Zobacz pełną wersję : Przywitaj się...
Strony :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
Wszystkich "nowych" na forum witamy w imieniu administracji, forumowiczów oraz dobrego ducha forumowego :D
Ten wątek służy WYŁĄCZNIE do przywitań, do dyskusji jest cafe oraz odpowiednie działy fotograficzne. Bardzo proszę o uszanowanie tej tradycji forumowej :)
Ok, więc jeszcze raz się pochwalę i przywitam, bo aparacik radochy dostarcza mi tyle że od blisko miesiąca się nie mogę nacieszyć
Mati_007
08-12-2006, 11:28
A ja rozpoczełem wątek powitań:) Wstyd mi:) A więc witam się ponownie. Forum wciągaaaaaaa............
downandout
08-12-2006, 19:51
szukałem i szukałem podobnego tematu, a on w takim miejscu nietypowym.
zatem witam, była alfa, będzie coś z nikona.
Ja też chcę się przywitać na tym forum. Był Canon S1 IS, a jest D70s.:)
jeendrek
10-12-2006, 23:20
witam serdecznie wszystkich
nie chciałem spamować gdzie indziej, ale skoro jest wątek do przywitań to i ja sie przywitam i pochwalę. W październiku do F70 dołączył D80 (z Tamronem 17-50) i jestem strasznie szczęśliwy z tego powodu.
pozdrowionka
Pershing
11-12-2006, 22:04
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Amatorów takich jak ja i profesjonalistów takich jak Jacek, Stig, Seilor i wielu innych na tym forum. Zaglądam tu od kilku miesięcy tzn. od kiedy fotografowanie wzięło mnie na dobre i zamieniłem mojego fotopstryka Canona A-200 na lustrzankę. Wybór był dla mnie oczywisty i padł na Nikona, a że D50 to kwestia funduszy (jestem tylko amatorem). Cieszę się z tego cacuszka tak samo jak w 1979 r kiedy na komunię dostałem smienkę:). Jeszcze raz witam i pozdrawiam.
Witam serdecznie wszystkich miłośników zabawek ze znaczkiem "Nikon", szczególnie Gospodarzy i Stałych Bywalców.
Po Zenith TTL, Eos 650, F 601, S 5500, S 7000, znowu i nieodwołalnie Nikon-tym razem "D" ;)
xmaniekx
12-12-2006, 23:49
Także sie przywitam :) Witam wszystkich
moje zdjecia i sprzet mozna luknac w profilu :)
pozdrawiam i mam nadzieje ze bedzie nam sie dobrze zylo na forum :)
witam również wszystkich,
do powitań dołącza się mój D40+ kit+ 55-200
wojlondon
15-12-2006, 23:43
witam wszystkich.
Pozdrawiam. Wojtek
biniubak
16-12-2006, 22:35
Nie wiem czy jak się kiedyś rejestrowałem to się witałem ale...
Witam wszystkich. Jestem nowym uzytkownikiem d50 i na razie poznaje co to NEF-y.
Po przesiadce z ultrazooma Olympusa to bajka jest.
Przywitać się chciałam.
Szukałam Was. Mam nadzieje, że pozwolicie się czegoś nauczyć przy Waszym boku:)
Żeby nie było wątpliwości - nie znam się na fotografii, czasem wyjdzie mi jakieś ujęcie:)
Posiadam D70s + 2 kity.
Pozdrawiam!
Szczytno...
jest taka miejscowosc? ;)
Witam (po)ziomke i zycze zadowolenia z nikosia oraz forum ;). Przy odrobinie zamozaparcia da sie z nami wytrzymac.
Bartuncio
19-12-2006, 10:19
Witam wszystkich.
Byl Olympus C-760, Minolta 505si, Canon EOS30, a teraz...
...Nikon D70s z kitowym obiektywem 18-70 :)
Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieje ze bede bral aktywny udzial w forum.
Szczytno...
jest taka miejscowosc? ;)
Witam (po)ziomke i zycze zadowolenia z nikosia oraz forum ;). Przy odrobinie zamozaparcia da sie z nami wytrzymac.
Zaraz "miejscowość"... co to za miejscowość, gdzie Nikona kupić od ręki nie można:)
Pozdr Warmiaka i reszte.
Agata
No to ja też się przywitam. Witam :)
Był fuji s5500, jest NIKON D70s
jestem zaszczycony że mogę zaliczać się do tego elitarnego grona nikoniarzy ;-)
W ogole to sie przywitam ;)
Mam 23latka ;) Fotografuje glowie przyrode (czyt. mojego legwana :D), raz na jakis czas gdzies wyjezdzam na wycieczki - blizsze i dalsze... oczywiscie rodzinne i nie rodzinne imprezy... Przesiadlem sie z (s)hitu OLYMPUS D-535 na D70s - coprawda jak dla mnie jest to wielki skok do przodu i wlasciwie od poczatku bede wszystkiego sie uczyl (licze na Wasza pomoc) dlatego z gory przepraszam za czasem debilne pytania :) (chyba kazdy z Was kiedys zaczynal)
A korzystajac z okazji - Wesołych Swiat i udanych zdjec choinki :P
mista1979
24-12-2006, 11:12
witam wszystkich jako iz nabyłem sobie nikona chciałem sie z wami przywitac:)
mysle iz moj wybór odnosnie aparatu był swiadomy dlatego jestem tu i teraz.
witam wszystkich
mista1979:)
Madziorka
25-12-2006, 02:26
Witam wszystkich serdecznie od kilku godzin jestem szczęśliwą posiadaczką nikona d 80, bardzo się cieszę że odnalazłam to forum:)
to teraz pokaż swoja fote i inne arcydzieła:-)
:D
tez witam wszystkich ho ho h o
to teraz pokaż swoja fote i inne arcydzieła:-)
:D
tez witam wszystkich ho ho h o
ineed :) nie strasz koleżanki na dzień dobry pokazywaniem zdjęć własnej osoby, jeszcze ucieknie ;) lub pomyśli ze to forum w stylu randka.pl ;) [sić!] niech poczyta o swoim D80, szkłach itp. popstryka troche zdjęć i dopiero pochwali się swoimi arcydziełami ;) a potem swoim zdjęciem :)
To ja tak ogólnie- CZEŚĆ :)
Witamy kanonowca (oops, przepraszam) nikonowca! ;-)
aardvark
27-12-2006, 02:36
O proszę, jest temat dla mnie. Takoż witam się z Wami, jako nowy użytkownik. aardvarkiem mnie nazywają, co bezpośrednio przekłada się na ,,mrównik" (taki mrówkojad). Sprzęt jak w podpisie. Bardzo się cieszę z faktu rejestracji.
Pozdrawiam.^^
Fotowentura
27-12-2006, 22:18
kłaniam się wszystkim
mskowronski
29-12-2006, 15:36
Witam. Przeglądam forum już od dość dawna, ale odzywam się tu po raz pierwszy... dziś odbieram nikona d70s :) Dotychczas fotografowałem f60, ale w końcu czas cyfrówki musiał nadejść - filmy, wywoływanie, skanowanie... za dużo tego i za drogo...
Pozdrawiam bardzo serdecznie :)
dzieńdobry! - dla czystego sumienia - chciałam sie ładnie przywitać - jako nowa na forum.
Rafał_Sz
30-12-2006, 17:09
Pozdrowienia dla wszystkich, a szczególnie dla Szanownego Moderatora !:-D
rsz lub Rafał, jak kto woli...
Uszanowanko i pozdrowienia dla forumowiczów
Zgodnie z przyjętym zwyczajem witam wszystkich.
Nowy sprzęt jak w podpisie.
Witam
Nazywam się Bartek Wańczyk i przymierzam sie do zakupu nikona z seri d.
do tej pory zdjęcia robiłem yashicą FX-D quartz po czym yaschicą 108MP z cyfrowek posiadam Olympusa 2100Uz oraz sporadycznie kożystam z nikona l4
Witam wszystkich
Witam wszystkich serdecznie!
Chciałbym się pochwalić moją stroną z górskimi zdjęciami:
www.fotosytatr.prv.pl
Zdjęcia wykonane w 2005 i 2006 roku Coolpixem 8700.
Zapraszam wszystkich serdecznie!
PS. Od 2 tygodni mam D70s!
Witam!
Od dzisiaj stałem się posiadaczem D70s :)
Pozdrawiam
Janusz
Ja już sie witałem w innym wątku ale skoro powstał ten to z wielka przyjemnością zrobię to jeszcze raz.
Witam Wszystkich
Po przygodzie z D7D mam teraz przyjemność użytkować D200. Szkiełka na razie takie sobie ale aparat mi sie podoba więc pewnie troche zainwestuje :-)
Nas pokazanie zdjęć też na pewno przyjdzie czas.
Pozdrawiam
witam serdecznie!
śledze forum od paru tygodni - głównie tematyke dotyczącą d50 i d70s, gdyż miałem poważny dylemat co kupić :)
od dzisiaj jestem posiadaczem d70s 18-70, czy szczęśliwym to sie okaże :)
pozdrawiam wszystkich
kronos28
03-01-2007, 18:11
kucze ale nam sie wysypało nowych uzytkonikow i w wikszosci ja tu widze d70s jednak dobrze ze weszlo to d80 :mrgreen: pozdrawiam wszystkich
Witam ,
mam na imię Michał , forum czytam od kilku miesięcy , czyli od momentu kiedy zdecydowałem się na zakup cyfrowej lustrzanki. Od wczoraj jestem już szczęsliwym posiadaczem D70s, a jak Państwo wiecie posiadanie wiąże się z pytaniami technicznymi, na które mam nadzieję znajdę tu odpowiedź.
Pozdrawiam!
Witam wszystkich użytkowników systemu Nikon - długo śledze to forum i w wielu tematach i problemach mi pomogło
Jeszcze raz WITAM
dgrabows
05-01-2007, 14:07
Witam i pozdrawiam Wszystkich
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.
Od roku jestem szczęśliwym posiadaczem D70 jak i wiernym czytelnikiem tego forum.
Pozdrawiam wszystkich i życzę wielu radości z robienia zdjęć:)
michał
Ja również witam. Jeszcze nie mam żadnego nikona, ale sie przymierzam do zakupu lustrzanki. Pozdrawiam wsystkich posiadaczy
Witam
Właśnie się zapisałem na to forum.
Z tego powodu chciałem wszystkich przywitać.
Mam na imię Irek.
Aparatu nikona jeszcze nie posiadam. Zakup planuje na przyszły miesiąc. Jeszcze ostanie przemyślenia nad modelem, nad obiektywami. Głowa pełna portfel troszke mniej ale do lutego jeszcze troche czasu ;-). Planuje zakup D50 lub d70s, z obiketywów raczej nikkor albo 18-55 + stałke 50, albo 18-70, 18-55+70-300G, sigma 17-70 (czywiście te wątpliwości umieszcze w odpowiednim miejscu). Moze co poniektórzy podsykutuja ze mną. Nawet nie tyle co jest lepsze od czego, a co na moje potrzeby i umiejętnosci bedzie dobre. Obecnie foce minolta s 414. I od pewnego czasu zaczałem sie przykładac do wykonywani zdjec (haha moje ukochana symetria ;-) ) troszke poczytałem, potem zrobilem kilka zdjec przypadkiem - analogowa lustrzanka (canonem) i ta głębia w lustrzance ten obraz choc nie cyforwy....zakochałem się. Zacząłem czytać, zbierać inofrmacje. Wybor padl na nikkona ze wzgledu na cene, jakosc zdjec (podbaja mi sie bardziej niz canona) tradycje, także fakt to jak leży w dłoni i d50 i d70 (o canonie nie mowie) i fakt, iż ta rozdzielczość mi w zupełności wystraczy (glównie komputer, kilka odbitek małych, czasem coś większego max kartka A4, lub jej polowa. To tyle raz jeszcze wszystkich serdecznie witam (a właściwie to dziękuje za przyjęcie - bo właściwie to ja gdzieś ,,wchodzę" a ktoś wita ;-)
pozdrawiam wszystkich
z okazji Nowego Roku (chyba nie tak bardzo poźno)
zycze wszytskim zdrowia, udanych fotek, uchwycenia wyjatkowych i niepowtarzlanych
Irek
PS zainteresowanych moimi rozmysleniami dot. wyboru zapraszam (a wlaściwie proszę) do odwiedzenia
w dziale D50,70 ...itp.
temat ..... ,,1-sza lustrznaka"
sprocketti77
11-01-2007, 22:34
...wszystkich zaawansowanych, przed których doświadczeniem chylę czoła oraz - tak jak ja - początkujących Forumowiczów :-)
Na forum zaglądałem ostatnio dość często, czytając, czytając i czytając różne wątki. Głównie na temat D50, którego od dwóch tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem.
Jutro kupuję do niego gripa z Delty w foto-tip.pl - właśnie z Forum się o nim dowiedziałem.
Pozdrawiam wszystkich i życzę udanych "łowów" 8-)
Co prawda Forum czytam od kilku tygodni i nawet "popełniłem" już dwa lub trzy posty,
ale skoro pojawił się oficjalny wątek powitalny, korzystam z okazji :)
Mam nadzieję, że nadal sporo wątpliwości uda mi się rozwiać dzięki czytaniu tego Forum.
Pozdrawiam wszystkich
Janusz
Witam serdecznie.
Od tyg jestem posiadaczem Nikona D70s + obiektyw Tamron 17-50 f2,8.
Mam nadzieje, że będę mógł się z wami wymieniać swoją opina na temat fotografii i uzyskać odpowiedzi na nurtujące mnie pytania.
Pozdrawiam
Krzysiek.
Grzeczność nakazuje się w nowym gronie przywitać, co czynię właśnie!
Droga przez fotografie to dla mnie; Zenit E, Zenit 122, Minolta Dynax 505Si z osprzętem...i dopiero teraz cyfra...D50 w kicie oczywiście z zamiarem rozbudowy.
Pozdrawiam.
kurkuror
19-01-2007, 23:53
Witam
Jestem nowym uzytkownikiem forum i mam nadzieje ze pozwoli mi ono zagłebić się troche w świat fotografii.
Jeszcze nie teraz ale za parę tygodni bede szczesliwym posiadaczem nikona d50. Wiem ze nie jest to moze jakis szał aparat ale jak na amatora to mysle ze i tak mam lepszy start niz inni.
Pozdrawiam innych uzytkownikow i zycze cierpliwosci gdy beda mieli ochote odpowiadac na moje pytania i posty
Marcin vel Kurkuror
Witam. Zamierzam kupić Nikona, ale jeszcze się waham, więc czytam i czytam. Pozdrawiam.
Witam serdecznie grono nikonowców.
Po analogach był sobie Fuji S5000, potem nastał Olympus E20N, a teraz demokratycznie władzę zdobył D70.
Jaka to będzie władza? Ano obaczymy.
Pozdrawiam.
witam wszystkich bardzo serdecznie!
czytam już to forum od jakiegoś czasu ale dopiero dzisiaj ośmieliłam się zarejestrować chociaż i tak jeszcze nie dorównuję profesjonalistom ani nawet większości amotorów którzy piszą na tym forum /chodzi mi o wiedzę bo o zdjęciach nie wspomnę/ ale mimo wszystko czasem chciałabym dodać od siebie parę słów lub o coś zapytać../ale bez obaw nie będzie to pytanie z serii pomóżcie bo nie wiem co jest lepsze d70s czy d80 bo wiem że na niczym dobrym taki wątek się nie skończy../
pozdrawiam wszystkich
witam!
Dołączam do grona posiadaczy Nikonów :) Od dziś użytkuję D80 + Nikkor 18-70. Pozdrawiam.
gregoszki
26-01-2007, 02:34
dzisiaj dołączyłem do waszego grona z czego jestem bardzo zadowolony
w przyszłym tygodniu stane się posiadaczem D70s / dx 18-135 3,5-5,6
co do szkła nie jestem do końca pewny wyboru ,
co wy na to ?
pozdrawim wszystkich pozytywnie zakręconych
tych nie ... również
witam osoby spoza systemu "N", witam wszystkich tych co w systemie, witam administracje, ojcow zalozycieli, moderatorow, rozmownych, oszczednych w slowach i tych co tylko czytaja posty...
chcialem powiedziec ze migrowalem z systemu konicaminolta a dokladnie z KMD5D. powiem tylko ze gdyby nie error 58 o ktorym coraz glosniej /choc mnie nie spotkal-uuffff/ to bym pozostal przy ty co mialem. jednak nasilajace sie obawy nie dawaly mi komfortu funkcjonowania i tak jak wspomnialem migrowalem do WAS. przyznac musze ze na forum KKM czulem sie jak w domu czego mam nadzieje doswiadcze i tutaj a sprzet wiem ze nie jest najistotniejszy wiec licze na wspolna zabawe...
witam i pozdrawiam
adam0504
28-01-2007, 14:04
witam,
jestem nowy i pozdrawiam wszystkich serdecznie. kto by pomyslal ze tyle ludzi interesuje sie fotografia;))
od 3 dni jestem uzytkownikiem nikona d70 z kitowym 18-70 i powiem ze po przesiadce z canona t70 (pewnie niektorzy pamietaja to cacko, aparat roku 1986) jestem troche przerazony tymi wszystkimi funkcjami, balansem bieli i cala fura guzikow, ktore maja mi ulatwic fotografowanie. wlasciwie to ciagle sie zastanawiam bo tym aparacie programy typu S i A? w starym canonie mialem tylko automata, preselekcje czasu i manual. przeciez jesli chce zmienic kombinacje czasu i przeslony to w taki sam sposob robie to zmieniajac przeslone i czas otwarcia migawki.
poza tym mam pewne problemy z autofocusem (w canonie byl manualny) ale w miare lektury instrukcji obslugi sie do niego przyzwyczajam, no ale mimo wszystko ciagle mi brakuje tego malego kolka w srodku obiektywu, w ktorym obraz na gorze przesuwal sie wobec reszty kadru. guzik ae-l af-l jest magiczny, mysle ze zajmie mi dlugii czas (ale ja jestem kompletnym amatorem wiec nigdzie sie nie spiesze;)) zanim bede go uzywal w sposob instynktowny.
innym ciekawym tematem (moze ktos z was wie gdzie to jest na forum)ktory mnie nurtuje jest sensownosc dostosowywania balansu bieli juz w aparacie podczas gdy mozna to zrobic z powodzeniem w photoshopie, nie wiem pewnie jest jakas strata na jakosci.
czy ktos w was wie gdzie umiescic wtyczke (plug-in) do photoshopa tak aby czytal pliki nef? ogolnie to nie mam ochoty instalowac kolejnego programu tak aby czytac tylko jeden typ danych no ale tak naprawde nie wiem po co te nefy, pewnie tez jest jakis temat na forum (gdyby ktos wiedzial prosze o info pliz pliiiz).
o reszcie nie pisze bo mam jeszcze 50 stron instrukcji obslugi wiec po co zawracac glowe;))))))
pz
Adam
Witam,
Sprzęt jak w podpisie...
Serdecznie witam!
Od piątku użytkownik kitowego d70s - co tu dużo mówić - od dwóch lat wybierałem aparat :shock: na początku miał to być nikon d70, oglądałem, wybierałem, wydziwiałem i na końcu z d70s wylądowałem...hehe nie ma to jak dobry sprzęt (wystarczyło raz chwycić go na żywo, żaden już nigdy nie pasował TAK dobrze :) )
Pzdrawiam serdecznie !
Witam Szanownych
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem super aparaciku-D80 z obiektywem Sigma 24-70mm (choć ów obiektyw istotnie redukuje poziom szczęścia:) ale nadchodzą zmiany). Dotychczas wiernie towarzyszył mi coolpix 4200 z którego byłem bardzo zadowolony ale apetycik zaczął rosnąć i...
Jeszcze raz kłaniam się nisko szanownym forumowiczom oraz wszystkim odwiedzającym to forum.
pozdrawiam
marek
Witam
To po części dzięki wam wybór padł na D50 i za to wam dzięki...
Cześć wszystkim. Co prawda nie jestem jeszcze użytkownikiem Nikonka ale niedługo będę :) (już do mnie jedzie D70s). Muszę przyznać, że przeglądanie tego forum pomogło mi podjąć decyzję odnośnie Jego kupna i mam nadzieję, że też będę mógł kiedyś służyć pomocą innym.
Pozdrawiam
Lu_natyk
04-02-2007, 23:01
Nie wiem czy wielką radość... ale chcę sie przywitać...
z Nikonem D70s + sigma 18-50mm 1:3.5-5.6 DC D + sigma 55-200mm 1:4-5.6 DC D
Tak w skrócie :)
Witam!
Jestem nowy na forum,chociaż samo forum śledzę już od ładnych paru miesięcy.Niedawno kupiłem D70s+kit'a no i zaczynam focić.(Narazie nie ma się czym pochwalić,ale mam nadzieję że wkrótce to się zmieni).
:) Pozdrawiam serdecznie.:)
Leszek.
Witam...
To ja tez. W czwartek (01.02.07) spelnilem swoje marzenie, o ktorym wertowalem od okolo 2 lat setki stron branzowych for,literatury i innych - mianowicie zakupilem moja pierwsza lustrzanke cyfrowa:). Wybor padl na Nikona D70s i obiektyw Tamron SP AF28-75 F/2.8 XR Di :) do tego mam jeszcze karte 1GB (pozostalosc po A85) i idze poczta filterek ochrony UV i jakas tania torba z allegro. Aparat jaki jest - sami wiecie, obiektyw...czad. Porownujac z A85 - nie bardzo jest co porownywac. Czuje wielki respekt przed sprzetem, myslalem ze juz cos tam potrafie (jak bardzo sie mylilem:) ) w zwiazku z czym nie za predko pochwale sie moimi osiagnieciami... to tyle...
pozdrawiam
markow
Witam
Jako ofiara ostatniej promocji w MM stałem się posiadaczem Nikosia a to forum pomaga mi okiełznać "potwora" za co wdzięczny dozgonnie jestem :)
Pozdrawiam
Witam Państwa:)
Właśnie się przymierzam do zakupu D50 lub D70s, mam nadzieję, że wkońcu dzięki temu forum się zdecyduje:)
Pozdrawiam
Tomek
No to ja się też przywitam ponieważ jestem tutaj :) nowy.
az nie wypada sie nie przywitac
WITAM WSZYSTICH -nowy jestem
... już w tym miesiącu mam zaplanowany zakup D70s ...
mam nadzieję że uda mi się jakoś nie załazic nikomu za skórę. (mam nadzieję ;-) )
regglauda
20-02-2007, 01:10
hejka...jakis czas temu odkrylam w sobie 2 pasje: AutoCAD i fotografia...dzieki nim jakos wytrzymuje ostatnie moje dni w UK...za ciezko zarobiona kaske bedzie powrot na studia i nikon...zatem witam wszystkich studentow i fanow tych aparatow:)
Witam!
Właśnie niedawno stałem się szczęśliwym posiadaczem swojego pierwszego dSLR'a - D70s. Fotografią interesuję się już od dłuższego czasu, forum też zacząłem przeglądać jakiś czas temu, teraz postanowiłem się zarejestrować :D Na co dzień studiuję informatykę (PWr :P), fotografia jest moją pasją. Ciągle staram się rozwijać w tym zakresie, chociaż ostatnio mam na to coraz mniej czasu :(
Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów :)
Bartek
fascinatio_nugacitatis
27-02-2007, 17:22
Jestem szczęśliwą posiadaczką D50 od września 2006. Nie będę udawać, że już wszystkie jego możliwości poznałam i wykorzystuję, wręcz przeciwnie - im dłużej go mam, tym większą mam potrzebę douczenia się, stąd moja obecność na forum. Mam nadzieję, że już wkrotce będę pstrykać "prawdziwe" zdjęcia... Pozdrawiam wszystkich Nikonowiczów!
Ksiazkiewicz
28-02-2007, 13:38
Forum odkryłem nie dawno. Jako nastolatek nie posiadam na razie;-) cyfrowej lustrzanki, ponieważ koszta są nie do przeskoczenia, ale dwa miesiące i prawdopodobnie zakupię D80 lub D70s z nikonowskim 18-200VR. Na razie pstrykam Nikonem F80 oraz F100.
Wielebny
www.galeria_wielebny666.republika.pl
Byłem szczęśliwym posiadaczem D50, od czwartku jestem mega szczęśliwie zadowolonym posiadaczem D80 :)
Aparat posiada wiele udogodnień których D50 brakowało i jestem rad że go mam
Pozdrawiam wszystkich miłośników fotografii.
Bruno
Witam, na forum trafiłem przypadkowo szukając info na temat Nikona. Zaczynałem od coolpixa 2100, potem FUJI S5600, od dwóch tygodni w pełni zadowolony posiadacz D 40. Pozdrawiam Wszystkich.
I ja sie przywitam. Zaczynalem od olka c4000, pozniej byla minolta A2, a teraz jest D70s wraz z Tamronem 17-50 zamiast kita:) Witam wszystkich:)
Choć mam już za sobą parę postów to sprzęt kupiłem wczoraj i stałem się pełnoprawnym i przezadowolonym członkiem tego zacnego forum. Witam Państwa! To mój pierwszy nikon, a właściwie Nikon przez duże "N". Wcześniej była zabawa z zenitami, yashicami i minoltami - te ostatnie to nawet były cyfrowe. Moje pierwsze spostrzeżenia - to wykonanie obudowy - bajka. Podziękowania dla Hesji za "doradztwo w zakresie" oraz ogólnie obsługę - czekam na obiektyw Sławku.
Pozdrawiam wszystkich - Maciek
sie witam (w końcu znalazłam wątek :mrgreen: ) serdecznie :)
mam d80 i trzy szkiełka - jedno malutkie, drugie wieksze i trzecie całkiem ciężkie ;)
pozdrawiam,
A. :)
hesja - żyrafy wchodzą do szafy ;)
Patryk Stanik
14-03-2007, 15:57
Witam serdecznie,
wprawdzie Nikona jeszcze nie mam, ale na dniach chce kupic D40 kit. To bedzie moja pierwsza lustrzanka cyfrowa, pierwszy aparat Nikona (wczesniej pykalem naprawde swietnym - w mojej opinii, ale jednak automatem Fujifilm FinePix F700). Gdzie na tym forum wyczytalem, ze nie ma sensu kupowac tego Nikona, bo juz lepiej dolozyc troche kasy i kupic np. D80, ale ja jestem zupelna noga w sprawach fotografii innej niz tylko naciskanie przycisku i mam nadzieje, ze D40 bedzie niezlym materialem do nauki, tym bardziej ze i tak przekracza o wiele moje mozliwosci - poki co, miejmy nadzieje.
Swoje Fuji musialem, niestety, wyslac (od 23 marca bylej) zonie, a jesli juz kupowac cos nowego to czemu nie takiego Nikona?
Chce zamowic z tym sklepie: http://www.digitalrev.com/en/product_details.php?item_id=1453&category_id= z karta Transcend 4 GB Class-2 (i tu od razu pytanie: czym rozni sie Class-2 od Class 6, oprocz tego ze ta druga jest drozsza o 15 funtow?), co razem wyniesie mnie okolo 300 funtow szterlingow. Moze jakies sugestie?
Dzieki.
krzysiud
15-03-2007, 01:37
Witam serdecznie
Co prawda nie jestem jeszcze posiadaczem Nikona, ale pod koniec miesiąca planuje zakup D80 jeszcze nie wiem z jakim obiektywem. Moje ostatnie 2 lata to zabawa Lumixem DMC-FZ5 Panasonica. Zabawa ponieważ moja wiedza teoretyczna o fotografowaniu do tej pory była i nadal jest mizerna, chociaż mam zamiar to zmienić, mam nadzieję również z pomocą tego forum.
Witam forum-owiczów mam na imie Arek, chwilowo mieszkam w Cork (Irlandia). Fotografuje wszystko co mnie otacza, jest to moje hobby któremu poswiecam wolne chwile. Po 3 latach spezonych razem z moim coolpix-em 4200 (genialne malenstwo), przesiadlem sie na D40 i staram sie go "okielznac". Jako ze jestem "totalnym" amatorem, czekam na konstruktywne opinie oraz licze na pomoc od bardziej doswiadczonych userów.
Pozdrawiam.
Witam i pozdrawiam wszystkich miłośników Nikona, do których zaliczam się już od 1994 roku - F70. Dwa dni temu po długim oczekiwaniu mogłem w końcu rozpakować pudełko ze znaczkiem D80 :) Wspaniałe uczucie! :)
Póki co używam starych obiektywów od F70, czyli 35-80 Nikkor i 70-300 Sigma, ale że oba są "D", mogę w pełni cieszyć się wszystkich funkcjami :) Mam nadzieję, że uda mi się uzbierać na jakieś nowsze szkiełka - no i żona pozwoli...
Stake
Witam!
Zgodnie z sugestią MODA „wylewam” moja radość z wstąpienia do klubu.
Forum przeglądam od dłuższego czasu i korzystałem już z rad na nim zawartych.
Ze sprzętu jestem zadowolony, choć nie wiem czy powinienem bo nie mam porównania z innym.
Obecnie jestem na etapie poszukiwań N 28-105 f3,5-4,5 za rozsądna cenę w dobrym stanie.:)
witam! Już zdążyłem się przekonać, że to ja robie zdjęcie, a nie aparat i jak ważny jest obiektyw btw drogie hobby ;-) ...
Ja też się witam;)
Na razie jestem posiadaczką zenita 12xp, ale niedługo zastąpi go D50! Póki co, przeglądam forum, uczę się i w razie czego pytam. Na dobre zagoszczę tu, jak będę miała nikona;)
dominik77
27-03-2007, 21:01
Pozdrowienia (szczególnie dla poznaniaków). Forum i grupa działa aktywnie, więc postanowiłem dołączyć w celu pogłębienia wiedzy i podzielenia się swoimi doświadczeniami. Witam :-)
Wprawdzie witałem się TU (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=22258) ale nie byłem świadomy specjalnego wątku :) Więc ponownie witam w tym niezwykłym gronie i mam nadzieję na liczne, fotograficzne znajomości szczególnie z terenu Śląska :)
WolaskoW
03-04-2007, 09:16
No i przyszła kolej na mnie....wzruszyłem się...dajcie mi chwilę.........................................no już :-D...Na początku była nicość, potem pojawił się pomysł, słowo i czyn, w kolejności:
1.FED-4
2.Zenit 122
3.Praktica MTL-5
4.Minolta 7000i
5.Nikon D70 (awaria)
6.Olympus SP-500UZ
7.Nikon Coolpix L3 i planuję teraz coś nr 8
Szkoda, że pracuję w Polsce, bo posiadałbym niezłą kolekcję aparatów, a tak to trzeba było sprzedawać aktualny żeby kupić następny, ale tym razem nr.7 zostawię (dla mojej żonki ;-p) i kupię do tego lustrzanke cyfrową (dla mnie) :twisted:, kompakty to jednak porażka!
... i taki ze mnie zimny drań, ale lubię fotografować :) i NIKT MNIE NIE POWSTRZYMA!:evil:
no a poza tym to WITAM, długo mnie tu nie było :-p
Również się ujawniam, po pewnym czasie przeglądania forum. Witam all
Cześć,
też chciałbym się przedstawić i od razu pochwalić, bo od wczoraj stałem się posiadaczem systemu Nikon.
Chciałbym również podziękować - jeszcze raz dziękuję Panie Sławku... :D
JasioJasio
07-04-2007, 18:30
Witam wszystkich. Uczę się D80 od tygodnia, wczesniej był poczciwy Sony F707.
Miło mi przywitać się z całą ekipą :)
Od czwartku D70s
Od dzisiaj Nikkor 50/1.8 AF - kocham Pocztę Polską za to, że mogłem pobawić się body BEZ OBIEKTYWU przez całe święta...
...Ale warto było czekać...
Panasonic FZ5 już na alledrogo, a mi pozostają rozpaczliwe próby rozwoju fotograficznego ;)
...Trzymajcie za mnie kciuki!
Pozdrawiam
Adam
dzikiosiol
10-04-2007, 22:00
Dobry wieczór
Jestem Piotrek z Zamościa. Operator D80. Jestem z wykształcenia i zamiłowania grafikiem komputerowym i informatykiem. Z analogowymi lustrami mam kilkunastoletnie obycie. Błąkam się po tym forum od ponad miesiąca, zgłębiam wiedzę i oglądam Wasze osiągnięcia. Jako że w systemie jestem od niedawna więc w planach dalsza rozbudowa systemu oraz zorganizowanie pierwszego atelier. Jako że mam miejsce na takie coś i akcesoria z analogowej epoki więc będzie to można łatwo sklecić. Musi mi tylko wpaść parę groszy, może aparat już sam na siebie zarobi. No cóż wielkie ambicje żeby nie przeszły w słomiany zapał.
Romczyslaw
11-04-2007, 18:27
Ja już się co prawda witałem, ale to było nieoficjalne i nie tutaj, zatem teraz będzie oficjalnie i tutaj:
Witam wszystkich
i życzę miłego dnia :-D
Dopisuję się do klubu :)
No i się zaczęło wydawanie kaski na słoiki po dżemie. Do niedawna był Panasonic FZ50 i dowodziłem żonie że lustrzanki cyfrowe to min. 6000PLN i ciągle będzie mało. ..... Tylko krowa nie zmienia poglądów :)
mrrising
12-04-2007, 22:54
Niniejszym witam wszystkich serdecznie.
Po kilku latach nierobienia zdjęć coś mi znów w duszy zagrało :)
Jetsem wyznawcą teorii której hołdował najlepszy fotograf jakiego znałem (niestety już nie żyje), A MAWIAŁ ON MIANOWICIE: "Efekt końcowy zależy w 70% od fotografa, 29% od szkła i w 1% od korpusu" Dlatego na mój "drugi początek" kupiłem sobie D40 i dość ciekawy obiektyw Nikkor 43-86/3.5 (stałe światło) w znakomitym stanie. Będę dokupywał stałki. Kilkanaście lat temu przestałem robić zdjęcia Pentaksami, Zenithami, Minoltami wraz z całą masą gwintowanych szkieł. Rodzina, praca itp. Sam nei wiem jak to się stało. Ale wiedziałem że kiedyś wrócę, a powszechna dostępność cenowa lustrzanek cyfrowych zrobiła swoje. Życzcie mi szczęścia, dobrych zdjęć i wytrwałości :)
Witam wszystkich, od tygodnia - dwóch mam d70s. Nie pamietam dokladnie od kiedy tak ten czas leci przy nim :)))
Witam wszystkich - posiadam d80
To i ja się przywitam!
Mam D50 i trochę szkiełek wybranych dzięki pomocy tego zacnego forum :)
zbigniew60
23-04-2007, 19:43
witam Wszystkich.))
Ja też chcę się przywitać na tym forum. Był Olimpus, a jest D70
Valdek_Tychy
26-04-2007, 08:17
Wprawdzie na forum jestem od ponad dwóch lat ale dzisiaj jeszcze z nikim się nie przywitałem więc....... witam wszystkich ;) :D
agawytka
03-05-2007, 19:22
witam wszystkich... jak narazie posiadaczka poczciwego Nikona F55 ale z zamiarem powiększenia kolekcji o D80 bądź D40x...
O, jest wątek powitaniowy. To ja też powiem wszystkim dzień dobry, cześć i czołem... :)
Od ponad roku cieszę się D50 z kitem 18-55 oraz dołożonym 70-300, które to uzupełniłem ostatnio o dające jeszcze więcej satysfakcji 18-200 VR i 50/1,8. A ostatnio to nic nie robię poza czytaniem forum, to uzależnia...
....i ja się przywitam
dotychczas KM teraz Nikon
No i ja witam wszystkich, przesiadka z Fuji S9600 na D70s
Pozdrawiam
Na forum zarejestrowałem się już jakiś rok temu, ale dopiero od niedawna mam czas przesiadywać tutaj dłużej :)
Obecnie mam Nikona D50 z obiektywami 18-55 i 55-200. Przedtem była KM Z3.
Pozdrawiam
proximus323
11-05-2007, 12:48
Witam wszystkich
No i jest D50 + 18-55 + 55-200 przebiek to jakies 20k wiec mysle ze nie duzo. Przesiadlem sie z Minolty Z1 :-) Pozdrawiam
Dr. Evil
12-05-2007, 12:57
Witam i Ja! :)
Od dwóch dni jestem posiadaczem D80 i obiektywu 18-70 AF-S DX (jak narazie).
Poprzedni aparat jaki miałem to Canon S2, gdyby ktoś chciał zrknąć na to co udało mi się nim zrobić zapraszam na moją stronkę - http://lukaszkarnasiewicz.dl.pl
Pozdrawiam serdecznie!
Witam również... rozważałem zakup d70s i myslałem i zastanawiałem się i musze przyznać że skusił mnie D80 tak więc od kilku godzin jestem szcześliwym posiadaczem nowego nikona D80 + 18-135. Poprzedni aparat to stara i wysłużona minolta dimage 5. Jak na razie jestem zachwycony. W weekend pierwszy poważny test ponieważ crześnica ma komunię więc będzie sporo okazji żeby "podziałać". No i myślałem że będe miał problem z kartą ale Kingstron 4GB SDHC Class 4 chodzi bez problemu. Pozdrawiam "nikoniarzy" :)
Witam wszystkich Nikoniarzy.Pozwolicie Panie i Panowie ze dolacze do Waszego towarzystwa.
Tydzien temu moj syn zrobil mi prezent w postaci D-80! Mile mnie zaskoczyl no i tym samym "zmusil" ze tak powiem do "przeskoczenia" na cyfrowke, zagorzalego do tej pory zwolennika filmu.Musze przyznac ze pierwszy kontakt i pierwsze zdjecia podobaly mi sie bardzo.Oczywiscie za wczesnie na opinie,jako ze teraz poznaje tajniki cyfrowej fotografii oraz samego korpusu.Duzo czytam na forum probujac nauczyc sie z Waszych doswiadczen i uwag dotyczacych sfery fotografii cyfrowej oraz samego D-80.Jezeli czasami "palne" jakies glupstwo to...przymrozcie na to oko!!!
Dziekuje i pozdrawiam z Grecji.
Witam
Od kilku miesięcy używam D70s.
Ja też po przesiadce z wysłużonej Minolty - lustrzanki XG-M. :)
jurek1906
17-05-2007, 18:48
Witam,byl canonik a540 ,jest nikonik d50
Jakubek 1410
18-05-2007, 16:47
Witam wszystkich użytkowników nikonów !!!! Tydzień temu zakupiłem swojego pierwszego nikona D40 !!!! moja pierwsza cyfrowa lustrzanka !!!!! focę jak szalony !!!! pozdrawiam wszystkich i witam !!!!!
MariuszA
18-05-2007, 19:52
Witam Wszystkich użytkowników forum.
Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem Nikona D80. Ciągle uczę się i poznaję możliwości aparatu. Czytając forum, udało mi się rozwiązać kilka „problemów” sprzętowych, za co gorąco dziękuję :)
Witam!!
Ja równiez jestem świeżo upieczonym użytkownikiem forum. F70 od 7 lat a D80 od 2 mieisęcy. Walcze z tym cudem techniki :):).
Pozdro
Witam wszystkich. Od 2 tyg. jestem poosiadaczką D40. Dopiero zaczynam swiją przygodę z fotografią i nie myślałam, że to trakie trudne! Pozdrawiam.
Cześć, bardzo serdecznie witam wszystkich szanownych forumowiczów ! Od pół roku katuję D80 wcześniej był D100 jeżeli macie pytania dotyczące tego sprzętu to śmiało, chętnie pomogę o ile wiedzy starczy.
To i ja się przywitam ;)
Od kilku tygodni rozgryzam nowo nabyty D70s z kitowym 18-70.
Witam wszystkich serdecznie
Witam rowniez wszystkich
Jestem nowy i ucze sie.
Po przesiadce z Fuji S5500
Pozdrawiam
Skoro jest taki wątek to też się przywitam :) Jeszcze bez sprzętu, ale wkrótce się to zmieni.
No to wypadaloby sie przywitac. :)
Na forum nowy, ale ze sprzetu Nikona korzystam od dawna.
I jest mi z tym dobrze. :)
fistaszek20
02-06-2007, 18:09
No to ja tez :)
Witam wszystkich, na forum trafiłam niedawno, mojego Nikosia mam dopiero od miesiąca i zgłębiam jego tajemnice bardzo powoli, jako że (już i jeszcze) jestem w szponach sesji egzaminacyjnej :twisted:
ale już niedługo :D
technolub
02-06-2007, 18:46
Witam
Jestem świerzutkim użytkownikiem D40, przesiadłem sie z Panasonic-a DMC FZ-4.
Pozdrawiam
Witam jestem szczęśliwym posiadaczem D70s
Witam
No i stało się :wink:
Wkońcu udało mi się upolować Nikona D50!!!
To mój pierwszy aparat Nikona ale nie żałuję.
Pzdr
westmaciek
09-06-2007, 22:13
To i ja witam jako świeży posiadacz nikona d80
pozdrawiam
No i mi jest miło się przywitać. Po aparatach Zenith, EOS 300, Minolta Z3 przyszedł czas na sprzęt ze stajni Nikona. Cieszę się, że to forum istnieje ponieważ początki są nie łatwe, a czeka mnie sporo nauki Nikona D80.
Witam, witam!
Właśnie zaczynam zabawę z cyfrowymi lustrzankami (od D40). Wcześniej było trochę zabawy na lustrzance
klasycznej (ech, kiedy to było...) i na decydującym za mnie o wszystkim (no, prawie ;)) kompakcie.
Pozdrawiam wszystkich szczęśliwych (zakładam, że innych nie ma) posiadaczy Nikona :)
marekmarecki
12-06-2007, 22:39
Dzieńdoberek:)
To i ja się przywitam ze swoim malutkim D40:)
Witam!
od wczoraj jestem posiadaczem D70s. kiedyś był coolpix 8700, potem e-system i olek e-300, a teraz znów Nikon ;-)
Witam wszystkich. W końcu zdecydowałem się na zakup aparatu cyfrowego i jest to D70. Zaczynałem od niemieckiego Certo, potem były dwa Zenity, następnie Nikon F50, Minolta Dynax 505Si Super po tym Nikon F80 i w końcu Nikon D70. Mam nadzieje że jako mój pierwszy aparat cyfrowy spełni pokładane w nim nadzieje. Mam nadzieje że znajdę na tym forum odpowiedzi na pytania jakie pewnie ma początkujący użytkownik aparatu cyfrowego. Pozdrawiam wszystkich serdecznie :)
Witam wszystkich i pozdrawiam.
Piotr
Witam! Pod namową pewnej sympatycznej Pani z Saturn Media zawitałem na to forum... Sprzet: Nikon D70s + DX 18-70 ED +Tumax 386AFZ.
EDIT:
Nikon D70s + SB800 + DX 18-70 ED + Sigma 18-50 f/2,8
Witam serdecznie ze swoim legendarnym tygodniowym d 70s.Nikon jest piękny!!!
Mariusz.
26-06-2007, 10:49
Witam wszystkich serdecznie.
Od wczoraj jestem posiadaczem Nikona D40 + kit.
Nie ma się czym chwalić, jednak jestem z siebie dumny, że przez wiele miesięcy udało mi się uzbierać pieniążki na moją pierwszą lustrzankę :)
Mam nadzieję, że szybko pojmę co i jak ;)
Pozdrawiam.
Witam wszystkich:)
Jestem posiadaczem d70s:mrgreen:
Od dawna śledziłem te forum ale dopiero teraz postanowiłem się zarejestrować.
siemka wszystkim, od piątku jestem szczęśliwym (jak na razie :mrgreen: ) użytkownikiem D80
pzdr
MikkiMix
04-07-2007, 15:31
To witam i ja. Miesiąc temu przeskoczyłem z Pentaxa istDL na D80. I jest pięknie :)
paweltop
05-07-2007, 12:41
witam
na forum jestem od ok roku, ale dotychczas byłem jedynie czytelnikiem
pora więc przywitać się i popisać trochę z Wami
ponieważ wszyscy chwalą się swoim sprzętem to i ja muszę chyba napisać co tam w plecaku noszę (choć chwalić się nie ma czym)
D 50 kit, 55-200 sigma, 50 mm 1.8, grip - to narazie wszystko, choć w najbliższym czasie będzie chyba jeszcze SB 600...
pozdrawiam serdecznie
Paweł T.
Witam serdecznie,
Podobnie jak mój poprzednik do tej pory byłem pasożytem, który czerpał wiedzę z owego forum :)
Teraz gdy już posiadam upragnionego Nikusia d70s, postaram się dać coś, a nie tylko brać.
Na razie dużo się uczę i nie zamierzam osiąść na laurach.
Także reasumując:
Jeszcze raz witam i do zobaczenia w innych wątkach :)
Pozdrawiam, Shumway.
aadamuss
06-07-2007, 00:16
Witam serdecznie. Wszyscy mają Nikona, mam i ja... Nikon D 80. To jest to, cały czas jestem w szoku. Przez kilka lat używałem kompaktowego Olympusa i byłem bardzo zadowolony. Do czasu. Aż nie chce się wierzyć jak duża może być różnica w szybkości i jakości. Pozdrawiam Adam
Witam wszystkich posiadaczy Nikona. Jestem nowy, jestem amatorem i jest to moja pierwsza lustrzanka cyfrowa.
afrojazz
09-07-2007, 11:54
ja rowniez witam - jestem na forum jako duch narazie;) milcze bo dopiero co zakupilam D80 +18-70mm. jestem amatorem, ambitnym - a wlasciwie ambitna:) jako posiadaczka pierwszej w mym zyciu lustrzanki narazie czytam i ucze sie, podziwiam prace i marze...o podobnych.
tymczasem - pozdrawiam.
Dzien Dobry :)
A ja mam od paru miesięcy d40+kit i jestem z niego bardzo zadowolony... no moze jak bym teraz kupował to bym poszukał z kitem 18-70mm :P
Oto moja dopiero rozwijająca się galeria www.wojtasss.yoyo.pl
pozdrawiam, Wojtek.
Rafal_wol
11-07-2007, 13:20
Witam
Mam na imie Rafał :)
Szukam opinii nt. D40 vs. 350D.
Mam nadzieje, ze tu na forum znajde odpiwiedz co kupic.
Pozdrawiam
Witam.Jestem posiadaczem Nikusia D50.
Mam go od niedawna,fotograf bardziej amator.robie fotki przewaznie córce i zonie choc zdaza mi sie robic inne ujecia.Jest to moja pierwsza lustrzanka cyfrowa.Pozdrawiam
I ja was witam!!!
Od 5 dni D80 rządzi :)
He he he i chyba muszę być szczęśliwy :)
no i jestem !!!
witam wszystkich użytkowników tej strony,a tym samym szczęśliwych posiadaczy nikonów, do których (od niedawna wprawdzie sam należę). Moja maszynka to d40 + kit 18-55mm. Jak na razie na moje raczkujące amatorskie pstrykanko w zupełności wystarczy
pozdrawiam
Jakoś przeoczyłem ten wątek wcześniej... jako nowy user witam wszystkich...
od około 2 lat marzyłem o cyfrowym lusterku... jestem szczęśliwym posiadaczem
od kilku dni :) oj wybór był ciężki
pozdrawiam
leny1980
23-07-2007, 12:59
Wczesniej I Teraz Fz20. Od Miesiaca D70s 18-70 Sb600 Witam I Pozdrawiam
Witam wszystkich :-D
Adam, 27lat, amator, miłośnik piwa i fotografi
Pozdrawiam wszystkich fotografikow i fotoamatorów
dolpharts
27-07-2007, 23:44
Witam serdecznie forumowiczów,
interesuje się grafiką ( rast, vector, 3d ) a ostatnimi czasy zaciekawiła mnie fotografia,
od kilku dniu próbuje okiełznać kitowego D40 niestety z marnym skutkiem - ale jestem dobrej myśli (nie myli się ten co nic nie robi =P ) i mam nadzieje się od Was sporo nauczyć
Witam serdecznie Wszystkich!
Od ponad dwóch lat posiadam D50 z kitowym obiektywem. Przyznam bez bicia, że prawie rok czasu aparat leżał sobie praktycznie ruszany - nie było ochoty do zabawy. Ostatnio jednak coraz mocniej zaczynam zabierać aparat w nami na wszelkie wypady. Marzy mi się inny obiektyw, ale to tak naprawdę lizanie cukierka przez szybkę.
legologo
31-07-2007, 19:30
Witam
Więc ja też pozwolę sobie się przywitać. Fotografią aktywnie interesuje się od ponad trzech lat. Mój obecny aparat to Sony H2, jednak w ciągu najbliższych miesięcy planuje kupić upragnionego Nikosia D40 (wiem, wiem, brak śrubokręta mi nie przeszkadza). Na razie jestem więc na etapie chcenia i zbierania kasy.
Na razie będę raczej biernym czytelnikiem, choć planuje od czasu do czasu dołożyć swoje trzy grosze. Niewątpliwie imponuje mi możliwość rozmowy z profesjonalnymi fociarzami :)
Tak więc pozdrawiam, Tomek
krawtom85
02-08-2007, 13:36
Witam wszystkich serdecznie!!:-)
To i ja sie przywitam. Był Coolpix 2000, potem Minolta A1 a teraz D40 :)
Piotr_ek
05-08-2007, 13:47
Witam serdecznie wszystkich zgromadzonych. Jestem szczęśliwym posiadaczem D70, Nikkora 18-70 i 70-300 :)
Co do fotografii to głównie interesuje mnie fotografia architektury i przyrody w tym makro fotografia...
Pozdrawiam
P.
no więc.... zacząłem od N coolpix 4100 wciagnęła mnie fotografia:) niedawno zakupiłem N D40. jestem amatorem,ale mam duże wymagania wobec siebie i podobnie jak Ansel Adams uważam, że "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon." :) pzdr.
A co tam jeszcze raz sie przywitam!
Witam wszystkich! Aha i moj D80 tez wita wszystkich ;) oraz dwoch jego kolegow: 18-70G i 70-300G :D
Wczesniej dzialalem na Fuji s5600
Pozdrawiam!
Witam.
Moja droga przez fotografię to:
Cmiena 8M
Zorki 4
Zenit TTL
Praktica 5B
Olympus OM
No i miesiąc temu kupiłem D70s
Teraz fotografię traktuję jako hobby.
Zbieram też stare aparaty (ciekawe kiedy zacznę cyfrowe ;-) )
Witam wszystkich właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem D80, mam nadzieje że sporo sie nauczę z tego forum:lol:
dangerCK
09-08-2007, 19:47
Witam wszystkich forumowiczow od paru dni jestem posiadaczem D40x z AF-S DX 18-55 f/3.5-5.6G II i AF-S DX 18-55 f/3.5-5.6G II aparacik jest super...coraz bardziej mnie wciaga :)
Witam wszystkich fotomaniaków.
Odwczoraj jestem z wami i D 40czerdziestką.
POZDRAWIAM !
I ja się przywitam bo co prawda juz zabrałem głos w pewnej dyskusji ale żeby wszystko grało i było ładnie nalezy to zrobić. Jestem włascicielem D40stki już od 2 miesiecy. Zaopatrzyłem się też w 55-200 VR którego uzywam do realizacji swojego hobby czyli fotografowania ptaszków ale takich stalowych, ale myśle ze zaiteresowanie się rozwinie w miarę upływu czasu i zakres tematyczny również. Na razie jestem bardzo zadowolony ze sprzętu. Oby tak dalej
Pozdrawiam
Kozi
Witam, od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem d40x z obiektywami Nikon AF-S DX Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6G ED
i Nikon AF-S DX Zoom-Nikkor 55-200mm f/4-5.6 VR. Przy wyborze nie miałem wątpliwości czy Canon czy Nikon :grin:
Witam. Od niedawna posiadacz podstawowego kit'u D40x.
Po przesiadce z Kodak'a DX6490 otwarły mi się oczy, do tej pory strzelałem fotki, teraz zaczynam uczyć się robić zdjęcia...
mkrzycho
23-08-2007, 08:35
Witam wszystkich Forumowiczów!Od dwóch tygodni jestem posiadaczem D40kit i cały czas próbuję się z nim "zaprzyjaźnić",po prostu uczę się posługiwania tym cackiem.Moje dotychczasowe lustrzanki to altuca,exa,zenit-jakże inny to świat fotografii.Wszystkim zastanawiającym się co kupić-gorąco polecam nikona!
Witam wszystkich użytkowników,
Moja przygoda z fotografią zaczęła się od średnioformatowca takiego co się od góry zaglądało ale że byłem mały brzdąc to nie focąc a raczej potrząsając tym wynalazkiem, potem była małpka która miała 4 ustwienia odległości i szklany obiektyw, następnie practica bez światłomierza i awans na taką ze światłomierzem. W końcu foto cyfrowa czyli Canon G3, az dorobiłem się własnego Nikona D40 :) i już jest pięknie :] Pozdrawiam, jeszcze raz ;D
i ja rowniez sie witam. od pewnego czasu uzywam D50,kitowe szklo +70-300 Sigmy
kilka moich fotek na http://fotolog.com/kajti
pozdrawiam.
Od pewnego czasu zabawiam się z D80 i przeglądam to forum też już jakiś czas... a zatem witam się!
afterall
29-08-2007, 12:10
Czytam, czytam i w końcu się witam ;-)
Pozdrawiam forumowiczów.
Arek
jarzab11
30-08-2007, 08:20
Witam wszystkich, jestempoczątkującyw fotografii, ale mam nadzieję, że z waszą pomocą czegoś się nauczę
Nikon D40 18-55, 55-00
cdamian21
30-08-2007, 11:16
Witam wszystkich Klobowiczów NIKONA. Jestem posiadaczem Nikona FM+Vivitar Series 1 70-210mm 1:3.5+ SOLIGOR C/D zoom+macro 28-55mm 1:3.3-4.5+NIKKOR 28mm 1:2.8 a od lutego 2007 D50+nikkor 18-55mm 3.5-5.6 (czyli Kit) teraz jestem na kupnie D80+Tamron 17-50 mm F2.8+SB600
Witam raz jeszcze (pierwszy raz się witałem w Cafe Nikon) ale to było wczoraj:)
Witam Wszystkich,
Jestem szczęśliwym posiadaczem (jak na razie) Nikona D80 + Tamron 28-200 XR ze starego NIkona F65. Fotografuje od bardzo dawna, ale wielkich osiągnięć nie mam i cały czas się uczę. Teraz jestem na etapie kompletowania optyki do nowego sprzętu.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie,
Lotion
mArKo-85
10-09-2007, 20:51
Chciałem się z Wami przywitać i prosić o wsparcie w czasie użytkowania mojej pierwszej lustrzanki cyfrowej firmy Nikon.
Pozdrawiam.
Mój aparat to Nikon D40 z obiektywem 18-55mm f/3.5-5.6GII AF-S DX Zoom-Nikkor
czołem!
To i ja sie przywitam.
Fotografowaniem bawie sie ok. 5 lat. Zaczynałem Zenitem TLL (jeszcze z ojcem), potem przesiadlem sie na cyfrowki: Casio QV-R40, potem Panasonic Lumix DMC-FZ7 i teraz nabylem Nikona D40. Mam nadzieje, ze znajde na tym forum wiele cennych porad i wskazowek. Pozdrawiam.
FlashGordon
11-09-2007, 15:53
Skoro taka tradycja to i ja się dopiszę. To mój pierwszy post, więc miejsce jak najbardziej odpowiednie ;)
Od kilku dni posiadam d40 z obiektywem 18-55, wcześniej bawiłem się różnymi kompaktami (już widzę te chmary pomidorów lecących w moją stronę), a najbardziej Sony. Na szczęście to przeszłość :) Natomiast zawsze bardzo kręciła mnie obróbka zdjęć. Mam nadzieję, że teraz, z lepszym materiałem źródłowym uda mi się zrobić coś więcej... choć rzadko ostatnio znajduję na to czas (ach, te dzieci...).
Aaaa... i zapomniałem. Zaczynałem (dawno temu) od Zenita 12XP :)
A czy jak koś wrócił na forum po dwóch tygodniach to może się tu przywitać? :twisted:
Jeśli tak to witam ponownie wszystkich!
I specjalne pozdrowienia dla Karla Johanssona i Kaleida za wczorajsze spotkania :) żal było wyjeżdżać :)
Ja już się przy pewnym wątku witałem, ale nie zaszkodzi jeszcze raz:) Witam i pozdrawiam:)
Witam Wszystkich mimo, że się udzielałem na forum pragnę powitać wszystkich użytkowników Nikosia :)
to co posiadam jest w podpisie - moja pierwsza lustrzanka cyfrowa - miałem wcześniej do czynienia poprzez
Brata z manualnym systemem pentaxa, pozdrawiam Wszystkich, Artur
Witam Wszystkich, jestem nowy :-)
Od 5 dni mam nikona D40X i uczę się "go"
Witam wszystkich od tygodnia jestem posiadaczem D80 i ucze się robić dobre zdjęcia. pozdrawiam Mariusz
Witam serdecznie Wszystkich uzytkowników forum, jestem od weekendu szcześliwym posiadaczem D40,
wczesniej byly małpki tym razem postanowilem rozszerzyć swoja przygode z fotografią.Pozdrawiam.
Wszystkich witam. Od kilku dni mam D40 i postanowiłem nauczyć sie fotografii korzystając z Waszego doświadczenia
Witam wszystkich.
Zaczynam dopiero zabawę z fotografią. Posiadam Nikona D70s, NIKON NIKKOR AF-S 18-55 f.3.5-5.6G, NIKON AF-S DX VR Zoom-Nikkor 55-200 mm f/4-5,6G IF-ED
copywriter2000
11-10-2007, 13:49
Witam! Od dziś nie tylko F50 ale przede wszystkim D80;]
kerry123
14-10-2007, 22:24
Witam wszystkich, rozpocząłem zabawę z d40 jakos 2 miesiące temu i wydaje sie że nigdy mi sie nie znudzi ;]
MjrLazur
15-10-2007, 08:44
Witam, wszystkich userów :) Moje początki są obiecując ponieważ zacząłem współprace z jednym z użutkowników tego forum :)
To on mnie namówił do fotografowania,
Pozdrawiam
Wojtek
Blackdog
15-10-2007, 10:52
Chciałbym przywitać wszystkich na forum. Wracam do fotografii po kilkuletnim niebycie w tej materii. Kupiłem sobie nowego Nikona D40, niby nic wielkiego a już cieszy. Postaram się aktywnie udzelać na forum (ale bez przesady) jednak z pewnością będę więcej czytał przynajmniej na samym początku.
Witam,
jestem nowy, totalnie zielony itp itd,
wzane jest to ze zostalem szczesliwym posiadaczem Nikona D80 + Nikor 18-70 ktory powinien juz byc na siedzeniu kuriera Pocztexu (mam nadzieje ze na siedzeniu a nie na pace) i pomykac w moim kierunku.
Prosze doswiadczonych kolegow o wyrozumialosc jak przyjdzie mi do glowy zadac jakies zbyt głupie, lub zbyt proste pytanie, licze jednak na to ze zechcecie wtedy okazac litosc laikowi.
pozdrawiam i zaczynam sie brac za czytanie i wchlanianie wiedzy tu zawartej.
pozdrawiam
g3 Poznan.
KARLOS_vu
17-10-2007, 20:25
witam wszystkich nowych i zielonych
już wkrótce zmienicie kolory :mrgreen:
Witam wszystkich "Nikonanistów" ;)
Przesiadłem sie z kompaktowej cyfrówki Canon G5 na pierwsze w mojej karierze lustro... i dopiero poznałem, co to fotografia oraz jakie szerokie możliwości twórcze stoją przed fotografem...
Mam nadzieję, drodzy Forumowicze, że mogę liczyć na Waszą pomoc i cenne wskazówki na drodze do profesjonalizu ;)
Pozdrawiam i do zobaczenia w wątkach :)
Przesiadłem się z dość rozbudowanego systemu Minolta/Sony.
Co prawda jako posiadacz Fuji S5 Pro nie jestem chyba w pełni Nikoniarzem.
Ale mówię Dzień Dobry.
Przemek Paśnik
21-10-2007, 08:41
No dobra, to i ja się przywitam :P
Forum super, pozdrawiam wszystkich. Nie będę pisał co kupiłem, bo skromny ze mnie chłopaczyna...
Fanblackenzo
21-10-2007, 09:34
Witam wszystkich bardzo serdecznie mam nadzieje że wiele się na tym forum dowiem o nikonie
Witam wszystkich miłośników Nikona. Naprawdę miło czyta się wszystkie porady zawarte w postach. Pozdrawiam
No to i ja się przywitam. Chyba jestem jedną z młodszych użytkowniczek bo... 15 letnią. Zaczynam od d40 ale kto wie raczej [a chyba na pewno] w końcu przejdę na wyższy model :)
Ale-ksander
30-10-2007, 11:52
A ja tu wlazłem wcześniej bez powitania więc nadrabiam tą gafę. Witam wszystkich i cieszę się, że mogę być w klubie nikoniarzy. Wiele ciekawych rzeczy tu już zdążyłem poczytać. Zaczynałem od Smieny a potem były różności. Aktualnie D70s + Tamron 17-50/2.8 + Sigma 18-200 DC i takie tam dodatki mniej lub bardziej typowe. Pozdrówka.
Witka!
Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem D50!Cieszę się że już do Was dołączyłem!Pozdrawiam
Spóżnione, ale szczere...Witam serdecznie.
Wcześniej zabawa Minolta Z1,Fed-em 2, a na poligonach w kieszeni zawsze "małpka" Canona.
Od prawie 2 lat D50, a obecnie chęć zakupu F80.Pozdrawiam
irek6311
06-11-2007, 22:22
Powitam Forum
foto amator od Lutego tego roku ,
zaczełem z Samsung S800 ... 3 miesiące z Panasonic DMC-FZ8 a teraz Nikon D80 .
matyjasz
07-11-2007, 14:00
To i ja się przywitam, skoro jest miejsce ku temu :)
Od paru dni oswajam się z D80 + Nikkor 18-135 (kit) ... przedtem Smiena i Zenit 11 :D
pozdrawiam
matyjasz
Serdecznie witam wszystkich forumowiczów. Od 6 dni jestem szczęśliwym posiadaczem nikona d40, który jako, że jestem jeszcze zupełnie zielony w sprawach fotogtafii, zupełnie mi wystarcza. To tyle
Witam wszystkich forumowiczów.
Od kilku miesięcy używam D70s, a zaczynałem od canona- przesiadki nie żałuje
zetorek24
11-11-2007, 19:39
Witam wszystkich zanikonowanych to moje pierwsze wejście ale na pewno nie ostatnie. Jestem szczęśliwym posiadaczem D50 i jestem zadowolony z wyboru. Aktualnie wciąż zbieram wszelkie wiadomości na temat nauki fotografii i będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki sprzętowe bądź zdjęciowe. Pozdro
wicher123
13-11-2007, 17:02
Witam Was serdecznie ,niedlugo przesiadam sie z systemu Minolty na Nikona ;) Kupuje u Imfoto D80+tamrona 17-50 i zawitam w Waszych progach :)
W sumie juz dawno czytam Wasze forum ale decyzje o zmianie systemy podjalem dopiero wczoraj wiec dzis na forum sie zarejestrowalem i pomyslalem by sie z Wami przywitac ;)
Czesc wszystkim ;) .
To i ja się przywitam! Zakupiłam okazyjnie D70s, nie ukrywam-dzięki studiowaniu opinii ludzi stąd- i nie żałuje! Ale czeka mnie dużo nauki, z czego sie cieszę, wczesniej miałam Canona i Olympusa 5060 i żałuje tylko tego ostatniego. Mam nadzieję, że się nie zawiodę!
Witam wszystkich. Forum to przeglądam już od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz mogę się podzielić z Wami moim zakupem. Otóż dzięki nowej promocji w Fotojokerze zakupiłem wczoraj D80 wraz z obiektywem N18-200 VR. Mam nadzieję, że będzie mi służył dobrze :)
Pozdrawiam
Witam wszystkich.Dużo nie napisze bo jestem strasznie nie wyspany.Od miesiąca posiadam D40+kit
a także nikora 55-200VR i śpie znimi.Musze uważać aby sprzęciku nie skrzywdzić w nocy:mrgreen:
zakochałem się:-?
Pozdrawiam bumboo
Witam Wszystkich serdecznie jako nowy użytkownik Forum.
Mam nadzieje że znajdę tu odpowiedzi na moje pytania... nawet te, których jeszcze nie wymyslilem.
Pozdrawiam Linus
Witam wszystkich serdecznie... Nie taki kastrat ten d40 jak go pisza :)
Izork
czesc, witam wszystkich. od tygodnia jestem posiadaczem D40 i przyznam ze mile mnie zaskoczyl. Jest to moja pierwsza lustrzanka i mysle ze znajde tutaj wsparcie techniczne :-D
Slawskip
02-12-2007, 23:23
Witam
od miesiąca posiadam d80 i jestem bardzo zadowolony, choć dopiero się go uczę. :mrgreen:
ostrytux
02-12-2007, 23:41
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów!
Od kilku miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem D80.
Również się witam...
Po wielu różnorakich cyfrakach (od małpek po hybrydy) w końcu dorosłem do zakupu lusterka i wybór padł na D40.
Zadecydował o wyborze zestaw z kitem 18-55 oraz AF-SDX 55-200 w dosyć atrakcyjnej cenie (do tej pory moim argumentem na "nie" przy lustrach był duży koszt startowy by mieć 2 szkła.
Ale dziś dotarł do mnie sprzęcik i jestem pod wrażeniem.
Jak tylko co nieco go okiełznam to zaczną się pytania i pierwsze efekty focenia.
__martinez__
07-12-2007, 13:23
Witam się ze wszystkimi na forum.
Właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem zestawu D80 + 18-70 :).
Mam już plan dalszego kompletowania szklarni w systemie Nikona, nic tylko robić zdjęcia i zbierać kaskę.
Wcześniej byłem userem systemu EOS - myślę jednak, że mimo tego przyjmiecie mnie z otwartymi rękoma ;)
Pozdrawiam
madsurfer
09-12-2007, 01:01
Witam wszystkich,
forum czytam regularnie od jakiegoś już czasu, choć do tej pory nie pisałem. Utwierdziliście mnie w przekonaniu co do słuszności mojego wyboru :-) - od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem D80.
Witam
Czas i mi przywitać się na zacnym forum.
Na imie mam Maciek ale mówią na mnie Spidi.
Fotografia zawsze mnie w pewien sposób fascynowąła i kręciła ale niestety dotąd jakoś nie umiałem sie do tego odpowiednio zabrać.
Mam też inną pasje- motocykle, która chłonie niemal wszystek czas i środki jakimi dysponuje dlatego było tak cięzko ale jakiś czas temu sie wreszcie zmobilizowałem... ;)
Narazie sa to BARDZO skromne początki, kilka tygodni temu bo długim zastanawianiu się zakupiłęm Nikona D40X z kitem i na razie jestem na etapie pstrykania wsyztskiego co popadnie plus pochłaniam tak dużo jak tylko moge wiedzy z ksiązek, czasopism i oczywscie z forum na które trafiłem zaraz po zakupie pierwszej lustrzanki...
Pozdrwiam
Witam wszystkich.
Nie będę zbyt oryginalny pisząc, że forum czytuję od dawna, prawda? :)
Zatem trochę konkretniej: dzięki temu [anonimowemu do tej pory] przeglądaniu zdecydowałem się na przejście z niezniszczalnego s5600 na Nikona. Na początek d50'ka. Wprawdzie rozważam jeszcze s2pro ale rynek wtórny jest, niestety, niewielki.
pozdrawiam!
Witam wszystkich uzytkownikow forum,
co nieco juz pisalem ale przywitania nie bylo - wiec czynie to niniejszym.
Pierwsze cyfrowe lustro to Nikon d40 +18-200 VR +sb600.
(W pracy mialem porownanie do C 300d +kit +580ex.)
Pozdrawiam, Tomek.
no w takim razie ja tez sie przywitam oficjalnie ze wszystkimi CZESC WSZYSTKIM
Kilka postów napisałem toteż wypadałoby się przywitać.
Dobry wieczór kub witam by było bardziej uniwersalnie.
Pozdrawiam i poszukuje bezustannie wiedzy
Rollin84
24-12-2007, 14:41
Witam wszystkich użytkowników Nikona....
Właśnie do Was dołączyłem z moim skromnym Nikonem d40 :)
pozdrawiam
Witam wszystkich :mrgreen:
Jestem posiadaczką od wczoraj pięknego Nikona D50. :mrgreen:
Mikołaj mnie wyręczył w podjęciu decyzji.
Mam nadzieję, że z Waszą pomocą dobrze go wykorzystam i sporo sie nauczę.
Do tej pory to był HP C945. :???:
Pozdrawiam wszystkich i wybaczcie, jeśli będe zadawać jakieś głupawe pytania, dla mnie to nowość a lepiej jest uczyć sie od doświadczonych. :)
Witam wszystkich w Świąteczny Czas.
Mam na imię Jacek Jestem z Poznania.
Odwiedzam forum nikona do około roku, czytam z przyjemnością, zainteresowaniem, zwłaszcza problematykę techniczną fotografii (sprzęt, kompozycja, obróbka w tradycyjnej ciemni i w Photoshopie).
Wszystkim userom i tym aktywnym i tym tylko czytającym - jak ja......
Wszystkiego najlepszego w nadchodzącym Nowym Roku
Jacek
slanting_eye
30-12-2007, 22:26
witam
jestem pawel .mieszkam w uk .mam d70s .glownie bylem czytelnikiem ale teraz w zwiazku z tym ze mam dostep do kompa w pracy mam nadzieje sie udzielac
Witam wszystkich serdecznie. Pierwszy post na forum - koty za płoty.
Pozdrowienia dla użytkowników forum i Nikona oczywiście.
Nowicjusz_D40x
01-01-2008, 18:00
I ja chciałbym powitać Wszystkich!
Na imię mam Grzegorz, jestem z Poznania.
Od Wczoraj stałem się posiadaczem Nikona D40X z kit'owym obiektywem....
Fotografią interesuję się amatorsko.
Pozdrawiam
Grzegorz
tommy-tg
03-01-2008, 00:23
Witam wszystkich milosnikow fotografi i aparatow NIKON ,,,posiadam juz jednego nikona i sony teraz zamierzam kupic kolejny aparat mam nadzieje ,ze tez to bedzie nikon,pozdrawiam.
malyandrzejek
03-01-2008, 16:55
dziendobrywieczór. a ja sie nazywam wojtek i kupiłem se na gwiazdkę aparat cyfrowy nikon d40, czy jakoś tak, mam nadzieje, że mi sie do czegoś przyda....w końcu sporo kosztował (jak na moje możliwości, wcześniej robiłem zdjęcia zenitem 122 bez samowyzwalacza i z zepsutym "naciągiem"? filmu, kupionym za 22 zł na allegro - ale diapozytywki ładne wychodziły)....na razie rozkminiam jak go włączyć, ale myślę, że sobie z tym poradzę...pozdrawiam
Witam serdecznie...
Od dłuższego czasu przyglądam się i sporo czytam na forum, ale od dziś jestem pełnoprawną Nikoniarą! W łapkach dzierżę d70s!
Witam!
Mam na imię Zdzich i wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem D40x, który zastąpił Nikona F75. Mam nadzieję, że godnie:-)
Pozdrawiam
Skifan
witam i pozdrawiam wszystkich. d80 i troche szkla. mam nadzieje ze bedzie wiecej. hej
Dobry wieczór.
Mój sprzęt widoczny jest w podpisie:)Mam na imię Przemek i nie jestem zakompleksionym posiadaczem d40(x) :mrgreen:
autograf
10-01-2008, 07:58
Czesc Wam. Tez startuje, z de czterdziesci.
autograf
EDIT: juz zmienilem na osiemdziesiat! uff
***Gienia***
11-01-2008, 10:54
Cześć chłopięta i dziewczęta.
To ja Gienia
Witam wszystkich serdecznie fotografią (amatorsko) zacząłem zajmować się pare latek temu,lecz były to kompakciki to jest pierwsza moja lustrzanka cyfrowa i dopiero poznaje ją i uczę sie. Pozdrawiam
D40 ,2GB, kit 18-55mm , Nikkor 55-200mm f/4-5.6G ED
montylka
29-01-2008, 09:39
Witam
Ja od roku mam D40 i na razie wystarcza, ale już pomału rozglądam się za czymś lepszym....
Witam wszytskich
mam na imie Michał jestem z Kielc, fotografia zajmuje sie amatorsko, zaczynalem na fuji 9600 poki co nabylem nikona D 50
D50 ,2GB on board, Sigma 24-70 1:3.5-5.6 D ,
chip_klb
31-01-2008, 20:51
Witam wszyskich milo :)))