Zobacz pełną wersję : Przywitaj się...
Strony :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
9
Witam,
Reaktywuję przygodę z foto, tym razem jako "operator Nikona".
Pozdrawiam wszystkich nikoniarzy i forumowiczów.
kolinmak
29-01-2013, 10:35
Cześć,
Cieszę się że jestem na tym forum wreszcie zarejestrowanym użytkownikiem. Lustrzankami Nikona bawię się od prawie trzech lat a forum czytam prawie od dwóch. Moja przygoda z foto zaczęła się około 10 lat temu od zwykłych pstrykaczy firmy kodak i kilkudziesięciu rolek filmów z wakacji. potem był Canon A60 i zabawa z trybem M i A wreszcie się zaczęła. Przyszedł i czas na hybrydę Panasonic FZ7. No i pierwsze lustro D3000 z N18-55, kupno Sigmy 70-300 dalej N18-105 potem N35-f1.8 i wreszcie wymiana body na D5100 (trudny wybór pomiędzy D90 a D5100). Teraz zastanawiam się nad kupnem N55-300 (po ostatnich pokazach lotniczych tzw. Air show w Darłówku byłem załamany możliwością mojego N18-105). W dalekiej przyszłości jakiś szeroki kąt by się też przydał np. S10-20. Jedyne ci mnie ogranicza to zbyt wąski budżet na moje kosztowne hobby.
Novamente
02-02-2013, 20:00
Cześć Wszystkim :)
Jestem nowy i zielony, wyrastam więc Wam tu jak młoda roślinka, aczkolwiek chłonna...
Historii swojej fotografii nie ma co pisać bo profesjonaliści się za głowę złapią, nikogo poza tym też nie zaskoczy pstrykanie czym się da i przy sposobności.
Nadszedł czas na podjęcie poważnej decyzji, która jest pewnym przełomem... i wiąże się z kupnem lustra. :)
Na początek zdecydowaliśmy się [moja druga połowa już bawiła się lustrami wcześniej, okazjonalnie] na D7k... problemem staje się wybór szkła bo fotografia nie jest jeszcze tączęścią na szego życia, na którą wydamy ostatni grosz, cierpiąc głód przez kolejny miesiąc [aczkolwiek ja tam osobiście pewnie bym tak zrobił, dzięki bogu ma mnie kto powstrzymać przed takimi decyzjami, tłumacząc że są też rzeczy inne, równie ważne jak przyjemności] :P Na to jeszcze przyjdzie czas... sprzęt się pomału skompletuje, szkła wymieni na jasne itd. Póki co trzeba pocierpieć, ale w fazie "rozpoznania" to chyba nie takie straszne :)
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i... do "zobaczenia" na forum :)
Psychotrop
02-02-2013, 21:14
a powitać wszystkich nowicjuszy :)
zapraszamy w nasze progi :)
robert88
04-02-2013, 03:46
Witam wszystkich użytkowników!
Swoja przygodę z fotografowaniem dopiero chce zacząć a do tej pory przez moje ręce przewinął się tylko jeden Zenit i kilka kompaktów .Na forum zarejestrowałem się aby się dokształcić na temat sprzętu jak i technik.Co do sprzętu wiem ze to będzie Nikon ale jeszcze nie jestem pewien jaki model wybrać mam nadzieje ze osoby na forum pomogą mi dokonać właściwego wyboru.
Pozdrawiam Robert
camel_pl
08-02-2013, 10:15
Witam Szanownych Forumowiczów!
To miejsce odwiedzam regularnie od mniej więcej 2 lat, bo lubię. Fotopstrykam amatorsko prawie lat 10, bo też lubię. Wiedza zdobyta (i wciąż zdobywana) dzięki Wam pozwoliła mi stać się bardziej "świadomym" fotoamatorem. Czytam, uczę się i robię zdjęcia i daje mi to niesamowitą frajdę! Pozdrawiam, Kamil.
infestor
08-02-2013, 20:52
Witam wszystkim,
od blisko 8 lat nie korzystałem z żadnego forum i muszę się tego niemal od nowa nauczyć :)
Pozdrawiam!
ps. fotografuję w wolnym czasie od około 2 lat ale z długimi przerwami, dlatego w zasadzie nadal jestem na początku drogi
Witam wszystkich miłośników fotografii.
Jestem tu z polecenia użytkownika sunnyluk, którego pozdrawiam :)
Niestety nie posiadam jeszcze żadnego sprzętu z logiem Nikon. Planuję wkrótce zakup D3100, który powinien wystarczyć aby wejść na kolejny poziom wtajemniczenia foto :)
Obecnie posiadane sprzęty to Samsung NV7 i Canon S100, ten ostatni używam obecnie.
Zdjęcia robię już od dawna, ale to było bardziej "strzelanie" zdjęć, kiedy to miałem swój pierwszy aparat cyfrowy (niestety dwa upadki na ziemię - nie z mojej winy - sprawiły, że długo nie "pożył"). Później była dłuższa przerwa, do czasu pojawienia się wyżej wymienionych sprzętów. Interesuje mnie każdy temat foto (oprócz pojawiającej się mody na zdjęcia pogrzebowe...), a w szczególności zdjęcia portretowe i jakieś sesje zdjęciowe :)
Fotografia to nie jedyne moje hobby, ale priorytetowe :)
Pozdrawiam wszystkich użytkowników.
Witam Serdecznie wszystkich miłośników fotografii .
threespace
07-03-2013, 23:18
Witam. Miło mi dołączyć do grona Forumowiczów.
Wielokrotnie, szukając cennych informacji, sięgałem już do tematów, które są tutaj poruszane. Przyszedł czas, aby się czasem podzielić swoimi doświadczeniami, o ile będą pomocne. Oczywiście sam mam jeszcze dużo pytań bez odpowiedzi, mam nadzieję, że ich liczba się zmniejszy przy Waszej pomocy.
Wspomnę tylko, że moja przygoda ze sprzętem spod znaku N zaczęła się już ładnych kilka lat temu. Miałem też wielokrotnie / okresowo możliwość fotografowania innymi lustrzankami, jednak Nikon to system, który po prostu mi w odpowiada pod różnymi względami. Zatem jestem na Forum. Pozdrawiam.
Paweł
Witajcie :)
wprawdzie zdążyłam już napisać kilka postów, ale dopiero teraz zauważyłam, że taki temat istnieje... nadrabiam więc zaległości :)
Posiadam Nikona D90, następca po D3000. Do tego dwie sigmy - 70-210 4.5-5.6 i 28-70 2.8. Planuję kupno jakiegoś jasnego tele - coś w deseń Nikkora 70-200 2.8. Ale niestety koszty robią swoje...
Pozdrawiam zatem i życzę miłego dnia :)
irek6311
08-03-2013, 11:55
Witam na Forum ;)
jestechlopake
19-03-2013, 10:17
Witam wszystkich ciepło :)
Po wielu kompaktach wskoczyłem niedawno w świat DSLR i system Nikona. Już sporo wyczytałem a teraz chciałbym wtopić się czynnie w życie forum.
Pozdrawiam i do zobaczenia w postach :)
robertmikos
28-03-2013, 03:35
Witam wszystkich,
porzuciłem Pentaxa k-5 na rzecz d7000. Mam nadzieję to był dobry krok :)
pozdrawiam
Mikoś
Witam wszystkich,
porzuciłem Pentaxa k-5 na rzecz d7000. Mam nadzieję to był dobry krok :)
pozdrawiam
Mikoś
Witaj. Daj znać gdyby było inaczej! :D Ale gdyby się jakimś cudem potwierdziło, to na pewno inni też chętnie się o tym dowiedzą.
Witam Was serdecznie i swiatecznie!
Chciałbym sie przywitac... Z tej strony Piotr (Piaseczno). Podlaczam sie do forum jako uzytkownik D90 (od niedawna), obserwator forum, a w niedalekiej przyszłości kiedy nabiorę więcej doświadczenia i praktyki jako aktywny użytkownik pisząco/czytający.
Pozdrawiam, życzę spokojnych i wesołych Swiat Wielkanocnych.
pawelnikodem
01-04-2013, 16:26
Witam,
Prima aprilis, śmigus dyngus, i masa śniegu za oknem więc życzę wszystkim ciepła.
Paweł.
Tomek_S82
09-04-2013, 22:01
Witam serdecznie wszystkich uzytkownikow forum :)
Wlasnie zaczynam przygode z amatorska fotografia. Na poczatek zaczynam od D90 z 18-55mm. Zaplanowane jest 50 i 85MM :)
Wkrotce dolacze pierwsze proby zdjeciowe :)
Pozdrawiam
Tomek
witam serdecznie wszystkich uzytkownikow forum :)
wlasnie zaczynam przygode z amatorska fotografia. Na poczatek zaczynam od d90 z 18-55mm. Zaplanowane jest 50 i 85mm :)
wkrotce dolacze pierwsze proby zdjeciowe :)
pozdrawiam
tomek
O nieeeeeeeeeeeeeeeeeee!
;)
petrofot
18-04-2013, 09:48
Witam, bardzo miło powitać mi wszystkich nikoniarzy. Mój sprzęt to: Nikon D3100 + 18-55 VR oraz 70-300 VR. Pozdrawiam wszystkich i jest mi bardzo miło, że mogę być na reszcie jednym z was (od bardzo niedawna mam ten sprzęt, wcześniej Olympus).
gibson777
19-04-2013, 00:33
Dzień dobry / dobry wieczór :)
Witam serdecznie wszystkich użytkowników! Od kilku miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem Nikona D90. Właśnie sprawdziłem w Opandzie i mam pstryjknięte już 9966 zdjęć, czyli ... jestem na początku drogi / nauki fotografowania. Dziękuję za wszystkie porady, które uzyskałem na forum!
Pozdrawiam
Piotrek
Cześć. Jestem Kuba, mam 23 lata, studiuję grafikę na 2 roku, od jakiegoś czasu posiadam Nikona D40
Witam Wszystkich!
Od jakiegoś czasu buszowałem po tym forum jako gość i poszerzałem dzięki Wam wiedzę, a w końcu postanowiłem się zarejestrować. Do tej pory pstrykałem jeszcze tu i tam co się dało starszym Fuji S5600 i myślałem o lustrze już długo. W niedługim czasie mam nadzieję przeskoczyć na D90 +18-105, potem do tego jakieś portretówki, może jakaś armata na większe odległości...
Hey, niby fotografuje od dość dawna to oglądając Wasze poczynania to chyba nie nadawał bym się nawet do trzymania Wam blendy.
Chyba mi życia nie starczy aby choć zbliżyć się do prezentowanego tutaj poziomu.
Wysyłane z mojego GT-P5100 za pomocą Tapatalk 2
foto4deg
04-05-2013, 01:01
Powitać nowych forumowiczów! Życzę dużo samozaparcia i przyjemności z fotografowania :)
ruda wiedźma
24-05-2013, 11:42
Ruda Wiedźma wita szanownych Forumowiczów :) Coś o Rudej Wiedźmie? Za dużo myśli, za mało śpi. Sprzedaje ironię w słoikach półlitrowych i ma skłonności do nadinterpretacji. Lubi absurdy, wyzwalające rozmowy i słodkie czerwone wino. Spacery po lesie, zapach druku i benzyny, wiersze i cytaty nikomu nieznane i niekończące się inspiracje. Typ wyjątkowo złośliwy i wszędobylski. Jej ciekawość jest aż niebezpieczna. Mówi to co myśli i na co ma ochotę. Generalnie - robi tylko to co chce i chodzi tam gdzie jej się podoba, albo tam gdzie chodzić nie wolno. Ale... Wiedźma wcale nie jest taka zła, na jaką wygląda/za jaką ją biorą ;)
Skąd się tu wzięła? Wiedźma przymierza się do zakupu lustrzanki, Nikona, rzecz jasna, a z racji uprawianego zawodu dużo czasu spędza na różnych forach, więc ten przeklikać obojętnie nie umiała :)
Mmmm wiedźmy to fajna rzecz. Kto czytał Bułhakowa ten wie. :)
ruda wiedźma
24-05-2013, 19:04
Z Hellą łączy nas jedynie fakt rudości, zielonych oczu i... wiedźmowego charakteru :D
Psychotrop
24-05-2013, 20:15
cze Ruda :)
a co do lustrzanki - tu nie tylko nikony szaleją ;)
tu ludzie mieszają na forum, bez względu jaką marką ich umowa kupna-sprzedaży obdarzyła ;)
a no i witam syćkich nowych nie rudych ;)
ruda wiedźma
24-05-2013, 21:20
cześć Psychotropie :) lustrzanka wybrana i oczywiście jest to zacny nikon, teraz czekam na realizację zamówienia i... poprawę pogody :D
Witam wszystkich bardzo serdecznie!
Póki co- D40
Szkła- 18-55vr
55-300vr
Pozdrawiam!
Witam!
Od niedawna jestem użytkownikiem D7100. Kiedyś analogowe lustrzanki, cyfrowa Minolta Z1 i kilka kompaktów.
Pozdrawiam!
Michał
Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Psychotrop
05-06-2013, 13:04
witajcie :)
zapraszamy w nasze progi :)
toooomelo
07-06-2013, 19:23
Cześć, wszystkim!
Jako nowy użytkownik forum pragnę się z Wami przywitać.
Mam na imię Tomasz, żyję już lat 45, niestety doświadczenia z "lustrzankami" jeszcze nie posiadam :(
Chcę to zmienić i dlatego zawitałem na Wasze forum :D
Do tej pory zdjęcia robiłem kieszonkowymi kompakcikami, ale chciałbym robić lepsze zdjęcia.
Do tego celu zanabyłem właśnie Nikona D5000 z obiektywem 18-105 mm i będę wdzięczny za wszystkie rady, włączając te podstawowe typu ustawienia manualne czułości, czasu naświetlania itp.
Witam jeszcze raz!
No tak, parę postów już wklejonych, a powitanie dopiero teraz, co za brak wychowania. Ale, ale dzięki Tomkowi znalazłem temat, witam się z Wami i przedstawiam:
Przemek lat 45 (chyba jakiś specjalny zaciąg) "doświadczenie" kompaktowe, forum czytam od 1/2 roku (Pentaksiarzy też czytałem, lecz na czarnym lepiej widzę), instrukcję od d90 wałkuję od tygodnia, a jego samego ani widu, ani słychu, przepadł w niebycie Fotozakupów. Zamówiony 3.06 razem z kitem 18-105 i 35/1.8G, przybędzie do mnie 21.06.
Zdjęcia wkleję po wakacjach, ale będzie jazda, tylko bądźcie proszę wyrozumiali.
No to tyle.
janekk4501
08-06-2013, 11:19
No tak, parę postów już wklejonych, a powitanie dopiero teraz, co za brak wychowania. . Mnie to też dotyczy :oops: Myślałem że nie ma na forum "przywitalni" Witam serdecznie wszystkich, mam też 45 lat, a właściwie już idzie 46. W dawnych czasach robiłem zdjęcia czarno-białe,kilka Zenitów ET, SB i 12XP, sam je wywoływałem (mam jeszcze bardzo starego Magnifaxa i resztę wyposażenia) , potem był Sony H9, a teraz wymarzona lustrzanka D5200 . Choć tu miałem wielki dylemat która.Dopiero teraz się przekonuję że ważniejszy obiektyw jak body . Aha służę pomocą przy wyborze wiatrówki pneumatycznej -sprężynowej, jakby co. To moja druga pasja, a jak widzę jest tu parę kolegów z forum bron.iweb i e-tawerny...... Pozdrawiam serdecznie Nikoniarzy
Rafał_Sz
10-06-2013, 07:41
21.06.
Zdjęcia wkleję po wakacjach, ale będzie jazda, tylko bądźcie proszę wyrozumiali.
To się jedno z drugim wyklucza. ;)
Witamy! :)
Witam.
Fotografia to moje hobby od nie dawna ale już wiele zdążyłem się nauczyć z tego Forum.
Pozdrawiam wszystkich. Krzysiek
Witam wszystkich serdecznie. Zaglądałem tu od dawna. Teraz jednak postanowiłem wreszcie zaistnieć tu oficjalnie.
Widzę, że takich starych ludzi jak ja, czyli po czterdziestce jest tu więcej.:D
Cześć!
Szukałem, szukałem i w końcu znalazłem - wątek powitalny (nie było łatwo, przekopałem całe FAQ i nic ;) ).
W skrócie: foto amatorskie, dla przyjemności, kotlet to ja najwyżej zjeść lubię ;). Początkowo - jakaś potworna analogowa małpka, potem Zenit XP, potem długo długo nic, pożyczany D70, pożyczany D200 i w końcu własny D7000.
Ulubiona technika: spray & pray. Ale głównie to dyskoteki, chłopaki i takie takie. ;)
Słowem: witam się ze wszystkimi, starymi i nowymi :)
ruda wiedźma
13-06-2013, 08:39
ruda wiedźma wraca i ogłasza, że w końcu przybył jej już ukochany Nikuś :) Od wczoraj jest mężczyzną mojego życia, a miłość do niego rośnie w miarę poznawania ;)
Witam serdecznie. Zaglądam tu w poszukiwaniu wiedzy od bardzo dawna. Już wiele lat temu zauważyłem, że w żółto czarnych barwach dobrze się czuję i co najgorsze jest mi do twarzy. Teraz postanowiłem się zarejestrować. Od paru dni uśmiech nie schodzi z mojej gęby bo odkrywam jaki potencjał drzemie w nowo kupionym D 7100. Serdecznie pozdrawiam.
Witam serdecznie Wszystkich!!
Mam na imie Krzysiek;
Jestem tu nowy, ale juz od dluzszego czasu 'sledze' forum pelne informacji.
Jestem bardzo poczatkujacym 'fotografem' z kitem D5100.
Mam nadzieje, ze sie czegos poducze w najblizszym czasie.
Pozdrawiam K.
RockerPL
14-07-2013, 08:36
No to i ja się przywitam. Od miesiąca szczęśliwy posiadacz D7100, jeszcze szczęśliwszy po opuszczeniu Pentaxa. Nareszcie mogę się cieszyć działającą 50 f1.8D z AF-em za normalne pieniądze :D.
Hej ;)
Dotarł do mnie mój d5100. W sumie wypsztrykałam 700 zdjęć od wtorku i muszę przestać myśleć o tym jak szybko zużyje się migawka gdy sfocę ołówki na biurku lub miśka, bo to idiotyczne. A teraz nawet ołówki wyglądają jak nie ołówki..
Troszkę nietypowo dokupiłam gear - mianowicie dziś kupiłam 50mm 1.8 G (cudo.. nawet w sklepie przymierzyłam i testując na szybko af tak byłam zaabsorbowana że zapomniałam od razu ustawić na 1.8, dopiero miły pan mi 'pomógł' :) chociaż czasem patrzę na to i się zastanawiam jak takie małe plastikowe coś może być warte prawie 8 stów, już używany dokupiony kit 18-55 do szerszych kątow, który dotarł również dziś, wydaje się bardziej metalowy i stabilniejszy.. :D)
Obchodze się z tym co posiadam jak z jajkiem przez to.. tak jakbym miała obić rogi, odkładając tylko aparat na stolik..
Dopiero co się skapowałam że dziś cały dzień także w świetle dziennym robiłam zdjęcia (pooooezja) z iso 640, zapomniałam zmniejszyć.. biitch please! Na szczęście szumy nie są zbyt widoczne.
Chociaż dobierałam wszystko z osobna, szczęśliwym trafem nie mam żadnych bf/ff. no może maleńka tendencja do ff z 50, ale to raczej ja mało skupiałam się na wyostrzeniu w punkt, zawsze jadę na centralnym a on jest dość spory.. Przetestowałam też przy okazji boczne punkty na bateryjce i to dopiero była ostrość! :) Chociaż liczyłam że będzie ostrzył nieco z bliska - lubię makro, a ten dopiero od 45cm ostrzy.. np detali na figurce nie chciał doostrzyć i musiałam sie cofać, a wtedy detale już nie były detalami tylko małym elementem dużego zdjęcia).
Nawet kit mnie zadowolił swoją jakością, trafił mi się egzemplarz ładny jak ze sklepu i całkiem niezłe robił w domu zdjęcia, trafiał w punkt i radził sobie równie dobrze co 50, chociaż nic nie pobije jasności 50-tki, która maluje cuda. I dzięki temu kitowi czuje się jakbym miała dopełniony gear, bo co dwie lufy to nie jedna, chociaż nie był bardzo drogi w porównaniu do lekkiej 50 - jeszcze 55-200 za ileśtam lat i będę mieć wszystkie focal lenghtsy ^^. (telezoomy też bardzo lubię)
Ogólnie - jest fajnie! Modle się tylko, bym nie musiała nawet myśleć o serwisie i wykorzystaniu tych 2 lat gwarancji, żeby wszystko grało jak w zegarku.. nawet pomimo delikatności ekwipunku, nawet długo po tych dwóch latach. (dobierałam wszystko starannie by wyszło po 2 lata gwarancji a nie 1)
AHA i nie jest mi ani trochę ciasno nawet w moim małym pokoju w bloku z 50mm na dx, i nie zamieniłabym na 35 nawet za problemy z bf/ff, by mieć szerzej - kucając metr przed komodą chwytam 3 kubki i trochę tła za nimi, taki przykład. Baa na zewnątrz mi często brakuje długości, głównie do roślin u sąsiada za płotem brakło, a takie piękne były.. ;p
To kwiatuszkowe z dziś się mi wyjątkowo podoba - niektóre zdj były takie 'zwykłe' ze zwykłym rozmyciem, niektóre jak z katalogu, na niektórych był bookeh im większy tym miodziej, a to wyszło tak inaczej; nie potrafiłam tego potem powtórzyć na żadnym z kilku chwilowo foconych kwiatków
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/a/img703/1073/2x2i.jpg) © ;) nawet nieprzerabiane a zawsze dużo przerabiam, tylko jasność/kontrast na szybko, tu też widać małe zaczątki mioodzio bookehu
Teraz nawet na torbę na aparat mnie nie stać :P Sorki że się tak rozpisałam.
Witam serdecznie wszystkich forumowiczow
Rafał_Sz
06-08-2013, 07:18
Witamy wszystkich nowych i zapraszamy do czynnego udziału w życiu forum. :)
Cześć! Jestem Marta, mam 21 lat, fotografią interesuję się od około 6
Fotografowanie to jeszcze nie całe moje życie, ale pasja której z chęcią poswiecam coraz wiecej czasu :-D Tak wiec Witam serdecznie wszytkich :D
Nie jest łatwo znaleźć wątek powitalny (i z tego co zdążyłem zauważyć, nie tylko mi) ale w końcu tu trafiłem.
Cześć, mam na imię Tomek, od roku używam Nikona d5100 z kitowym 18-55 oraz Sigmą 70-300, obiektywy bez VR. Wcześniej przez kilka lat używałem Lumixa FZ7 i w sumie byłem nastawiony na Panasa z serii G, ale kolega, wieloletni fan Nikona, przekonał mnie, że to będzie lepszy wybór i...cóż, nie mam mu za złe ;). Interesuję się modelarstwem lotniczym, malarstwem i fotografia pozwala mi uwieczniać swoje prace. Nie mam jeszcze opanowanego dobrze warsztatu, ale co lepsze (wg mnie) fotki postaram sie tu prezentować :).
A na samo forum trafiłem przedwczoraj, szukając podstawowych porad dotyczących astrofotografii :D. Jutro maksimum Perseidów, może coś się uda ustrzelić... Wybieram się też na Air Show do Radomia-na poprzednich robiłem zdjęcia Lumixem, tym razem po raz pierwszy będę mógł popracować Nikonem. Mam nadzieję, że chociaż kilka fotek będzie wartych pokazania. Pozdrawiam wszystkich!
Witam, klaniam sie nisko ;) Na poczatku dziekuje za pomoc w przesiadce z Pentaxa na Nikona d7100, watek uzytkownikow bardzo pomogl przy wyborze. To forum wydaje sie kopalnia wiedzy wiec zaczynam podroz przez tematy. Do przeczytania/zobaczenia :)
Pozdrawiam,
Radek
Witam nowych. Wszystkim przypominam, że na dole po lewej, w wielu miejscach forum można wyświetlić wątki od początku istnienia forum (noo prawie). Domyślnie są one chyba ukryte, a jest tam masa informacji, do których zwykle się już nie wraca lub pisze dziś w bardziej chaotyczny sposób.
Witam,
Ja również chciałem się przywitać - mam na imię Sebastian i od roku amatorsko zajmuję się fotografią. Zapewne będę czasami Was męczył swoimi pytaniami i dociekliwością.
Ciesze się ,że takie forum istnieje i wspiera również "amatorów" fotografii !
Pozdrawiam serdecznie !
Seba
Witam. Jestem od 5 lat fotografem-amatorem
Witam. Od jakiegoś czasu obserwuję tutejsze wątki poświęcone fotografii krajobrazowej i przyrodniczej, jako że to lubię, umiem (chyba) i uprawiam :-) Więc pewnie od czasu do czasu poza komentowaniem prac innych sam coś pod ocenę zaproponuję. Zająłem przyczółek w systemie N (S5 Pro), choć głównie urzęduję na planecie Pentax :-)
Martynka
10-09-2013, 19:11
witam, Martyna z Warszawy.
fotografka - początkująca amatorka
;-)
michalll
13-09-2013, 16:06
Witam,
nazywam się Michał i fotografią zajmuję się od niedawna. Swoją przygodę rozpocząłem z nikonem d90 i obiektywem 18-105, z czasem zaczęło mi brakować jakiejś jasnej stałki więc dokupiłem 50 1.4 Doświadczenie mam bardzo niewielkie i jestem tu własnie po to aby się czegoś od Was dowiedzieć i wysłuchać konstruktywnej krytyki :) Pozdrawiam.
Migdzinski
13-09-2013, 16:11
Witajcie od kilku lat zajmuje się fotografią amatorsko ale sprawia mi to przyjemność, zaczynałam od Sony H-2 potem sony hx-200v a od przed wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem nikona D90 ki, moje zdjęcia można zobaczyć na www.migdzinski.pl, jeśli nie można dodawać tutaj linków przepraszam.
Wysłane z Xperii T
mpoliwka
06-10-2013, 00:48
Cześć! :)
Zarejestrowałem się w maju, ale w sumie teraz pierwszy raz skorzystałem więc czas się przywitać ;) Mam nadzieję, że dowiem się na tym forum czegoś użytecznego. Link do moich zdjęć w stopce :)
Pzdr.
Witajcie! ;)
Mam na imię Konrad. Fotograf-amator od trzech lat. Specjalizuję się głównie w fotografii lotniczej.
Witam wszystkich!
Pstrykaniem fotek zajmuję się już od kilku lat. Postanowiłem przesiąść się z Pentaxa na Nikona i od kilku dni jestem posiadaczem D7000+N35 1.8. Następne w planach szkło to tamron 70-200 2.8 na które "choruję" od jakiegoś czasu :)
pozdrawiam
Gosiaczek9
07-10-2013, 15:00
Dzień dobry, witam wszystkich :) Gośka z Łodzi
Witam na Waszym (i moim) wielkim forum!
Zdjecia robie od dawna, ale do tej pory wszystkim, tylko nie Nikonem :)
Ostatnie 7 lat to Olympus e-system, ktory techologocznie doszedl do sciany...
Wkrotce kupuje D7100 i pewnie bede duzo tu zagladal
Pozdrawiam Legal
No i zaczalem od postowania w blednym miejscu :) Poprawie sie wkrotce.
Baltazar80
11-10-2013, 15:41
Siemanko :D Bartek z Bydgoszczy.
Witam szanowne grono.
Jestem Seba ze Skierniewic.
Zycze wszystkim ciekawych kadrow.
Pozdrawiam.
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Witam wszystkich forumowiczów.
Mam nadzieję na wymianę doświadczeń i wiedzy (bo własnie zaczynam naukę Nikona - przedtem/teraz równolegle Pentax).
Pozdrawiam
Marek
Witajcie,
Mam na imię Tomek. Piszę do Was z Bydgoszczy (jeszcze do niedawna mieszkałem w Toruniu). Fotografią zajmuję się od około 2 lat, czysto amatorsko. Staram się robić postępy, czego wyrazem jest moja obecność na nikoniarzach. Mam nadzieję, że dzięki wymianie doświadczeń i konstruktywnej krytyce uchwycone przeze mnie kadry będą cieszyć oko :)
Poczteks
16-10-2013, 09:09
Hejka tu Marcin z Warszawy ;)
To i ja witam zacną społeczność Nikoniarzy i mam nadzieję, że zadomowię się tutaj szybko.
Kilka słów o mnie... Dawno, dawno temu :D bawiłem się fotografią analogową - ciemnia w piwnicy,
ślęczenie po nocach nad odbitkami, piewszy Zenit, Praktica, później Yashika. Era fotografii cyfrowej
zabrała gdzieś to wszystko, a ja utonąłem w różnych kompaktach, które same zdjęcia robiły :grin: -
niestety.
Niedawno jednak kupiłem pierwsze cyfrowe lustro, D3100 z kitowym obiektywem i odezwał się we mnie
bakcyl sprzed lat. Na tyle, ze już zmieniłem body na D90, a kitowy plastik-fantastik ma nieco bardziej
solidny obiektyw Sigmy. Ale najważniejsze, że chce mi się pstrykać :grin:.
Pozdrawiam.
rocaviador
18-10-2013, 09:51
Witam,
Piotrek ze Szczecina się kłania.
Jako posiadacz swojego pierwszego Nikona postanowiłem znaleźć podobnych sobie :)
Cześć, jestem Kuba z Torunia. Fotografią interesuje się od niedawna.
EwaMonika
18-10-2013, 18:40
Witam! jestem Ewa i mam nadzieję,że w końcu lepiej poznam się na swoim aparacie.Chociaż szału nie ma(Coolpix L 820) to i tak jestem zielona w tych sprawach i bardzo chcę się poprawić!:)
Dzieńdoberek :) Adrian z Grodziska Maz.
Kondziak
25-10-2013, 09:56
Witam:)
agawytka
30-10-2013, 14:11
Witamy :)
Mandziar
30-10-2013, 19:00
Ja także powitać Wszystkich :)
karmel666
31-10-2013, 13:35
Witam wszystkich Nikoniarzy:) mam nadzieję że jakoś się tutaj odnajdę ;) POzdrawiam:)
jarek z lubicza
02-11-2013, 21:42
Siemanko, mam na imię Jarek i jestem prawie z piernikowa
Witam wszystkich... Liczę na wyrozumiałość*"starych wyjadaczy" ;)
Cześć wszystkim tu Basia :)
superlama
06-11-2013, 14:55
Kacper, Lubin. Fotografuję krócej niż rok - najbardziej ciągnie mnie w stronę fotografii zwierząt i makro.
Dżoana M.
06-11-2013, 20:52
Witam, jestem Dżoana i używam sprzętu Nikon D3100 wraz z obiektywem Nikkor 18-105mm ;)
Witam serdecznie, mam na imię Karina i mieszkam w Łodzi mieście które kocham fotografować.
Skąd taki nagły wysyp kobiet?! No chyba, że faceci dołączają po cichu lub nie mogą (czy nie próbują) znaleźć wątku powitalnego. ;) Witajcie.
velaskez
08-11-2013, 20:21
Skąd taki nagły wysyp kobiet?! No chyba, że faceci dołączają po cichu lub nie mogą (czy nie próbują) znaleźć wątku powitalnego. ;) Witajcie.
To samo pytanie ciśnie się mnie na usta.
zbyszekD7000
09-11-2013, 15:21
No i awatarki się dublują ;-)
Witamy nowych forumowych nikoniarzy:-)
Rafał_Sz
10-11-2013, 10:45
Witamy, witamy! :)
borysekb
11-11-2013, 17:46
Witam wszystkich. Mariusz.
Witam Wszystkich zapalonych do pstrykania :)
Jestem z Wrocławia, Nikon D5000 :)
Cześć wszystkim, jestem Jarek.
Witajcie, jestem Maciej, z nikonem mam do czynienia jakies 5 lat, obecnie walczę na D7000, i planuję dokupić w połowie roku D7100 jako drugą puszkę, mam nadzieję że dużo się tutaj dowiem i dużo dam od siebie.
wyrzykus
20-11-2013, 14:52
Witam się i ja, chociaż zaglądam tu od dawna, to w końcu i mnie dopadło i zostałem posiadaczem Nikona. Chociaż wciąż ze mnie aktywny pentaksjanin. I miłośnik góry Fuji...
Witam Was:) Jestem Magda i od wczoraj jestem szczęśliwą posiadaczką Nikona D800
Witaj. Tylko nie czytaj za dużo o nim na forum, bo może się to szczęście zmienić! ;)
Witam wszystkich, wracam na forum z troche nowszym sprzetem, D300. Wczesniej D70s. Pozdrawiam :)
Hej jestem Bronek :) i bardzo mi się podoba to królestwo :)
Witam forumowiczow. W fotografii dluzsza chwile na poziomie imo swiadomego amatora. Jeszcze na DX ale wkrtoce na FX. Licze, ze obecnosc na forum podniesie moje skille w fotografowaniu :)
Witam wszystkich. Swoją przygodę z Nikonem rozpocząłem jakieś 4 lata temu z zabawkowym D3000 teraz mam zabawkowy D3200 ;)
aparacik13
24-11-2013, 00:19
Cześć, świetne forum, zostaję z Wami. Pozdrawiam!
mensonka
25-11-2013, 22:47
podoba się tutaj u Was, dlatego zostanę na ciut dłużej :) pozdrawiam, Mila.
Witam wszystkich.
Właśnie dołączyłem do Waszego zacnego grona. Na razie sprzęt "kitowy" D5100 + 18 - 55 VR. Co będzie dalej to zobaczymy po ogarnięciu aparatu.
Pozdrawiam
Sigur
blackdave
27-11-2013, 19:27
witam serdecznie wszystkich :grin: zmiana systemu z 7D na D7100 niby to samo ale inne :) no zobaczymy jak sobie poradze
Witam Was wszystkich.
Foto zajmuje się amatorsko od około 30 lat. Forum "Nikoniarze" studiuje od kilku. Może nadszedł czas żeby czasami coś napisać? Pozdrawiam Wszystkich.
RobsonPL
02-12-2013, 12:53
Witam i pozdrawiam ze śląska.
Aktualnie posiadam Nikona D50 ale myślę o czymś innym i dlatego tutaj zawitałem. :)
cześć :) Jacek z tej strony :) Szykuje się do wejścia w system Nikona, stąd wizyta u Was :) Może zostanę na dłużej? ;)
Witam, po długotrwałej lekturze forum która pozwoliła mi rozwiać wiele wątpliwości związanych z fotografią wreszcie się zarejestrowałem by móc w pełni korzystać z jego dobrodziejstw :)
Z Nikonem od 2010 roku użytkując D5000 (szkoda że nie znałem tego forum przed wyborem puszki) :D
Witam serdecznie. Forum przeglądam już od jakiegoś czasu, więc przyszedł czas na rejestrację i przywitanie się. Pozdrawiam
Bestkinga1402
12-12-2013, 08:51
witam was jestem Patrycja i pracuję jako fotograf
Nora2888
12-12-2013, 23:48
cześć wszystkim :)
Po dość długim czasie namyśleń wybór padł na system Nikona, także witam i pozdrawiam!
Jestem z okolic Gliwic
Witam.
Od 18.10.2013 z Nikonem :) ale na forum zarejestrowałem się dopiero dziś :(
Popek102
19-12-2013, 23:37
Witam wszystkich.
Hej
jestem Szymon, przeglądam forum od jakiegoś roku, jakiś czas temu się zarejestrowałem i dzisiaj jakoś tak pierwszego posta sobie napisałem :D
Pozdrawiam
Witam wszystkich forumowiczów, jestem swieżak na forum ale Nikon od kilku lat w rękach :D
Tak na marginesie Wesołych Świąt życzę.
Warciarz
26-12-2013, 23:59
Witam wszystkich serdecznie. Niebawem przejdę pod system Nikona, stąd moja wizyta tutaj :)
Swoją drogą myślałem, że może na tutejszym forum uda mi się skompletować system, ale te 75 postów, aby dodać ogłoszenie w dziale kupie jest chyba nieporozumieniem. Po co tak utrudniać życie nowym użytkownikom?
doktorant
27-12-2013, 10:33
Witam,
Jestem noobem jeśli chodzi o fotografię. Nie wiem co to znaczy M, A, S, P, ale szybko się ucze i wujek youtube jest najlepszy. Wcześniej miałem kompakta Panasonica Lumixa, a po przestudiowaniu milionów tematów wybór padł na Nikona D5100 18-55. Wahałem się pomiędzy nim a Canonem 600D. Nikon wygrał.
Zobaczymy co dalej, ale najbliższe plany, to drugi obiektyw.
Również się przywitam:) Forum przeglądam już dość długo, ale dopiero teraz zacznę się udzielać. Wcześniej jednak postanowilem się przywitać. Wcześniej była alfa. Teraz jest d90 i f80. Fotografuje już prawie rok, ale z efektów dalej nie jestem zadowolony, wiec narazie się nie bd w tym temacie chwalił:P jednak cały czas staram się rozwijać:)
Hej wszystkim jestem Wiola;)
Witajcie. Mam nadzieję, że amatorzy z najtańszym sprzętem z lustrem również są tutaj mile widziani? Jeśli tak, to chyba się tu zadomowię...
Rafał_Sz
29-12-2013, 13:52
Witajcie. Mam nadzieję, że amatorzy z najtańszym sprzętem z lustrem również są tutaj mile widziani? Jeśli tak, to chyba się tu zadomowię...
Forum tworzą ludzie. Nieważne czy z lustrem, czy bez lustra. ;) Witamy! :)
Witam wszystkich forumowiczów.
Witam wszystkich, zaczynam swoją przygodę na forum (i z Nikonem)
Breitling
08-01-2014, 23:25
Witam wszystkich forumowiczów. Mam na imię Bartek, 26 lat i dopiero co nabyłem drogą kupna pierwszą w życiu lustrznkę z czego jestem niezmiernie zadowolony :). Choś w temacie fotografii jestem zielony to mam nadzieję, że po kilku tygodniach lub miesiącach będę mógł bez większego wstydu wstawić jakieś fotografie na forum. Póki co podpatruje was i chłonę wiedzę ile mogę. Pozdrawiam :)
webownia
10-01-2014, 13:33
jako nowy użytkownik chciałabym się przywitać ze wszystkimi :)
marpom1986
13-01-2014, 20:37
Witam,
jestem Marcin - fotoamator od prawie 10 lat, ale posiadacz Nikona od 1,5 roku. Dzięki temu forum stale się rozwijam. Dziękuję za masę cennej wiedzy.
Dzień dobry, albo raczej dobry wieczór ;)
Witam Krzysztof z Poznania Nikon od paru dni... dotychczas ponad 5 lat Canon
Witam wszystkich serdecznie, nazywam się Marek, pochodzę z takiego małego miasteczka zwanego Żory znajdującego się w królestwie kopalń, smogu i dumy :)
Fotografuje w zasadzie od dziecka, od 2,5roku d3100 który leży i się kurzy ze względu na fotografowanie w głównej mierze nie swoim 5d, jednak nikon to nikon, ma to coś w sobie! :D
Witam serdecznie, mam na imię Olek i od piątku jestem posiadaczem D5100 :) jest to pierwsze lusterko u mnie bo wcześniej tylko małpki więc proszę o wyrozumiałość bo w tej tematyce jestem kompletnym laikiem :(
Pozdrawiam serdecznie :)
Witam. Na forum od 2011 a od 2009 Nikoniarz z zamiłowania, bardziej przyroda i też przy okazji poszukuję ludzi z Zagłębia lub okolic którzy też lubią focić przyrodę bądź znają fajne miejsca na to by się zasadzić na ptaki. Pozdrawiam serdecznie.
Witam,
forum czytam od dłuższego czasu, więc się witam! Obecnie korzystam ze starej siedemdziesiątki ale szykuję się do zmiany, chciałem założyć nowy temat, ale nie mogę.
Mam nadzieję, że po napisaniu 1 posta na forum już będę mógł założyć ten temat, ponieważ waham się pomiędzy trzema korpusami.
Pozdrawiam!
Norberto
25-01-2014, 14:37
Witam, mam na imię Norbert aktualnie zamieszkam w Toruniu, forum przeglądam od dłuższego czasu. Interesuję się motocyklami jak i też od niedawna staram się poszerzyć wiedzę na temat fotografii. Od 2 miesięcy szczęśliwy posiadacz d5100 + N18-105. Postanowiłem się "ujawnić" ponieważ chcę uzyskać konkretnych odpowiedzi związanych z zakupem obiektywu.
pozdrawiam
Jackal0479
25-01-2014, 18:31
Witam wszystkich forumowiczów, nazywam się Janusz mieszkam w UK pracuje w fabryce (ale to się zmieni :) ) moje zainteresowania to oczywiscie fotografia ;) uprawiam trochę MTB i mam parę zwierzątek.
Witam,
mam na imię Marcin, mieszkam pod Toruniem. Byłem posiadaczem Olympusa i z powodu braku jakichkolwiek korpusów w 4/3, zostałem z kompletem drogich szklanych przycisków do papieru. Z tego powodu nabyłem D7100 i teraz zastanawiam się nad obiektywami. Interesuje się airsoftem, motocyklami i lubię pograć na PS4/PC.
Pozdrawiam!
ziajaxoxo
27-01-2014, 00:27
Witam wszystkich serdecznie z mroźnego Wrocławia :)
Witam, przeglądam forum od dłuższego czasu, w końcu zdecydowałem się zarejestrować :)
Pozdrawiam!
Witam wszystkich, z tej strony Damian z Chełma woj. Lubelskie z nikona dopiero będę korzystał od następnego tygodnia właśnie jestem na etapie przesiadki z Canona, mam nadzieję że nie będę żałował :)
johnyniespieniony
30-01-2014, 14:39
Jako, że jestem nowy chciałbym powiedzieć Wam "dzień dobry"
podrzucam link do moich małopoważnych "prac":
http://johnyniespieniony.wordpress.com
Pozdrawiam! Uszanowanko!!!
(ps. z technicznego punktu widzenia foty są zrobione f90-ką, a z praktycznego punktu widzenia - jeden pies :) )
Witam ! Jestem nową użytkowniczką,chciałam dodać post odnośnie poszukiwania body Nikona D700 ale nie mogę tego zrobić,może ktoś mi wyjaśni dlaczegóż ? Z góry dzięki ! Pozdrawiam.
Witam ! Jestem nową użytkowniczką,chciałam dodać post odnośnie poszukiwania body Nikona D700 ale nie mogę tego zrobić,może ktoś mi wyjaśni dlaczegóż ? Z góry dzięki ! Pozdrawiam.
Pewnie znajdziesz odpowiedź w regulaminie, coś na kształt wymaganego stażu na forum lub odpowiedniej ilości postów.
Dzień dobry. Wczoraj zarejestrowałem się na forum a dzisiaj znalazłem stosowne miejsce i w tym miejscu pozdrawiam wszystkich.
Krzysiek z Wrocławia
Kacper111
03-02-2014, 22:09
Dziń dybry :D
Nazywam się Kacper i jestem ze 100licy :)
Od roku mam lustrzankę i uczę się ją sensownie wykorzystywać, głównie w makro :D
Kilka moich dotychczasowych prac => http://500px.com/KacperPasicz
Pozdrawiam, Kacper ;)
Psychotrop
03-02-2014, 23:25
witamy :)
już widziałem twoje makro w The Best :)
Witam Forum! Mam na imię Robert. Fotografuję od lat. Jeszcze do niedawna byłem fanem kombinacji Leica-Panasonic. Od Fz-2, Fz-10 po G-3. Jednak kilka miesięcy temu żona kupiła D-90. ;-)
Hey,
To i ja sie przedstawie :)
Fotografia interesuje sie od kilku lat, mocniej temat zglębiam od ponad roku. Zaczynalem od kompaktow, potem NEX, nastepnie Nikon d7000, teraz rowniez D300s.
Moje male dotychczasowe portfolio mozna znalezc tutaj: http://500px.com/rad66k . Zapraszam!! :)
Witam wszystkich!
Jestem nowy choć konto posiadam dość długo ;) Nazywam się August i mam 14 lat. Jako same zdjęcia robię je od 3 lat a od roku zainteresowała mnie nieco bardziej fotografia. Głównie robie zdjęcia pojazdom uprzywilejowanym oraz samolotom. Pierwszym aparatem był Lumix DMC-LZ7, który bardzo chwalę, naprawdę świetny kompakt, później miałem FujiFilma S2950HD i Nikona Coolpix L26. Obecnie posiadam Nikona D5100 oraz D70 w "rezerwie" do tego mam dwa obiektywy: 18-105vr /f.3.5-5.6 oraz 70-300 /f. 4-5.6 G, tele planuję wymienić na Sigmę 150-500 lub jakiś inny nikkorowski 70-300 z silnikiem AF. Część moich zdjęć znajdziecie tutaj:
http://www.czerwonesamochody.com/member.php?action=showprofile&user_id=2450
przemas-J
09-02-2014, 18:26
Witam
Mam na imię Przemek
Pochodzę z Grodziska Mazowieckiego jestem foto amatorem ale dzięki wam możne będę semi-pro :)
Jako ze często ostatnimi czasy korzystam z zasobów forum i również zamierzam wziąć czynny udział w jego życiu, to wypadałoby się przywitać. Witajcie !
Na imię mi Adrian i pochodzę z Pomorza.
Odkąd pamiętam lubiłem rzucić okiem na dobra fotografie, a i od pstrykania nie stroniłem zbytnio. Jakieś dwa lata temu rozpocząłem zabawę z cyfrowa lustrzanka nikona i z lekka przepadłem w otchłani cyfrowej ciemni, natłoku sprzętu , trudnych wyborów i wreszcie ogromnej ilości wiedzy, którą to wypadałoby przyswoić chcąc czerpać więcej radości z obrazków przez się poczynionych. Odkąd przestałem używać trybu "małpki" w aparacie, mozolnie zgłębiając podstawy, zacząłem odnosić wrażenie, ze czym więcej zgłębiam temat to tym więcej wydaje się do zglebienia, a pewnych zagadnień pewnie nigdy nawet nie dotknę... Tak czy inaczej z tego miejsca wypadałoby podziękować użytkownikom tego forum za wiele merytorycznie bogatych wątków, jak i za możliwość rzucenia amatorskim okiem na wiele pięknych prac.
Pozdrawiam Serdecznie
Witam
Mam na imię Tomek i mieszkam w cichej i spokojnej nad naszym pięknym morzem, dokładniej w Dziwnówku.
Do aparatów ciągnęło mnie od dziecka, jednak poważniej zacząłem interesować się fotografią jakieś 2 lata temu. Z racji moich zainteresowań motoryzacją, cykam głównie zdjęcia samochodom ale także w grę wchodzi architektura/krajobraz :)
Pozdrawiam!
Witam!
Nazywam się Ada, forum przeglądam od ponad roku, ale dopiero dziś się zalogowałam :)
Mam Nikonka 5100 ;)
Pozdrawiam :)
Witam wszystkich jestem karol i zaczynam swoją przygodę z aparatem
Rasowego spamera poznajemy po tym, że zaczyna od pisania w Humor. Przygoda się zakończyła.
coach_lodz
11-03-2014, 13:37
:D krótko i na temat
rabbit_white
12-03-2014, 00:25
Witam serdecznie,
Na początku zapewne będę więcej czytał niż pisał ale przywitać się wypada :).
Witam
Mam na imię Krzysztof, mieszkam w Krakowie i zakupiłem swoją pierwszą lustrzankę D5300 + Nikkor 18-105, na forum trafiłem przypadkiem. Jestem Totalnym amatorem
pozdrawiam wszystkich
Rafał_Sz
13-03-2014, 09:34
Witamy! :)
ARECKI777
13-03-2014, 15:00
Witam Panowie i Panie, postanowiłem się zarejestrować, tzn. kiedyś już miałem tutaj konto bo miałem drobny problem z aparatem, ale zapomniałem loginu i hasła więc założyłem nowe. Zostanę z wami raczej dłużej, może nie będę zbyt wiele pisał, ale na pewno będę chłonął wiedze, którą znajdę na forum :) Pozdrawiam!
mlodyjedi
31-03-2014, 15:02
Cześć i czołem!
Jestem Hubert, zaczynam swoją przygodę z fotografią i wybór padł na nikona. Spamować nie będę, umiem używać googla :)
sokolnik
31-03-2014, 16:04
Cześć i czołem!
Jestem Hubert, zaczynam swoją przygodę z fotografią i wybór padł na nikona. Spamować nie będę, umiem używać googla :)
już Cie lubię :D
Witam wszystkich forumowiczów. Od dawna czytam forum i znajduję wiele odpowiedzi na nurtujące mnie tematy, jednak na tym się kończy. Nie wypowiadam się, ale mam zamiar to zmienić, co niniejszym czynię.
Cześć wszystkim! Mam na imię Kamila, jestem wielką fanką fotografii, właściwie można powiedzieć fotografoholiczką. Właśnie się przerzuciłam z Canona na Nikona, to i fanklub wypadałoby zmienić :P
Witam wszystkich na forum
Witam!
Nazywam się Ada,
Cześć wszystkim! Mam na imię Kamila, jestem wielką fanką fotografii, właściwie można powiedzieć fotografoholiczką. Właśnie się przerzuciłam z Canona na Nikona, to i fanklub wypadałoby zmienić :P
Witamy panie. :)
AVE Nikoniarze ;)
Witam Wszystkich i Pozdrawiam
Rafał >>> d90 18-105 <<<
tak na początek ;)
wojteksu1
04-04-2014, 23:40
Witam Wszystkich miłośników m-ki. NIKON od jakiegoś czasu czytam tu ciekawe rzeczy więc czas się zarejestrować. Dwie puszki Nikona D200 ,D300 kilka szkieł i inne zabawki
Pozdrawiam Wszystkich
Cześć Wam! Bardzo fajne forum tu rozkręciliście :)
fantasma
05-04-2014, 20:21
Dzieńdobrywieczór :)
Jestem początkującą fotografką, to znaczy jestem uzależniona od fotografowania od kilku lat, ale do tej pory używałam tylko kompaktów, a teraz zamierzam przerzucić się na poważniejszy sprzęt. Myślę, że to forum okaże się bardzo przydatne w mojej edukacji fotograficznej :)
qvidemus
07-04-2014, 17:46
Cześć, Mam na imię Kuba i od 3 dni posiadam Nikona:D Do tej pory byłem po tej drugiej, podobno zlej stronie, Canoniarzy;) Zmiana systemu i całkiem nowy świat. Pozdrawiam
Cześć, Mam na imię Kuba i od 3 dni posiadam Nikona:D Do tej pory byłem po tej drugiej, podobno zlej stronie, Canoniarzy;) Zmiana systemu i całkiem nowy świat. Pozdrawiam
I jak wrażenia? Lepiej nikon (z resztą wiadomo :D) czy canon?
krzychu74
08-04-2014, 10:32
Chciałem się przywitać :)
Jestem typowym amatorem-hobbystą ;) Postanowiłem zmienić format APS-C na pełną klatkę. Zmieniając klatkę zmieniłem cały system. Po kilku latach rozstałem się z Canonem. Od stycznia 2014 zostałem Nikoniarzem. W dużej mierze dzięki temu forum.
Pozdrawiam,
Krzych
Witam wszystkich miłośników zamrażania chwili :)
Z marką, której poświęcone jest to forum jestem od paru lat, lecz dopiero teraz postanowiłem czynniej korzystać z dobrodziejstw tychże.
Staram się rozwijać swoje umiejętności i jestem pewien, że wiedza przelana na łamach tego forum pomoże mi dojść dalej, niż do tej pory samouctwo.
pozdrawiam
Karol
Dzień dobry!
Pentaksiarz jestem. Na forum - by "czynnie" czytać wątki poradnikowe.
K-5IIs, DA*55mmF1.4 (to mój ulubiony 'zestaw')
Lustrzankowo-cyfrowo od siedmiu lat. Daaawniej Smiena (moja) lub Practica (ojca i rzadko), ale z własną ciemnią w piwnicy!
:)
palindrom
17-04-2014, 14:24
Witam wszystkich na forum. Zamierzam sobie kupić pierwszy aparat. Zarejestrowałem się tutaj żeby upewnić się że to powinien być nikon:-)
kosianie18
23-04-2014, 22:26
Witam forumowiczów :) od dziś mam nikon d5200 18-105 i podejrzewam że będę was męczyć pytaniami i będę studiować forum bo o fotografowaniu i o lustrzankach nie mam zielonego pojęcia:)
Witam forumowiczów :) od dziś mam nikon d5200 18-105 i podejrzewam że będę was męczyć pytaniami i będę studiować forum bo o fotografowaniu i o lustrzankach nie mam zielonego pojęcia:)
Niemal nie ma takiej potrzeby - wystarczy przeczytać to, co już jest na forum. :) W szczególności dział poradnikowy. No i nie zapomnieć o tym, by w opcjach na dole ustawić, by wyświetlały się posty od początku wszechświata... no, prawie.
Norberto
26-04-2014, 19:21
Witam Was wszystkich serdecznie, dołączyłem do forum ponieważ od niedawna zacząłem interesować się fotografią mój aparat to Nikond5100 + n18-105vr. pozdrawiam, Norbert
photaloo
04-05-2014, 13:51
Witam, wszystkich bardzo serdecznie :-)
superherohero
05-05-2014, 19:00
Witajcie forumowicze :)
Witam wszystkich starych wyjadaczy i amatorów takich jak ja - zupełnie zielonych w kwestii fotografii. Kilkanaście dni temu zakupiłem pierwszą w życiu lustrzankę i to dzięki Waszemu forum :) Wybór padł na Nikona 5100 z obiektywem 18-105.
Witam wszystkich sympatyków Portalu.Moja przygoda z lustrzanka zaczęła sie niedawno więc na razie stanę sie "biorcą" wiedzy niż jej "dawcą". Na razie fotografię traktuję hobbistycznie i amatorsko więc i sprzęt zgromadzony jest amatorski: D5100+ S17-50 ,N 35/1.8 ,N 18-55, Sb 600,LR...
Witaj :)
Amatorski? To ciekawe jaki ja mam przy tym :D
Zapraszamy do grupy rzeszowskiej :)
gregorio1972
15-05-2014, 21:11
Witam Wszystkich :D
Stało się ....... Sprzedałem sprzęt canona i zamówiłem D7100, którego mam nadzieje jutro odebrać. Zobaczymy czy była to słuszna decyzja.
Pozdrawiam
michal87sc
16-05-2014, 13:03
Witam :) Od kilku dni jestem posiadaczem Nikona d90 + 18-105 :)
Od wielu lat interesowałem się fotografią, czytałem próbowałem swoim leciwym kompaktem cyfrowym bawic sie na manualu, ale sami wiecie.... to tak jakby próbować driftować przednionapędowym TICO :)
W końcu zapadła decyzja o zakupie.... szukałem uzywanej lustrzanki do 1000zl. Znajomy mnie uswiadomił że do tysiąca nic nie znajde wartego zainteresowania więc zacząłem używanego zestawu d80 szukac, w koncu przerzucilem sie w kierunku d90.... znowu szukalem uzywanej okazji....., No i NOWE to jest NOWE.... Kupilem w Fotojoker zestaw z 18-105.
Od kilku dni sie bawie, bardzo zadowolony jestem, chce jechac na zdjęcia jednak Pogoda jest jaka jest, a szkoda żeby zmókł Nowy Sprzęt :O:O:O
Pozdrawiam.
Witamy i życzymy sukcesów, pomyśl nad obrazkiem w podpisie....
Czesc.
1. Witamy sie tu http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=89853&page=36
2. W podpisach nie umieszczamy zdjec
3. Twoja Haya w avatarze? Jak tak to masz watek dla motocyklistow -> http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=137759
michal87sc
16-05-2014, 14:35
Shaolin Haya nie moja (chociaz mi sie marzy) jest, a raczej była kolegi bo teraz śmiga już po niebieskich....
Ja wtedy miałem 954, a foto zrobione podczas wypadu do Szczyrku Wisły Ustronia...
Co do zdjęć w podpisach, niezłe jaja.... jest taka możliwość i jest zabroniona, ale nie będe sie spierał na samym początku.
Witam Wszystkich ,
zakupiłem d5300 +18-105 i będę uczył się tego sprzętu.
maniekxp
18-05-2014, 10:36
Witam wszystkich zapaleńców :razz:
Witam wszystkich na forum
Alkinoos
27-05-2014, 23:37
Ooo, znalazłem stosowny wątek (debiutowałem na forum kilka dni temu).
Zatem raz jeszcze; witam serdecznie wszystkich użytkowników!
Fotografią interesuje się zupełnie amatorsko, a w zasadzie jest to takie przygodne nieco pstrykanie...
Swego czasu zajmowałem się filmem od strony teoretyczno-analitycznej (była to cząstka mojej pracy zawodowej), więc obraz, więc naturalne ciągoty w stronę fotografii, no i zacząłem chwytać światło.
Pozdrawiam,
Marcin.
Witam !
Przygodę z fotografią zaczynałem wiele lat temu, w czasach kiedy po lasach biegały dinozaury,
od DRUCHa potem było kilka Zorek, Fed, Praktica, trzy Zenity w tym Zenit Snajper który ze swoim obiektywem
300mm wyglądał jak Kałasznikow. Z Pentaconem Six TL zacząłem erę formatu 6x6 i czarno-białej fotografii
tryskających barwami ptaków. Obiektywy 180, 300 i 500 mm po spakowaniu do plecaka ważyły prawie tyle
co mały Fiat. To były piękne czasy !
Minolta, następnie jakiś Canon plus trochę obiektywów było powrotem do małego obrazka ale w kolorze.
No i nastała era aparatów cyfrowych. Nikon Coolpix 8800 potem Canon S5is.
Mój najnowszy nabytek jest moim .…nastym aparatem i pierwszą cyfrową lustrzanką.
Dorobiłem się Nikona D5100 z Nikkorem 18-105 ED VR i Tamrona SP 70-300 Di VC USD.
Mam nadzieje że mogę liczyć na pomoc innych a i moja wiedza może się komuś przyda.
Pozdrawiam
Andrzej
Dzień Dobry
Forum czytam od lat, ale teraz chciałbym też trochę popisać :) więc witam :)
Mundialejros
01-06-2014, 16:27
przywitał się, nareszcie gram w drużynie nikona ,na razie na ławce rezerwowych ale z czasem może coś ustrzelę
sunshain
01-06-2014, 17:09
witam serdecznie
Mam nikona D3100 z kitem 18-55 a w międzyczasie dokupiłam stałkę NIKORR AF-S DX 35 mm f/1.8G i AF-S DX Nikkor 18-105/3.5-5.6G ED VR
.... jak amator zapisałam się na kurs do pana Michała Cała i to była dobra decyzja
obecnie jestem na etapie: wiem co jest złe "w zdjęciu" ale nie potrafię zrobić tego dobrego
.... chyba lepsza była niewiedza
po skończeniu I etapu kursu przyjdzie czas jesienią na etap II i wtedy też chciałabym kupić nowe body
Witam wszystkich Nikoniarzy,
forum czytuję już od jakiegoś czasu. Fotografuję amatorsko od około 2 lat.
Witam. Od dwóch dni jestem posiadaczką Nikona D5100 z obiektywem 18-105mm i zaczynam swoja przygodę z lustrzanką cyfrową. Pozdrawiam początkujących :) i nie tylko.
Nazywam się Jarek, mieszkam i focę w Lublinie.
Pozdrawiam wszystkich miłośników fotografii. Krótko o sobie: Waldek, z dziada pradziada chłop, po mieczu stolarz, z wykształcenia chemik itd. Doświadczenie fotograficzne - jako pasja - amatorsko od ponad 20 lat, przelotnie zawodowo (dokumentacja muzealna) w wersji analogowej. Zainteresowania: życie i cała ulotna reszta.
Dziękuję, że mogłem trafić na wspaniałe forum ludzi, którzy dzielą się swoją pasją i próbują zarazić nią innych.
Mam zamiar nie sprawiać kłopotu pytaniami w rodzaju " co kupić" czy "co to za literka M na pokrętle".
To tyle. Życzę wspaniałych ujęć. Waldek
Witam wszystkich !
Jestem od 10 lat na forum, ale wcześniej mało się udzielałem... spróbujemy to nadrobić ;)
pzdr Nix
Witam, parę lat temu zaglądałem tu regularnie, potem foto odeszło na drugi plan. Teraz wracam wiec chciałem się ponownie przywitać. Cześć ;)
Cześć i czołem.
Z Nikonem dopiero zaczynam, więc zobaczymy czy będzie to miłość odwzajemniona :)
Tak się złożyło że ja też troszkę się po forum pobłąkałem zanim znalazłem to miejsce, ale czas najwyższy i
Kłaniam się nisko zacnemu gronu forumowiczów.
Troszkę o sobie.
Chcę zacząć przygodę z dobrym aparatem cyfrowym i coś już sobie wybrałem, będzie to moje pierwsze lustro.
Do tej pory bawiłem się Coolpix-em 5600 ale szybko się okazało że zabawka z programami tematycznymi jakoś jest nie dla mnie. Pamiętam z lat szczenięcych robiłem zdjęcia poczciwym Zenitem i ustawiałem parametry najlepiej w rodzinie a miałem wtedy 8-9 lat. Ojciec szybko przydzielił mi zadanie robienia zdjęć pamiątkowych, które później oddawał do wywołania na slajdy a były to lata sześćdziesiąte, ech do dziś łezka się w oku kręci.
RafaIski
02-07-2014, 19:00
Witam,
Doczekałem się i dzisiaj udany zakup padł na nikon D7100 :) z 18-105 i stałką 35 1.8, jutro wyjeżdzam do Międzyzdrojów, na pewno coś ustrzelę i wrzucę na forum.
Pozdrawiam
Cześc
Od wczoraj jestem posiadaczem D3200 z std 18-55 oraz dodatkowo 55-300 ;) akurat za tydzien do Rozewia na urlop jadę to strzelę kilka fotek i coś wrzucę na forum ;)
buskeros
08-07-2014, 11:42
Witam
Pozdrawiam wsztstkich pstrykających.
Witam jestem obecnie użytkownikiem systemu Canona i chętnie skorzystam z wiedzy którą posiadają fanatycy fotografi. Oszołomom którzy uważają że jeden system jest leprszy od drugiego mówię od razu ... spadaj. Mam w swej kolekcji ponad 150 kliszaków i nie system a fotograficzny [EDIT: wulgaryzmy, nawet te częściowo wykropkowane, są tutaj niedopuszczalne] się liczy. Przeglądając wasze forum zapoznałem się z pracami naprawdę na wysokim poziomie, którym będę próbował dorównać.
glwojtek
17-07-2014, 00:03
Witam, od niedawna używam d7100 z S 17-50, wcześniej był d80. Pozdrawiam i życzę udanych ujęć.
boruc007
20-07-2014, 11:10
Witajcie Nikoniarze!
Mam na imie Damian, mam 24 lata i mieszkam w Warszawie :-) posiadaczem Nikona d3100 plus obiektyw nikkor 18-105 oraz stalka 55mm stalem sie wczoraj. Jest to moja pierwsza lustrzanka, wczesniej tylko cyfrowki glownie sonego.
Mam nadzieje ze dowiem sie tutaj czegos wiecej niz moja dotychczasowa wiedza.
Pozdrawiam wszystkich
Wyslane z mojego Lg L9 za pomocą Tapatalk 4
Pikaczu111
22-07-2014, 09:39
Witam wszystkich
Jestem Bronek mam 37 lat pochodzę z Łodzi i posiadam Nikon D5100 ;)
Pozdrawiam
Cześć wszystkim, jestem Piotr, nie robię zdjęć już od 2 tygodni, 3 dni i 4 godzin.
zbyszekD7000
27-07-2014, 19:29
A to ty też nowy Nikoniarz jesteś ? ;-)
Obecny od 2005, ale wciąż jak nowy. :P
To i ja się przywitam bo się nie przywitałem jak konto założyłem :D
Witam wszystkich. Jestem Dawid.
Nie piję już od ok 4 godzin ;)
Idę spać. Dobranoc
Cześć, jestem Marcin. W tym miesiącu zrobiłem tylko 1259 zdjęć, z czego ok 400 skasowałem. Przepraszam.
[emoji12]
Rafał_Sz
29-07-2014, 09:11
Cześć, jestem Marcin. W tym miesiącu zrobiłem tylko 1259 zdjęć, z czego ok 400 skasowałem. Przepraszam.
[emoji12]
Że niby pozostałe 859 zdjęć jest udanych? :mrgreen:
Że niby pozostałe 859 zdjęć jest udanych? :mrgreen:
To były testy bateryjkowe na ff/bf [emoji12]
Witam wszystkich. Nazywam się Karol i interesuję się fotografią od blisko 6 lat. Uwielbiam fotografię dokumentalną a także analogową. W swojej kolekcji posiadam kilka aparatów, w tym mój skarb, nikon d90 :)
newskier74
13-08-2014, 21:18
To i ja się przywitam bo się nie przywitałem jak konto założyłem :D
Witam wszystkich. Jestem Dawid.
Nie piję już od ok 4 godzin ;)
Idę spać. Dobranoc
Część Dawid ja piję już od 4 godzin idę spać :)
Witam,Rafał z tej strony
Przyszedłem się czegoś dowiedzieć,nauczyć
Pozdrawiam wszystkich
Witam wszystkich.
Moje pierwsze spotkanie z tym forum było w momencie zakupu kompakta. Szukałem opinii na temat Samsunga EX-1 a na tym forum jest super pomocny temat. Po krótkiej chwili kupiłem EX-1 i tu zaczęła się przygoda...
Drugi raz trafiłem na forum ponieważ chciałem się dowiedzieć coś więcej na temat lustrzanek Nikona. Dzięki wam i waszym opiniom dokonałem zakupu Nikona D7100. Zajmuję się głównie fotografią motoryzacyjną ale o tym innym razem.
Pozdrawiam
daniel11
19-08-2014, 15:28
Witam, Jestem Daniel. Mam nadzieję, ze pozyskam od was trochę wiedzy ;)
roberto11
22-08-2014, 10:59
Wypadałoby się przywitać :-)
Mam na imię Robert, jestem z Warszawy i mam nadzieję, że zagoszczę na forum na długo ;-)
Marzenka13
24-08-2014, 11:27
Witam .
Mam na imię Marzena jestem z Wojkowic. (Śląsk)
Kupiłam nikona 3100 i chętnie zostanę z Wami :)
Witam wszystkich :) Od ponad pół roku mam wymarzoną lustrzankę i uczę się powoli wszystkich zawiłości fotografii oraz edycji zdjęć. Szkoda, że mam na to tak mało czasu, bo robienie zdjęć to świetna zabawa. Dotąd tylko przeglądałam forum, ale widzę, że mogę się u was wiele nauczyć, więc postanowiłam się zarejestrować i aktywnie brać udział. Buźka!
Hej wam, Łukasz z tej strony. Fotografia to moje drugie hobby (od jakiś 7 lat) zaś pierwsze to HR, ktorym interesuję się od jakiś 10 lat. Miło do was trafić :)
czupakabra
05-09-2014, 12:08
Witam wszystkich!
Co prawda stawiam pierwsze kroki, ale raczej nie będę nikogo męczył pytaniami , skupię się na czytaniu i zdobywaniu wiedzy .
Kupiłem d5200 + kit 18-105 i już wiem, że lustrzanki same zdjęcia nie robią !
Pozdrawiam wszystkich !!!
Cześć, z tej strony Kasia. Uwielbiam Was czytać i oglądać. Zakochałam się w fotografii już jakiś czas temu, ale do tej pory tylko podziwiałam warsztat i talent innych... Fotografia to drogie hobby, obym miała do tego dryg ;) Na razie nabyłam D3000, czekam na szkiełko 35mm 1.8 i zaczynam zabawę. Pozdrawiam wszystkich ciepło!
ithilhin
10-09-2014, 21:08
Jejku jejku przepraszam, że dopiero teraz odkryłam ten wątek i się nie przedstawiłam jak należy. Mam na imię Gosia, od niedawna (sierpień tego roku) mam w końcu lustrzankę (Nikon - a jakże d5200) i spełniam swoje marzenia czyli uczę się*fotografowania. Na razie mam jeden obiektyw Nikkor 50mm f 1.4 - gdzieś czytałam, że to trudne szkło dla amatora, ale co tam - takie chciałam. Kolejnym zakupem, jak już oswoję wszelkie funkcje (i spłacę kredyt) pewnie będzie obiektyw do makro, bo to mnie zawsze fascynowało. Ale najpierw chcę się poduczyć w tematyce ogólnej, głównie portretach i scenkach rodzinnych, więc ten wydał mi się*dobrym szkłem na starcie.
Pozdrawiam ciepło wszystkich.
Uszanowanie :)
Mam na imię Natalia i pochodzę z Gdyni. Od niedawna jestem dumną posiadaczką Nikona D5100 :)
Witajcie,
Aneta się kłania :) oraz moje dzieci Nikonowe - D5100, 18-105mm, 35mm, 75-300mm (stara, blaszana, cholernie ciężka, wersja niemiecka - idealna również do mordowania ;P), ORAZ Pentax zx-10, Lubitel 166B, którego pragnę wskrzesić.
Kocham PRAWDZIWĄ FOTOGRAFIĘ i szczerzę wzgardzam PS - nie mam zamiaru tego ukrywać :)
Korzystałam z porad Waszego forum od dawna, ale dopiero dziś odważyłam się zarejestrować :) Myślę, że warto.
Pozdrawiam serdecznie!
Hej
jestem Krzysiek, po kilku latach przerwy znowu powróciłem. Kiedyś posiadałem Nikona D70s. Teraz rozterka pomiędzy DX a FX.
Pozdrawiam wszystkich :D
Witam wszystkich,
Mam na imię Marcin jestem z Płocka
to jest moja pierwsza w życiu przygoda z lustrzanką (ogólnie fotografowaniem interesuje się wiele lat i pstrykałem na innym aparacie )
Mam nadzieje, że dzięki tej stronie dowiem się czegoś nowego i interesującego ;)
Pozdrawiam
Cześc wam Adek z tej strony ;) znalazłem was, bo zastanawiam się czy nie odkupić od kolegi Nikona D40 w super stanie :)
Witam wszystkich na forum :)
I z góry dziękuje za udzieloną pomoc
Stopperos
02-10-2014, 01:34
Cześć Damian z tej strony, liczę na miłe pisanie ;)
Hej!
Tu Edyta umiem wkręcać żarówki i jestem póki co waszym stałym gapiem:) Chłonę wiedzę i może kiedyś się odezwę:P
Witam,
tymoto postem dołączam do społeczności,
onegdaj zatwardziały Pentaksiarz,
od dziś z racji zdroworozsądnego podejścia Nikoniarz.
Pentaksem w zasadzie dalej jestem oczarowany (i jego obrazkiem),
lecz z racji frustracji związanych z autofocusem, podjąłem męską ;)
decyzje i dziś zanabywam d610, jade sprawdzić (i kupić!) puchę,
trzymajcie kciuki.
Witam wszystkich Forumowiczów, Adminów i Moderów. Moja przygoda z fotografią zaczęła się kilka lat temu od Druha, potem dwie Smieny, Start, Feed, Leika, lustrzanki Zenit TTL, Zenit XP, Canon, potem długo, długo nic (przesiadłem się na kamerę mini DV) aż w końcu w tym miesiącu po długotrwałych wyborach zakupiłem Nikonka D 5200 z kitem 18 - 105 VR. Po takim czasie, mimo, że kiedyś mocno w tym siedziałem (miałem nawet pokaźną ciemnię ze sporym Krokusem, czarno - białe obrabiałem sam, jak wszedł kolor to już zrezygnowałem z ciemni, żonka się ucieszyła bo zyskała dodatkowy pokój :grin:) fotografowanie zaczynam jakby prawie od początku, no może nie do końca od początku, ale sporo się zapomniało. Oczywiście służę Wam swoją na razie skromną wiedzą, ale też będę korzystał z Waszej przeogromnej wiedzy i doświadczenia. Interesuje mnie oczywiście fotografia w pełni tego słowa znaczeniu "amatorska".
Plener, portret, zdjęcia raczej rodzinne i " turystyczne". Startuje ........
pozdrawiam
Piotr
Cześć, właśnie zostałem właścicielem poczciwego D80. To jest moja pierwsza lustrzanka, więc mam nadzieję, że się wiele od Was nauczę :)
dawid_jarosik
12-10-2014, 08:41
Witam wszystkich, nazywam się Dawid i od września chodzę to szkoły fotograficznej stąd decyzja o zarejestrowaniu tutaj :)
Pozdrawiam wszystkich.
Krystian Markow
13-10-2014, 22:23
Witam.
Krystian z tej strony. Na chwile obecną czytam i czytam przy okazji szukam czegoś odpowiedniego na początek zabawy z fotografią.
Pozdrawiam.