.
Od dzisiaj posiadacz D3100 + VR 18-55
Pozdrawiam
Artreserved
04-06-2012, 01:34
Witam Serdecznie,
Od wczoraj zarejestrowany, noc spędzona na przeglądaniu Forum... Szkoda, że czasem trzeba iść do pracy ;-)
Witam serdecznie
Nazywam się Jacek, mieszkam na Podbeskidziu. Na fotografowanie wzięło mnie jakieś 5 lat temu. Cały czas uczę się nowych rzeczy które ułatwiają mi robić zdjęcia. Głównie zajmuje się fotografią sportową - konkretniej to rajdy samochodowe. Mój sprzęt to D40 + Nikkor 15-55 kit + Sigma 70-300 DG Macro.
Witam wszystkich użytkowników systemu nikon i nie tylko!
O zakupie lustra myślałem od dawna, ale dopiero teraz pojawiła się sposobność finansowa ku temu. Wcześniej używałem kompakta kodak c630, który robił niezłe zdjęcia jak na tani kompakt.
Kupiłem nikona d3100 z kitem nikkor 18-105 3,5-5,6. W najbliższym czasie kupie tele sigmy 70-300 APO światło od 4. I na wstępnie ma wystarczyć. Staram używać się tylko trybów półautomatycznych lub manualnego, żeby obczaić aparat, nauczyć się dostosowywać iso, przesłone, czas... Półki co większość zdjęć wychodzi mi poruszonych i nieostrych, ale zaczynam ogarniać :)
Dużo światła życzę :)
Logitech
08-07-2012, 20:05
Witam serdecznie
Jest to mój pierwszy post na forum. Jestem amatorem i początkującym :P Mój wybór padł na D5100 + 18-55 VR ;)
Psychotrop
08-07-2012, 22:30
a witamy syćkich ;)
zapraszamy do rozglądnięcia się po wszystkich działach, poczytaniu co i gdzie w trawie piszczy i potem do prezentacji swoich prac ;)
chmielu74
13-07-2012, 07:45
Witam wszystkich miłośników Nikona. Od jakiegoś czasu przeglądam forum i korzystam z porad które tutaj znajdę. Pozdrawiam wszystkich
Laurkowa
19-07-2012, 22:03
Witam :)
Jestem amatorką, dopiero zaczynam przygodę z fotografią. Wcześniej używałam kompaktowego Soniaka, od kilku jestem szczęśliwą posiadaczką Nikona D5100 + 18-55, ale dopiero uczę się tego sprzętu ;) Pozdrawiam wszystkich :)
witam. jestem nowy , zielony.....ale strasznie napalony.. na 5100 :)
....forum - juz od jakiegoś czasu, czytam , oglądam, ucze się.....lecz im dlużej to robie ,tym cześciej zadaje sobie pytanie....stary , co Ty tu robisz ?? nie zgubiłeś przypadkiem ???
W takim bądź razie i ja się przywitam.
Nazywam się Szymon i jestem Kaszubem, mieszkającym i uczącym się w Poznaniu. Dzięki Waszym komentarzom i opiniom stałem się szczęśliwym posiadaczem Nikona D5100 z kitowym Nikkorem 18-55VR. Zdjęcie tu, zdjęcie tam i tak powoli nabieram wprawy w portretowaniu otaczającej nas rzeczywistości. Jako, że studiuję dziennikarstwo, fotografia jest dla mnie szczególnie ważna, jako dopełnienie treści artykułów, felietonów, reportaży.
Pozdrawiam
Psychotrop
13-08-2012, 16:30
a dzieńdoberek wszystkim :)
jak zwykle zachęcam do zapoznania się ze strukturą forum, obyczajami tutaj panującymi i oczywista regulaminem ;)
Witam serdecznie jestem Krzysiek z Lublina i to mój pierwszy post na Forum.
Już dawno zaczął mnie irytować kompakcik, a im więcej zagłębiałem się w tematykę tym bardziej chciałem mieć lustrzankę. Wybór padł na NIKONA.
Jak trafiła się dobra okazja zakupiłem D40, w prawdzie kupiony w salonie w 2007 ale przebieg na prawdę imponujący, nieco ponad 6200 zdjęć - jedyna wada to mała plamka na każdym zdjęciu + kilka nie przeszkadzających syfków w wizjerze. Mam standardowy obiektyw 18-55 bez stabilizacji, zamówiłem już drugi, Nikkor AF-S 55-200 mm f/4-5.6G IF-ED VR DX.
Zrobiłem już 300-400 zdjęć, z czego jedno jest na prawdę ładne - ale myślę, że początki muszą być trudne. Mam nadzieję, że nauczę się robić ciekawe zdjęcia.
W najbliższym czasie będę musiał kupić parę niezbędnych akcesoriów, myślę że baza wiedzy oraz Użytkownicy Forum znacznie mi to ułatwia.
Witam wszystkich - a jednak jest wątek, gdzie można się przywitać ;)
Imię me Paweł rodzony na ziemi Gdańskiej gdzie po dziś dzień zamieszkuję.
Przesiadka z a900 i a77 na D800. Dawno bym to zrobił, ale wiadomo jak to jest przy zmianie systemu... zwłaszcza w sezonie ślubnym. Ale trafił się kupiec na wszystko co miałem (a było tego trochę )
Pozdrawiam wszystkich Nikoniarzy ;)
witam serdecznie witek z płocka z tej strony od 2 mc dzialam na d3100, przesiadlem sie z pentaxa k200d
marcinq76
18-08-2012, 19:02
witam wszystkich, co prawda jeszcze nie "nikoniarz", ale wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że po zgonie DSLRów minolta/konika/sony niedługo przywitam się z d700 lub d7000 lub d600 :)
Star Dust
21-08-2012, 20:12
Wita Agnieszka z Warrington UK
szczesliwa posiadaczka D90, stary pentax K-r juz u nowego wlasciciela :)
locoxardas
26-08-2012, 20:14
Witam serdecznie, strasznie się cieszę że dołączyłem do zacnego grona Nikoniarzy.
Wybrałem Nikona D5100 w zestawie 18 - 55 i 55 - 300, chciałem zakupić D 7000 ale Cena jeszcze wysoka. Z aparatu jestem w 100% zadowolony.
Jestem całkowicie początkującym pstrykaczem, ale po przeczytaniu waszych porad na forum zaczynam coraz bardziej sie wciągać i zdjęcia robię tylko w "Manualu" .
Do szczęścia brakuje mi SB-700 i porządny statyw. Prawdopodobnie brakujące elementy zakupię jutro, wiec już chyba dziś nie usnę.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
dzieciak85
11-09-2012, 23:30
Witam Wszystkich użytkowników marki nikon jestem posiadaczem kilku sztruk i pasjonatem tej marki
Dźwięk Dobry, na imię mam Darek, mieszkam w Katowicach.Od jakiegoś czasu tu zaglądam jako gość, aż w końcu postanowiłem się prawidłowo zalogować;))
Jestem od 1,5 roku, nieszczęśliwym posiadaczem D7000. Choć sama marka Nikon jest OK. Pozdrawiam wszystkich fotografów, wszystkich systemów.
caligator
03-10-2012, 12:29
Witam,
Fotografować uczyłem się na Nikonie D60 - do dziś pamiętam że byłem zachwycony obrazkami jakie z siebie wypluwał i łatwością z jaką to robił:) wybór padł na nikona z wielu względów (m.in. nie mogłem zdzierżyć plastiku canonowskiego)... przyszedł czas że przeniosłem się na Olympusa, a potem na Canon'a... Człowiek musi jednak się rozwijać tak więc kupiłem najlepsze body na jakie mogłem sobie pozwolić i zestawik obiektywów do niego - D7000:)
Potem doszedł Nikon J1 mojej narzeczonej i tak z adapterem FT-1 tworzy się powoli mała nikonowska rodzinka:P
Pozdrawiam
leighadams
08-10-2012, 20:26
Witam,
Przywitałem się już w tym wątku: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?p=2936185#post2936185, ale tu pragnę to zrobić jeszcze raz, także siema wszystkim!
Jestem typowym amatorem, który przegląda forum już dość długo i się zastanawia kiedy w końcu nauczy się robić dobre zdjęcia:)
Mam nadzieję, że dzięki forum, ta nauka będzie przyjemniejsza i łatwiejsza:) Pożyjemy zobaczymy.
Pozdrawiam
No to w takim razie WITAM serdecznie Wszystkich użytkowników tego forum. Zarejestrowałem się kilka minut temu i mam nadzieję, że czytanie tego forum pomoże mi w rozwijaniu swoich pasji związanych z fotografowaniem. Liczę również na Wasze wsparcie w tej kwestii. Jestem z okolic Krakowa. Paweł [Pablo]
Witam :) jestem poczatkujacym fotografem. Chcialabym nauczyc sie robic jak najlepsze zdjecia. Wiram wszystkich bardzo serdecznie :)
Witam, na imię mam Wojtek jestem ze Szczecina. Fotografuję apatarem d5000, do tego nikkor 18-100 i 70-300VR, + filtry. Moją pasją jest wędkarstwo i fotografia. Najczęściej włóczę się po Puszczy Bukowej lub pływam po pięknym Międzyodrzu.
mariuszGdynia
18-10-2012, 22:13
Witam Wszystkich serdecznie jako nowy użytkownik Forum.*Mam nadzieje że znajdę tu odpowiedzi na moje pytania.*:-)
Robert O.
20-10-2012, 21:46
witam
Od kilku dni po przesiadce z Sonego fotografuje D90+ 18-105VR+70-300VR
Psychotrop
20-10-2012, 22:11
a dzieńdobrywieczór wszystkim nowym użytkownikom :)
Witam wszystkich Nikoniarzy:) z nikonem zwiazana juz 3 lata:) najpierw byl d5000 obecnie d7000:)
No to co jest nie tak z tym d7000 ;) ?
Barszczu33
06-11-2012, 11:24
Witam wszystkich :)
Jestem Rafał i od 2009 roku pracuję na Nikonie D90, najpierw był tylko obiektyw kitowy Nikkor AF-S DX 18-105 mm f/3.5-5.6 VR ED, później doszedł do niego Nikkor AF 50 mm f/1.8D następnie lampa Yongnuo YN-565EX oraz ostatnio Samyang 8 mm f/3.5 Aspherical IF MC Fish-eye.
Współpracuję z agencją fotograficzną EastNews oraz Vocart.eu.
Tak krótko o moim sprzęcie :)
A o mnie: Uśmiech i pracowitość, jestem z Warszawy więc jeżeli by ktoś szukał ludzi na plener to piszę się jako pierwszy :)
Pozdrawiam wszytkich :)
Witam
Forum przeglądam od dawna, lecz dopiero kilka dni temu postanowiłem się zarejestrować.
Chcę kupić D90 i do niego dorzucić takie szkła jak: T 17-50 2,8 i N 70-300VR, potem pewnie jakaś stałka do macro :D
Pochodzę z okolic Dukli (Podkarpacie)
Prócz fotografowania, bez reszty wciągnęły mnie motocykle (VFR 800), strzelectwo sportowe (HW100T), terrarystyka (agamy, węże, ptaszniki i robactwo do wykarmienia mojego zoo) :D
pozdrawiam ReV :D
maddeleine
25-11-2012, 03:31
Witam wszystkich jako nowy użytkownik forum:)) Niedługo pojawią się moje zdjęcia. Liczę na konstruktywną krytykę i podpowiedzi!
pozdrawiam wszystkich ciepło
pachowicz
25-11-2012, 14:27
Witam wszystkich serdecznie, zawitałem u was gdyż właśnie przesiadlem się z alfa500 na d700, mam nadzieje ze w niedługim czasie zacznę wrzucać fotki do forumowej galerii.
wp.krzysztof
26-11-2012, 17:29
Witam wszystkich serdecznie. Przymierzam się do zakupu lustrzanki, stąd moja obecność tutaj. Od pewnego czasu podczytuję sobie to i owo na tym forum.
Mój wybór na start to: D90 + Nikkor 35mm f/1.8
Kiedyś, dawno temu, w czasach analogów, miałem Canona EOS + 50-70 i 70-210.
Obecnie mam Lumix DMC FZ30 i Canon PowerShot A720 IS
No i zamierzam powrócić do lustrzanki, tym razem ze stajni Nikona.
Witam serdecznie wszystkich uzytkownikow, milosnikow/zwolennikow marki Nikon.. Pochodze z pod Elblaga, obecie UK..
Jestem amatorem, forum przegladam od jakiegos czasu regularnie.. fajnie byc czescia tak licznej gromady, licze po cichu na Wasze doswiadczenie i rady o ktore nie omieszkam prosic ;)
Byl Lumix FZ38, bedzie...Nikon! :)
Jakub365
16-12-2012, 22:16
Witam wszystkich serdecznie. Przymierzam się do zakupu lustrzanki, stąd moja obecność tutaj. Od pewnego czasu podczytuję sobie to i owo na tym forum.
poczciwy_Czcibor
27-12-2012, 23:01
Witam serdecznie. Jestem amatorem, przygodę z lustrzanką rozpocząłem 2,5 roku temu. Od jakieś półtora roku regularnie przeglądam to forum, jednak dopiero teraz postanowiłem ujawnić się w postaci napisania pierwszego postu :D
Mój sprzęt to Nikon D90 + 18-105 VR + 50 f1.8 D + jakiś badziewny statyw :D
Pozdrawiam serdecznie!
Witam czule i cieple wszystkich nikoniarzy ;)
Zawitałem tutaj, z powodu zbliżającego zakupu mojego wymarzonego Nikusia :)
Witam wszystkich forumowiczów.Zdradziłem Pentaxa dla Nikona z powodu przesiadki w najbliższej przyszłości na FX.
Mam nadzieję,że nie pożałuję swojej decyzji.
dzień dobry
Własnie nabyłem drogą kupna D70s + 50 1:1.8 z przebiegiem 5,2k klatek i mam zamiar zacząć przygode z lustrzanką.
co z tego wyjdzie, to zobaczymy :-)
Na razie postaram się sporo poczytać, a pewnie i pytania się pojawią
Moim wielkim hobby są motocykle, jeżdże C90, więc pewnie zabawa z aparatem często będzie się kręciła wokół motórów :-)
witam serdecznie nazywam się Piotr, był Olympus jest Nikon
Pozdrawiam
Witam:)
Zakochałam się w pewnym czerwonym Nikonie:)
Jego zakup to moje pierwsze postanowienie na ten Nowy Rok:)
Cieszę się, że będę mogła się od Was czegoś nauczyć,
pozdrawiam,
Joasia:)
WujaKarolus
05-01-2013, 01:07
Podepne sie pod temat i sie przywitam :)
Niedawno kupilem Nikona D3100 wiec chyba z automatu stalem sie nikoniarzem :D
Jestem Karol, moze ktos kojarzy mnie z PcLaba lub innych zakatkow internetu, bo nick mam chyba wszedzie taki sam :)
Przewaznie gram na kompie, ale mieszkam w ladniej okolicy i mam zamiar pocykac troche fotek, wiec bede tutaj zagladac regularnie w celu porad itd. :)
Pozdro!!
Karol
Witam wszystkich serdecznie, od dłuższego czasu śledzę forum, i jest to dla mnie często skarbnica wiedzy, a więc nadeszła chwila by się zarejestrować i przywitać.
Jestem Michał, a fotografia to moje czysto hobbistyczne zainteresowanie nie związane w żaden sposób z zawodem/pracą. :)
Pozdrawiam :)
To i ja się przywitam. Oczywiscie totalna amatorka. Do zaczęcia przygody z fotografią skłoniła mnie inna pasja..... psy. Ponad 5 lat temu stałam się posiadaczką Maszy. Dwuletniej suni z rodowodem rasy Alaskan malamute. I tak to się zaczęło. Ludzie z forum domagali sie zdjęć psa w nowym domu itp...
Potem adoptowałam z Wrocławskiego schronu Nadię, rudego kundelka z łańcuchowo-wiejską przeszłością....
Dziś.....
Dziś wygląda to tak... zmieniłam miejsce zamieszkania z PL na Norwegię. Niestety bez psów jak do tej pory... Jeszcze wieksze i gorsze nirstety bo Nadię przejachał samochód niecałe 3 m-ce temu. Więc na przeprowadzkę do NO czeka tylko Masza. Tu w NO wiadomo lepsze warunki zarobkowe... stąd moje zainteresowanie lepszym sprzętem... czytam sledzę porównuję, uczę się tych wszystkich nazw i ich znaczeń.... narazie moje mysli i zapędy krążą w koło Nikona D7000.
Pozdrawiam serdecznie; Jolka. ;)
Psychotrop
07-01-2013, 00:03
Witamy nowych :)
oczywiście zapraszamy w nasze, a teraz i wasze progi :)
Sylwek_ch
07-01-2013, 12:54
Witam i ja. Zarejestrowałem się tutaj jak zakupiłem swoją pierwszą lustrzankę - Nikona D90 :)
przed wyborem czytałem wiele wątków co kupić i w końcu się zdecydowałem. Teraz często przeglądam forum, czytam, oglądam zdjęcia użytkowników. Może za jakiś czas pochwalę się swoimi :P Ale pewnie nie prędko, muszę się jeszcze wiele nauczyć. Po zakupie aparat zrobił kilka zdjęć i poszedł w kąt, a w ruch poszła literatura. Na razie "Kanon Fotografii" Barnbaum'a i wiele poradnikow i wątków w internecie
pozdrawiam
Na forum jestem obecny od dość dawna, do tej pory jednak jedynie czerpałem wiedzę z Waszego doświadczenia i przyjemność oglądania Waszych zdjęć.
Przed zakupem Nikona przeszedłem długą drogę i zawsze mówiłem - w życiu nie kupię Nikona no chyba że D700 :-)
Miałem do tej pory C 350d, C20d, Sony A200, Sony A700, Samsunga EX1, ale kiedy przyszło do decyzji jaką porządną puchę kupić padło na D7000. Wiem, że sporo osób narzeka na ten model - ja po kilku dniach jej poznawania jestem zadowolony
Podoba mi się m.in. to, że nawet do KITowego szkła firma dodaje osłonę przeciwsłoneczną i porządny futerał. Tak niewiele, ale cieszy.
pozdrawiam
kris_kjk
09-01-2013, 14:36
Witam ...
Początki to analog, potem kolejno Casio, Olympus, Fuji ... i mam nadzieję, że wkrótce N ... czas pokaże co wyjdzie z planów ... ;)
Witam wszystkich.
Nikoniarz analogowy się kłania ;-)
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.
Rogal
bartosz83
19-01-2013, 13:05
Witam ... Jestem tu nowy a moja przygoda z fotografią dopiero się zaczyna ...
Na początek zacząłem do Nikon D3000 ze standardowym obiektywem ...
I po tym co tu widzę że do robienia takich zdjęć jake tu widzę czeka mnie daleka droga ...
Pozdrawiam :)