Zobacz pełną wersję : Przywitaj się...
Strony :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
9
Witam wszystkich. Zarejestrowałem się już jakiś czas temu, ale dopiero teraz zaczynam zgłębiać tajniki i czytać forum i liczę, ze jakoś to będzie :D
Carlos_lo
22-03-2017, 02:04
w sumie to smutno, nigdy w tym dziale sie nie pokazalem, bo widac, ze malo osob jest zainteresowanych nowymi forumowiczami, dlatego tez sie chetnie tu wybiore o zobacze reakcje, czesc, jestem tu nowy, pozdrawiam wszystkich 5 postow wyzej i zapraszam do darcia mordy konkretnie, bo tylko w ten sposob moze was ktos uslyszec
Sent from my iPhone using Tapatalk
holek1990
24-03-2017, 23:40
Cześć wszystkim.
adam.nowicki90
29-03-2017, 20:05
Witam wszystkich.
Forum czytałem bardzo długo. Byłem bierny, teraz czas czasem coś skomentować, bo korciło mnie od dawna. ;-)
ojmichal
31-03-2017, 10:41
Cześć!
Przyszedłem i podoba mi się tutaj. Ogromny ruch, dlatego chętnie będę spędzać czas na tym forum! :)
spiritus
31-03-2017, 10:49
Witajcie, witajcie :)
Zaglądnijcie w zabawy- nie będziecie się nudzić :)
Czarna_Offca
31-03-2017, 11:50
ave wszystkim :D
galileo2001
04-04-2017, 11:07
Witam serdecznie Wszystkich
Aparat Nikon D90
Trójmiasto
Szymonek84
04-04-2017, 20:15
Cześć i czołem.
Witam wszystkich nikoniarzy ;-).
Mam nadzieję, że kiedyś zasłużę na miano nie "nikoniarza", a "fotografa".
Pozdrawiam serdecznie
Cześć :)
Byłem już u Was parę lat temu ale zgubiłem login/hasło i nie pamiętam maila...
Jak to bywa każdy ma wzloty i upadki w foto więc po paru latach podnoszę się na nogi ;)
Sprzęt to D800 i parę słoików.
Aha: gdyby ktoś chciał pozbyć się Nikkora 105 f/2D to z chęcią kupię.
Pozdro!
Hej. Jestem nowym użytkownikiem, więc chciałam się przywitać z wszystkimi ;) ;]
Tobiasz Piotrowski
22-04-2017, 23:50
wszystkim dobry wieczór!
Witajcie, zarejestrowałem się za pomocą taptalk i pewnieie moje przywitanie poleciało gdzies .... Witam Was wszystkich, obserwuję forum już od dłuższego czasu. Wcześniej poziom mojej wiedzy był niedostateczny i brak czasu, teraz już co nieco wiem, choć z czasem bywa różnie. Będę próbował. Witam wszystkich :)
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
Witam wszystkich :)
Forum obserwuję od dłuższego czasu, zarejestrowany też już pewien czas jestem. Po dłuuugim namyśle stwierdziłem, że jednak wypada się przywitać :twisted:
Wysłane z mojej Nokii 3310 przy użyciu klawiszy ;)
michal180183
03-05-2017, 16:39
Witam i pozdrawiam.
Witam :)
Mam na imię Robert, od 5 lat posiadam Nikona D3100 18-105 jednakże wypstrykałem jedynie ok 1700 zdjęć, dopiero teraz zaczynam troszkę więcej pstrykać a czym więcej pstrykam tym więcej pytań stąd postanowiłem się tutaj zarejestrować , poznać większą rzeszę pstrykających :)
Pozdrawiam wszystkich.
Mariusz_H
09-05-2017, 19:27
Witam
Mam na imię Mariusz, fotografuję Nikonem D90 z Nikkor 18-105VR, Nikon F80 +Nikkor 28-80, 28-105D, Nikkor 70-300 ED, Nikon FE2 +Tokina 35-70 f/4. na spacery kompakt Sony HX5V.
Pozdrawiam wszystkich na forum :)
Nadrawiam zaległości ;)
Amatorsko fotografuje od kilku lat. Początkowo kompakty, potem nikon d5100 teraz d610 i sony a6000...
Szkła ... Było i jest tego sporo (kupowane, testowane, sprzedawane)
2x Nikkor 18-105
3x Nikkor 35 f1.8 dx
1x Nikkor 85 1.8 D
1x Nikkor 85 1.8 G
2x Sigma 17-50 f2.8
1xTamron 17-50 f2.8
2x Helios 44
1x varexon 135 f2.8
1x Nikkor 50 f1.8
1x Sigma 24-105 f4
1x Nikkor 24-120 f4
1x Nikkor 28-80
...
Witam wszystkich
Witajcie.
Jestem amatorem. W latach 90-tych robiłem sporo zdjęć, nie tylko dla swoich potrzeb, ale również czasem na weselach (prosili znajomi), imprezach itp. Miałem wtedy sprzęt Minolty - Nikon był za drogi - oczywiście sprzęt analogowy, bo cyfry jeszcze nie było - lustrzanki z serii Dynax xi, obiektywy Minolty, lampa Metz itp. Byłem też na wyprawach w dalekiej Azji (Indie itp), miałem wtedy Minoltę i przywiozłem masę zdjęć. Była to prawdziwa szkoła fotografowania w różnych warunkach; dzisiaj często nie zdajemy sobie sprawy, ile wtedy błąd mógł kosztować - bezpowrotnie stracone, niepowtarzalne ujęcia. Nie mogłeś przecież podejrzeć zdjęcia, dopiero po wywołaniu widziałeś efekty, miałeś ograniczoną mozliwość focenia - 36 zdjęć na jednej kliszy. O późniejszej obróbce nawet nie wspomnę... W tamtych czasach naprawdę można było nauczyć się fotografować, bo nad każdym ujęciem dziesięć razy zastanowiłeś się, zanim raz pstryknąłeś. Dzisiaj wszysko jest szybko - robisz setki ujęć i wybierasz klika a resztę kasujesz...
Kiedy wchodziły lustrzanki cyfrowe, Minolta poszła "do szafy", a ja po pewnym czasie kupiłem niezły w tamtych czasach cyfrowy kompakt Olympusa, potem następny... Zdjęć robiłem mało, okazyjnie, nabyte kiedyś umiejętności powoli zapominałem.
Dopiero kilka lat temu miałem dość ograniczeń kompaktowego aparatu i postanowiłem wrócić do lustrzanek. Na początek coś prostego - wybór mój padł na wchodzący wtedy Nikon D3300 - prosta lustrzanka dla amatora. Dobra, żeby sobie co nieco przypomnieć. Świat lustrzanek cyfrowych okazał się zupełnie inny, niż myślałem. W porównaniu do lustrzanek, jakie znałem, dawały dużo więcej możliwości, ale i miały ograniczenia. Niesamowite była możliwość robienia setek zdjęć, natychmiastowego podglądu itp. Wspomaganie funkcjami, a już możliwości obróbki RAW - niesamowite! Natomiast jakość wykonania aparatów, obiektywów itp. bardzo mnie negatywnie zaskoczyła. Plastik, bylejakość, przeładowanie bardzo rzadko używanymi funkcjami. Poza tym zdjęcia cyfrowe w porównaniu do tych z robionych na kliszy analogiem są jak w słuchaniu muzyki płyta CD w porównaniu do płyty winylowej - niby lepsza, doskonalsza, ale płyta winylowa ma w sobie to "coś", jakąś większą głębię, przestrzenność, głebokość, mimo braku perfekcyjnej jakości..
Wkrótce zacząłem zauważać ograniczenia D3300. W moim odczuciu to wspaniałe narzędzie do fotografowania dla początkującego. Bardzo polubiłem D3300. Była wiernym towarzyszem i nie mogę powiedzieć o niej złego słowa. Ale marzyła mi się bardziej funkcjonalna i programowalna klawiszologia, większe możliwości, lepszy bufor itp, poza tym z nostalgią wspominałem kilka drobiazgów, które bardzo lubiłem w Minolcie - np. mały boczny wyświetlacz, siatka w wizjerze - przydatna np. kiedy focisz architekturę, szybkość i duży bufor przy zdjęciach sportowych, szybkie ustawienia bez konieczności ciągłego wchodzenia w menu na LCD, możliwość doregulowania ostrości w obiektywach itp. Mój wybór padł na D7xxx. Kiedy wziąłem pierwszy raz w rękę D7200 wiedziałem, że to jest to. To była miłość od pierwszego wejrzenia. I tak poczciwą D3300 zastąpiła D7200.
Robię sporo zdjęć, różnych w różnych warunkach. Bawię się ustawieniami, wciąż poznaję możliwości puszeczki i kolejne obiektywy. Uczę się obróbki zdjęć w RAW-ach. Podświadomie porównuję z tym, co pamiętam z lat 80-tych i 90-tych. Fotografia teraz a 20 lat temu to zupełnie inna bajka (oczywiście nie mówię tu o technice). Ale zarówno pod względem sprzętu, obiektywów, jak i techniki fotografowania lata 80 i 90 nie mają się czego wstydzić. I szkoła, którą się przeszło na analogowych lustrzankach z tamtych lat teraz bardzo się przydaje, pozwala myśleć nieraz w innych płaszczyznach o tym, co robisz, pstrykając.
Tak więc pozdrawiam wszystkich, z ciekawością czytam Forum i wciąż się od Was uczę, za co dziękuję -
Paweł.
Karola81
12-05-2017, 12:36
Witam serdecznie :-)
Na imię mam Wirginia i zabawę z fotografią zaczęłam tak na poważnie rok temu mimo, że zdjęcia pstrykałam dużo dużo wcześniej :-) Cały czas się uczę.. Używam nikona d 5200 :-)
Witam wszystkich forumowiczów i dołączam do Nikoniarzy. Jestem amatorem i używam superzoom'a B500.
Czerwony
09-06-2017, 19:46
Witajcie Koleżanki i Koledzy,
przyglądałem się temu forum od jakiegoś czasu, dziś się zapisałem.
Hobbistą fotografem jestem od jakiegoś 15 roku życia, zaraziłem się od paczki kolegów w LO i zostało. Ile to było lat temu... no nieważne.
Fotografuję amatorsko, najchętniej przyrodę oraz rodzinę w celach emocjonalno-dokumentalnych.
Sprzęt: F65 i D80 + 3 szkła + inne akcesoria. Marzę o nabyciu jeszcze czegoś ze starszych Nikonów z lat 60-70. Sprzęt wymieniam tylko dla porządku, bo oczywiście zdjęcie wykonuje fotograf, a nie aparat.
Pozdrawiam,
Waldek z Warszawy
StSebastian
17-06-2017, 23:27
Hola Pichas y Chochitos! :D
Postanowiłem się do Was zapisać, w sumie bardziej z ciekawości niż z potrzeby. Ponad dekadę temu bawiłem się fotografią na kliszy, niedawno zaś nabyłem Nikona D750 w kicie z obiektywem 24-120 i w sumie jestem szczęśliwy :D Najbardziej interesuje mnie fotografia krajobrazowa. A tak poza tym to nie wiem, zapraszam na mojego flickera. Pozdrawiam wszystkich!
jaistanisław
25-06-2017, 12:08
Cześć wszystkim, jestem nowa :) Obserwuję forum od jakiegoś czasu i postanowiłam do Was dołączyć. Z Nikonami mam styczność od 10 lat, obecnie mam Nikona D80.
amajsterek
29-06-2017, 14:35
Dzisiaj naszła mnie myśl, że po 2,5 roku dość regularnego zaglądania na forum wypadałoby się przywitać.
W związku z powyższym witam serdecznie i od razu dziękuję wielu forumowiczom od których wiele się nauczyłem. I chociaż prawie wszystko już zapomniałem, to nie zmniejsza to mojej wdzięczności :grin:
major_ro
13-07-2017, 17:39
Witam wszystkich użytkowników forum!
Wladko.G
18-07-2017, 22:22
Witam i serdecznie pozdrawiam.
Proszę o wyrozumiałość, gdyż jestem początkujący w fotografii.
Witam serdecznie.
Dzisiaj się zarejestrowałam i od razu się witam.
Czytałam trochę postów wcześniej przed rejestracją
i stwierdziłam, że sporo się można tu dowiedzieć
i obtrzaskać z terminologią.
Jestem w trakcie zakupu lustrzanki,
wcześniej to były analogi, Zenit :) i Olympus OM 2000
...a najczęściej to moje oczy.
Pozdrawiam wszystkich.
maratan12345
31-07-2017, 00:23
Witam wszystkich na forum :)
Pochodzę ze Szczecina.
Od mniej więcej roku użytkuję mój ukochany aparat nikon d5500 od pół roku ze stałką 35 mm nikkor f/1.8 i od samego początku z kitem 18-55 mm :)
Damiantst
31-07-2017, 13:23
Witam wszystkich , jestem zdecydowanie amatorem .
Mieszkam w świętokrzyskim i pragnę uczyć się i brnąć ku profesce .
Ale póki co to duuuużo nauki przede mną:)
Sprzęt D3300 + Kit 18-55 i YongNuo 50mm 1,8f AF , niestety nic z tego co mam nie jest zbytnio dobre ale myślę że na początek wystarczy
Witam.
W grupie „Nikoniarze” jestem już od jakiegoś czasu, choć dotychczas byłem tylko w grupie na FB.
Przyszedł czas i na forum.
Fotografią, a dokładniej fotografiką zajmuję się stosunkowo niedawno, bo od kilku lat, ostatnio także półprofesjonalnie. Poza fotografiką zajmuję się także grafiką i animacją, a teraz zacząłem film poklatkowy (timelapse).
W fotografice nie trzymam się oklepanych „regułek”, podążam własną drogą, mimo znajomości ogólnie przyjętych zasad i reguł, często ta droga pokrywa się z tymi regułami, ale nie zawsze. Stąd większość moich prac jest „niepoprawna” technicznie. Całe szczęście fotografika w odróżnieniu od fotografii (która często bywa tylko rzemiosłem, lub bezmyślnym „pstrykiem”) jest dziedziną sztuki, i nie podlega żadnym regułom, a jedynie wyobraźni autora. ;) Nie żebym twierdził że jedna dziedzina jest lepsza od drugiej, po prostu są w jakiejś części różne.
W fotografice ciągle się uczę i doskonalę, część starszych prac w portfolio wrzucam do szuflady, zastępując je nowymi lepszymi, i myślę że stan pełnego zadowolenia z mojej twórczości nie przyjdzie, bo zawsze można coś zrobić lepiej. ;)
Mieszkam w Krakowie, stąd spora część moich prac przedstawia to miasto.
W miarę tworzenia nowych prac, postaram się je też wrzucać tutaj - na forum .
Pozdrawiam wszystkich.
Dzień dobry.
Ostatnie prawdziwe zdjęcia zrobiłem ćwierć wieku temu za pomocą zenitha 12xp i samodzielnej obróbki w ciemni, także kolorowe. Potem były nikon coolpix 5400, sony alpha 350, olympus e620 (system 4/3- nieporozumienie). Nikon był świetny, ale powolny. Po aktualizacji rejestrował nawet RAW. Z niego chciało mi się jeszcze wywoływać obrazy na papier. Sony i olympus zniechęciły mnie do noszenia lustrzanek bo lepsze zdjęcia robiłem z HTC desire a potem LG G2.
Teraz na zapotrzebowanie żony zakupiłem nikona d5500 z tamronem 16-300 i... podoba mi się! Nareszcie zniknęła zaćma z kadrów. Raczej nie osiągnę zawodowstwa bo to wymaga innego jeszcze sprzętu i dużo czasu. Ale wracam do noszenia lustrzanki i RAW.
Pozdrawiam Forumowiczów. Podziwiam Wasze obrazy. A obejrzałem sobie sporo.
Janusz.
Witam serdecznie forumowiczów.
Najwyższa pora się przywitać po roku czytania:)
Z nikonem znamy się od 6 lat.
Może kiedyś hobby przerodzi się w coś bardziej profesjonalnego:)
Pozdrawiam serdecznie
Adam
Wysłane z mojego E6853 przy użyciu Tapatalka
Uprzejmie witam się z Wami!
Wprawdzie rejestrowałem się tu już ponad 10 lat temu, ale potem coś się tak zablokowało na moim koncie (a ja dawno zagubiłem e-mail rejestracyjny), że łatwiej było wpisać się od nowa.
Teraz, jako emeryt nadal trochę fotografuję - to taka rodzinna przypadłość, bo fotografował dawniej mój dziadek, a potem mój ojciec.
Czasem jeszcze napiszę jakiś artykuł, albo znowu coś skonstruuję (z radiotechniki). Postaram się Wam coś pokazywać z moich skromnych fotografii.
- A w młodości to lubiłem zbierać okazy minerałów i skał w Sudetach, ale teraz nad Bałtykiem trudno mi coś znaleźć...
Pozdrawiam!
Chaim
serdecznie witamy na forum
BlackBear
28-08-2017, 22:45
Witam wszystkich!
Jako początkujący amator z amatorskim D 3300 rozpoczynam swoją przygodę z fotografią.Życzę wszystkim "życiowych" zdjęć ;-)
Dzień dobry. Jako nowy użytkownik forum witam serdecznie pozostałych członków:-)
Ursynowski Książe
13-09-2017, 00:29
Hej.
Witam wszystkich!
Wracam do fotografii po kilku latach przerwy.
Od 11 miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem d7200. Już się sporo tutaj nauczyłem, ale liczę na więcej :)
Pozdrawiam.
M.
lparadowski
16-09-2017, 14:11
Dzień dobry,
myślałem że przygodę z fotografią zakończyłem na dobre parę lat temu...
cóż, narodziny córek i chęć uwieczniania najważniejszych rodzinnych chwil stały się pretekstem do zmiany decyzji i zakupu nowego aparatu.
Witam wszystkich serdecznie.
Łukasz
Pobyt na forum zaczynam od tyłka strony, bo od zabawy w RAWki :wink:
Moja przygoda z fotografią zaczęła się 11 lat temu od głupiego aparatu w telefonie (tak właśnie!), żeby później zabrać mnie w podróż z Fuji s5600, s6500, a na końcu z Nikonem D80. Przez ten czas zdążyłam fotografię pokochać, jakoś tam sobie zaczynałam już radzić tu i tam, ale życie miało jednak dla mnie przygotowany inny scenariusz. Fotografia w tym czasie przestała istnieć, wracała tylko do mnie w mojej głowie.
Scenariusz się wypełnił, jest 6 lat później i pasja w końcu znalazła drogę powrotu. Kilka miesięcy temu zaopatrzyłam się w D7200 (nie było jeszcze D7500), Sigmę 17-50 (jako dodatek do obiektywów, które już mam), mam w sobie pokłady świeżej energii, a na forum, nie ukrywam, mam zamiar się bardzo dużo nauczyć.
Również miałam tu konto od 2008 roku, ale głównie czytałam i uczyłam się, lepszym rozwiązaniem było więc założenie nowego konta.
No to chyba na razie na tyle, pozdrawiam z Zielonej Wyspy :)
Witam Szanownych Forumowiczów.
Jestem mało doświadczonym amatorem fotografii i laikiem jeśli chodzi o lustrzanki. Obecnie jestem posiadaczem Nikona i myślę, że znajdę dla siebie garść niezbędnych informacji w tej skarbnicy wiedzy.
rafal wyszynski
06-10-2017, 19:40
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Do tej pory czytałem, czytałem, teraz postanowiłem dołączyć :)
Witam wszystkich po kilku latach nieobecności na forum :)
Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka
jacek659
09-10-2017, 14:47
cześć :)
jarekf34
09-10-2017, 16:21
O jest jakiś ziomek :) Cześć.
Witam (wszystkich forumowiczów).
Zaczynam od nowa (a raczej kontynuuję z innym nastawieniem) moją przygodę z fotografią. Nie jestem "fan-boyem", ale lubię kolory i ergonomię Nikona (szczególnie D200). Tematów (do fotografowania) jest wiele, a ja najbardziej odnajduję się w nocnym świetle lamp. Za dnia - często wyruszam na poszukiwanie (nie)zwykłych rzeczy i zjawisk. Fotografia - to (dla mnie) fałsz, wycinek rzeczywistości. Nie potrafię (jeszcze) dobrze kłamać. Mam nadzieję, że się tego nauczę...
Krzysiek@
23-10-2017, 19:32
Witam. Przybyłem od Pentaxa.
Witaj przybyszu z Pentaxa :) Co sprowadziło cię na planetę Nikon?
djscholas
25-10-2017, 23:00
Cześć ku tradycji :) Na razie jestem z Marsa tzn. Canona ale rakieta startuje na planetę Nikon.
Trzymajcie kciuki za pomyślne lądowanie.
Cześć, przyszedłem chociaż trochę liznąć tematu fotografii, a mam nadzieję, że już niedługo będę posiadaczem jakiegoś Nikona :)
RobertON
13-11-2017, 15:03
Zapomniałem się przywitać na forum N.
Zwykle pisuję na czerwonym forum, ale widzę tu kolegów z różnych stron mocy.
Cześć Łobuzy fotografii ;) ! mam na imię Marek, Małopolska
marcin.k
22-11-2017, 14:21
Cześć wszystkim,
mam na imię Marcin, zaraziłem się fotografią jakieś 10 lat temu, kupiłem N D80 plus kilka szkieł i zacząłęm się amatorsko szkolić. No ale niestety po jakimś czasie zaczęło brakować gotówki i wyprzedałem szkła a D80 umarł technicznie.
Teraz dostałem od żony D7200 i szukam do niego 35-tki więc na razie tylko czytam posty, ale jak zacznę coś robić to na pewno wrzucę pod krytykę :)
pozdrawiam
Witam
Mam na imie Sebastian,jestem z Olsztyna,nikon d 7200 plus kilka szkiełek.W wolnych chwilach szeroko pojęty wildlife.Pozdrawiam wszystkich .
Witam Wszystkich
Forum podglądam już od jakieś czasu aż w końcu popełniłem rejestrację :) . Zanim zacząłem podglądać forum był D7100+18-105, obecnie w czym jest trochę zasługi Waszej jest już N70-300 4.5-5.6 a właśnie przed chwilą zamówiłem Sigmę 17-50 2.8 - pomimo 37 stronicowego tematu jakie to "zło" jest w połączeniu z moją puszką ;) .
Cześć i czołem, pytacie skąd się wziąłem? otóż już tu byłem lecz login i hasło do forum zgubiłem, mało pisałem dużo pstrykałem :) Pozdrawiam
Wanderlust
17-01-2018, 11:06
Dzień dobry .
Postanowiłem dołączyć - forum ciekawe , pstrykam amatorsko.
Enduralina
17-01-2018, 11:12
Witam
Kopalnia wiedzy, aż tyle mogę powiedzieć ;) Pozdr
Dzień dobry wszystkim...... :-D
Witajcie Nikoniarze, nazywam się Marcin, planuje przesiadkę na N 7200 ale póki co czytam, czytam i jeszcze raz czytam ;D Pozdrawiam!
Cześć. Forum podglądam od 3 lat, ale dopiero dziś się zarejestrowałem ;-)
Coś tam pstrykam od ćwierć wieku prawie, ale jestem typowym fotoamatorem. No może trochę zaawansowanym. Po przygodach z analogowymi EM i kosmicznym F70, który mi bardzo długo i wiernie służył, były cyfranki Pentaxa, z którym to systemem się pożegnałem kilka lat temu. Wróciłem do Nikona i na swoje skromne potrzeby mam dwie puszki proste amatorskie i kilka szkieł. Tyram z tymi klamotami po górach, jeżdżę na rowerze.
Jak się trochę ośmielę, to może wrzucę coś na pożarcie krytyki ;-)
Pozdrawiam z zakopconego południa naszego zakręconego grajdoła.
Witam wszystkich!
Zarejestrowałem się, gdyż moja Małżonka pomimo wielkiego serca i wyrozumiałości nie rozumie po co mi 2 ,,pięćdziesiątki'' 50 1.4g i 50 1.4 ART.
Mam nadzieje, że znajdę tutaj niejedną bratnią duszę. ;)
Witam każdego użytkownika najserdeczniej jak się da!
Cześć nikoniarze :-)
Jestem zarejestrowany ~ 2 tygodnie, ale nie mogłem znaleźć wątku powitalnego. :-P
A więc mam na imię Paweł. Na ten moment (od właśnie 2-3 tygodnie) zakupiłem Nikona D5200. Nowicjusz w dzidzinie lustrzanek z zapałem do nauki wykonywania coraz lepszych ujęć. Fotografia amatorska, czasem jak to w życiu nie za długie video.
Pozdrawiam Was wszystkich i miłego dnia/tygodnia/miesiąca i roku. :-p :-)
A juz Cie widzialem - wiec witam :^D
Milego nikofocenia.
I nie tylko, bo ja robie Sony.
martyna69
01-04-2018, 14:44
Witam serdecznie...Dzis się zajerestrowałam...a od dwóch tygodni jestem posiadaczem Nikona D3400, jestem w 100% amatorką...mam nadzieję ze to miejsce pomoże mi nauczyć się i zgłębnić jak szeroka pojętą i fantastyczną fotografię;-)
marsosno
05-04-2018, 10:47
Witam Szanowne Grono Forumowiczów.
Fotografuje odkąd dostałem Smienę na komunię, potem kilka Zenitów. Sam wywoływałem klisze i potem na papier itd. Na studiach skończył się wolny czas i fotografia poszła w odstawkę.
Jak urodziło się pierwsze dziecko kupiłem d3200 z 18-105 + Sigma 10-20, które mam do tej pory. Ostatnio wróciłem do fotografowania ale przepaść jest straszna jeśli chodzi o moją wiedzę. Dokupiłem używany Nikkor 18-300 f3,5 5,6 DX. Zachciało mi się sięgać dalej. Kupiłem Używaną sigmę 15-500. Trochę postrzelałem ale niestety z d3200 jakość kiepska szczególnie przy powiększaniu i wycinkach. AF też jest taki sobie.
Przyszedł czas na kupienie czegoś innego. Nie wiedziałem za bardzo co, czy nowy d5500 czy może pełna klatka. Nie wiem co do końca mnie przekonało na d600 - może cena przy ciekawych parametrach.
Znalazłem do niego Nikora 28-300 f3,5-5,6 i starą stałkę 35 f1,2. Sigma 150-500 do niego te pasowała.
No i zaczęły się moje problemy. Czym więcej się dowiedziałem lub doczytałem w internecie tym mniej umiem i rozumiem. Już wcześniej czytałem Wasze forum ale teraz przyszedł czas na moje pytania.
Witam,
Jestem amatorem i mam nadzieję, że się tu czegoś nauczę od doświadczonych forumowiczów.
Mam Nikona D5500.
Pozdrawiam
bartek.jez
11-04-2018, 15:58
WITAM WSZYSTKICH oraz POZDRAWIAM! 8)
Witam ponownie po przerwie. Pozdrawiam wszystkich ktorzy mnie pamietaja:)
MarcinMebay
29-05-2018, 22:16
Witam
Jestem kompletnym amatorem, mam nadzieje że z biegiem czasu nabędę wiedzy i umiejętności aby podjąć rozmowę w temacie :)
Witam Was Wszystkich Serdecznie.
Po bardzo wielu latach, wraca dawna pasja i kiedy mogę latam z D5200. Wiem że to nie mega wyczesany sprzęt, ale na początek musi wystarczyć :) Mam nadzieję że pomożecie mi rozwinąć moje oko i rękę konstruktywnie głaszcząc lub kopiąc w tyłek :)
Lukasz1805
15-06-2018, 19:12
Cześć.
Jestem Łukasz, od jakiegoś czasu chodzi mi mocno po głowie zakup lustrzanki więc się tu pojawiam w poszukiwaniu cennych info.
Miejsce: wielkopolska, okolice Poznania.
Zainteresowania: motocykle, muzyka, relaks z browarem no i mam nadzieje foto mńie wciągnie..
Pozdrawiam.
Kot dytyrambiczny
07-07-2018, 18:53
Dzień dobry, jestem kotem, chciałabym poznać inne koty oraz pozostałą menażerię z aparatami.
walkingpanda
18-07-2018, 18:01
Witam szanowne grono. Zajawka fotograficzna kiełkuje u mnie już od dawna. ;)
nananina
19-07-2018, 11:33
Dzień dobry! Po wielu latach odgrzebuję moją zdjęciową zajawkę, odświeżam wszystko i mam nadzieję, że pochłonie mnie to na wieki. :grin: Coraz bardziej doceniam mój D90, aktualnie poszukuję nowych stałek.
jajuszjajusz
24-07-2018, 21:13
Dzień dobry. Przycisnęło mnie ze zmianą sprzętu więc próbuję zgłębiać wiedzę na wszelkie sposoby a przy okazji odświeżyć sobie wiedzę nt. fotografii i podstawowych pojęć i zasad posługiwania się aparatem aby mieć pełną satysfakcję z robienia fotek.
firehand
26-07-2018, 18:36
Witam serdecznie.
Forum przeglądam i czytam od jakiegoś czasu. Przymierzam się do zakupu lustrzanki i kilku szkieł (oczywiście nie wszystko naraz). Mam zamiar dalej czytać i dopytać w razie niejasności. A czym więcej czytam tym rodzi się więcej pytań itd.:smile:
piatek33
11-09-2018, 15:26
Witam serdecznie :) ja używam od lat tylko nikona, aż nie mogę uwierzyć, ze wcześniej nie trafiłąm tutaj
wieczor55
14-09-2018, 10:14
witam serdecznie :) ja też team Nikon
Damian9809N
18-09-2018, 19:39
Witam Wszystkich!
bialakarta
20-09-2018, 12:29
hej wam!
siemka :) witam serdecznie :)
womancry
24-09-2018, 10:04
siema z rzeszowa :)
carnalforge
27-09-2018, 13:20
czołem z góry :D
Cześć Wszystkim Artur z Katowic :)
kotdianka21
06-10-2018, 10:00
Siemnako wariaty :P
Wojtek0910
09-10-2018, 11:15
Witam wszystkich Nikoniarzy!
Od pewnego czasu drąże pewien temat fotografowania przedmiotów i wydobywania konturów tych przedmiotów, jednak brakuje mi wiedzy odnośnie sprzętu i jego zastosowania.
Mam nadzieję że mogę liczyć na Waszą pomoc!;)
Perenolde
10-10-2018, 17:00
Witam serdecznie jestem Janek :D
AtoBorys
15-10-2018, 15:23
Cześć, witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Od dłuższego czasu przeglądam forum poszerzając swoją wiedzę, aż w końcu postanowiłem do Was dołączyć, by również móc się czasem podzielić wartościowymi informacjami. Pozdrawiam :smile:
luckyluke16
17-10-2018, 22:37
Witam wszystkich serdecznie
Marcello90
18-10-2018, 14:16
Cześć Wszystkim Marcel z tej strony, posiadacz i użytkownik D750.
beatkaaa
18-10-2018, 20:23
Witam wszystkich bardzo serdecznie :)
thebestpustynia
22-10-2018, 14:53
Cześć wszystkim!
Cześć wszystkim :)
Wysłane z mojego F5121 przy użyciu Tapatalka
Transgrys
22-10-2018, 15:33
Cześć, witam wszystkich nikoniarzy :) Ja nowy, zaraz będę przeglądał jak tutaj życie na forum :)
blaszka81
28-10-2018, 10:47
Witam wszystkich użytkowników
Cyrodiil
29-10-2018, 16:24
Cześć wszystkim! :)
Nie dostałes maila aktywujacego konto? Może w spamie?
Mariusz84
31-10-2018, 14:04
Witam wszystkich ja i mój D3200
Witam wszystkich i pozdrawiam.
Sixteenka90
07-11-2018, 21:08
Jako nowa witam na forum :) Agnieszka z okolic Łodzi. Jeśli chodzi o fotografię to jestem początkująca, tak więc wiele nauki przede mną. Najbardziej interesuje mnie fotografia lotnicza, aczkolwiek jestem też otwarta na robienie innych zdjęć.
Czy na forum można pytać tylko o sprzęt Nikona czy nikt głowy nie urwie za pytanie o obiektyw innej firmy? Bo mam z nim problem, ale body jest Nikona oczywiście, dokładnie D3400 :)
Czy na forum można pytać tylko o sprzęt Nikona czy nikt głowy nie urwie za pytanie o obiektyw innej firmy? Bo mam z nim problem, ale body jest Nikona oczywiście, dokładnie D3400 :)Nie urywamy głów. Przypalamy żelazem.
..
..
Żartowałem. Pytaj o co chcesz, byle w odpowiednich działach.
Jako nowa witam na forum :) Agnieszka z okolic Łodzi. Jeśli chodzi o fotografię to jestem początkująca, tak więc wiele nauki przede mną. Najbardziej interesuje mnie fotografia lotnicza, aczkolwiek jestem też otwarta na robienie innych zdjęć.
Czy na forum można pytać tylko o sprzęt Nikona czy nikt głowy nie urwie za pytanie o obiektyw innej firmy? Bo mam z nim problem, ale body jest Nikona oczywiście, dokładnie D3400 :)
Witamy :)
Pytaj śmiało. Tutaj Canoniarze nawet mile widziani, i na zloty jeździli, i zdjęcia wrzucają ;)
Sixteenka90
08-11-2018, 15:06
Dziękuję za przywitanie :) przejrzałam sobie forum i podobają mi się "działy dla początkujących", na pewno będę się tam udzielać, jak tylko ogarnę jak tu się wrzuca zdjęcia :)
Dzień Dobry.
Dziękuję Wam za pracę włożoną w bazę wiedzy na forum i za możliwość korzystania z niej..
Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
irek6311
19-11-2018, 14:50
Witam wszystkich Nowych na Forum ;)
A więc, co by nie zanudzać,
Ani zbędnie przynudzać,
Przejdę w samo sedno:
Nowi Użytkownicy- Serdecznie Witajcie
Zaś januszom reklamy, powiem jedno:
Weźcie wyp...cie.
:mrgreen:
Uszanowanie wszystkim obecnym
Dział przywitaj się na forum to rzecz święta i pierwszy post wypadałoby napisać właśnie tutaj, także witam wszystkich :)
Jeżeli o moją osobę chodzi to z zawodu jestem programistą i z fotografią profesjonalną nie mam nic wspólnego, jednak od dłuższego czasu przymierzałem się do zakupu aparatu innego niż wbudowany aparat w telefonie, a to forum wydaje mi się być świetnym miejscem do podłapania podstaw od ludzi którzy się tematem pasjonują. Zawsze widziałem coś fascynującego w fotografii jednak dopiero dziś mogę ze spokojem poświęcić swój czas na rozwój tego hobby. Jeżeli chodzi o konkretne kierunki fotografii to mam nadzieję ze to z czasem mi się wyklaruje na razie fotografia uliczna / portrety / natura to te tematy które interesują mnie najbardziej. Nie przedłużając wracam do czytania forum, i mam nadzieję że już w niedługim czasie będę mógł wrzucić swoje pierwsze zdjęcia :)
Czołem cichy86, z całą pewnością znajdziesz tu odpowiedzi na swoje pytania :)
Cześć Wszystkim Jadźka z Kalisza początkujący użytkownik D340 :)
Niestety mam podejrzenia, że większość wpisów ze statusem użytkownika "oczekujący" to sa konta botów. I całkiem możliwe, że zdecydujemy sie je usunąć zanim zaczną broić.
Poproszę więc tych oczekujących by napisali do mnie PW, albo by aktywowali swoje konto i poczynili jakiś wpis na forum w innym watku (np pochwalili zdjęcie krajobrazowe czy cos podobnego).
Witam serdecznie koleżanki i kolegów.
Cieszę się, że dołączyłem do Waszego grona. Forum przeglądam od pewnego czasu i mam nadzieję, że Wasze wskazówki i wiedza pozwolą mi ulepszyć moją amatorską fotografię.
Pozdrawiam
jakustol
30-11-2018, 09:57
madebyzosiek
30-11-2018, 10:10
Witaj. Jeżeli celem Twojej wizyty jest pochwalenie się stopką, to mam złą wiadomość... Już jej nie masz. A jeżeli to jedyny cel Twojej wizyty, to z pewnością się wkrótce pożegnamy...
AceMunde
06-12-2018, 15:47
Witam wszystkich, wkrótce mam zamiar zacząć swoją przygodę z fotografią.
Skoro jest odpowiedni wątek to i ja się przywitam. :grin:
Papercont
12-12-2018, 15:13
Cieszę się, że istnieje takie forum jak to, nie jestem jeszcze fotografem ale zamierzam nim zostać. Witam wszystkich i pozdrawiam
Świąteczne dzień dobry!
Witam zacne grono Nie koniarzy :D :rolleyes:
SimpleMan
02-01-2019, 22:35
Cześć,
od zawsze chciałem nauczyć się fotografii, tak by móc swobodnie robić zdjęcia i po ich wywołaniu ujrzeć to co widziałem i zapamiętałem w momencie naciśnięcia spustu migawki. Przyznam, że jeszcze nie zrobiłem takiego zdjęcia, każde nowo pyknięte jest dla mnie zaskoczeniem i odpowiedzią na pytanie, jak "mój" kadr został zapamiętany przez automatykę aparatu. Tak to niestety wygląda w tym momencie.
Dlatego właśnie zarejestrowałem się na tym forum. Po dwóch miesiącach przeglądania, analizowania stron traktujących o fotografii i pierwszych raczej nieudanych próbach pstrykania znalazłem się w miejscu z którego ciężko samemu ruszyć do przodu. Liczę na Wasze wsparcie w tej niełatwej podróży.
Pozdrawiam wszystkich. W Nowym Roku życzę samych udanych kadrów i wielu sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym. Trzymajcie się.
Niby nowy tu nie jestem, bo miałem juz konto, ale, hmmm... miałem przerwę w pstrykaniu, no i nie pamiętam loginu, nie pamiętam na jaki email to rejestrowałem, etc...
To trzeba było założyć nowe konto...
Po dłuższej przerwie znów mnie wzięło na pstrykanie, przede mną wybór nowego aparatu (stare oczywiście jeszcze mam), później szklarni i reszty "hamozi" :P :)
Nie wiem co by tu jeszcze napisać... Chyba pójdę sobie poczytać wasze posty... :)
Hej,
Stare konto chyba mi wyparowało, albo mam zbyt duże luki w pamięci.
Zatem witam się ze Wszystkimi raz jeszcze ?
Pozdrawiam
osman1980
20-01-2019, 23:22
Witam wszystkich, od niedawna jestem w posiadaniu sprzeciku D5K,powoli uczę się obsługi.Moze tu znajdę kilka porad na nurtujące mnie pytania,na które rozwiązania w instrukcji nie znalazłem. Pozdrawiam z okolic Warszawy.
Witajcie :)
Jako posiadacz nowego Nikona witam się gorąco :) Mam nadzieję, że dowiem się tutaj dużo ciekawych rzeczy na temat fotografii, bo dopiero zaczynam swoją przygodę. Mam dwójkę dzieci i najchętniej własnie je fotografuję.
Wszystkich Forumowiczów wita świeżo upieczony użytkownik Nikona z Poznania :-)
gordonXXL
29-01-2019, 11:14
Serdecznie się witam!
Upłynęło 8 lat od mojej rejestracji i założenia konta.
Przez ten czas przeglądałem forum od czasu do czasu, czytając, oglądając, poszerzając wiedzę. Od Grudnia zeszłego roku mam więcej praktyki - Kupiłem N3200 i rozwijam praktykę.
BladySCI
02-02-2019, 15:43
Witam. Właśnie zaczynam przygodę z fotografią ? Rodzice oboje byli fotografami ja 37 lat i dopiero się obudziłem. Pozdrawiam
Rysiek_O
23-02-2019, 19:51
Witam :D
Fotografuję amatorsko, aktualnie z mikro 4/3. Wciąż się uczę. Rozglądam się, co tam w bezlusterkowcach błyska. :wink:
Powitawszy Wszystkich.
Tak sobie foce to co przede wszystkim lata, ale i nie tylko:wink:
Się przywitam ;-) Przyroda dla przyjemności i nie tylko :D Witam wszystkich...:)
Cześć,
Mam na imię Wojtek. Jutro stanę się właścicielem D5300 + 18-105 VR. Jestem kompletnym amatorem. Czy dobrze wybrałem sprzęt do uwieczniania rodziny, wakacji, imprez, plenerów i spacerów?
Liczę, na pomoc i rady. Aha i nie złośćcie się jak będę zadawał "dziwne " pytania
Pozdrawiam
Cześć. Mam na imię Michał. Z Nikonem nie miałem nigdy do czynienia. Wcześniej fotografowałem Zenitem 412, potem Sony Alfa 300 a ostatnio Canonem 750D. Ten ostatni mnie zawiódł jakością zdjęć. Już lepsze zdjęcia były z Alfy. Aktualnie, po rozmowie z jednym zapalonym Nikoniarzem, czekam na przesyłkę z D750. Aparat głównie do zdjęć przyrodniczych i sportu (hala).
Skaczesz po systemach. Miejmy nadzieję, że wreszcie znalazłeś swój :)
Tarantino
14-05-2019, 21:02
Witajcie.
Niedawno z nikonem rozpocząłem swoją amatorską (mam nadzieję że długą i bezproblemową) przygodę :)
Podczytuję Was od dawna, odzywam się nieśmiało, ale coś mi się wydaje że się nie przywitałam.
Przepraszam, nadrabiam.
Z Nikonem jest mi po drodze od lat, wpierw d60, potem d90, teraz d7200 z którego jestem bardzo zadowolona.
Na zdjęciach u mnie głównie kamienice (zwłaszcza schody), miejskie widoczki i jak się tylko da to poluję na parowozy :)
O. Kolejna Koleżanka ciufciolubna. I też jakieś kocie powiązania ma. Przypadek? Nie sondzem. ;)
Powitać.
(choć jestem tu jakby ciut krócej... :lol:)
Parowozy są absolutnie cudowne. I te pod parą (TKt48-18 kocham ze wzajemnoscią mam nadzieję, ale Pt47 też jest wspaniałą maszyną i kopci najlepiej na świecie) i te których najlepsze czasy juz przeminęły, jak Pt31.
Na zagranicznych się średnio wyznaję :)
Kotek nie jest przypadkowy, mam dwa w domu.
Podziękowała za miłe powitanie :)
Witajcie :)
moja przygoda z fotografią właśnie się zaczyna, raczej ciągnie mnie do przyrody i zwierzaków z robieniem zdjęć. Pożyczyłem na razie od brata NIKONA D3000 (on nim zrobił może 5 zdjęć 5 lat temu i wylądował w szafie) co prawda z kitowym obiektywem 18-105 ale chce kupić 35mm. Na razie uczę się obsługi :D
Olkuszanka76
15-07-2019, 20:45
Dżemdobry. Jestem nową Nikoniarą na Waszym forum. Dziękuję za przyjęcie. Wysyłam serdeczności ?
dzień dobry bardzo,
trafiłem tutaj ponieważ kupiłem sobie Nikona więc od niedawna jestem Nikoniarzem :)
Witam wszystkich zamierzam kupić nikona i będę prosił o pomoc bo jestem w tym trochę zielony (jakieś podstawy mam z fotografii analogowej) szczególnie co do wyboru nowy/używany d5300/d5600(interesujący cashback)/d7200 ale najpierw się rozejrzę po forum.
MatiHandlarz
04-08-2019, 11:55
Witam, jestem Mateusz, nowy na forum
Pozdrawiam wszystkich!: D
Invisidible
16-08-2019, 20:29
Witam was wszystkich, zabawę z foto zacząłem na początku marca. Fotografuje używając Nikona D5300 + Tamron 70-300 f/4,0-5,6 Di LD + Kit'owiec Nikkor 18-55 f/3,5-5.6 VR
Cześć. Czytaj i udzielaj się :)
pawelszuszu
01-09-2019, 07:04
sieeeema
marek640207
06-09-2019, 22:59
Witam Wszystkich serdecznie i pozdrawiam
Witamy. Mam nadzieję, że to nie będzie Wasz jedyny wpis?
Cześć,
Mam na imię Łukasz. Dzięki za możliwość dołączenia do forum :smile:
Od wielu lat zaglądam do Was, żeby coś doczytać lub rozkminić ;)
Mam nadzieję, że uda mi się jeszcze poszerzyć tutaj swoje horyzonty, a może i ja będę mógł jakoś pomóc.
Życzę dobrego dnia (lub nocy) oraz wiele pożytku i radości z forum :)
Dobry wieczór, witam wszystkich serdecznie. Nikon F90 i analogowa fotografia czarno-biała ,wypociny we własnej ciemni.:-)
Witam!
Zarejestrowałam się w lipcu br. aczkolwiek forum zdarzało mi się przeglądać dużo wcześniej w poszukiwaniu odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Mam nadzieję, że kiedyś i ja będę mogła podzielić się tu na forum swoją wiedzą lub doświadczeniem :)
Witam,
jestem totalnym amatorem ze starym sprzętem (D70s i F70) i paroma obiektywami, ale dobrze mi z tym :)
Z fotografią mam od dawna do czynienia - mój pierwszy aparat to Smiena 8M, potem Zenith EM, itd. - gdyż mój ojciec był miłośnikiem fotografii i wiele godzin spędziliśmy w domowej ciemni, czyli łazience :)
Po nim mam też chyba trzy Zenithy :) w szafie
Od niedawna wrócilem do fotografii i chyba tak już zostanie.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich!
Dzień dobry.
Robert kłania się nisko ������.
Pozdrawiam z Podkarpacia.
Głównie szwendam się z moim d60 po Beskidzie Niskim.
Roberto_de_Marco
04-11-2019, 12:25
Cześć wszystkim!
To i ja się przywitam. Jak wyżej Robert też jestem Robert, ale z Opolskiego :D.
Zaczynam fotografie i rozkminiam tematy na forum dopiero od miesiąca.
Na początek z D3200 i kitem 18-105. Co dalej? zobaczymy.. Będą efekty to bezie coś lepszego :)
Pozdrawiam wszystkich!
Martutittu
06-11-2019, 20:49
Cześć i czołem!
Ja w przeciwieństwie do poprzedników nie jestem Robert, za to bardzo miło mi gościć na tym forum.
Na imię mam Marta i mieszkam w Rzeszowie, a z fotografią mam do czynienia dużo dłużej niż chciałabym się przyznawać.
Nadszedł jednak czas wejścia na wyższy poziom umiejętności, toteż jestem wśród Waszego zacnego grona! :D
Pozdrawiam!! :)
Miło, żee jest coraz więcej Koleżanek wśród nas :) Osiągniemy parytet bez ustawy :) A może już jest?! Wszystkich Nowych serdecznie witam.
Chyba parytetu nie mamy. Tym chętniej witamy Martę. I o wiek nie pytamy ;) To nie ma znaczenia. Przynajmniej dla takich dinozaurów jak ja :)
Martutittu
07-11-2019, 01:53
Dziękuję, dziękuję, postaram się być bardzo grzeczna na forum, nie zajmować dużo czasu i ustępować miejsca starszym, żeby nie musieli stać.
Wiek, wiekiem, grunt, że XXI!
Dobry wieczór!
I ja również postanowiłam zacząć przygodę z forum od przywitania się. Jako wielka miłośniczka Nikona, pozostaję wierna tradycyjnym rozwiązaniom w postaci modeli F i F2A.
33221
One także zdecydowały się przywitać. ;)
Witamy i zapraszamy do dyskusji oraz dzielenia się zdjęciami [emoji846]
Witam grono Nikoniarzy, używam D3200 z kitem 18-55 vrII oraz sigmą 55-200 mm f/4-5.6 dc hsm. Pozdrawiam z Dolnego Śląska :-)
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
Witam
Poszukując lustrzanki natrafiłem na to forum. Rozmyślam między modelami D3500 a D5600 (ewentualnie jeszcze innymi, pod warunkiem ceny do ok. 2000 zł, aczkolwiek markę Nikona darzę największym zaufaniem co do jakości obrazu). Liczę na pomoc w temacie :grin:
Od kilku lat jestem szczęśliwym posiadaczem Nikona Coolpix S3000. Mały, poręczny aparacik, towarzyszy mi niemal zawsze. Pomimo jego wad (mały zoom, problemy z ostrzeniem, od około roku duże plamy nieostrości z brzegu zdjęć) jestem zadowolony z jego zdjęć. Gdybym miał ponownie kupić kompakta, zdecydowanie postawiłbym na ten segment. Długa eksploatacja (wykonał ok. 25000 zdjęć) oraz chęć rozwoju fotograficznego (wprawy trochę mam, nie jestem całkowicie zielony) sprawiają, że coraz bardziej myślę nad nowym sprzętem.
A poniżej mój fotozestaw: uzupełnia go Zenit 122, który używany jest od czasu do czasu, zwłaszcza do fotografowania rzeczy starszych lub kadrów takich, gdzie fajnie poczuć analogowy klimat.
https://www.instagram.com/p/Btidts1HGgC/
Cześć. To watek do powitań. Jeśli masz pytanie - dylemat co wybrać to zadaj je w odpowiednim dziale. Załóż wątek lub dopisz się w wątku o takiej samej tematyce.
mocnyvito
15-01-2020, 15:37
Witam serdecznie !
naskrobie kilka słów o sobie i swoim sprzęcie , aby łatwiej było się już później komunikować
jako dziecko podglądałem wujka który miał ciemnie , i był nauczycielem fizyki , więc temat dobrze ogarniał , mój pierwszy aparat to było UOMO które dostałem w 1989 na komunię
dość szybko się zepsuło , i to był na tamtenczas koniec mojej przygody z fotografowaniem
w 2000 rzeczony wujek otworzył zakład fotograficzny, takze gdzieś tam ten temat fotografii profesjonalnej się przewijał
ja dalej nic
poźniej , czyli koło 2005-2006 pojawiły się komórki ze znośną jakością fotografii, więc siłą rzeczy coś tam się pstrykalo
(bodajże pierwszym moim telefonem który robił sensowne zdjęcia był SE k750i )
w 2011 postanowiłem uzasadniając żonie, że dobrej jakości zdjęcia są mi niezbędne w pracy (fotografowanie firmowym eventów , zdjęcia produktowe itp) nabyć swoją lustrzankę
sytuacje poprawił fakt , że producenci dostrzegli w amatorach dobry segment i zaczeli wypuszczać lustrzanki przystępne cenowo , tzn , nie za wielokrotność minimalnej krajowej
a po pierwszych kotach za płoty , kolejne modeli z kategorii entry-level , już były całkiem sensowne
Nikona wybrałem częściowo ze względu na jakiś szacunek do marki , ale także dlatego że lustrzanki na które było mnie stac (najniższe) były jednocześnie dużo lepsze niż analogiczne u Canona
wówczas na rynku były dostepne jeszcze d3000 i już d3100 , biorąc pod uwagę przepaść jaka je dzieliła (matryca itd) zdecydowałem się na 3100 , roznica pomiedza nią a 5100 już taka duża nie była, reszta była za droga
zwróciłem jednak uwagę na obiektyw i dopłaciłem nie tak mało , żeby zamiast kitowego kupić zestaw z nikkorem 18-105
no i tak sobie działałem z tym zestawem , wyciagając go na wyjazdy, eventy itp , a na codzienne *******y do social mediow dzialaj z (coraz lepszymi) komórkami
z czasem zaczęło mi brakować czegoś szerokiego bo 18 na niepełnej klatce to jednak dość wąsko do małych pomieszczeń
i w zasadzie nie ma za bardzo w przystępnych pieniądzach nic sensownego , więc kupiłem rybie oko samyang 8mm , tutaj priorytetem było sfotografowanie mojego studia treningowego , które ma 9m2 i niczym normalnym się tego nie udało objąć w całości
no i jakoś tak , poszedłem za ciosem i dokupiłem tele (tamron 70-300)
i na koniec dotarło do mnie że jako szanujący się pół-amator absolutnie potrzebuje dobrej i bardzo jasnej stałki
tutaj już poszedłem w konkretną opcję nikkor 50 1,8
muszę popracować trochę nad postprodukcją, bo nie odpowiada mi kolorystyka zdjęć , które strzelam , wstyd sie przyznać , ale podoba mi sie nasycenie jakie robi moja komórka
to chyba tyle , konkretne rzeczy już bede atakował w adekwatnych tematach
pozdrawiam serdecznie
Witamy:)
Zdjęcie z lustrzanki też mozna wysycić, byle był dobry balans bieli, bo inaczej zaczynają wchodzić jakieś dominanty koloru.
mocnyvito
16-01-2020, 09:11
troche niezręcznie zamiast od przywitania zacząłem od tematu w którym poruszyłem ten problem
- - - - kolejny post - - - - - -
https://forum.nikoniarze.pl/threads/301326-czemu-z-kom%C3%B3rki-wychodz%C4%85-mi-%C5%82adniejsze-zdj%C4%99cia-ni%C5%BC-z-lustrzanki-%28kolory%29
Witam wszystkich nikoniarzy. Mam nadzieję że znajdę tutaj wiele przydatnych porad.
Januszy reklamy to my tu nie lubimy, więc wątpię...
Fenixs_Ck
10-02-2020, 11:33
Witam serdecznie wszystkich i pozdrawiam z Gór Świętokrzyskich
Kamerzysta
03-03-2020, 10:04
Witam wszystkich, na co dzień co prawda jestem i nagrywam filmy na bezlusterkowcach sony ale fotografią też się interesuję.
madebyzosiek
03-03-2020, 10:12
Witam wszystkich, na co dzień co prawda jestem i nagrywam filmy na bezlusterkowcach sony ale fotografią też się interesuję.
Witaj... Ja wiem, że reklamowanie działalności kusi, ale na tym forum trzeba mieć konto PREMIUM, żeby robić to zgodnie z regulaminem. Jak chcesz z nami zostać, to się do niego zastosuj...
daniel1886
06-03-2020, 08:43
Witam serdecznie. Zaczynam przygodę z fotografią, mam nadzieję że znajdę w "lupce" potrzebne mi informacje. :smile:
Pozdrawiam
Daniel
Nisiakowata
27-03-2020, 18:39
Cześć wszystkim! :wink:
Mam konto tutaj od dłuższego czasu, zawsze przeglądałam forum. Po prawie 10 latach znowu wracam do fotografii :) Miłego dnia!
Udzielaj się "trochę" więcej. :)
Następny post około roku 2030-go.:-)
Heldbaum
30-03-2020, 15:23
Witam wszystkich. Nie jestem pewien, czy posiadanie jednej manualnej lustrzanki Nikona uprawnia mnie do uważania się za Nikoniarza, ale nie jesteście chyba aż tacy ortodoksyjni :-D
Mieczysław Heldbaum
Wcale. Tu niektórzy nie mają ani jednego aparatu marki Nikon.
(a inni dziesięć :) średnia wyjdzie dobra :) )
Heldbaum
31-03-2020, 11:21
Ooo... To mi ulżyło. Kiedyś miałem trzy, ale jeden dałem w prezencie, drugi musiałem dać, jako rekompensatę za Zenita, którego ktoś mi podwędził, więc został mi jeden. Dobra nasza :)
Witam wszystkich jako nowy forumowicz Nikoniarze.pl chciałem tylko zaznaczyć że nie żałuję ani jednej złotówki na sprzęt nikona/nikkora :D
Cześć!
Mam na imię Mateusz. Jakiś czas temu mnie naszło, żeby kupić sobie aparat i jak zobaczyłem ile kosztują lustrzanki, na które kiedyś się brało kredyty, to z rozpędu kupiłem aż dwie! Najpierw nikona D60 (miałem z nim dawno temu do czynienia i podobał mi się), ale po jakimś czasie użytkowania stwierdziłem, że brakuje mi w nim parę rzeczy. Wtedy przekonałem się, że nikon D5000 jest niewiele droższy, a spełnia moje oczekiwania. Teraz przepuszczam kasę na szkła :)
Na forum trafiłem już parę razy w poszukiwaniu informacji, ale przyszedł czas na założenie konta, bo mam pewne pytanie. Ale o tym w innym wątku ;)
Witamy :)
Nie witamy pod każdym z postów, bo co można w kółko pisać :)
Udzielajcie się, piszcie, pytajcie (ale wpierw sprawdźcie, czy nie ma już na forum takiego wątku, czy odpowiedź juz nie padła).
Witam. Ale bez tego podpisu w stopce.
sokolnik
17-08-2020, 20:35
a ja tak teraz patrze :)
w czerwcu minęło mi 10 lat na forum :)
Przegapiłeś okrągłe urodzinki. :) Mi niedługo stuknie 15 :)
cybulski
18-08-2020, 01:51
Przegapiłem 15te urodziny.
IskieBae
19-08-2020, 21:55
Dobry wieczór wszystkim!
Robię zdjęcia hobbistycznie, ale chciałabym robić je lepiej ;)
Niedawno przesiadłam się z mocno wysłużonego Nikona d70 na d5600, do tego poza kitowym 18-55mm, podpinam portretówkę 50mm lub tele 70-300mm.
Czytam, oglądam i staram się przełamać, żeby pokazać coś swojego ;)
Witam :) Zaczynam przygodę z pierwszą swoją lustrzanką. Zakupiłam Nikon D3000 z bardzo małym przebiegiem ~2000 :)
Cześć
Trafiłem tutaj, ponieważ szukam argumentów za tym, żeby zamiast jednego doskonałego body w pełnej klatce mieć dwa body w dwóch systemach, w tym jedno body to Nikon D500. Fotografuję głównie ludzi w ruchu. Nie chcę nazywać tego zdjęciami sportowymi, ponieważ nie lubię używać długich zoomów, a z takimi utożsamiana jest taka fotografia. Po angielsku nazywa się to ACTION
Witamy :) Czytaj i pisz (pytaj) głównie w dziale https://forum.nikoniarze.pl/forums/67-Nikon-DSLR-D100-D850-Df
mocnyvito
14-11-2020, 11:46
Witam serdecznie !
naskrobie kilka słów o sobie i swoim sprzęcie , aby łatwiej było się już później komunikować
jako dziecko podglądałem wujka który miał ciemnie , i był nauczycielem fizyki , więc temat dobrze ogarniał , mój pierwszy aparat to było UOMO które dostałem w 1989 na komunię
dość szybko się zepsuło , i to był na tamtenczas koniec mojej przygody z fotografowaniem
w 2000 rzeczony wujek otworzył zakład fotograficzny, takze gdzieś tam ten temat fotografii profesjonalnej się przewijał
ja dalej nic
poźniej , czyli koło 2005-2006 pojawiły się komórki ze znośną jakością fotografii, więc siłą rzeczy coś tam się pstrykalo
(bodajże pierwszym moim telefonem który robił sensowne zdjęcia był SE k750i )
w 2011 postanowiłem uzasadniając żonie, że dobrej jakości zdjęcia są mi niezbędne w pracy (fotografowanie firmowym eventów , zdjęcia produktowe itp) nabyć swoją lustrzankę
sytuacje poprawił fakt , że producenci dostrzegli w amatorach dobry segment i zaczeli wypuszczać lustrzanki przystępne cenowo , tzn , nie za wielokrotność minimalnej krajowej
a po pierwszych kotach za płoty , kolejne modeli z kategorii entry-level , już były całkiem sensowne
Nikona wybrałem częściowo ze względu na jakiś szacunek do marki , ale także dlatego że lustrzanki na które było mnie stac (najniższe) były jednocześnie dużo lepsze niż analogiczne u Canona
wówczas na rynku były dostepne jeszcze d3000 i już d3100 , biorąc pod uwagę przepaść jaka je dzieliła (matryca itd) zdecydowałem się na 3100 , roznica pomiedza nią a 5100 już taka duża nie była, reszta była za droga
zwróciłem jednak uwagę na obiektyw i dopłaciłem nie tak mało , żeby zamiast kitowego kupić zestaw z nikkorem 18-105
no i tak sobie działałem z tym zestawem , wyciagając go na wyjazdy, eventy itp , a na codzienne *******y do social mediow dzialaj z (coraz lepszymi) komórkami
z czasem zaczęło mi brakować czegoś szerokiego bo 18 na niepełnej klatce to jednak dość wąsko do małych pomieszczeń
i w zasadzie nie ma za bardzo w przystępnych pieniądzach nic sensownego , więc kupiłem rybie oko samyang 8mm , tutaj priorytetem było sfotografowanie mojego studia treningowego , które ma 9m2 i niczym normalnym się tego nie udało objąć w całości
no i jakoś tak , poszedłem za ciosem i dokupiłem tele (tamron 70-300)
i na koniec dotarło do mnie że jako szanujący się pół-amator absolutnie potrzebuje dobrej i bardzo jasnej stałki
tutaj już poszedłem w konkretną opcję nikkor 50 1,8
muszę popracować trochę nad postprodukcją, bo nie odpowiada mi kolorystyka zdjęć , które strzelam , wstyd sie przyznać , ale podoba mi sie nasycenie jakie robi moja komórka
to chyba tyle , konkretne rzeczy już bede atakował w adekwatnych tematach
pozdrawiam serdecznie
eh wpadło od tego posta kilka szkiełek , więc naturalną koleją rzeczy nowe body :)
Zdzisiek83
18-11-2020, 12:56
Witam, zaczynam swoją przygodę z fotografią.
Witam serdecznie wszystkich nikoniarzy.
Zaczynam swoją przygodę z fotografią kompletując system Nikona.
Wśród moich znajomych ta marka króluje, więc poszedłem w Ich ślady.
Milion pytań, które mam do Was, jako do zorientowanych wisi w powietrzu :-)
Dziękuję za przyjęcie do grupy.
Pozdrawiam
Jacek - grafarg - Toruń
Witam, jestem dopiero na początku swojej przygody z fotografią. Bardzo lubię robić zdjęcia z zakresu close up oraz makro, fotografię traktuję jako hobby.
Pozdrawiam,
Alek ;)
waldi8404
08-12-2020, 23:40
Witam wszystkich.
Witamy. Czytajcie, pytajcie ;)
Witam Wszystkich, to drugi raz bo jakoś mi konto uciekło zardzewiało to skutki braku zaangażowania :)
na ten czas można powiedzieć jestem bezsystemowy :)
obecnie na etapie poszukiwania a raczej wyboru ,,odpowiedniego,, sprzętu początki były dosyć ciekawe i zaczynały się smieną z przeterminowanym materiałem ;) ale to z perspektywy czasu cieszyło bardziej niż pierwsza lustrzanka cyfrowa .
AllSeeingEye
01-01-2021, 19:04
Cześć! Już w poniedziałek (mam nadzieję) stanę się pełnoprawnym Nikoniarzem ponieważ oczekuję na przesyłkę z moim D750. Pierwszy obiektyw już czeka na założenie i jest to Nikkor Af-s 35mm f/1.8 G DX, następny w kolejce będzie bardziej adekwatny do tego body 24-70mm f/2.8 od Sigma lub Nikon. Fotografuję głównie krajobrazy, trochę street i architekturę, ale chciałbym się sprawdzić w fotografii produktowej z branży automotive.
mmxphoto
01-02-2021, 23:33
Cześć!
Jestem Marcin ze stolicy, a raczej słoik z Siedlec ;) Posiadam Nikona D5600 z kitowymi szkłami: NIKKOR DX 18-55 f/3.5-5.6G VR, NIKOR DX 70-300 f/4.5-6.3G ED VR, NIKKOR DX 18-105 f/3.5-5.6 G ED, leciwego już NIKONA D90 i lampę YONGNUO YN460. Takim oto zestawem zamierzam podbić branżę motorsportu :D Uważajcie więc, 2021 jest mój! A tak na serio to świeżak jestem, zacząłem fotografować rok temu D90 jakieś KJSy i takie typowo amatorskie rajdy. W czerwcu kupiłem D56 i to był dla mnie ogromny krok do przodu. Zaliczyłem kilka poważniejszych rajdów, publikuję fotki na swoim fanpage i insta. Zrobiłem też kilka relacji z rajdów dla jednego z mniejszych portali motoryzacyjnych. Ogólnie szeroko pojęty motorsport, z nastawieniem na rajdy i rallycross i w tą stronę chcę iść :)
Jak znajdę chwilę czasu i ogarnę trochę co tu się dzieje na tym forum to będę się udzielał, pewnie więcej pytał niż odpowiadał ;)
Pozdro wszystkim!
Pytaj. Podobno kto pyta nie błądzi :)
CzarnaPantera2021
12-02-2021, 15:51
Swoją przygodę z fotografią zaczęłam od aparatu a raczej lustrzanki Nikon D3200 jednakże chciałabym zdobyć więcej wiedzy niż tylko z próbowania i własnych sił bo nie zawsze wychodzi liczę, ze na tym forum znajdę wiele ciekawych i inspirujących postów. Pozdrawiam i witam wszystkich serdecznie Marta.
Cześć!
Wpadłam tutaj ponieważ pretenduję do bycia Nikoniarzem. Mam bardzo niewielkie doświadczenie w fotografii, spore natomiast w obserwacji ptaków. Nadszedł ten czas, żeby zacząć to uwieczniać. Po prześledzeniu różnych wątków i obejrzeniu tryliona filmów na yt doszłam do wniosku, że swoją przygodę rozpocznę właśnie z Nikonem- nie ukrywam, że to forum jest jednym z czynników, które skłania mnie do zakupu. Pozdrawiam z mroźnego Augustowa!
Kulfon77
14-03-2021, 13:34
Servus Wszystkim
Grzecznie witam tu obecnych,jestem Kulfon
Zawsze lubilem robic zdjecia,oprocz sportu jest to moje kolejne wielkie hobby,sprawia mi to poprostu wielka frajde.
Mialem kilka aparatow,Kodaka na klisze,compacty Canona.
Dwa lata temu kupilem pierwsza lustrzanke Nikona model D3 jako zupelnie nowy aparat za symboliczne pieniadze.
Dzisiaj jestem niewolnikiem z wyboru wlasnie tego niezniszczalnego body,mimo ze technika gna niemilosiernie do przodu:-D
Witam szanowne grono, moje D80 coraz bardziej przegrywa z komfortem i zostaje nieruszone, w mojej fotografii przez małe "f" zadowalają wygrywają zdjęcia sytuacyjne z komórki, na wyjazdach wspierane x20 zoomem z coolpixa s7000, nieraz nawet na wyjeździe nie wytargam mojej ciężkiej artylerii, zacnego d80 z dx18-200 i sb800. Dlatego coraz bardziej myślę o czymś bardziej kompaktowym, mocno zastanawiam się nad serią Z, mam nadzieję, że Z-tka z jasnym obiektywem + przejściówką na mój stary obiektyw, by mnie zadowoliła, ale nasuwa się wiele pytań:
-czy z50 bez stabilizacji będzie wystarczający (zdjęcia z samolotu)
-czy obiektyw nikkor dx 18-200 podejdzie do serii Z, jak mocno stracę na jasności.
-czy lampa sb800 się skomunikuje z serią Z
-czy jest aparat w serii Z (lub inny) z wyjściem video + pilot do aparatu, którym mógłbym kadrować i wyzwolić spust, mam zamiar podwiesić aparat pod mały samolot (dlatego stabilizacja), który ma możliwość podwieszenia poza kabiną i obrotu w trzech osiach, zostaje zbliżenie i zrobienie zdjęcia z podglądem kadru na wewnętrznym monitorze.
Teraz trzeba trochę poszperać w czeluściach postów.
Z góry dziękuje za podpowiedzi jak i podesłanie linków do materiałów, już zawartych na forum.
skorupapiotr
05-04-2021, 15:54
Witam wszystkich forumowiczów :)
witam wszystkich Nikoniarzy:wink: co fotografujecie w czasie pandemii, jak czasem trzeba spędzić dużo czasu w jednym miejscu i trochę ma się już tego miejsca dość?
Witaj, przędz się kawałek dalej - proponuję las, woda , ptaszki, itp :)
o... tu się to schowało, a myślałem, że wszystko juz przeczytałem...
Jestem Marcin, z Wrocławia :)
Zajmuję się fotografią produktową, czasem też ludzi.
Przygoda z Nikonem zaczęła się jeszcze z D60, później coś mnie tknęło na Sony, ale wróciłem do Nikona na D90, po nim D7000, D7200, D750...
Forum znane jest mi od dawna, ale konta nie zakładałem. Zazwyczaj udawało się znaleźć odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Ciesze się, że to miejsce trzyma merytoryczny poziom i jest wielu specjalistów, którzy chętnie pomagają. Mam nadzieję, że ja również coś wniosę od siebie, chociaż bardziej ze mnie amator niż specjalista...
Wyważona wypowiedź. Cieszę się. :) Pisz, pytaj.
Cześć . Witam wszystkich.
irek6311
21-07-2021, 18:33
Witamy na forum ;)
Cześć. Cieszę się, że udało mi się do was dołączyć. Jestem bardziej amatorem niż profesjonalistą, ale aspirującym do poprawiania swoich umiejętności i czerpiący z robienia zdjęć sporo funu. Dołączenie do tego forum ma być sposobem na czerpanie inspiracji z jednej, a szkolenie umiejętności z drugiej strony. Mam nadzieję, że krytyka moich zdjęć (jeśli kiedykolwiek odważe się jakiekolwiek wrzucić ;) ) nie zrzuci mnie z krzesła :).
Emeryt65
08-09-2021, 13:49
Witam! Jestem kompletnym amatorem,własnie przeszedłem na emeryturę i zamierzam się bawić fotografią:smile:
jacenty70
19-09-2021, 10:28
Dzień dobry wszystkim,
Jacek ze Szczeina dołączył do forumowiczów. ;-)
Pożądamy płci pięknej ;) łagodzi obyczaje, ma inne oko. No i stanowi tu mniejszość.
Witaj :)
Cześć koleżanki i oledzy,
jestem Adrian z Gdańska, amator. Forum obserwują od jakiegoś czasu i chętnię dołączę się do dyskusji.
pozdrawiam
Ponownie witam. Dziś sobie przypomniałem, że tu kiedyś byłem. Po takim czasie to tak jakbym nie był nigdy. Tak więc witam
:) kojarzę. Coś kupujesz?
Nic tak wpadłem ztagarzami
Mam na imię Mariusz i jestem z Warszawy. Wracam ponownie do swojego starego hobby :) Zaczynałem dawno temu od Zorki, Lubitiela, Zenita i ciemni w łazience. Następnie przez dłuższą chwilę Canon EF-M. W początkach "ery" cyfrowej Canon PowerShot 85, potem Panasonic FZ-18. Obecnie bawię się amatorsko Nikonami D3400 i D7500 i cieszę się że znalazłem tak fajne miejsce :)
Jak masz D7500 to chyba D3400 leży na dnie szafy i sie kurzy :)
Witamy. :)
Hiszpan63
23-10-2021, 08:05
Cześ Wszystkim :-D
Na imię mam Przemek , jestem niestety z Warszawy . Pstrykam głównie w systemie m4/3 , ale jako stary posiadacz D3200 potrzebowałem kilku wskazówek technicznych , które już znalazłem . Przeszkadzał raczej nie będę , a coś sobie poczytam . Niech GO będzie z Wami .
Jak masz D7500 to chyba D3400 leży na dnie szafy i sie kurzy :)
Witamy. :)
Wbrew pozorom nie ;) Na D7500 mam przypiętą nową S17-50 którą mam od niespełna miesiąca a na D3400 N70-300 lub N10-20 (na moje potrzeby daje radę a ja nie muszę co chwilę zmieniać optyki :) )
Cześć.
Zainteresowałem się foto dawno temu amatorsko, miałem Panasonika Fz7, coś tam się pstrykało.
Aktualnie bez aparatu, czytam i przeglądam forum, być może jakiś Nikon...
Amator Jarek.
Miłego Dnia.
ostatni_wolny_login
26-01-2022, 03:11
Powitać zgromadzonych!
Mówi się, że przyklejonych wątków nikt nie czyta. Ba, przyklejonych wątków z przywitaniami zupełnie nikt nie czyta. Napisać jednak wypada, skoro korzysta się z zasobów danego forum. Co też czynię ;)
Do niedawna byłem uzbrojony w małpkę Canon Powershot SX510HS, zacne to stworzenie pozwalające na zaskakująco wiele biorąc pod uwagę współczynnik formy.
Nadeszla jednak pora na (re)wolucję i po wielu dniach poszukiwań (i uwraniu połowy zawieszenia na zawierciańskich remontach) stałem się dumnym posiadaczem Nikona D7100 z przebiegiem 15k klapnięc oraz z kitowym 18-200.
Wiedzcie jednak, że bardziej od robienia zdjęć interesuje mnie jak są "robione", tj jaka fizyka stoi za tym wszystkim, a że z natury muszę pomacać by zrozumieć to postanowiłem sobie zrobić prezent.
Ps: w sprawach linuksowych walcie jak w dym;d komputry już dłużej "macam" ;)
Powitać zgromadzonych!
Mówi się, że przyklejonych wątków nikt nie czyta. Ba, przyklejonych wątków z przywitaniami zupełnie nikt nie czyta.
Właśnie, że nie.
Zawiercie trochę zapyziałe, ale akurat je lubię, niedawno miałem przyjemność piędolino ze Wschodniej do Z-cia ze średnią 160, co bardzo sobie chwalę.
A poza tym pisz i nie krępuj się. Sami swoi.:-)
Tytułem wstępu - witam wszystkich:)
Tytułem wstępu - witam wszystkich:)
Coś mi nie wyszło i nie zawarło reszty wiec dodam:
Mam na imię Piotr. Przygodę z foto zaczynałem od Zenita 12xp, którego nadal posiadam i cenię sobie. Potem był FFpix s5600 a od 2010 upragniony Nikon D90. Bardzo dobra maszyna i z pewnością nie rozgryzłem jej w 100% ale zdałem sobie sprawę, że czas by wzbogacić trochę ten zestaw.
Plan - głównie dzięki forum - jakiś już powstał i pewnie będę Was podpytywał czy kierunek właściwy. Raczej sprzęt używany i na kolejne lata.
Zgodnie z dostępną na forum listą "Siedem poziomów fotografów" oceniam się na poziom 5;)
Udanego weekendu
Kulfon77
28-01-2022, 20:04
Czesc Piotrze8)
czy masz na mysli liste -Siedem poziomow fotografow,
do ktorej link zapodaje tutaj ?
https://www.kenrockwell.com/tech/7p.htm
Dzień dobry. Paweł jestem, mam D3200 i właśnie wczoraj coś się z nim stało. Nie pokazuje zdjęć na wyświetlaczu. Jak nacisnę przycisk play widzę: Odtwarzanie jest obecne niedostępne (chyba "obecnie" powinno być) . No i nigdzie nie mogę znaleźć w internecie rozwiązania. Może tu coś się dowiem. I w końcu może się zmobilizuję do nauczenia się jak robić zdjęcia, jak naprawię aparat xD Takie moje przywitanie. Pozdrawiam.
lipek1969
31-01-2022, 00:05
Może to tylko problem z kartą?
Bowhunter
10-02-2022, 22:04
Witam, Robert z Sanoka z tej strony.Od wczoraj jestem posiadaczem Nikona Coolpix p 100.