Czasem zoom to za maloNo ale nic - kazdy powinien dobrac sobie narzedzia tak, zeby mu wszystko pasowalo [a jezeli sie nie da to byc najblizej tego co by chcial miec].
Szukaj
Czasem zoom to za maloNo ale nic - kazdy powinien dobrac sobie narzedzia tak, zeby mu wszystko pasowalo [a jezeli sie nie da to byc najblizej tego co by chcial miec].
chodziło mi o to, że takiego jasnego zooma jak mają kamerki to nic nie ma
ale kamerki (szczególnie amatorskie) mają malutkie matryce co powoduje, że GO jest w nich wiele większa.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
racja, ale jak mają obiektyw 1,2 albo (o ile pamiętam) 1,0 to jest już ciekawie - cały czas miałem na myśli sprzęt ślubny bo czasem się z nim stykam - małe amatorskie kamerki strasznie szumią![]()
Wiesz mój "ulubiony" kolego żyję wystarczająco długo, by trudniej mi było uwierzyć, że ktoś kogo nazwisko jest szyldem godził się na wykorzystanie w celach komercyjnych owoców swojej pracy za TRZY DNI ZABAWY APARATEM !!! Oczywiście każdy swój rozumek ma. Puchatek również
Zabawnie zabrzmiał ten fragment wypowiedzi naszego kolegi Nie wiem skąd te rewelacje, ale są wyjątkowo zaskakujące. Facet z takim dorobkiem i autorytetem musi na kolanach błagać Canona, by mu dał się pobawić aparatem. Zgodził się na wykorzystanie swojego nazwiska w kampanii reklamowej Canona, a wszystko za weekend z 5D MkII
Ok... odpuszczam. Wiem czym takie dyskusje się kończą.
Ostatnio edytowane przez c4mel ; 14-10-2008 o 15:41
cze.c4mel.project
To teraz przyznac sie - kogo tak naprawde obchodzi czy zrobil to na zlecenie czy nie?![]()
Bo jezeli komus ta informacja jest koniecznie potrzebna do egzystencji to mozemy ciagnac ten temat dalej, jezeli nie to wrocmy na wlasciwe tory![]()
Pewnie znajdzie się ktoś dla kogo jest, to istotneZważywszy jaki szum powstał wokół tego video na miejscu Nikona zrobiłbym psikusa i zatrudnił Vincenta, jeśli nie jest związany umową z Canonem, do wykonania podobnego filmiku D90
Z marketingowego punktu widzenia IMO zasadne. Widzę same korzyści takiego posunięcia
I dopiero, by się działo
![]()
cze.c4mel.project
Niekoniecznie na kolanach. Ja poczytasz co sam pisze, to dowiesz sie, ze ma kolegow pracujacych w Canonie.
Sam pracuje po duzych koncernach (co prawda w innej branzy) i wiem ile mozna zalatwic nieformalnie przez znajomosci oraz ile sie robi roznych rzeczy prywatnie, zeby sie lepiej sprzedac.
Wlasnie sie dziwie jakie to ma znaczenie.
Nikon F-501, Canon 30D
Skontaktuj się z nami