Zobacz pełną wersję : Przywitaj się...
Strony :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
Witam wszystkich serdecznie. Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem lustra i mam nadzieje że dzięki wam stane sie szczęśliwym posiadaczem ciekawych fotek. Mam nadzieje że w razie potrzeby wesprzecie wiedzą i doświadczeniem amatora z ambicjami :) Pozdrawiam i pomyślności w Nowym Roku.
witam wszystkich,
od dłuższego czasu czytelnik sąsiedniego forum, od krótkiej chwili zastanawiający się nad zmianą systemu :)
Witam rowniez. Od niedawna posiadaczka D80 i przygoda z fotografia dopiero sie dla mnie zaczyna
Witam wszystkich. Posiadam D40 z kitowym obiektywem. 3 lata fociłem kompaktem olympusa.
Witam wszystkich, jestem nowym uzytkownikiem Nikona D90, poprzednio miałem Zenita, Practicę, analogową Minoltę 700si, później cyfrową Minoltę i Canona G7. Obecnie podwóch latach powrócilem do lustra...
Piotr
Witam Wszystkich.
Posiadam aparacik Nikona D60 więc się zapisuję do Waszego grona. Pozdrawiam i życzę Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku :-D
To może i ja się przywitam.
Po Zenicie TTL i Canonie EOS300 przyszedł czas na cyfrę. Padło Na Nikona D80. :-)
Póki co jeszcze się z nim oswajam ale jestem zadowolony z Niego.
Pozdrawiam.
weronika_69
05-01-2009, 19:02
DZIEŃDOBEREK Wszystkim! - może mnie ktoś z życzliwych wprowadzi, bo chyba błądzę...
Witam
Od niedawna mam D80 + Sigme 18-50 + SB-900. Witam wszystkich ;-)
Cześć,
Od dzisiaj szczęśliwy posiadacz D80 z Lublina
Pozdrowienia
witam
przesiadłem się z aparaciku w nokii E51 na nikona d80;) z obiektywem 18-55vr plus zakupiłem dzisiaj nikkora 50/1,8
pozdrawiam
Witam wszystkich serdecznie!
coach_lodz
06-01-2009, 13:04
Witam ponownie! Tym razem jako posiadacz D90 z kitem :) Ehhh czas edytować podpis
witam wszystkich. jako nowy uzytkownik nikona na razie czytam i sie ucze. pozdrawiam
Witam,
Mam za sobą kilka lat zabawy z Minoltą A200, czasu na pewno nie zmarnowanego bo w przyzwoitym świetle aparat radzi sobie lepiej niż dobrze.
Niestety zaczyna szwankować - obrotowy ekran robi jakieś malutkie zwarcia i przewraca do góry nogami konfigurację aparatu :-)
Tak więc od dłuższego czasu poszukuję następcy. W rodzinie jest kilka Nikonów, trochę nimi fociłem, ku zakupowi czegoś w miarę podstawowego
z oferty Nikona więc się przymierzam.
Serdecznie pozdrawiam wszystkich użytkowników, mam nadzieję zaczerpnąć odrobinę z wiedzy i Waszego doświadczenia, być może i sam czymś się podzielić...
Witam koleżanki i kolegów z Forum. Od niedawna jestem posiadaczem ,,puszki” i ,,szkiełek” Nikona. Jest to pierwszy mój ,,prawdziwy” aparat Fotograficzny po Minolcie analogowej i różnych kompaktach, które też się w fotografii wakacyjnej i rodzinnej doskonale sprawdzały.Na razie mój Nikoś d90 trochę mnie przeraża ilością zaawansowanych nastawień ekspozycyjnych i możliwościami. Zapewne będę miał jako nowicjusz wiele ,,głupich” pytań na, które już dawno temu ktoś dał odpowiedź na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość. Serdecznie wszystkich forumowiczów pozdrawiam.
Witam wszystkich, teraz ja trochę :)
Swoją pasję fotografowania zaczynałem od wielkiego, ciężkiego Zenita(nie pamiętam modelu), potem był jakiś kompakt, typowy pstrykacz(pamiętam, że był w kolorze czarnym), potem kolejny kompakt(srebrny:P - tylko kolory kojarzę), i kolejny tym razem Canon A350, niezły kompakt, ale często brakowało mu czegoś, choć pewnie i ja nie mam umiejętności za dużo :) Starałem się wyciskać z niego co się da, korzystać ze wszystkich opcji, bawić się nim.
Ostatnimi czasy coś w nim nie działa i nie czyta mu karty pamięci :/ Teraz zastanawiam się poważnie nad zakupem Nikona D40 + jakiś obiektyw i tu zaczyna się problem, ale ja nie o tym :)
Focę głównie ludzi(przyjęcia, uczelnia, itp.), samochody(ogół i detal) i przyrodę(krajobrazy, makro-style :P). Pociąga mnie portretowanie, ale nie mam w tym doświadczenia, no i póki co sprzętu, co mam nadzieję zmieni się już niedługo :P Aha, modelki też się przydadzą, ale tu wykorzystam moje koleżanki :)
Koniec marudzenia, czas focenia!
:D
Pozdrawiam
Witam wszystkich,
"nawróciłem" się z Olka E-400 na D80 i od kilku dni jestem bardzo szczęśliwym posiadaczem tej puszeczki wraz z 18-55VR :)
Do tego przed chwilą jeszcze trafiłem "słynnego" Tamrona 55-200mm więc idylla pełna :D
pozdrawiam
Po raz pierwszy na forum. Od niedawna D90 , wcześniej D50 i parę szkieł nikona.
Witam serdecznie, od paru lat fotografuję amatorsko Canonem SX1, od dawna chciałem kupić lustrzankę, od samego początku miał to być Nikon. I teraz jest! D90. Jeszcze nie to co sobie wymarzyłem (najpierw miał być D200 potem D300 a teraz D700 :] ) niestety - dziura budżetowa. nie miałem nigdy na własność swojej lustrzanki cyfrowej ale od małego fotografowałem Zenitami. Ojciec mnie nauczył podstaw a dalej się samo potoczyło. Zenita XT mam do dziś i dalej robię nim zdjęcia, głównie czarno-białe. No to chyba tyle na wstęp o mnie, tak dla informacji. Forum to czytam już od dawna ale dopiero teraz mam zamiar się "uaktywnić". pozdrawiam
MARIO_Spain
20-01-2009, 16:30
Witam wszystkich.
Jestem nowym uzytkownikiem.
Choć fitografia zawsze była moją pasją miałem za mało czasu wolnego, a tu przyszedł kryzys no i proszę, niema tego złego co by na dobre nie wyszło - wczoraj kupiłem D90 z obiektywem AF-S NIKKOR 18-105 VR, przyznam się że miałem ochotę na 18-200 VR, no ale na początek to myślę że i tak niezły prezęcik, co z tego że urodzinowy...........
Andreasea
20-01-2009, 18:23
Witam wszystkich, od miesiąca jestem właścicielem Nikona D60 z obiektywem kitowym. Zaczynam swoją przygodę z fotografią. Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieje że nie będę zbyt uciążliwy zadając pytania, pytania ....
zielik13
21-01-2009, 19:21
Może trochę późno, ale witam Wszystkich i cieszę się, że trafiłem na tak świetne i profesjonalne forum.
No to ja też się przywitam grzecznie. Ogólnie to nie miałem nigdy czasu przywitać się na tym forum. Wcześniej korzystałem z aparatu fuji s9600 no i na forum fuji zapisany byłem. Teraz przesiadłem się na D80 - wydawał mi się wystarczający zamiast d90
Pora na mnie ;P
Witam wszystkich :)
Przygodę z fotografią dopiero zaczynam :)
Interesowałam się trochę wcześniej ale żadnego sprzętu nie było. Obecnie posiadam Nikona D90 z obiektywem N18-105 :)
Witam wszyskich i cieszę się że mogę być na tym najlepszym w Polsce forum :))))
waldek__g
29-01-2009, 22:07
zaczynałem od DRUCH-a - krótko, potem Smiena - ze dwa lata, Zenith E - 5 lat, Zenith XP, zamieniłem 6 lat temu na.... HP 735.
Teraz kupiłem D40 z kitowym 18-55 i mam zamiar znów robić zdjęcia.
Może się uda.
Pozdrawiam grupę -
waldek__g
Witam!
Pozdrawiam wszystkich nikuserów. :)
--
kp
Witajcie,
Kiedys zaczynalem ze Smena,dalej Zorki-5 dalej Zemit i dluuuuuuzsza przerwa, i teraz D90 z kitowym szklem.
Pozdrawiam
Witam, jestem nowy nie tylko na forum ale i w świecie fotografi. Postanowilem głębiej sie zainteresować fotografia jako ze zajmuje sie obróbką zdjęć i ostatnio zacząłem troszke pstrykać kompaktem Lumixa.
No i w koncu postanowilem wejsc w swiat fotografi i zakupic jakis fajny aparacik. Pierwsze co przyszlo mi do glowy to tylko Nikon ;) i oto jestem.
Witam, mam nadzieje, ze moje pytania będą przemyślane:) i oryginalne :)
Grzegorzzoot
02-02-2009, 23:25
Witam.
Jako niedawno zarejestrowany użytkownik (choć jestem z Wami od niemal roku), pragnę serdecznie powitać wszystkich odwiedzających to forum. Jednocześnie dziękuję za mnóstwo wiedzy, którą posiadłem dzięki Waszym postom. Przygodę z fotografią zacząłem już dosyć dawno, ale dopiero od roku zainteresowałem się nią bardziej serio. Aktualny sprzęt w podpisie, a wcześniej Smiena 8M, Zenit, jakieś "małpki".
Pozdrawiam.
Witam serdecznie jestem tu pierwszy raz ale nie ostatni...
Witam :)
Od tygodnia cieszę się nikonem D40 z podstawowym obiektywem 18-55 więc w świat widziany przez aparaty tej marki dopiero wchodzę. Wcześniej miałem kompakty canona A95 i A 610. Jestem więc typowym amatorem. Pozdrawiam wszystkich użytkowników nikona:).
(TriPax)
07-02-2009, 13:18
Skoro temat przeznaczony jest do powitań nietaktem było by tego nie uczynić.
Zabawę z nikonem rozpocząłem w wakacje roku 2008. Wcześniej oczywiście były same kompakty (od poczciwego Kodaka EASYSHARE CX7300 po Lumixa DMC-LZ6). Od zawsze lubiłem fotografować, uwieczniać chwilę która wpadała mi w oko i tak naprawdę nawet kompakt dawał wiele radości. Z czasem jednak postanowiłem spróbować czegoś innego. Wybór padł na Nikona D60 + 18-55 VR, a potem dodatkowo na obiektyw 70-300 i oczywiście na to filtry UV. Jako że to moje pierwsze spotkanie z lustrzanką wybór był chyba najbardziej optymalny w stosunku cena/jakość.
Zdjęcia robię głównie dla siebie - nie wysyłam ich na żadne konkursy itp bo nie mam aż takich zdolności by rywalizować z osobami fotografującymi na co dzień - bardziej traktuję to jako hobby. Ulubione style to chyba głównie makro i krajobraz.
To by było chyba na tyle w pierwszym moim poście na forum.
Witam wszystkich.
Witam,
Parę miesięcy temu połknąłem bakcyla i w końcu udało mi się kupić Nikona. Jestem całkiem początkującym fotoamatorem, ale wiele się już dowiedziałem z tego forum, za co wszystkim dziękuję.
Pozdrawiam
Cóż.. pierwszy post tego wątku niezbyt zachęca, ale niech tam... ;) Jak wszyscy to wszyscy.
Pewnie nie będę oryginalny w porównaniu do poprzedników - od 28 grudnia 2008 jestem w posiadaniu mojej pierwszej lustrzanki cyfrowej - Nikona D90, na którego chorowałem zanim wszedł do sprzedaży :P Sprzęt moim zdaniem wspaniały - na pewno nie prędko wykorzystam choćby 50% jego możliwości. Ale jestem wytrwały - próbuję, kombinuję, czytam, oglądam - rozwijam się dopiero :)
Pochwalę się jeszcze, że poza kitowym 18-105 VR od razu zakupiłem 50mm f/1.8 Nikona.
Wasze forum wiele mi wyjaśniło i dostarczyło sporo wiedzy. Chciałbym stać się częścią (a raczej malutką cząsteczką) tej społeczności - od dzisiaj - Naszego forum.
Pozdrawiam Was, Zapaleńcy! ;D
Mateusz
Witam wszystkich i serdecznie pozdrawiam.
Witam,
czytałem, ćwiczyłem, teraz pora na pisanie... :)
Miło do Was dołączyć!
Tomek
PeterWolf
12-02-2009, 14:43
Witam,
Nikon od 2 tygodni, totalny amator, wcześniej Olympus 720 UZ. Forum czytam od miesiąca, merytorycznie bardzo dobre i przydatne. Fotografuje głównie Bieszczady oraz przyrodę ogólnie, więc wkrótce do kitowego 18-105 dołączy pewnie jakieś tele.
Witam wszystkich!!!
Od kiedy posiadam Nikona jestem często obecny na forum. jak narazie głównie jako czytelnik. Jeżeli to kogoś interesuje do mam
d200 i troche szkła.
Pozdrawiam.
Przedstawiam się:jestem tu nowy,typowy niedzielny pstrykacz.Postanowiłem tu wstąpić bo od niedawna jestem posiadaczem Nikona D 90.Wcześniej uzywałem innego systemu i udzielałem się na innym (bardzo fajnym forum),licze na to ,że tu skorzystam z Waszych doświadczeń i spotkam sympatycznych uyztkowników Nikona.
Witam wszystkim forumowiczow,
jestem od jakiegos czasu na forum.
Posiadam Nikosia D90 + 18-105 kilka drobiazgow
marco650
19-02-2009, 18:20
Witam! od pol roku posiadam nikona i jestem bardzo zadowolony z uzytkowania tego aparatu:) Forum przegladam od jakiegos czasu, dowiedzialem sie tu wielu przydatnych rzeczy:)
Pozdrawiam wszystkich
sebekd90
20-02-2009, 23:40
Witam wszystkich, ja, swiezy uzytkownik D90 / 18-105.
Po problemach z Olympusem e-520 (masywny frontfocus) dlugo szukalem czegos odpowiedniego i zdecydowalem sie na D90.
Pozdrawiam
Sebek
maserati5
21-02-2009, 16:50
Witam. W końcu jakieś ludzkie forum.
Nikon mania
Witam serdecznie, mam na imię Ola. Posiadam Nikona D80 + Nikkor 50mm f/1.8 + Sigma 70-300 f/4.5-6. Lubię fotografować zwierzęta i rośliny. Jestem dosyć początkująca i mam nadzieję, że dowiem się tutaj dużo ciekawych informacji :)
tomek 93
22-02-2009, 22:14
I ja witam wszystkich na tym forum...........
D90 z kitem posiadam już ponad miesiąc i jestem pod ogromnym wrażeniem tegoż systemu.....
mam nadzieję, że info zdobyte na forum przełoży się na moje umiejętności...........
pozdrawiam wszystkich:-D
Salvete :).
Na sprzęcie Nikona pracuję od ok. czterech lat, w ostatnim czasie do kolekcji dołączył korpus D80 - cóż, nikt nie przyjmie do pracy fotografa wyposażonego tylko w analogi, jakkolwiek mają one zdecydowanie większy urok od cyfrówek ;).
Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego dnia :).
Justyna
melechesh
24-02-2009, 11:01
Wylewam właśnie swą radość z przystąpienia do tego szacownego forum. Jak się można domyśleć jestem tu ponieważ używam sprzętu Nikona. Miło będzie podzielić się doświadczeniem z innymi użytkownikami sprzętu tej właśnie firmy:)
Witam,
Chcialbym i ja sie przywitac :) Czytalem, czytalem, a teraz dolaczylem :)
Witam Wszystkich użytkowników. Zaglądałem sobie na to forum od jakiegoś czasu i teraz przyszła pora się zarejestrować:). Narazie zaczynam naukę z D80 mimo, że mam go już jakiś dłuższy czas ale niestety praca nie pozwalała na poznawanie jego tajników.
scaryguyy
24-02-2009, 23:15
Ja zrobiłem na odwrót...:) najpierw dałem posta a teraz się będę witał :)
A zatem witam wszystkich. Tematem fotografii dopiero wcześniej interesowałem się bardziej pobieżnie, dopiero teraz zaczynam poważniejsza przygodę :)
Moje aparaty Zenek TTL ---> 122 ---> D60
Witam wszystkich :-D odkąd dostałem w prezencie te cacko czyli D 90 to bawie się amatorsko w fotografikę
Myślę że czytając wasze posty nauczę się paru rzeczy
Witam wszystkich,
To ja też najpierw napisałem posta, a teraz się będę witał :-D Forum czytam od kilku tygodni, więc postanowiłem się zarejestrować. Fotografią interesuje się praktycznie od zawsze, ale posiadany sprzęt nie pozwala się rozwijać. Zamierzam w niedługim czasie kupić coś lepszego, prawie na pewno Nikon D80, a do tego czasu będę raczej czytał i pytał :)
Pozdrawiam
To ja też zadośćuczynię formalności i się przywitam ;)
To i ja się przywitam. Do tej pory był Fuji S3000 a od dwóch tygodni D60 + kit + statyw.
pozdrawiam forumowiczów
Witam wszystkich.
Czytam forum od dawna ale formalnie postanowiłem się przywitać.
Witam.
Nie znalazlem konkretnego watku gdzie moglbym powiedziec dzien dobry, wiec pozawalam sobie w najluzniejszym jaki znalazlem.
Dotychczas i nadal jestem milosnikiem fotografii analogowej. Niestety nadszedl kryzys i uslyszalem w firmie, ze musze zmienic stanowisko z pana od wyboru zdjec na pana fotografa. Kierownictwo dalo do uzytkowania - uwaga nie pluc - EOSa 1D i powiedzialo, ze mam kupic sprzet w przeciagu pol roku (czy cos kolo tego). EOS nie spodobal mi sie po godzinie zabawy (pewnie przez obiektyw, ktory niby ostrzy ale robi takie dziwnie maloostre zdjecia), za to spodobal sie Nikon kolegi. No i padlo. Przez ten czas, gdy bede czekal az stanieje D700, poczytam posty i zapoznam sie z tym miejscem. Moze doczekam sie az cena dojdzie do 8000,- zl albo az pojawi sie D700x. To tyle w kwestii przywitania.
Pozdrawiam.
Urban1994
28-02-2009, 11:32
Witam. Jestem Rafał
Mam Fuji S6500 i wiele gratów. Zbieram kase na D90 ;)
Witamy :)
Będziesz robił zdjęcia i będą Ci za to płacic - pomyśl z tej strony :)
Witam Dawid 25 lat i zaczynam zabawe od nikona d80 + 18-55 DX VR+ Nikkor Obiektyw 50mm f/1.8D
Witam!
Od kilku dni posiadacz NIKONA :) Pozdrawiam Resztę użytkowników!
Cześć Wszystkim.
Zacząłem już pytać o pewne sprawy i zaniedbałem savoir vivre.
Naprawiam błąd towarzyski; Mam na imię Igor i niestety do młodzieży od pewnego czasu mnie nie zaliczają...
Zawsze miałem jakaś analogową małpkę (i na szczęście - teraz z przyjemnością oglądam zdjęcia).
W 2007 pożyczyłem na wakacje canona A95 i wsiąkłem - zaczęła się zabawa.
Zakupiłem więc fuji S5600 i z pomocą forumowiczów fujiklubu http://fujiklub.pl/index.php poznałem podstawy świadomego fotografowania.
Wciągnęła mnie w końcu mania lustrzankowa. Na początek zakupiłem F60 i N35-80. Później D50 i 18-55VR. No i obowiązkowy 50/1,8
Aż w końcu uznałem, że nie mam już czasu i ochoty na cyfrę i zamieniłem na F90x. Teraz jeszcze myślę o FM FE lub FG.
Wykorzystałem już bardzo dużo Waszej wiedzy, liczę na więcej, a może kiedyś ja będę miał coś niegłupiego do powiedzenia?
Pozdrawiam igg
O to chyba tylko ja zostałem, bo burak ze mnie i sie nie przywitałem.
Jestem Michał, to chyba wystarczy, sprzet jakis tam, oczywiscie jest niewspolmiernie wyzszej klasy od moich umiejetnosci. amatorka, hobby, ot tak sobie pstrykam, bo lubie.
szkudlarek
03-03-2009, 15:22
Witam
Mało piszę ponieważ przy tak duzej populacji na forach ktos wyrazi podobne zdanie do mojego lub odpowie na pytanie na ktore bym mogl odpowiedziec.
Zwykle czytam i nie produkuje postow ze wzgledu na oszczednosc dla wszystkich :)
Pozdrawiam
szkudlarek
maniak666
04-03-2009, 02:48
Witam wszystkich
Poziom forum zdecydowal o tym w jaki system wszedlem.:mrgreen:
Witam wszystkich forumowiczów, dobrze zorganizowane forum więc będe tutaj często zaglądał
dembol1991
08-03-2009, 23:16
Witam wszystkich :) Jestem tu nowy, wiec wypadało sie przywitać :D
sethcracow
09-03-2009, 21:16
Witam z Grodu Kraka !
W fotografii nie jestem może żółtodziobem bo bawiłem się od pierwszej komunii - Smiena. Potem był Zenit XP, który był naprawdę świetny. No a potem przesiadłem się na Minoltę 505 Si. Trochę jednak zaśniedziałem a za dużo prymitywnego pstrykania trochę odzwyczaiło mnie od myślenia przez obiektyw. Uznałem więc, że czas się pozbierać do kupy i spełniłem marzenie, które dawno mnie prześladowało czyli zakup cyfrowej lustrzanki. Szczerze mówiąc nie mam nic do analogów ale po prostu są droższe w utrzymaniu. Nadszedł więc czas Nikona D80 (na razie z Nikkorem 18-105). Zobaczymy co z tego wyjdzie. Chciałbym na razie tylko nauczyć się robić dobre proste zdjęcia. Potem może portret i makro. Zobaczymy.
Pozdrawiam
Seth Cracow
Witam wszystkich na forum. Swoją przygodę z Nikonem zacząłem od niedawna bo od października 2008r. Zakupiłem wówczas D80 z "kitowym" AF-S 18-70 f/3.5-4.5 G DX IF-ED. Wcześniej używałem kompaktu Minolta Z10. Jestem początkującym "fotografem" którego chłonie magia fotografii. Dzięki forum dowiedziałem się kilku ciekawych rzeczy.
Pozdrawiam.
Witam wszystkich forumowiczów. Fotografuję amatorsko już prawie 20 lat. Nikonem od niedawna. Czytam forum długo, teraz zdecydowałem się zalogować. Jak na razie poznaję swój sprzęt a forum czytam szukając odpowiedzi na pytania, których nie ma instrukcji. Pozdrawiam i życzę wszystkim samych udanych zdjęć. Pozdrawiam Paweł
Cześć Wszystkim!
Mam na imię Piotr, mieszkam w W-wie, jestem wierny Nikonowi (lustrzanki) już ładnych parę lat - F70, a teraz D40. Pstrykam tylko amatorsko i wciąż się uczę.
Pozdrawiam.
Witam serdecznie
Nazywam się Patrycja, dotychczas na różnych aparatach namiętnie spełniałam swoje "artystyczne potrzeby". Jakiś czas spełniłam swoje marzenia (d90 narazie nikkor 18-105) i uczę się, uczę i uczę pewnie dla większości podstaw. Póki mam inspirację, mało co mnie zraża:) Moją miłością są psy i to one były i będą moim motorem napędowym, również fotograficznym.
Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Forum ciągle mi pomaga, z racji że jestem jeszcze zieloniutki w tej materii:D Planuje zakup Nikona D90 + SB-900 + i tu się zaczynają schody, myślę nad N18-200 VR, albo coś jaśniejszego + jakaś stałka i liczę że dzięki temu forum znajdę tu odpowiedź. Pozdrawiam.
Witam.
Od grudnia fotografuje Nikonem D80 z N 18-55VR i S70-300, i jestem z tego kompletu bardzo zadowolonony. Przeważnie fotografuję sport, a szczególnie siatkówkę.
Pozdrawiam,
Maciej
DiodakXP
14-03-2009, 17:30
Witam!
Jestem Rafał.
Dzisiaj (14.03.09) natknąłem się w Warszawie na grupkę z forum i dostałem prikaz zarejestrowania się :) Oto jestem. Niestety nick Diodak jest zajęty :(
Fotografuję odkąd pamiętam. Zenit 122, potem kompakcik Minolty, powrót do analoga czyli F80 a teraz radośnie używam D60.
P.S.
Mam nadzieję, że "chińczyk" był smaczny! ;)
Mam nadzieję, że "chińczyk" był smaczny! ;)
Zjedliście shaolina? :shock::mrgreen:
Bednarz88
14-03-2009, 19:39
Witam,
Jestem nowy na forum i wypadałoby się przywitać :)
od kilku dni mam Nikona d90, to moja pierwsza lustrzanka. Wcześniej robiłem zdjęcia kompaktem Fujifilm Finepix A800. Jestem pod wrażeniem możliwości tego aparatu. Bardzo fajne forum, wszystko poukładane, wątki na konkretne tematy, będe tu często zaglądał.
motylanoga
14-03-2009, 21:58
Zjedliście shaolina? :shock::mrgreen:
Shaolin wzburzony orzekł, że chińczyk jest wietnamczykiem ;)
A kolegę Diodaka zrekrutowaliśmy podczas pleneru, po tym jaki kilkukrotnie się na niego natknęliśmy w ciemnych zaułkach warszawskiego mirowa. Okazał się być słuszny systemowo i dalej poszło już z górki ;)
Tomaszek74
14-03-2009, 22:59
Witam,
Kiedyś dla zabawy puściłem na www.ovo.pl fotki żony i a uczestnicy tego portalu ocenili, że to był najlepszy secik w miesiącu.
I tak zaczęła się przygoda z fotografią aktu. Od kilku miesięcy mam lustrzankę i już wiem, że najważniejszy w sprzęcie jest obiektyw a nie sam aparat. Jednak możliwości mojego aparatu przewyższają moje umiejętności. Chwiałbym poznać tu ludzi dla których fotografia to pasja - hobby i móc się czegoś nauczyć.
Pozdrawiam
Tomek
Czarna93
15-03-2009, 08:03
Cześć wszystkim. Kupiłam sobie przedwczoraj Nikona D40 na naukę robienia świetnych zdjęć ;-) Czy taki aparat dobrze i dość szybko nauczy mnie tego? Czy zmienić na inny model ? Pozdrawiam serdecznie !
Jedyne, co naprawdę uczy, to pokora i chęć kształcenia...reszta, to tylko środki... ;)
Hehe. ALF mnie uprzedził - rzeczywiście, uczyć się można na dowolnym sprzęcie, choć czasem jest łatwiej, czasem trudniej. D40 w zupełności wystarczy do nauki, a jego pewne ograniczenia jakie być może dostrzeżesz, zmuszą jedynie do kreatywniejszego podejścia do niektórych spraw. Ja uznaję, że przy dość rzadkim fotografowaniu i czytaniu literatury "fachowej", opanowanie podstaw wszystkiego co można nazwać fotografią, zajęło mi okoła roku, półtora. W tym czasie rodzaj aparatu nie jest najbardziej istotny. Mogę się nawet pokusić o stwierdzenie, że dobrze jest uczyć się na sprzęcie... z dużą ilością niedostatków. Po to, by potem móc w razie potrzeby pracować na różnych aparatach.
Witam. Mam D60 + 18-55 VR od ponad miesiąca i jak na razie służy mi bardzo dobrze. Mam nadzieję że nauczę się czegoś na tym forum i zasięgnę niezbędnych porad oraz odpowiedzi na nurtujące mnie pytania.
szymonvader
16-03-2009, 00:01
Witam mam plany i jednoczesnie wielkie nadzieje ze juz niedlugo stane sie posiadaczem D90:) pozdrawiam zatem Wszystkich Forumowiczow:)
Ha! A jednak jest wątek przywitaniowy... :mrgreen:
Serdecznie witam się ze wszystkimi. Postów już kilka spłodziłem, ale myślę że "lepiej późno..."
Na razie jestem na etapie nabywania sprzętu i powiem że przed przewertowaniem forum "guzik" wiedziałem na temat sprzętu...
Cieszę się, że mogę być części tak wspaniałej społeczności! (hmm... zabrzmiało jak hasło z tamtych czasów)
:)
Piekielnica
17-03-2009, 00:17
Witam serdecznie wszystkich forumowiczow. Ciesze sie bardzo ze zmieniłam stajnie canona na nikona :) Musze dodac, ze opinie dzialu "technicznego" oraz jakosc i poziom zamieszczanych na forum zdjec, bardzo wplyneły na moja decyzje.
Witam serdecznie wszystkich forumowiczow. Ciesze sie bardzo ze zmieniłam stajnie canona na nikona :) Musze dodac, ze opinie dzialu "technicznego" oraz jakosc i poziom zamieszczanych na forum zdjec, bardzo wplyneły na moja decyzje.
Zdjęcia są niezależne od sprzętu w takim przekroju o jakim mówimy. Stajnia nie ma tu nic do rzeczy. Natomiast sianko może u nas być smaczniejsze i bardziej strawne. Ja cenię to forum, ze porządek, rzeczowość i wysoką kulturę wypowiedzi (tak tak, wbrew pozorom). Mamy tu nawet canonowców! :) To nie jest istotne czym, ważne jak.
Cześć wszystkim!
Aparat mam już od jakiegoś czasu ale robić zdjęcia dopiero się uczę.
Mam nadzieję, że trochę mi pomożecie w nauce
Pozdrawiam
Witam Wszystkich. Ktoś mi kiedyś powiedział: "Nieważne jaki masz sprzęt, ważne żebyś wiedział gdzie i kiedy go zanieść..."
micek1968
21-03-2009, 00:14
Witam
Znalazłem się tutaj nie dlatego że mam Nikona ale dlatego że myślę o jego zakupie.. a dokładnie myślałem o D60. Obecnie posiadam wysokiej klasy :) kompakta Canona A530. Do tego nakładaną soczewkę do zjęć makro. Ulubioną techniką jaką udało mi się wydusić z tego aparatu są zdjęcia nocne (i podziemne).
I to na razie tyle :)
Witam
Znalazłem się tutaj nie dlatego że mam Nikona ale dlatego że myślę o jego zakupie.. a dokładnie myślałem o D60. Obecnie posiadam wysokiej klasy :) kompakta Canona A530. Do tego nakładaną soczewkę do zjęć makro. Ulubioną techniką jaką udało mi się wydusić z tego aparatu są zdjęcia nocne (i podziemne).
przeglądnij dokładnie forum, znajdziesz odpowiedź na kazde pytanie :)) są działu zakupowo - sprzedażowe, porównania, opinie i zażarte dyskusje o preferencjach w kontekście modeli. Jestem pewien, że zanim kupisz to będziesz doskonale wiedział na co wydajesz kasę :))
Witam
Te działy się pojawiaja po zarejestrowaniu się (i zalogowaniu) :)
Witam wszystkich.
A więc stałem się (narazie) szczęśliwym posiadaczem D60 + Nikkor 18-55 ;)
To i ja przyłącze się do powitań, choć zapisałem się ok. tygodnia temu to dopiero teraz znalazłem temat to powitań.
Na razie jestem w trakcie przesiadki z minolty a w nikonie pociągła mnie pełna klatka.
Pozdrawiam.
Przyszedł i czas na mnie, więc witam serdecznie wszystkich forumowiczów... Tak trochę skromniej bo dopiero się uczę. Kiedyś fotki robiłem Coolpixem L4, teraz po kupnie D40 postanowiłem tu zajrzeć :) Pozdrawiam wszystkich.
MiguelAngelo
24-03-2009, 23:05
to i ja powiem dzień dobry, a właściwie dobry wieczór...
trochę późno, ale lepiej tak niż wogóle...
zastane światło
25-03-2009, 22:54
Witam serdecznie. Nowy użytkownik D-80 kłania się szacownym bywalcom :)
Cześć :)
Dzisiaj trafiłam na forum. Fotografia jest moim (drogim) hobby, które chcę coraz bardziej rozwijać. D80 fotografuję od listopada 2008 roku. Wcześniej posiadałam Nikona COOLPIX-a :)
Mój sprzęt:
Nikon D80 + Nikkor AF-S DX 18-70 mm f/3.5-4.5 IF-ED + Nikkor AF 50 mm f/1.8D + Sigma 70-300 mm f/4-5.6 DG Macro + Nikon SB-800
Witam serdecznie wszystkich na forum :) nowy uzytkownik D90 :D
expertios
27-03-2009, 18:16
Witam
Świeżutki stuff, ułożony, jeszcze nie rozpakowany .... (shoot jest z komórki)
A za chwilę będzie rozpakowany, aż się rączki trzęsą - pierwszy N : )))
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img149.imageshack.us/img149/2613/or091697edit.jpg)
Mitkowski
27-03-2009, 19:58
I co ja mam napisać? Zasze chciałem mieć lustrzankę. Nad kupnem zastanawiałem się już od dawna aż w końcu trzy miesiące temu udało się. No i dlatego tutaj jestem :) Pozdrawiam
Serdecznie witam wszystkich forumowiczów. Od dawna podglądam forum i postanowiłem się zarejestrować. Użytkownik D-200 i kilku szkiełek
tak przeglądam, przeglądam i... ja też się nie przywitałem:):):)
piwiracing
29-03-2009, 15:47
serdecznie witam wszystkich forumowiczów ;) Bartek (piwiracing)
Vespalock
29-03-2009, 18:33
Witam wszystkich serdecznie!
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Nikona D80 ze stałką 50 mm F/1,8 i jest to moja pierwsza lustrzanka. Na razie jestem na etapie czytania instrukcji obsługi ;) Cały czas się uczę i mam nadzieję, że pomoże mi w tym to właśnie forum i fachowcy, którzy na nim rezydują.
Na początek kilka słów o mnie, bo wypada się przedstawić. Na co dzień pracuję w firmie reklamowej (celowo nie użyłem słowa "agencja") na stanowisku grafika i w zasadzie jedynego pracownika "od wszystkiego". Fotografią zajmowałem się dotychczas tylko na komputerze (obróbka), nie mam doświadczenia we własnoręcznym pstrykaniu.
Nikona kupiłem głównie dzięki temu właśnie forum. Szczerze mówiąc trafiłem tu przypadkiem, oglądając prace któregoś z tutejszych forumowiczy na Deviantarcie.
Sam aparat kupiłem tchnięty impulsem po tym jak się dowiedziałem, że żona jest w ciąży. Z założenia miał na początek dokumentować rozwój, nienarodzonego jeszcze, dziecka. Termin minął wczoraj i lada chwila mogę się spodziewać małej :) Tak więc niewiele czasu na naukę :mrgreen:
Zwykła cyfrówka nie dostarczyłaby mi tyle frajdy co lustrzanka... no i mam możliwość dokupienia innych obiektywów, co sprawia, że to bardziej przyszłościowa inwestycja.
Witam Wszystkich,
Jestem amatorem z D40 w ręku.
Pozdrawiam !
Witam serdecznie.
Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem D90. Bardzo mi miło dołączyć do Waszego grona.
Pozdrawiam.
Troszkę na forum już jestem ale jakoś nie miałem okazji więc witam wszystkich serdecznie.
Witam serdecznie! Fotografią i lustrzankami (Zenit) bawię się od szkoły podstawowej. Od kiedy aparaty cyfrowe stały się dla mnie przystępne cenowo jestem nimi zafascynowany, choć żałuję, że klasyczna, analogowa fotografia staje się powoli czymś mało dostępnym dla zwykłych ludzi, przygoda z ciemnią to niezapomniana sprawa. Od 3 lat fotografuję lustrzankami Nikona, chęć rozbudowania "szklarni" i poznania opinii ludzi na temat różnych szkieł przygnała mnie na to forum :-)
Pozdrawiam serdecznie,
Muminek
Witam.
Od prawie dwóch miesięcy jestem posiadaczem lustrzanki NIKON D60. Jestem zupełnym amatorem w temacie robienia zdjęć. Mam nadzieję, że mogę liczyć na ewentualną pomoc z Waszej strony w zdobywaniu wiedzy i umiejętności spostrzegania świata przez OKO obiektywu.
Pozdrawiam serdecznie.
Piotr_ek
02-04-2009, 22:27
Mam nadzieję, że mogę liczyć na ewentualną pomoc z Waszej strony w zdobywaniu wiedzy i umiejętności spostrzegania świata przez OKO obiektywu.
To zależy od tego jak silnym psychicznie jesteś człowiekiem :)
Witam na forum... !
velaskez
03-04-2009, 04:24
To zależy od tego jak silnym psychicznie jesteś człowiekiem :)
Witam na forum... !
:mrgreen:
Dzień dobry wieczór:)
Ja chyba za slaby jestem, nie tylko psychicznie...:-D
Ale się postaram
Cholera, zapomniałem się przywitać a tu czas się żegnać.
Dzień dobry!
helou, a ja to mam Paszczaka i nie zawaham się go użyć
Witam wszystkich i każdego z osobna :P
Pierwszy post ale nie ostatni. Witam szystkich :)
Witam wszystkich serdecznie.
Jestem tu nowy i dopiero szukam swojego D90 na dobry początek.
Pozdrawiam
Witam serdecznie
W końcu po jakimś czasie przebywania na tym Forum wypadało by się przywitać i cos napisać, bo do tej pory byłem tylko biernym czytelnikiem.
Uff ten pierwszy raz mam już za sobą :-)
Dalej będzie już chyba łatwiej. Pozdrawiam
Witam wszystkich jestem Mateusz z Tarnobrzega :) Pozdrawiam
zlosnica
13-04-2009, 00:21
No to ja też się przywitam :) Oby nam się dobrze współpracowało na forum ;)
Eliminator
13-04-2009, 21:36
Również wszystkich witam ;)
Plastiche
13-04-2009, 23:46
Hej, hej... witam wszystkich serdecznie :)
Robson_87
14-04-2009, 17:43
czesc;-)
mariuszsw
16-04-2009, 13:06
Witam serdecznie wszystkich.
Witam wszystkich i pozdrawiam ----- Przeszłem z systemu SONY , miałem ich trochę łącznie z A700 . Obecnie Nikon D80 i kompletuje obiektywy jest to mój początek w w systemie Nikona . Olek.
Witam wszystkich bardzo serdecznie! :)
rafcio14
18-04-2009, 21:48
Witam wszystkich na jakże zacnym forum :) Z fotografią jestem już od kilku lat, lecz prawdziwą przygodę zacząłem w lipcu 2008. Wtedy kupiłem pierwsze lusterko - D60. Do dziś go używam lecz zamierzam zmienić go na D90. Mam kilka szkiełek i słabiutką SB-400 ale są plany na SB-900 :P Mam nadzieję, że będzie mi się tu miło czytało to co piszecie;] Pozdrawiam, Rafał
szarografit
20-04-2009, 00:13
Witajcie :)
Używam dziś jednej rzeczy z napisem Nikon - dekielka od Nikkora 24-85 ;)
Grucha23
20-04-2009, 23:30
Dzień dobry, witam, cześć
Jako nowy uczestnik forum chcę się przywitać. Fotografią zajmuję się od dwóch lat, z lepszym lub gorszym skutkiem. Obecnie jestem w posiadaniu Nikona D60. Czytam forum od kilku tygodni i myślę że wiele się się od was można nauczyć. Mam nadzieję ze pomożecie mi szkolić warsztat, nie boję się krytyki im bardziej mnie zjedziecie tym więcej się nauczę, a tym samym ja będę dostrzegał więcej piękna w waszych fotkach. Początki zawsze trudne:), a strach ma wielkie oczy:)
Pozdrawiam
Łukaszzz
23-04-2009, 23:40
Witam !
Do usłyszenia na forum ;)
cavalieres
26-04-2009, 22:37
Witam wszystkich serdecznie.
Pierwszy post na forum - pierwsze koty za płoty :)
Pozdrowienia dla użytkowników forum i Nikona oczywiście.
Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum.
Witam wszystkich bardzo serdecznie.
W końcu po wielu miesiącach obserwacji i czytania różnych wątków przyszedł czas na przywitanie się z kolegami na forum. Od początku mojej zabawy w fotografie jestem z Nikonem. Pierwsza lustrzanka to Nikon d50 a od miesiąca D90 i parę szkiełek:)
Pozdrawiam
krzyk_ciszy
02-05-2009, 14:47
To i ja się przywitam. Jako stara podczytywaczka forum:) czas się wreszcie odezwać. W moim posiadaniu jest D90 narazie z kitowym obiektywem.
Pozdrawiam serdecznie.
Czarny73
03-05-2009, 12:13
Ja też WITAM wszystkich serdecznie i gorąco pozdrawiam :wink:
04-05-2009, 08:00
Witam, jestem początkującym pstrykaczem :) mam Nikona d60 + kit 18-50 + 50 1.8. Mam nadzieje, że nie będe zbyt uciążliwym użytkownikiem:p
Witam serdecznie,
Jestem świeżym użytkownikiem D60 + Kit
Tyle o sobie pozdrawiam wszystkich.
Również witam wszystkich :)
Zbyszek66
09-05-2009, 20:13
Kto pyta nie błądzi...Witam Wszystkich:)
Gawlinek
10-05-2009, 01:00
Witam i przesyłam pozdrowienia z Polski północnej dla wszystkich forumowiczów :).
Mateunio
11-05-2009, 15:52
witam wszystkich!
od dzisiaj jestem szczęśliwym właścicielem nikona d60+af-s nikkor 18-55 1:3.5-5.6G
Phillipo
13-05-2009, 12:44
Witam wszystkich, gospodarzy, gości, stałych bywalców jak i tych nowych. Sam od niedawna jestem posiadaczem D80 + 18-135 + 50 1,8. Mam nadzieję, że dzięki wam, waszą wiedzą i doświadczeniem oraz cennymi uwagami będę udoskonalał swój narazie amatorski warsztat. Witam raz jeszcze wszystkich serdecznie.
Nostradamus
14-05-2009, 11:50
Witam wszystkich użytkowników forum oraz użytkowników swoich Nikonów. Myślę, że znajdę tu wiele cennych dla mnie informacji oraz wymienię się już tym co wiem. Pozdrawiam z centrum Polski oraz życzę wszystkim miłego dnia
Witam wszystkich! Nazywam się Jarek i jestem z Cieszyna.
AdamLuczak
15-05-2009, 11:47
Witam :)
Adam Łuczak
:)Witam wszystkich od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem systemu Nikon,poprzednio był Canon
Witam wszystkich!
Jestem Marek z Katowic, pstrykam gdzieś od 3 lat na początku zaawansowany kompakt, od roku pstrykam D80'tka.
Dr. Fell
20-05-2009, 01:58
Witam wszystkich!
Nazywam się Łukasz - mieszkam w Poznaniu. Studiuję informatykę, a w wolnym czasie gram na pianinie lub gitarze no i od niedawna robię zdjęcia :)
redredomega
24-05-2009, 23:45
Witam,
poluję na mojego pierwszego nikona ;)
Maciek Dobrowolski
25-05-2009, 14:28
a ja sie też przywitam ;d;p
agnieszka79
25-05-2009, 14:36
Cześć ,Witam wszystkich
Nazywam sie Agnieszka 30lat jestem z Chorzowa-Katowice pozdrawiam.
Witam wszystkich serdecznie
Witam i ja,
co prawda nie używam Nikona, ale troszkę interesuje się "pstrykactwem" i czasem wtykam swoje obiektywy tu i ówdzie :D
Zazwyczaj robię to w swoim mieście Kwidzynie, ale czasem zapuszczam się też dalej :) na forum trafiłem przez wątek crossowy ;)
i już zdążyłem zauważyć, że liderem fotek crossowych jest Kwidzyniak (Ozborn (http://forum.nikon.org.pl/member.php?u=18407)), co mnie bardzo cieszy :)
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
krakow.photo
26-05-2009, 18:44
Witam wszystkich ponownie po dluższej nieobecności.
Tym razem w wersji grzeczniejszej :mrgreen:
Jarek
Ja tez witam wszystkich bardzo serdecznie:))
redredomega
29-05-2009, 14:07
parę dni temu witałem was jako zwykły szary człowiek,
dziś witam was jako szczęśliwy posiadacz nikona
witojcie, hej !
Jako świeżo zarejestrowany użytkownik forum witam się z pozostałymi.
Fotografią interesuję się od dłuższego czasu i kilka aparatów już przerobiłem ale zaledwie 2 miesiące temu kupiłem swoją pierwszą lustrzankę, postawiłem na NIKONA D60 + 18-55 VR kit i mam nadzieję że posłuży mi długo. Póki co działa bez zarzutu i jestem z niej zadowolony mimo iż nie znam wszystkich jej opcji i możliwości. Powoli się z nią zapoznaję i uczę. Pstrykam już jakiś czas ale są to zwykłe fotki dla mnie (do szuflady). Nie robię tego dla kariery czy zarobku (chodź myślałem o tym)
Jestem kompletnym laikiem i amatorem, cieszę się że jest to forum, myślę że wiele się tutaj nauczę.
Pozostaje mi tylko mieć nadzieję że nikt tutaj nie opluwa i nie miesza z błotem laików którzy często nie do końca rozumieją tematykę fotografii i czasem zdarzy im się wyjechać z jakąś głupotą która dla większości pro tutaj wyda się żenująca i śmieszna.
Najwyższy czas się przywitać ;) Witam wszystkich.
Z d70tką w dłoniach dołączam do Nikonowskiej braci. Jak narazie tylko czytam Forum, orientuje się w zwyczajach ;)
Pozdrawiam
Maciek
Witam. Szczęśliwa posiadaczka D90 :mrgreen:
w karierze kazdego forumowicza przychodzi taki moment ze trzeba się przywitac ponownie...
I to właśnie, po osiągnięcu magicznej granicy 666 postów, z przyjemnością czynię ;)
Oczywiście z tego miejsca przypomne słowa przeboju ubiegłego lata:
Czy już widzisz kształty drzew
A czy rozumiesz ptaków śpiew
Czarna mewa goni białą mewę
Z czym ci się to kojarzy
Czy już słyszysz łoskot fal
Czy cię nie razi słońca blask
Oto nadciągają kumulusy
Chyba rozumiesz, co to znaczy
Szatan, szatan. Szatan, szatan. oł je, oł je
PS - A gdyby nie xandre i maclat (witajcie serdecznie), to ten "powitalny" post nosiłby nr... no właśnie ;)
sambergaga
02-06-2009, 21:27
Chciałabym się przywitać i przedstawić szanownej społeczności forumowej ;) Agnieszka jestem... i żyję sobie jeszcze po studencku..
Forum przeglądam już od jakiegoś czasu i czuję, że dużo się tu uczę. A jest czego, bo dopiero zaczynam się wkręcać w temat. Rozgryzam sekrety mojego d90 i staram się szkolić oko w łapaniu ciekawych kadrów, PS to dla mnie totalna czarna magia.. Ale i tak fotografowanie mnie cieszy i pobyt na tym forum też ;)
Pozdrawiam
Witam Wszystkich forumowiczów .Własnie zaczeła sie moja przygoda z nikonem .............
Skromniutko witam się... Laik ze mnie. Czytam, uczę się.
Pozdrawiam :)
jackrabbit
07-06-2009, 00:11
witam wszystkich
Witam Wszystkich. :)
Od czwartku jestem posiadaczką Nikona d60 z obiektywem 18-55mm. Prawdę mówiąc dużo nauki przede mną i mam nadzieję, że to forum pomoże zrozumieć mi tajniki fotografowania lustrzanką cyfrową.
Pozdrawiam serdecznie!
Witam,
od niedawna czytacz forumowy z uwagi na zmianę sytemu (fujis5 -> D700). Dziś jednak pragnę się przedstawić. Mam na imię Lilka pseudo Lejczer. Być może od czasu do czasu zadam jakieś pytanie odnośnie d700, jednakże wszelakie problemy staram się rozwiązywać na bieżąco samemu, aby nie truć, tudzież szukam rozwiązania na niniejszym forum ;)
Pozdrawiam
Jako że właśnie zmieniłem system, chicałbym wszystkich przywitać jako pełnoprawny nikoniarz:lol: Na forum jestem od roku, ale głównie czerpię z niego cenną wiedzę niż sam coś piszę;)
pozdrawiam
Witam Wszystkich starych wyjadaczy.
Pare dni temu stalem sie szczesliwym posiadaczem D90, co prawda obiektyw seria ale i tak moje obecne cacko to prawdziwy mercedes. ;)
Poki co mysle, ze spedze pare dobrych godzin czytajac Wasze posty.
Pozdrawiam.
marioo
FalkoN.pl
08-06-2009, 22:33
Tyle czasu buszuje już po forum, a jeszcze się nawet nie przywitałem.... wiem ... cham i burak ze mnie :P Ale przyrzekam, że więcej się to nie powtórzy. ;)
Więc witam Wszystkich serdecznie :mrgreen:
Pozdrawiam
Sławomir 'FalkoN' Falkowski :)
Ażeby tradycji stało się zadość... witam serdecznie wszystkich forumowiczów :)
Trafiłem tu jako świeżo upieczony posiadacz swojego pierwszego Nikona, szukając informacji, głodny wiedzy. Trafiłem idealnie, znalazłem to czego szukałem i... tak szybko stąd nie zniknę ;) Fotografia to moja pasja, daje mi ogromną radość i satysfakcję. Forum to skupia wielu podobnych mi ludzi, jest mi niezmiernie miło stać się cząstką tej społeczności.
Pozdrawiam,
Szymon.
Didseedat
11-06-2009, 10:59
Witam, moja przygoda się rozwija. Z Nikona Coolpix'a SQ wstąpiłem w świat luster. D60 18-55 VR Kit. Pozdrawiam :))
tomasz24
11-06-2009, 18:41
ja również bez bicia się przyznaje, jestem na forum już troszkę, co nie co napisałem, a kurcze, się jeszcze nie przywitałem,
zatem witam wszystkich, mam (za przeproszeniem) fotograficznego *******ca, należę do sprzętoholików i fanatyków fotografii codziennej
pozdrawiam
Ja także korzystam z okazji i witam wszystkich forumowiczów. Gdyby nie jeden z moderatorów, którego spotkałam na weselu we Wrocławiu (serdecznie go pozdrawiam), nie trafiłabym tu. Żałuję, że wcześniej tu nie zaglądnęłam :)
Od dwóch lat jestem szczęśliwą posiadaczką D70s.
Marcin074
12-06-2009, 08:25
Od pewnego czasu bawi mnie D90 i reszta klamotów.
Witam i pozdrawiam forumowiczów.
Witam wszystkich.
Jestem posiadaczem Nikona D60 + kitowy obiektyw (18-55)
Właśnie ktoś mnie namówił, aby wpaść tu do Was i tak już pewnie zostanę :)
Witam wszystkich prosto z Żywca.
Witam i pozdrawiam wszystkich fotomaniaków. Oto fajne miejsce na rozmowy o fotografii i inne pogaduchy :).
Witam,
Również od niedawna rozpoczęłam zabawę z fotografią, pozdrawiam wszystkich
analogowiec
15-06-2009, 17:11
Witam wszystkie koleżanki i kolegów współtworzących to bardzo interesujące i przydatne forum :).
Fotografuję od... (no, od jakiegoś już czasu ;) ), lecz cyfrowo od niedawna.
Jestem pewien, że jest to właściwe miejsce aby wzbogacić swą wiedzę o fotografowaniu oraz nawiązać nowe, ciekawe znajomości z ludźmi, którzy podobnie jak ja, są uzależnieni od Nikon'owania ;)
Jeszcze w związku z poprzednim zdaniem: chętnie poznam dziewczynę (najlepiej z woj. zachodniopomorskiego), która ma już dobrze opanowane arkana fotoedycji (która również i mnie zatwardziałemu analogowcowi ;) potrafiłaby pomóc okiełznać tajniki PS'a tudzież LR'ma). Możliwa konkretna współpraca.
Pozdrawiam serdecznie.
camaxtli85
16-06-2009, 18:07
Kłaniam się nisko;)
analogowiec
16-06-2009, 22:31
Kłaniam się nisko;)
Ja również się kłaniam :),
widzę, że kolega z dość bliskich okolic ;).
Witam wszystkie Forumowiczki i Forumowiczów :)
Od jakiegoś czasu odkrywam uroki fotografii, choć początki są strasznie ciemne. Sprzęt: D60 + obiektyw "kitowy", ale w planach jest kupno (obiektywu, nie aparatu) czegoś fajnego.
Jeszcze raz witam wszystkich :)
Pozdrawiam.
Witam i ja :)
Mam nadzieję ze wkrótce dołącze do szczęśliwych (?) posiadaczy aparatów Nikon :)
Świeżo upieczony posiadacz d70s wita wszystkich :)
Wita wszystkich fotomaniaków posiadacz D90
Witam Wszystkich Nikonowców.
Fotografia początkowa i przesiadka z S6500 Fuji na D90 18-105 :)
Pozdrawiam
Witam wszystkich pasjonatów , zawodowców i totalnych amatorów którym robienie zdjęć sprawia tyle przyjemności co mnie i mojej żonce . Chociaż zarejestrowałem się nie tak dawno to czuję się starym bywalcem tego forum , gdyż zaglądam tu regularnie od trzech latek. POZDRAWIAM :-)
Witam
Już jaaaakiś czas jestem zarejestrowany to pasowałoby się przywitać. :)
Sprzęt jaki posiadam to tak jak w podpisie: puszka D80 i szkła Nikkora, Sigmy
i kilka na M42, których używanie sprawia mi wiele frajdy. :)
Pozdrawiam
Azazel85
25-06-2009, 17:48
Witam i ja wszystkich serdecznie ;)
Z Trójmiasta pozdrawiam;)
W 1 poście wypadałoby się przywitać.
Nazywam się Michał, i pracuję w salonie ze sprzętem elektronicznym (m.in. aparatami)
Posiadaczem Nikona jeszcze co prawda nie jestem, ale mam na co dzień "ciut" z nimi do czynienia - wiele się więc mogę od Was o nich dowiedzieć i nauczyć.
Obecnie prywatnie focę hybrydą (bardzo wg mnie udaną) - Fuji S9600 - niemniej powolutku przymierzam się do przesiadki na lustro, i bardzo kusi mnie m.in. Nikon ;) (ale o tym w innym wątku)
Niewykluczone wiec że niebawem do tego elitarnego grona "rodziny Nikona" będę chciał dołączyć - i mam nadzieję mnie, osobę chcącą uczyć się fotografii, przyjmiecie;)
Tymczasem pozdrawiam!
Do przeczytania na forum i zobaczenia mam nadzieje na plenerkach/zlotach/spotach;)
P.S. Gaduła ze mnie - wiem ;) Także za długie wątki z góry sorry!
to i ja sie przywitam :-D
Madlenne
30-06-2009, 15:37
Ja również witam. Jestem świeżą posiadaczką nikona d90 (jak na razie tylko z kitowym obiektywem 18-105mm). Na forum zaglądam codziennie od miesiąca ale dopiero teraz zdecydowałam się przywitać ;) Jeżeli chodzi o moją przygodę z fotografią to zaczęło się w 1 klasie liceum. Chodzę do liceum plastycznego i uczę się w klasie o profilu fotograficznym. Dopiero teraz widzę jak bardzo mało wiem i umiem. Mam nadzieję nauczyć się czegoś więcej dzięki poradom z forum ;)
Witam serdecznie, chciałbym przywitać szanowne grono a więc WITAM :D
sprzęcik jak w podpisie, zajmuje się tym hobby od roku zupełnie amatorsko
pozdrawiam i mam nadzieje że będzie nam się tu dobrze żyło :)
Witam na Nikon forum. Mam nadzieję poczytać Was troszkę :)
SADPUNK44
01-07-2009, 00:36
Dobry Wieczór Państwu...
velaskez
01-07-2009, 07:33
Ja również witam. Jestem świeżą posiadaczką nikona d90 (jak na razie tylko z kitowym obiektywem 18-105mm). Na forum zaglądam codziennie od miesiąca ale dopiero teraz zdecydowałam się przywitać ;) Jeżeli chodzi o moją przygodę z fotografią to zaczęło się w 1 klasie liceum. Chodzę do liceum plastycznego i uczę się w klasie o profilu fotograficznym. Dopiero teraz widzę jak bardzo mało wiem i umiem. Mam nadzieję nauczyć się czegoś więcej dzięki poradom z forum ;)
Zawsze chętnie witamy młode i piękne koleżanki :mrgreen:
marcineq30
01-07-2009, 11:56
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów
Witam serdecznie!.
Czytam to forum od kilku lat i miło mi, że będę mógł teraz aktywnie w nim uczestniczyc:)
Witam serdecznie użytkowników forum. Lubię robić zdjęcia :).... i czynię to przy pomocy mojego wiernego D80.
Witam. Jeszcze K-M A2. Niedługo D90 - już 'się wiezie'. pozdrawiam
piotr1980
08-07-2009, 11:01
Witam.
Od dwóch lub trzech miesięcy regularnie przeglądam forum. Wasze testy, opinie i uwagi pomogły mi wybrać sprzęt dla siebie. Na razie jest to D90, N 17-55 f/2.8 i SB-900. W przyszłości, gdy żona i finanse pozwolą, będą szkła do makro i tele, także wybrane z Waszą pomocą. Dzięki!
Zawsze chętnie witamy młode i piękne koleżanki :mrgreen:
velaskez nie podlizuje sie ;P
Witam Wszystkich
Od wczoraj szczęśliwy posiadacz D90
Pikusław
09-07-2009, 21:44
Dzień dobry, z tej strony Paweł, od przedwczoraj dumny posiadacz D60 :) Moje pierwsze lustro od dziesięciu lat - wtedy miałem Zenita E ;D
Witajcie......od dawna czytam Wasze wypociny no i mam nadzieję że zacznę w końcu pstrykać jakieś wartościowe fotki....pozdrawiam
mavricqs
10-07-2009, 23:02
Witam sie i pozdrawiam :)
No to ja tez sie przywitam bo jakos wczesniej nie bylo okazji, zatem - Dzien dobry.
Jestem posiadaczem Nikona D80 i czesto czytuje Wasze forum. Wszyscy sa tutaj bardzo super i w ogole ekstra.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Witam wszystkich forumowiczów, tak jak inni szablonowo napisze ze mam nadzieje się czegoś przy was nauczyć :-)
velaskez
16-07-2009, 17:38
velaskez nie podlizuje sie ;P
ciiicho :-P
mariusz_and
17-07-2009, 12:55
Witam wszystkich serdecznie :)
Dopiero wpadłem na ten wątek :)
Tak więc tym dobrym zwyczajem witam serdecznie wszystkich forumowiczów :)
mateobell
19-07-2009, 12:15
Witam wszystkich :)
ja również witam Wszystkich pasjonatów Nikona:)
pozdrawiam,
Marcin
To ja też się przywitam.
Z Fuji Finepix 9600 przesiadłem się na... patrz w podpisie.
Pozdrawiam,
Tomek
Witam wszystkich ! Przepraszam, że tak późno ale dopiero znalazłem ten wątek ;)... Właśnie zaczynam przygodę z leciwym D100...
blackbuli
20-07-2009, 14:36
Witam wszystkich
i..ciesze sie ze tutaj trafiłem :)
pozdrawiam
Witam wszystkich ;-)sorki że tak późno...Pozdrawiam
lynxlynx
23-07-2009, 13:58
ja również witam :)
forum przeglądam od jakiegoś czasu teraz mam nadzieje włączyć się aktywnie....a co z tego wyjdzie to zobaczymy.
Cześć, na forum zaglądam dosyć często. Upubliczniając się zatem, witam wszystkich :)
amacewicz
29-07-2009, 10:34
Witam wszystkich :) Jestem tutaj nowa, ale będę się udzielać fotograficznie :)
Fortaigne
30-07-2009, 13:05
Witajcie dobrzy ludzie :0
Mam na imię Krzysiek i chciałem się gorąco przywitać. Jestem amatorem, który lubi popstrykać. Mam bardzo podstawowy sprzęt Nikon D40 + 17-55 + 55-200VR + statyw więc moje główne zapytania będą dotyczyły tego sprzętu. Mam nadzieje powiększyć swoją wiedzę wśród fanów Nikosia...
pozdrawiam
kamilkamien
31-07-2009, 21:03
ja też przywitam się raz jeszcze, szerzej na postach w grupie FOTOKUJAWY a tu napisze tylko Kamil z Kamienia Krajeńskiego. Wcześniej Canon a teraz od czerwca jest Nikon.
pzdro600
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów!
Dopiero teraz trafiłem na wątek, ale lepiej późno niż później :-) . Jestem początkujący, dlatego staram się sporo uczyć, w czym to forum mi pomaga, a pomoże jeszcze bardziej, mam nadzieję. Na razie tylko przeglądam, bo moja wiedza nie upoważnia mnie do komentowania, ale z czasem mam nadzieję się uaktywnić.
Pozdrawiam!
matejank
04-08-2009, 09:29
Witam serdecznie i pozdrawiam wszystkich userów ze Swarzędza
pritchard
11-08-2009, 14:21
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Jestem tutaj nowy i mam nadzieję, że na dłuższy czas :) Od wczoraj jestem posiadaczem Nikona D90 + Nikkor 18-105. Fotografuję amatorsko od ponad 20 lat, wcześniej to był jednak Agfa Beirette, Zenit, Olympus, a teraz przyszedł czas na Nikona :)
Pozdrawiam
Również się przywitam
Wprawdzie jestem posiadaczem "nielustrzanki", no ale jednak to nikon ;)
Witam wszystkich forumowiczów.
Na forum zaglądam od dawna i bardzo często ale jak do tej pory w charakterze czytającego. Postaram się teraz częściej brać czynny udział w życiu forum ,choć moja wiedza i doświadczenie nie jest zbyt duże. Dzięki temu forum wybrałem Nikona i póki co nie żałuję (pomimo szalejących cen).
Witam serdecznie i od razu pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Gdy tylko pomyślałem o kupnie lustrzanki, pierwsze co szukałem forum Nikona (powód: dużo osób z mojego grona znajomych ma Nikony to raz, a dwa to ładnie mi w rączce leżą ;p) :) i znalazłem, naczytałem się, dużo się też dowiedziałem, nauczyłem itp. itd. Myślę, że z małymi postępami w fotografii będę mógł zacząć nie tylko się wypytywać o wszystko ale i także pomagać :). Pozdrawiam jeszcze raz :).
clueless
15-08-2009, 22:37
witam wszystkich :)
nie wiem jak trafiłam na to forum ale chyba jakoś przy okazji szukania informacji o nikonach.
co prawda lustrzanke nikona posiadam niedlugo ale od zawsze kiedy interesuję sie fotografą(jakieś 4 lata) używałam nikonów.
nie wiem czy to sentyment czy miłość, jednak markę sobie cenię :)
na forum raczej jestem "oszczędna w słowach" bo na razie czytam, przyswajam, oglądam... krotko mówiąc-uczę się.
ale jak wiem coś co może pomóc, chętnie napisze ;P
Trochę po czasie ale cóż lepiej późno niż wcale. Witam wszystkich forumowiczów. Pozdrawiam i życzę owocnych kontaktów.
Witam także.
Nikon D90 z 18-105 w rękach amatora. Mam nadzieję, że mnie na niego stać :)
O dziecko już zadbałem a teraz pora zadbać o Jego Wspomnienia... oby się udało
W sumie to przywitałem się w moim pierwszym poście napisanym na forum Nikon'a ale tutaj jeszcze nie byłem ;) Tak więc witam i pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów. ;)
Witam wszystkich użytkowników forum. Jestem użytkownikiem od 18.08.2009 aparatu marki NIKON d5000. Na razie zaczynam poznawać zalety tego modelu. Mysle ze nasza znajomość będzie owocna i pozytywna.
bednario
26-08-2009, 11:27
Witam, forum czytam od dłuższego czasu, jednak niedawno się zarejestrowałem. Chyba czas troche aktywniej tutaj występować :)
Witam wszystkich, tych których bawią sie amatorsko fotografika, jak rozniech tych, którzy zajmuja sie tym na codzien (profeska). Ja swoja przygodne z foto zaczełam, ponad pół roku temu, oczywiscie amatorsko, poki co... :) Nabyłam swoja pierwsza lustrzanke D80 z dwomami szkłami 18-105 i Sigme 70-300. Potem doszła lampa SB900 i tak jakos wyszlo, ze zachorowałam i wciagneło mnie to do reszty. Tylko male problemy z moim chłopem, ze wole aparat zamiast niego, hehe....Na forum jestem od jakiego czasu, ale tylko jako widz(pomimo ze bylam zalogowana). Ale w koncu nalezało sie przywitac :D Jestem z Gdyni.... A co najczesciej pstrykam?? Krajobrazy, pejzaze, makro i po trochu z architektury czy portety i fotoreportaz.
Tak wiec jeszcze raz... Witajm... :)
przemo65
31-08-2009, 21:47
Witam wszystkich,
Jestem amatorem wśród amatorów.
Witam sie i ja:)
ja tez amatorka:)
DonChristopherus
03-09-2009, 00:03
Witam Serdecznie, nie jestem już taki nowy na tym forum, ale nie miałem jeszcze przyjemności się przywitać.
Pozdrawiam - Don..
luigiluib
05-09-2009, 18:42
W końcu was znalazłem. Dotarłem na to forum po 8 miesiącach posiadania D90. Zdążyłem przetestować go między innymi w Hiszpanii i w Chinach. Właściwie to go rozgryzałem i rozgryzam. Kiedyś maiłem jednego z Zenit potem długo nic aż kupiłem pierwszą cyfrówkę. Mam 18-55 VR ale jeszcze noszę się z zamiarem zakupu teleobiektywu.
Witam jeszcze raz! Miło Was poznać.
Witam wszystkich, pod koniec sierpnia rozpocząłem przygodę z pierwszą cyfową lustrzanką (D5000) i ... bardzo mi się to podoba. Do tej pory fotografowałem głównie pejzażowo-turystycznie, bo żona nie chce mi pozować (mam dużą kolekcję jej pleców zrobionych "idioten-kamerami"). Jest szansa, że to się zmieni, bo wreszcie mam sprzęt, który wbrew moim "wysiłkom" szybko i dobrze robi fajne zdjęcia (doczekałem się pierwszych pochwał za kilka zrobionych cichcem ujęć). Cenię sobie opinie doświadczonych userów - zarówno tych zawodowych, jak i takich jak ja - amatorów. Właśnie pomogliście mi podjąć decyzję o zamianie kitowego szkła 18-55 na 18-105, które niebawem sprawię sobie na imieniny.
Pozdrawiam wszystkich.
lukaskov
05-09-2009, 21:48
Witam wszystkich i pozdrawiam :)